хто якої віри на форумі?...

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 25 кві 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко)

продовжуйте.....

2. dimalozz

dimalozz Member

Вірю в Бога, але не в церкву. Вірю в Бога, але не в того, що з бородою із портрета дивиться на нас. Думаю, що те, що ми називаємо богом, творцем, архітектором, силою і тп є одне й те ж — суміш енергії та інформації (може інтелекту) яка певним чином керує всім.
    Релігія — адаптер "для бабульок" та просто для всіх, хто хоче помолитись і не хоче забивати голову філософствуванням. Адже легше запам’ятати (і уявити) сцену про творення світу, про Адама і Єву і т.п. ніж намагатися збагнути все це починаючи бодай з рівня атомів...
    Доречі, признаю, що деякі церкви (та інші місця) є справді духовними, адже та інформація (хвилі розуму чи як там), яку приносять туди справді віруючі люди, не може зникати безслідно і мабуть таки там концентрується. Вибачайте за моє багацько буквів :)

• Подобається Подобається x 6
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Прошу привселюдного вибачення перед Лілею Романовою за те, що не розібравшись, пітримав наклеп.

Мих.

• Подобається Подобається x 4
  4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Вибачення приймається. :)

• Подобається Подобається x 1
  5. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

Приємно здивована, що мене не викинули з ЛФ після своїх дописів. ДЯКУЮ! Значить форум вартий того, щоб в ньому висловлювати свої думки! Так,так, саме власні думки, а не як хтось сказав

Додано через 2 хвилини
    До речі, шкода (трішечки) що Ви, Миху, спершу почитали допис і поставили + , а потім в ході дискусії його забрали.
    Але то таке - ВОЛЯ ВАША

Додано через 4 хвилини
    А для чого мені співчувати? Зі мною все добре, ніц ми не є зле.

Додано через 10 хвилин
    На жаль, не зрозуміла по Вашому допису, що Ви належите до тієї ж конфесії. Будь ласка, може спробуєте написати іншим чином про приналежність до даної конфесії?
    Хоча якщо Ви коментуєте греко-католицьку конфесію з таким сарказмом і при цьому до неї належите (чи ні?), то тут я можу Вам поспівчувати...

6. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Не дивуйтеся, і не поспішайте...
    Все тільки починаєцця! (с)

Додано через 1 хвилину
    Ми раді за Вас!

Наспівуючи:
    В это- в это- в это время град пошел
    По-по-по-по-покрупней гороха
    Барабану - хорошо,
    Барабану - хорошо,
    Капитану - плохо

7. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

Питання теми я читала. І відповіді інших форумлян теж. Серед них були різні - православні, католики, греко-католики, протестанти, Свідки Єгови, мусульмани-суніти (до речі, є ще у світі мусульмани-шиїти) - і це все вже йдуть уточнення, конфесії, різні гілки християнства, ісламу і т. д.
    Чомусь тільки мені Ви, шановна Ліля, робите зауваження.
    Точно "Нерівно дихаєте"?

Додано через 2 хвилини
    Послухаюсь Вашої поради - поспішати не буду. І "кіпішувати" теж.

Додано через 4 хвилини
    :):):):):)

8. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Вам ТАК здається.
    То, радше, "пчихання" (а не "дихання").

Наспівуючи:
    Тополиный пух, жара, июль,
    Ветер уносит в небо.
    Только ты не веришь ни кому.
    Ждешь ты только снега, снега, снега…

• Подобається Подобається x 2
  9. Liliyah Romanova

Даремна трата часу, але. Ви ще й інші дописи би мої почитали, а не лише той. Тамтой був у контексті дискусій зі свідками. І то була насмішка у їх бік, адже саме вони так вважають. Ну, але ваша реакція типово тралдиційницька, тому розуміння не чекаю і не буду. Далі ваша справа.
    Більшість писали, що християни. А вже потім уточнювали.
    А ви написали, хто і що, але й плюнути не забули. Добре, що знайшлося куди.
    До вас мені байдуже. А до наклепів із вашого боку та перекручень таки ні.
    Мих тому й забрав плюса, що ви дурниці понаписували.
    Проте ви вже не перша смайлів не помічаєте. Тільки попереднім вистачало такту не валити напряму, а перепитати в пп.

10. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Більше всього нелюблю зверхності.....
    Якщо хтось написав щось неугідне Вам - це не означає, що його потрітно ображати.

P.S. - Біля цього грубого допису я смайликів не бачив.

Додано через 3 хвилини
    Повністю згідний... Читав Ваш допис з відкритим від здивування ротом. Ви ідеально точно передали моє бачення.

Додано через 35 хвилин
    Иудаизм: 50%
    Буддизм: 70%
    Агностицизм: 96%Вы - агностик. Агностики не верят в бога (богов), но при этом не отрицают, что бог или боги существуют. Многие считают агностицизм одной из веток атеизма, хотя не все агностики любят, когда их называют атеистами. Вполне очевидно, что не все атеисты являются агностиками (в частности, агностиками не являются так называемые "позитивные атеисты", которые утверждают, что бога не существует). Агностики полагают, что существование или несуществование бога не может быть доказано.

Ссылки на русскоязычные ресурсы, которым могут вас заинтересовать:
    Карианцы

Атеизм: 53%
    Христианство: 48%
    Сатанизм: 42%
    Ислам: 65%
    Язычество: 71%
    Индуизм: 69%

11. Liliyah Romanova

Їх і не могло тут бути.
    Написали не неугодне мені, а про мене.
    А ви, як звичайно, не розібравшись...
    Ваша справа. Я вже звикла до таких ваших дописів.

До речі, до вас зверхності не було на форумі, хоч ви її часто чомусь відчували. Чому?
    А в тих моїх словах, які ви підкреслили, не зверхність, а гнів та обурення.

12. Мушка

Мушка Active Member

Я себе вважаю агностицисткою. Ну а "формально" поки християнка.....

• Подобається Подобається x 5
  13. harmony

harmony Well-Known Member

Мій Бог - Ісус Христос, який є невід"ємною складовою та Особою Святої Трійці.
    Виходячи з цього, думаю ви розумієте, хто я.

14. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

христосівець?

15. Liliyah Romanova

Це ж треба, скільки єретиків у традиційній церкві. І ніц... ::rofl::

Останнє редагування: 23 вер 2008
  16. harmony

Пупере, бачу ви добре орієнтуєтесь в приналежності до церкви. Я христосівець, ви
    єговіст, видно така доля.

Бог терпів і нам велів. А дійсно, Ліля добре підмітила, я мало не переметнувся до Свідків Єгови, але коли зрозумув, що наближений до єритиків. вирішив залишитись у своїй церві. Тут поки що мене терплять, а що зробили б СЄ уяви не маю.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви не зрозуміли про що написала Ліля. Вона назвала вас єретиком за те, що Ви написали, що Ісус Христос - є Бог. Я так думаю...

Між іншим, Ліля правильно пише, що Ісус є Богочоловік, але на мій погляд, я думаю, що вона помиляється в іншому. Судячи з того, що вона пише, вважає, що якщо І.Х. є Богочоловік, то він не Бог (кентавр не є людина і не є кінь для порівняння). На мою думку, І.Х. є і Бог і Чоловік. Чому я так думаю? Бо якщо Ісус Христос - Син Божий не є Бог, то все... Трійці нема. І от ще пояснення:

зверніть увагу на реакцію юдеїв після Його твердження: «Відповіли Йому юдеї: Не за добрі діла каменуємо Тебе, але за богозневагу; і що Ти, будучи людиною, робиш Себе Богом!» (Івана 10:33). Юдеї розцінили вислів Ісуса, як твердження про Свою Божественність. У наступних текстах Ісус не поправляє юдеїв, кажучи: «Я не роблю Себе Богом». Тобто, це означає, що Ісус справді мав на увазі, що є Богом, проголошуючи «Я і Отець – Ми одне». Іншим прикладом є текст в Івана 8:58: «Сказав їм Ісус: Знову й знову запевняю вас: Перш ніж був Авраам, – Я є!» І знову, у відповідь юдеї схопилися за каміння, збираючись каменувати Його (Івана 8:59). Ісус, вживаючи стосовно Себе словосполучення «Я є», прямо послався на старозавітне ім’я Бога (Вихід 3:14). Чи поривалися б так юдеї каменувати Ісуса, якби не вважали, що Він сказав щось богохульне, а саме, проголошував Свою Божественність?
    І ще:
    В Івана 1:1 написано: «Слово було Бог», а в Івана 1:14 – «Слово стало тілом». Це ясно підтверджує, що Ісус є Богом у тілі. Апостол Хома звернувся до Ісуса так: «Господь мій і Бог мій!» (Івана 20:28)

А тому якщо ми говоримо, що Ісус є Бог, ми не помиляємося, так само, якщо ми говоримо, що Ісус є Син Чоловічий.

Ісус - це Його земне Імя.
    От і вся премудрість.

Останнє редагування модератором: 23 вер 2008
  18. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

пане, на кого розраховані ці слова?...
    на трійошників, які вам плюсик за них поставлять?.. :crazy:
    ви сказали що "бували на зібраннях" свідків Єгови і "мало не переметнувся"?.... :mocking:
    вам достатньо десь побувати, щоб туди "переметнутися"?...

пс. не хотілося б псувати такі ваші пафосні слова, але Ісус Христос за суттю був єретиком, за це Його й розп’яли....

19. harmony

:)) Оба-на...:dance: Таке почути від вас Пупере не сподівався. Якщо Ісус - єритик, то вам пора створювати свою релігію. Знаєте, я б ніколи не відважився так називати Єгову.
    Мало не переметнувся, це зовсім не означає, що переметнувся. Відчуваєте різницю ? З другої сторони - це жарт.:rolleyes:

20. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Пупер, мені пригадався старий анекдот. Точніше частина його. Абрам заповнює анкету. Питання - чи є родичі закордоном. Написав немає. Йому нагадали, що багато родичів в Ізраїлі. Він відповів, щоце вони вдома, а він закордоном.
    А тепер подумайте, може то Ісус був правий, а фарисеї, садукеї і первосвященники - єретики.
    Читайте Біблію, Пупер. Молитовно. І думайте. Ви є дуже розумна людина.

а де твій аватар? :)