Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) Для мене це не є "як намагится сісти між двома стільцами." Зовсім інша перспектива. Я політеіст, знову в мене набагато більш чим два бога (два стільці). Я всі ці реліґії (напрямки реліґій (монотеістичні маю на увазі, будизм також) сприймаю але не повністю. Наприклад в Іудаїзмі традиція обрізання є для мене повним варварством. В РКЦ є також діючі традиції які я вважаю є варварськими. Але я про них говорити не буду тому що не хочу Вас образити і конфронтація не є предметом який я шукаю. "в українських вишивках є свастика... " се від Вас. Також трапляється. Але дискусія про віру а не про символи тому не буду тут розширювати цю тему бо буде "злісний "оффтоп"".
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) Тобто пан вже визначився (РУН віра?) - вітаю, бо вже не атеїст.
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) точно ні..... тільки дажбог.... рунвіра -- моноїстична релігія.....
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) Ну так правильно - за версією Силенка. Я вцілому підтримую язичників як людей, що зберігають стародавні традиції. Але РУН-віра це не те язичництво, яке було.
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) що означає "поганським"?... у нас люди досі мають імена, які прославляють божків, наприклад, ярослав тощо.... ім’я бога рунвірівців є українське.... суть їх вчення -- кожен нарід має свого бога... щодо юдаїзму.... в ньому теж були свої пошуки.... і тільки мойсей чітко сформулював суть.... щодо лінків... я спілкувався з паном чорним -- пастор чи проповідник, відома особа у львові...
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) Так людей багато, а якщо Бог Єдиний, то йому особисте ім"я нідочого. "суть їх вчення -- кожен нарід має свого бога..." Свого <-> Єдиного... (?!) І в автора ТАК?
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) Так людей багато, а якщо Бог Єдиний, то йому особисте ім"я нідочого. Невже не бачите різниці?
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) Відмінності між православ'ям і католицизмом зводяться в основному до того, що православ'я консервативніше, повільніше змінюється; але зате католицька церква ще з часів апостола Петра розвивалась у неперервному церковно-правовому полі, без переворотів.[/QUOTE] Не можу сміливо взяти на себе участь у політично-історичній дискусії але що стосується богословських питань - це інша справа. У католиків збереглась такзвана Апостольська сукцесія - це означає, що влада у Церкві передавалась від самого апостола Петра безперервно до наших днів.А Православна церква втратила це відколовшись від Вселенської церкви і висвятивши власних єпископів. Крім того, розбіжність між католиками і православними лежить в причині визначення походження Святого Духа. У католиків догма звучить так - Дух Святий від Отця і Сина походить. А у православних (якщо помилюсь знаючі мене виправлять)Дух походить виключно від Сина. Раніше це було однією з найвагоміших причин, які заважали воз"єднанню двох церков, але тепер цьому воз"єднанню заважає виключно нерозумна і затята впертість православних.:no:
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) бачу.... як було написано?.... "ім"я Йому: ..." Додано через 4 хвилини ага.... враховуючи те, що нинішні засади католицизму та православ"я були започатковані через 3 століття після воскресіння Ісуса Христа, то справді "традиції церкви передаються від папи до папи"....
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) Я знаю чому свідки такі.... до них Миколай не ходе....