Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) Ги, а я взнала нарешті, хто я. Греко-католичка !!!! Воть...
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) Тобто ви не знали до якої конфесії належить ваша церква?
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) Не знала, :no: покійна бабуся мені казала, що ми "православні католики", а як то розуміти ??? А недавно все вияснилось
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) тобто ЮРИДИЧНО ви греко-католичка, а ФАКТИЧНО?... пс. віра -- це не спадкове дворянство....
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) Пупере, до чого тут "юридично" чи "фактично"? Я не хочу пхатися до церковної політики, і обмірковувати ті чи інші церковні конфесії. Я християнка. І якщо я зайду до православного храму і помолюся, то думаю Бог за це, на мене не образиться. Бо не він розділив церкву, це зробили люди.
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) Шановна Лідіє, в звязку з вашим дописом, та і не тільки вашим пригадався діалог Сталкера і його дружини з фільму Тарковського Зрозумійте, Лідо, віра – це нове, інакше бачення світу, якби інша реальність, більш радісна, якщо хочете, в нашій повсякденній реальності. Просто в багатьох чомусь „глаза удержаны»…
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) а ви сходіть до греко-католицького храму і спитайте у священика, чи правильно ви робите, що ходите до "першого ліпшого храму".... тільки поставте питання руба: так чи ні, без екивоків...
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) А якщо так само єговістського пастора, чи як у них стрійшини в церкві називаються, запитати? Так само. Руба?
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) То не є правда. І ось чому. Якщо дитині не давати християнство, то не фарт, що їй не буде даватися інші напрямки. І виросте дитина, для якої не буде християнства.... А вільний вибір.... Ви ж будучи хрещеною зробили вільний вибір....
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) насправді атеїстів, чи таких, хто вважає себе атеїстами -- дуже багато, вони навіть до вашої церкви ходять і їх вважають парафіянами, бо двічі на рік їх там видно.... ходять туди, бо звикли ходити... а не пишуть про це -- бо їм байдуже.... я уолись в сітці своїй завів про це мову -- просто люди були "під пивом" -- почали писати (звідти й мої висновки).....
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) Я християнка - греко-католик. Але до церкви не дуже полюбляю ходити, занадто багато нещирих людей там. Особливо це видно на Паску. В соборі на Великдень служба починається десь в 11 годині вечора, а посвячення пасок пів на першу. Так ось, є люди, які приносять кошика, підкладають, аби поприскали і з цигаркою додому, наїдатись після довгого "воздержания". Скільки там стою на службі, то й навть лайливі слова чую. Чому такі люди ходять до церкви?.... Бо модно?... Я, особисто, люблю просто спілкуватися з Богом, не через церкву. Але те, що я християнка, не заважає мені вивчати інші релігії і навіть захоплюватись ними. Я поважаю Буддизм як філософію, наприклад.
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) Церква (принаймні РКЦ) вчить цілком слушно: хрестять немовля, щобі воно було спасенним навіть якщо не проживе достатньо довго. А коли дитина порозумнішає, то добровільно вивчає правди віри й урочисто приймає усвідомлену віру. Залишати дитину на самостійний пошук віри ніяк не можна. Я особисто маю досвід вільного вибору без хрещення змалля. Я - прийшов у Церкву, хоча це було не просто. А багато хто таких або з байдужості, або соромлячись не прийшли, або обрав хибний шлях. Додано через 6 хвилин А Ви більш дивиться на правдивих віруючих, будьте з ними, давайте собою приклад щирого християнина. Чим більший буде відсоток таких, тим краще буде й для Вас, й для Церкви. Двох будвників спитали, що вони роблять. Один казав: ось з ранку до вечора кладу цеглину на цеглину, відпочити нема коли. Інший казав: а Ви бачили на малюнку, який чудовий храм ми будуємо?
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) А я чим більше вивчаю Іудаїзм тим ближчим, ріднішим і зрозумілішим стає Християнство.
Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко) дитина ніби безгрішна?... чи традиційна церква так не вважає?... якщо безгрішна -- навіщо "обряд залучення до лав церкви"?.. "самостійний пошук" -- це який?... на вулиці, чи в школі, чи ще деінде?..