хто якої віри на форумі?...

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 25 кві 2007.

1. zet

zet Дуже важлива персона

Відповідь: хто якої віри на форумі?... (коротко)

это мечта, 100%-но так и будет...Первые хиппи тоже были идеалистами, а затем... Это что-то вроде этого. Я даже уверена, что первые христиане тоже были чисты сердцем, но как только религия распространилась, то и туда тоже пришли разные люди.. Так же и с мусульманами. Сначала есть кристально-чистая и непорочная идея.

(Честно, то опасаюсь я этих идеалистов. Они часто бывают безжалостны...)

2. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

так було, коли "політика партії" косо дивилася на "віруючих членів" - тобто люди, що йшли до церкви - йшли дійсно на зустріч з богом... а інші - карьєристи - старалися тих людей підловити та "заложити"...
    Ось зараз ті другі - в перших рядах перед амвоном... А ті перші - ну, як хто...
    --
    Я пам'ятаю, які свята влаштовували тоді, коли Місько Горбачов "відпустив вудила" - і походи на Святу Гору (коло Золочева), і святкування в рідному селі Шашкевича (до речі, там стояла унікальна дерев'яна церква - пам'ятка архітектури) - ніби згоріла за незалежності?
    --
    І це було дійсно видовище - ті хресні ходи, і тоді всі добре знали, хто є хто, і лицемірів не було....
    --
    Але Мих каже, що совіцька влада доброго ніц для церкви не зробила. А я вважаю - що саме після незалежності - церква (маю на увазі лише львівщину) - ну аж надто комерціалізувалася... Ну, і доволі часто справедливе російське прислів'я "каков поп, такой приход"...

• Подобається Подобається x 1
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Серед традиційних є різні і то не дивно. Якщо хтось з традиційних починає запивати, то ніхто його з церкви не виключає. У свідків простіше: запив - бувай здоров і ти вже не свідок, а традиційний.
    От є людина, ходить вона до церкви пару раз на рік, час від часу випиває, палить. Хто вона? традиційної віри? заборонити ходити до церкви йому ніхто не заборонить. І так людина живе. А збоку виглядає, ніби як традиційний. А скільки є таких, які раз в рік ходять до церкви, але за віру готові у критичний час... хоча й віри там ніякої й нема.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

вам просто так здається, ви ж не зі Львова. А до незалежності церкви й не було.

5. afterstep

Миху - не брешіть ;) ну от не треба ;)
    Не знаю - що ви собі придумали - але поверніться зі світу ілюзій - була церква ;) Навіть ви про якусь "підпільну" згадували ;)
    --
    А не зі Львова - то вам просто примарилося - як і багато іншого ;)

6. afterstep

Ой, Миху! Скільки є таких традиційних, що і до церкви щодня, і тільки й слово боже на устах! а гівно гівном - таке, що й люди цураються ;)
    Втратила церква щирість у 1991-у - і як би ви зара не розпиналися - але то "мода", а не віра ;)
    --
    "Споконвіку, з трийцідев'єтого року, наші діди і батьки..." - і під проводом священників церкви6 жи вийшла з оспіваного вами підпілля - ворогів - церкви іншої конфесії - захоплювати, священників - з парафії гнати камінням та лайкою, бити...
    Файна то є церква: на обмані та примусі заснована, на мечах принесена, на крові постала, і на насильстві відродилася...

7. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Шрек, Ви мене трохи здивували. Російськомовного? В Львові? Ви знаєте, наші австралійські СЄ більш організовані. Памятаю, 17 років тому я приїхав до Австралії і мав з ними розмову. Моя англійська тоді була далека від перфекту і вони мені запропонували що до мене будуть навідуватися україномовні брати і сестри. Я їм правда відповів що я знайомий зі вченням СЄ дуже добре.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Щодня ради моди ніхто ходити не буде. Церква до девідісєт першого, за совітів була РПЦ, контрольована КПРС. У девідісєт першому був бум, коли після підпілля церква стала вільною, а потім деякий спад, коли бум пройшов, але сьогодні кількість прихожан в УГКЦ невпинно росте. Навіть у Києві і на сході України.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

О, афтерстепе, зле Ви історію читали, ой зле. А про Лже сенод у сорок семім не чулисте?

10. afterstep

то ваша історія зачина сі в сорок семім?
    на жаль, я читав і про Берестейську унію - не чувались-те?

11. afterstep

троха перекрутів, троха брехні...
    було про "щонеділі" - а не про щодня. І весь партактив - у перших рядах. Бо то нинька модно ;)
    Популярність росте - то вам ксьондзи набрехали.
    Особливо - Київ файно зустрів - щиро так, і гостинно...
    Так, знаю, що це все кляті москалі з РПЦ поклеїли...

12. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Пупере, та в Україні всі неофіти однакові. Незалежно від церкви.
    Просто ти одних ідеалізуєш, а інших відмовляєшся бачити.
    Неофіти традиційної церкви теж є християнами без "але".

13. Liliyah Romanova

Та не вірте ви Шрекові. Він лише для форуму прикидається. ;)

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

А давайте почнемо з 988 року....га?

15. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

це хто неофіт?..... [​IMG]
    ти може не в курсі, але свідки у львові майже від початку 20 ст.....
    а першим проповідником був рассел, той самий, якого пан мих прирівнює (бо звик мати керовніка) до якогось ніби пророка....

16. Liliyah Romanova

Немає значення відколи. Фактично у нас в Україні самі неофіти.

17. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

фактично релігія була заборонена 70 років...
    тому всі ви неофіти....

18. Liliyah Romanova

Нарешті! Ти мене не лише правильно прочитав, а й зрозумів! ;):):)

19. Melody

Melody Well-Known Member

Цікаво, а що було зі свідками в радянські часи? Де вони діяли?

P.S. Пупере, тільки не шукайте в цьому питанні злого умислу. Мені й справді цікаво.

20. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

На початку сімдесятих, в одному селі на Тернопільщині, за доносом двох школярок старших класів, заарештували американського шпигуна, котрого засудили за антирадянську діяльність до 17 років позбавлення волі. Як як виявилося пізніше "шпигун" був Свідком Єгови, котрий намагався розповісти дівчатам, чого насправді навчає Біблія. Хоча жили ми недалеко по сусідстві, уже не пам"ятаю як його звали . Зате з іншим таким довелося познайомитися рік тому. Звати його Василь Калин. Дуже цікава особистість та не меньш цікава біографія!

а де твій аватар? :)