Хто як купував квартиру у Львові?

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем Liliann, 30 бер 2009.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Ritamadonna

Ritamadonna Member

Ви напевно мали на увазі очисні споруди недалеко... бо до Грибович ближче буде Грінченка і новобудови на Плуговій...

---------- Додано в 22:36 ---------- Попередній допис був написаний в 22:19 ----------

Купували ми квартиру для бабульки, в якої діти в Європі працюють.
    Приїхали на тиждень часу, і за тиждень треба було все обдивитися і все оформити. Ми як родичі хоч і витратили купу часу на пошук однокімнатних в центрі, син випадково натрапив на матьорого маклера, який продав йому 1-кімнатну. Всі документи ніби добрі, маклер взяв своїх 1500 баксів, все купили.

Поселилася бабця, син поїхав в Європу. Попередній власник брав кредит, і всюди зазначав адресу свої прописки старої. До бабці вже ТРИ роки дзвонять, приїжджають, стукають в двері і пишуть листи якісь колекторські фірми... І треба того геморою в її 72 роки?
    Є нюанси, які не так просто передбачити...

• Подобається Подобається x 2
  2. Jass

Jass New Member

Привіт всім! Можливо, мій пост буде не дуже по темі... Але ми як раз зараз в пошуці квартири у Львові. Почали, як і всі мабуть, з "Ваш Магазин". За кілька днів обдзвонили близько 40 оголошень, які нас зацікавили. Серед них натрапили на 2 власників, але, на жаль їх квартири нам не підійшли. Та сама ситуація з сайтами оголошень - маклери заполонили ринок. Беруть від 3 до 5% від суми. В нашому випадку це близько $3000, при тому, що вони ніякої відповідальності не несуть...

Отже, вирішили, що будемо шукати тільки власників, адже юридичні моменти перевіряє все одно нотаріус. А заодно поставимо експеримент, чи можливо купити житло без посередника! ;) Якщо хтось знає людей, які продають 2 або 3-кім. квартиру в доброму стані, бажано недалеко від центру (30-40 хв пішки), з балконом або лоджією, можна умебельовану, прошу писати в приват! Дякую всім наперед.

• Подобається Подобається x 2
  3. Oberig

Oberig Member

У ВашМагазині є можливість пошуку за ключовим словом. Я там вписую "власник" і вибираю потрібний розділ. Якщо в тексті оголошення не написано, що продає власник - то 99,5% ймовірності, що це маклер. :)

Іще шукаю на emarket.ua, там одразу в оголошенні вказано, від власника чи від посередника.
    Зручний портальчик-агрегатор оголошень - lun.ua, також одразу вказується, власник чи агенція.

Ну і є ще, звичайно, vlasnyky-lviv.at.ua, але там наповнення слабеньке і над зручністю користування ще працювати і працювати...

А загалом, можу Вас запевнити, не Ви одні ставите експеримент, і немає у світі нічого неможливого. Ну і бажаю успіху!

4. Cuore innamorato

Cuore innamorato Active Member

Усім привіт! Я коли жила в Одесі, то там такої проблеми не було, люди самі зацікавлені продавати житло напряму, без посередників і на одеському форумі щодня вивішують по 10-20 оголошень від власників, а от у Львові чомусь скрізь лише маклери, навіть не думала, що таке буває. Якби сама продавала квартиру, мені би неприємно було знати, що на моїй квартирі маклери наварюють гроші. І на форумі оголошення з'являються раз на 2 місяці, а через маклерів в інтернеті квартир повно.. Не хочу сказати, що в Одесі круто, а у Львові ні, бо це не так, але з квартирним питанням чомусь непорядок((

• Подобається Подобається x 3
  5. Oberig

Oberig Member

Чесно кажучи, я також щось ніяк цього не зрозумію.
    Шукаємо собі квартиру уже другий місяць активно, а до того біля півроку "моніторив" оголошення.
    Знайти оголошення від власників можна, але їх приблизно 1/15 - 1/20 частина всієї пропозиції, що значно звужує вибір (і без того не надто багатий).
    Але ЧОМУ так мало власників напряму продають квартири - цього я збагнути ніяк не можу. Так само як і того, ЗА ЩО маклери, до яких я сам дзвоню по конкретну квартиру, їхньої справи тільки домовитися про показ і прийти "попрісутствовать", хочуть, щоби я їм платив 5% від вартості тої квартири...

6. VVV

VVV Member

Бо їм так комфортніше. Уявіть, людина працює на роботі, має купу справ, і тут їй 50 - 70 дзвінків на день, всі розпитують одне і те ж, зі всіма треба домовитись, а крім цього, як правило, людина шукає і собі житло, яке планує придбати частково і на кошти від продажі свого. Виходить, що треба одночасно продати своє і знайти собі, де жити, а це не так просто - небагато покупців згідні чекати місяцями, поки продавець знайде квартиру, і також продавці не хочуть чекати, поки покупець дістане гроші від продажі свого житла. Власне цим і займеться маклер, який має наперед знати, коли власнику зручно показувати свою квартиру і організувати покази, а також яку, в якому районі, в якому стані, якої площі, і за яку граничну суму цей власник шукає собі заміну.
    Звісно, якщо мати кілька квартир і достатньо грошей, щоб спокійно продати свою квартиру, а потім скільки завгодно шукати собі іншу, чи взагалі передумати щось купляти - то це все важко збагнути.

• Подобається Подобається x 1
  7. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

середня ціна 3-х кімнатної панельки на Сихові 60 000-65000, то я маю заплатити посереднику 3000$?
    я ше розумію 300$ але не 3000
    шось тут не так......

8. Oberig

Oberig Member

VVV, непереконливо :)

Про 50-70 дзвінків на день - це Ви загнули.
    Якщо людина продає ОДНУ квартиру (а не 20 об'єктів одночасно), і не полінувалася в оголошенні подати максимум інформації, то дзвінків у перший день після виходу оголошення максимум 10-15.
    Інше питання, що із тих 10 дзвінків 8 - від маклерів із питаннями "а ви власник? а давайте ми вашу квартиру внесемо в базу і будемо пропонувати нашим клієнтам? а розкажіть нам іще раз все що ви вже написали в оголошенні? а можна ми прийдемо сфотографуємо, щоби допомогти вам швидше продати?":mocking:
    Ну і решта аргументів так само непереконлива, як і перший. А друга частина питання взагалі скромно залишена без відповіді.
    Якщо власникам, як Ви стверджуєте, комфортніше продавати квартири через посередників – то чому оплачувати послуги посередника має покупець? :scratch_one-s_head:

9. VVV

VVV Member

не загнув, якраз майже всі маклери і позвонять до вас в перші дні, а їх немало... хоча залежить від ціни, яку хочуть.
    На рахунок решти - я нікого ні в чому не намагаюсь переконати, Ви написали ЧОМУ, ЗА ЩО, і "не можу збагнути" - я виклав своє бачення відповідей на ці питання. На рахунок другої частини питання. що ніби без відповіді - я написав, чим має займатись нормальний маклер - а не лише "попрісутсвовать", і Ви не повинні платити 5% - торгуйтесь, шукайте власників.

Ви самі це стверджуєте зараз - тому й комфортно, бо маклер надає їм послугу, а платити за неї не треба!!! То нафіга давати самому оголошення і паритись з дзвінками, нехай їх і 10 - 15? А чому так - цікаве питання, я думаю тому, що активність бажаючих купити вища за активність продавців. Позиція продавців - я хочу за своє стільки-то, більше нікому нічо не дам, як не купуют за ті гроші, то і не буду продавати, поживу тут ще, тощо. Якби не було достатньо активних покупців з грошима, маклерів не стало би як таких. Хоча не завжди так - деякі продавці погоджуються оплатити послуги маклера, коли обєкт важко продати через поганий стан, високу ціну тощо. Це цивілізований підхід, справедливіший - хоч обєктивно для покупця він нічого не міняє - маклерські все одно сплачує він, просто ці гроші передає спершу продавцеві, а потім той маклеру погодьтесь!
    Взагалі питання здається було "чого власники не дають оголошень", думаю це зрозуміло сповна.

Останнє редагування: 7 сер 2012
  10. Oberig

Oberig Member

Ок, Ви свою позицію висловили, я Вас зрозумів :)
    Переконувати один одного в цьому випадку - справді невдячна справа. Я недавно на форумі, зараз глянув - уже стільки холіварів на цю тему було, що нового і так нічого не скажемо.
    Кожному своє:pardon:

11. Kaljakamaljaka

Kaljakamaljaka New Member

Всім доброго дня! Для мене якраз актуальне питання придбання житла. Вже декілька місяців моніторимо ринок нерухомості. Страшенно набридли маклери з їхніми оголошеннями про квартири яких не існує, або які давно продані чи зняті з продажу. Буває й таке, що на одну й ту саму квартиру по 10-15 різних оголошень. Там де написано, що продає власник, без посередників - це не правда, за весь час я ще не натрапила ні на одного власника (((. Дуже прошу, може в когось знайомі родичі, знайомі знайомих продають однокімнатну квартиру, буду дуже вдячна якщо напишете.

12. Oberig

Oberig Member

Візьму на себе сміливість припустити, що Вам просто не пощастило.
    Спробуйте отак:
    http://vashmagazin.ua/cat/catalog/?...bs=102&subrubs=0&search=%A0%EF%EE%F8%F3%EA%A0

Принаймні, мені у ВМ ще не траплялося такого, щоб в оголошенні було прямим текстом написано "власник", а по телефону відповідав посередник...

ну і кількома постами вище я писав про сландо, емаркет, хоум-постер тощо. там трапляється таке, що маклери подають оголошення в рубриці "приватні", але там можна легко побачити, з ким маєте справу, якщо переглянути "всі оголошення користувача".

Головне - наполегливість і трохи везіння, і все буде добре! :good:

13. Яруська

Яруська Well-Known Member

Оце точно.
    Ми якраз в процесі, то таких дзвінків "на розвідку" купа, а ще дуже мило, що дзвонить якийсь маклєр і каже, приведу сьогодні до вас клієнтів.Ок. Нам нема різниці чи він приведе, чи самі прийдуть, але маклера чоловік провчив гарно. Він прийшов, пів години ще видзвонював, бо не міг знайти будинок(напевно якийсь нємєстний маклєр)))), прийшли потенційні клієнти. Маклєр став в коридорі пеньком, мовчить і чекає доки мій чоловік почне виконувати його маклєрську роботу, тобто показувати квартиру, а чоловік і каже: "Ну, показуйте квартиру вашим клієнтам, ви ж маєте знати всі ньюанси, плюси, мінуси, сантехніку і т.д." Більше той дядя не з"являвся.

• Подобається Подобається x 5
  14. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

15. Garis

Garis Well-Known Member

Мені квартиру теща подарувала - везунчик))

16. Panteraz

Panteraz New Member

а я в процесі продажу (я власниця) і також дуже важко все відбувається

17. peGas

peGas Well-Known Member

маклери дійсно офігіли вже до ручки, я розумію шо в нас великий відсоток безробітного населення але це не означає шо всі мають бути маклерами

маклер ні за що не відповідає і вимагає гроші не зрозуміло за шо
    якшо я сам купив ВМ чи знайшов оголошення в інеті, телефоную а там маклер, тобто це я його найшов а не він мене, і за то шо він просто був на показі квартири хоче 5 процентів? це тупість. якшо власник хоче продати квартиру і немає часу тим займатися то хай найме маклера і хай йому і платить чого я маю платити за роботу яку ж я сам і зробив

в мене друг в штатах то він розповідав мені шо там такої проблеми немає. якшо власник хоче продати квартиру то він її продасть без маклерів, немає часу продати наймає маклера і платить йому. так само з тими хто купує. ті хто мають час і самі шукають не платять маклерам.

ІМХО треба робити бойкот тим маклерам. Обійти маклера не так то і складно, після показу вернутися до власника і з ним поговорити. Якшо вже власник підписав договір з тими шарлатанами то казати на пряму я готовий дати стіки скільки ви просите але послуги вашого маклера ви оплачуєте самі і лишаєте телефон. Власник 99 процентів шо домовиться з вами.

18. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

А як знайти власника?

19. dimalozz

dimalozz Member

1) найняти приватного детектива
    2) самому закосити під детектива
    3) пошукати у ВСІХ джерелах реклами квартиру зі схожими параметрами (іноді маклери навмисно пишуть не ту вулицю або інші параметри, але після оглядання квартири ви вже будете знати і правильну адресу, і поверх, і інші деталі).
    4) підсунути господарю свою візитку
    5) мені одного разу господиня сама свій телефон сказала "про всяк випадок", правда її хата нам не підійшла.

Всі ці варіанти стосуються випадків коли в квартирі ніхто не живе.
    А якщо господар (чи квартиранти) там постійно проживають, тоді все очевидно: запам‘ятовуєте адресу і приходите туди в інший час. От тільки чи підуть вам на зустріч господарі? Маклери їм всякого понарозказують.. А нащо їм ризикувати якщо вони і так нічого не втрачають на тому?

20. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Ну коли продавець в тій хаті живе, то звісно все спрощується. А якщо квартира пустує, то дійсно хіба детективними заходами :) Чи маклер показує квартиру тільки в присутності продавця?

а де твій аватар? :)