Хто дійсно Бог ?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем harmony, 19 вер 2008.

1. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Давайте спробуємо подивитись,що про ті "сосни"говорить християнство.По-перше треба прийняти,що Бог-це Творець усього видимого і невидимого(тобто непізнанного на даний момент)людьми.Все що є довколо нас-Його творіння.
    По- друге все що Він хоче нам повідомити знаходиться в книзі Біблія,яка сама свідчіть:
    Бо пророцтва ніколи не було з волі людської, а звіщали його святі Божі мужі, проваджені Духом Святим. 2Пет.1.21
    Багато разів і багатьма способами в давнину промовляв був Бог до отців через пророків, Евр.1.1 Далі ,для чого взагалі нам потрібне Святе Письмо?Знов таки знаходимо відповідь А все, що давніше написане, написане нам на науку, щоб терпінням і потіхою з Писання ми мали надію. Рим.15.4
    Для чого хоче Бог приготувати нас через Святе Письмо?- щоб Божа людина була досконала, до всякого доброго діла готова. 2Тим.3.17.І останнє чому Він дає його нам у цьому недосконалому і гріховному світі Слово Твое - светильник ноге моей и свет стезе моей. Пс.119.105 синод пер Тобто вказується напрям до пошуків істини коли в людини виникає потреба в цьому
    Для того,щоб вірити,треба принаймі знати і розуміти в що.У кожної освіченої людини в наш час є можливість набути певних знань,дістати відповідну інформацію,перевірити,співставити etc...
    Так що навряд треба заперечувати весь людський досвід в пошуках істини і створювати своє власне вчення,чи модель світу.

• Подобається Подобається x 1
  2. harmony

harmony Well-Known Member

Бог той, хто дійсно Бог!

3. франц-йосип

Тут простір для подальших безглуздих і безкінечних запитань. А як дізнатися,хто є дійсно....А чому він дійсно? і т.д.А такий варіант відповіді підійде-що Бог є Творець Всесвіту от і все? іІ відповідно, Творець Всесвіту-Бог.

4. Yur

Yur Well-Known Member

Ні не все.
    Бог схоче буде творити, а схоче не буде. І ніхто Йому не указ.

Мы верим, что Богу не нужно ничего ранее существующего и никакой помощи для того, чтобы творить. И творение также не есть обязательное излучение существа Божия. Бог свободно творит "из ничего":
    http://www.krotov.info/acts/20/2vatican/0279.html

БОГ -- НЕЗБАГНЕНИЙ

От і все.

5. www

www Well-Known Member

Розумієте, можна тлумачити Біблію по різному, але Ви згодні що Бог з людьми не розмовляє і близько не не підходить, а тлумачить усе через пророків, Святих Мужей і т. д. Це вам самі Св. Мужі так казали, чи ці Св. Мужі написали Біблію і в ній розказали як Бог з ними спілкувався? Якщо Ви вірете Святим Мужам, Пророкам - то Ваша справа. Я ж хочу зрозуміти хто є БОГ а не хто є Св Мужі, тобто посередники між мною та Богом. Як є 'посередникамі' і всі попи, священики на землі. Їм я не вірю та й усе.

6. франц-йосип

Я не закликаю вас вірити,чи не вірити,я вам говорю про необхідну кількість знань,щоб робити певні висновки.Біблія-потребує дослідження.Ви хіба чули хоч від одної освіченої,людини,або від загалбновідомих світових авторитетів,інтелектуалів про "несучасність" або "неактуальность"Біблії?Повірте дослідивши цю книгу ви дещо для себе відкриєте,такі знання в будь-якому випадку не зашкодять.

7. франц-йосип

от і на це питання я думаю ви знайдете відповідь саме в Біблії.

8. www

www Well-Known Member

Може й так, але дуже вже Біблія написана дву чи тризначно. Все кругом ходить біля якоїсь простої речі, розумій як хочеш, або як тобі у церкві сказали.

П.С. зара жінка Біблію мені знайде то я приведу приклади.

9. www

www Well-Known Member

'битіе' от Моісея . Ну шо сказати можна. Відкрив на 29й главі, жінка не може родити, то посилає свого чоловіка до служанки, щоб та народила дитину для неї, і далі у главахсестри сплять з одним чоловіком, бо у одної не виходить народити, а у другої вже семеро дітей і вона каже що цей чоловік мій, бо я багато дітей від нього маю. І по ходу справи вони ніби до Бога звертаються, і Бог то одній, то другій дає те що вони просять.
    Я не зрозумів, ця розповідь так важливо для людства що її треба 2000! років вивчати?

10. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

у Біблії якраз все написано чітко і недвозначно!..
    ви менше трактування попівські слухайте -- і тоді без філософії та попівських домислів поступово все стане на своє місце....

11. www

www Well-Known Member

'Откровенія Іоанна Богослова':гл.14.
    якщо коротко, то єврей просить батьків взяти для нього жінку з народу необрізаних. Ну там туди, сюди, згуляли свадьбу, загадав він ( Самсон) загадку місцевим парубкам, (Філістімілянам), а вони не знали відповіді та підбили жінку Самсона, щоб вона взнала відповідь. Ну, жінка поплакалась кілька днів, взнала відгадку. Тоді самсон, як обіцяв, (30 сорочок та 'костюмів') віддати то віддав. Пішов, вбив 30 чоловік і їхні одежі віддав вигравшим, потім залишив жінку (яка вискочила за одного з його друзів). Да, перед убійством 30 человек..гл.14 (19)'..І сошол на него Дух Господень, і пошол он в Аскалон, і, убів там 30 человек, снял с ніх одежди і отдал тем, кто разгадал загадку.'

Підскажіть мені, що тут такого повчального, що 2000!років вивчають та не можуть вивчити однозначно?!!

Які висновки можуть тут бути?
    1. Не бери жінку з другого племені
    2. Не піддавайся на сльози жінки
    3. Слухайся батьків
    4. подумай що тобі радить Дух Святий (тут вбий 30 чоловік)

У главі 16й там же Самсон знову надибав пригод з другою жінкою...А потім закликав Господа помогти помститися Філістімлянам, потім зрушив пару колон, що підпирали великий дом, дом порушився і багато людей загинуло, і сам Самсон загинув під уламками.

Ну шо я можу сказати.... Нічого..

Останнє редагування модератором: 10 лис 2008
  12. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

конкретно: хто не може вивчити, чи правильніше написати -- дослідити?..

13. www

www Well-Known Member

Так, 'дослідити' буде правильно.
    Ви питаєте 'хто'? Ну, ті, що по церквах стоять (сидять) по годині- дві. Я не хочу нікого ображати, але для мене не зрозуміло те, що людина віруюча за своє життя проводить доволі багато часу у церкві. От що можна досліджувати, вивчати протягом (40років Х 52 неділлі Х 1 годину/неділлю = 2.080 годин)?

14. www

www Well-Known Member

Тільки не відповідайте що Біблію МОЖНА все життя вивчати/досліджувати і нічого не розуміти. Знаєте чому? Тому що одне й теж явище розтовкли у цю неділю, а через рік розтлумачили по другому, і людина не знає, яке ж тлумачення правильне? А як що ще й у третій раз це ж саме розтлумачити?
    То дійсно, прочитав Біблію, починай з початку, і вже можна те ж саме по другому розуміти. залежить це від фантазіі читача.

15. франц-йосип

А ви переконані,що ви правильно читаєте ,бо з цієї цитати виникає сумнів?

Свята правда,тільки фантазія тут ні до чого,просто людина,може вийти на інший рівень сприяття і розуміння Слова Божого

16. illia

illia Well-Known Member

не розумію. про що далі мова може йти?
    сказано ж на початку теми.
    по-моєму, Ви намагаєтесь відповісти на питання: Як називати Бога? так це взагалі абсурдне питання. так і називайте - Бог.
    Єдине, хотів би доповнити розповсюджений вислів: Бог є Любов... і Ненависть

17. франц-йосип

О,то і ім"я цього бога-вам має бути відомо

18. illia

illia Well-Known Member

Як складно....
    ше раз:
    Бог є Любов і Ненавість.

19. франц-йосип

Може східні релігії і пропонують таку сентецію,християнство однозначно стверджує
    И вот благовестие, которое мы слышали от Него и возвещаем вам: Бог есть свет, и нет в Нем никакой тьмы.
    А це звістка, що ми її чули від Нього і звіщаємо вам: Бог є світло, і немає в Нім жадної темряви! 1Ів.1.5

20. www

www Well-Known Member

14.1 І пошел Самсон в Фімнафу, і увідел в Фімнафе женщіну із дочерей Філістімскіх.
    14.2 Он пошол і об'явіл отцу своему і матері своей, і сказал: я відел в Фімнафе женщіну із дочерей Філістімскіх; возьміте ее мне в жену.
    14.3 Отец і мать его сказалі ему:разве нет женщін между дочерямі братьев твоіх і во всем народе моем, что ти ідешь взять жену у Філістімлян необрезанних? І сказал Самсон отцу своему: ее возьмі мне, потому что она мне понравілась.
    14.4 Отец его і мать его не зналі, что єто от Господа, і что он іщет случая отомстіть Філістімлянам. А в то время Філістімляне господствовалі над Ізраілем.

Хух, нарешті налабав на клаві.То як Ви це можете по ін шому пересказати ніж я?.

І хто хоче 'отомстіть' Самсон чи Господь?

а де твій аватар? :)