Хто дійсно Бог ?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем harmony, 19 вер 2008.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Вивищуєтеся? ну-ну...
    Цікаво, де ви були в моєму віці. Ходили щонеділі до церви? І щомісяця до сповіді?

2. harmony

harmony Well-Known Member

А чого щомісяця ходити до сповіді ? Потрібно робити висновки і дотримуватись слова даного Богу. Скільки можна обманювати Його, щонеділі обіцяючи...?

• Подобається Подобається x 2
  3. Liliyah Romanova

Православні перед кожним Причастям до сповіді пруть.
    Я взагалі проти трактування сповіді як туалетного паперу.
    Але питання ж було не до вас.

4. harmony

По-перше, мене хрестили, коли всі церкви на західній Украхні були православні. Потім всі стали греко-католицькими, в тому числі і храм. де хрестили мене. Я і мої рідні постійно ходимо до нього на молитву. Періодично молюсь і в православних храмах, коли буваю у відрядженнях. По суті я теж напевно виходить греко-католик, а з іншої сторони, мене хрестили по-православному звичаю, як і тисячі інших таких, як я. Тому не потрібно мені постійно штиркати і натякати за православних. Деяким греко-католикам далеко до деяких православних і навпаки.
    І до сповіді ніхто не пре. а люди просто йдуть і сповідаються. Побожній людині не слід бути агресивною. І при чім тут, що питання було не до мене. Форум - це місце вільного спілкування і я б зрадів. якби на моє питання відповідало навіть 100 чоловік. Не гарно якось виходить...

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

У моєму віці Ви б не ходили щомісяця до сповіді і щотижня до церкви, якщо мова йде про УГКЦ, тому Ви не можете порівнювати.

• Подобається Подобається x 1
  6. Liliyah Romanova

Зверніть увагу. Порівнювала не я. Так що, вочевидь, і ви порівнювати теж не можете. ;) :blum1:

А прищаєтесь теж і там, і там?
    Я розумію, що то все лиш людські умовності, але згідно церковного права між православними і греко-католиками сопричастя немає, тому одні не можуть причащатися в храмах інших. В окремих випадках можлива диспенза єпископів по двох сторонах, але таке рідко стається.

А я про причастя у православних сказала до слова про причастя, а не до вас особисто. Так що ви тут даремно відчитали натяк на себе. Мені йшлося про те, що в греко-католицьких храмах можна часто почути, що треба сповідатися раз на місяць, тобто причащатися можна протягом місяця або й довше, якщо не чуєте за собою тяжкого гріха. Католицька Церква загалом каже, що є обов'язок сповідатися раз в році. У православних сповідатися треба перед кожним причастям.
    Якщо питання загальне, то так. А якщо питання було суто до однієї особи?

Останнє редагування: 27 вер 2008
  7. harmony

" Я виявив твоє ім"я людям, яких ти дав мені зо світу "- Івана 17.6.
    " Пишу все це, аби ви знали, що маєте вічне життя, бо ви повірили в ім"я Божого Сина " - 1 Івана 5.13. Християнські Гецькі Писання. Переклад нового світу.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ага, не проти помінятися тим вивищуванням.

9. Liliyah Romanova

Е ні, моє ще мале та зелене, на ваше з досвідом нізащо не мінятимуся! :tongue:

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

я теж так думаю, а ви кажете - "вивищування".

11. JaguaR

JaguaR щасливий

А чого тут боятися? Я маю деякі свої уявлення про ТРІЙЦЮ; і ті, які дізнався з Біблії, богословських творів. А зрозуміти (не розуміти, а зрозуміти) ЇЇ мені, як людині, не під силу.

Те, що БОГ (як Ви кажете) перебуває в людині, - це теза №2. Спочатку ІСУС явно говорить про СЕБЕ, як про ОТЦЯ: на прохання показати апостолам ОТЦЯ, ІСУС запитує: "Стільки часу Я з вами, ти ж не знаєш, Пилипе, Мене?"

Якщо поставити питання про дослівність Біблії, то можна і взагалі дійти до кінцевого висновку: "То що ж у Біблії правда? А як же :"жодна йота з закону не буде опущена"?"

А мені здавалося, що моя відповідь не заперечує того.

12. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Навіщо даремно ламати стільки списів? Дивись відповідь у Івана 17:3

13. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Списи ламати не треба а от СЄ із закономірною циклічністю,(весна-осінь) треба нагадувати про триєдинство Бога
    Життя ж вічне це те, щоб пізнали Тебе, єдиного Бога правдивого, та Ісуса Христа, що послав Ти Його.Ів.17.3 Прочитали ,так читаємо далі:
    Усе бо Моє то Твоє, а Твоє то Моє, і прославивсь Я в них.Ів.17.10
    Ми знаємо, що Син Божий прийшов, і розум нам дав, щоб пізнати Правдивого, і щоб бути в правдивому Сині Його, Ісусі Христі. Він Бог правдивий і вічне життя!1Ів.5.20
    А що у вас нового? В ваших дослідженнях?Які новини з Брукліна.
    У нас все по-старому Бог-Отець,Бог-Син,Бог_Дух Святий.

14. Razi

Razi Member

Все залежить від означення бога.

Якщо вважати що бог це той хто сворив цей світ, тоді всеможливі пророки не мають прямсго ввідношення до нього. Будь які містичні явища можуть бути його проявами а можуть і не бути. Також в такому означенні бог може існувати, може не існувати, для нас це нічого не змінить.

В деяких вченнях бог є світом, людина є частиною бога, і самопізнання це шлях до бога в собі. Бог виходить неперсоналізованим, і можна лише розглядати його прояви.

На практиці люди творять бога за своїм образом і подобою, наділяюци його рисами які їм імпонують. У звязку з різними культурами, єдиний бог навряд чи можливий, до того ж є святі вчення, і якщо пробівати примирити наприклад Біблію і Коран то неодмінно виникнуть протиріччя, а отже прийдется признати, що принаймі одна з цих книжок не зовсім вірна. Тобто прийдеться признати що є щось спільне на рівні ідей (монотеїзм), а на рівні записів вчення проитрічиві.

Спроби створити універсальну релігію в історії були неодноразова, але поки що як бачимо нічого не вийшло.

15. Я считаю, что Бог - это единое высшее существо. А Христос, Аллах, Шива - просто разные его названия.

Останнє редагування: 8 лис 2008
  16. www

www Well-Known Member

Гарне питання поставлено.

От що я думаю про це.Те, що люди називають Богом, є ВИЩЙ РОЗУМ. Базується (знаходиться) Він у Центральному Всесвіті. Навколо Центрального Всесвіту існують Всесвіти Першого Кола, Другого та Третього.(може існує більше кіл - не знаю). Діяльність ВИЩОГО РОЗУМА підтримується енергією, яка надходть у Центральний Всесвіт з оточующих Всесвітів посередництвом 'Чорних Дір'.Через ці 'чорні діри' енергія з Третього кола надходить у Друге, потім у Перше і нарешті у Центральвий Всесвіт до ВИЩОГО РОЗУМА. Це, так би мовити, устрій Всесвітів.
    Тепер, дещо того, як людина пов'язана з ВИЩИМ РОЗУМОМ (Богом).
    У Всесвітах Першого, Другого та Третього кола існує багато форм життя. Навіть у нашому Всесвіті існує (не знаю скільки точно) але багато планет на яких існує щось живе. До речі, Людина - це не найвищий етап розвитку 'маленького розума'. Так от. У кожному всесвіті існуе Великий Центр Спостережень, далі йдуть Малі Центри, які відслідковують життя і розвиток на планетах. Я не знаю, як виглядають Великі Центри, як виглядає ВИЩИЙ РОЗУМ, але, як виглядає Малий Центр, я можу розповісти.
    Значить так. Малий Центр Спостережень знаходиться на великоми космічному кораблі (човні), з середини вигляд має такий: величезна кругла зала, колір - білий, 3/4 цього кола займають 'монітори'. Не знаю, скільки програм (людей) відображує кожний 'монітор'. Обслуговуючий персонал красиві істоти у вигляді людей, одягненині у біле, вони слідкують за тим, як та чи інша людина поводить себе і як ця дія гармонує (вписується) у їхню програму. Інколи вони просять у людей згоду на контакт і 'співробітніцтво'.
    Який зв'язок між Великими та Малими центрами а також з ВИЩИЙ РОЗУМ я не знаю, то дуже занадто для нашого мозку та воно й не треба на цьому єтапу розвитку.:smile:

17. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Тобто ви собі створили модель всесвіту з її колами,невідомої кількості і походження
    і питання знято.А як ви тоді визначаєте взємодію з іншими? ваші особисті взаємини із вищим розумом,зрештою мета цього розуму навіщо йому ото все потрібно разом із нами.Мета творіння?

18. www

www Well-Known Member

Я не впевнений, що маю взаємини з самим ВИЩИМ РОЗУМОМ,
    а на решту запитань відповім: то нам не дано знати. Нікому. А мета творіння усьго цього... хм... Не з нашим мозком про це знати... Але попитаю.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та йой... не блукайте у лісі з трьох сосен...

20. www

www Well-Known Member

Та добре Вам , зрозуміло все, легко...
    А Ви можете написати про ті 'три сосни', як Ви розумієте хто Бог? Тільки не треба про те, що Він усюди і ніде і ніхто його не бачіть і не бачив, і що треба просто вірити і все.

а де твій аватар? :)