Хто дійсно Бог ?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем harmony, 19 вер 2008.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ліля, у ваших дописах більше сміху, ніж пояснення, ви напевно слухали лєкції, але не заглиблювалися.
    Отець посилає Сина. Син - Бог, Слово. От Слово матеріалізувалося і за Вашим твердженням, воно вже не є Бог. Мало того, Ви написали, що це вже інша особа.... Зразу виникає наступне запитання Ісус, вернувшись до Отця, знову став Богом? Є ще цікаві запитання, чому ж Ісус казав, що Він - Сущий? За що Його хотіли каменувати фарисеї? Не за те, що Він Себе Богом "робив"?

Ще... Напевно кожен бачив картину з зображенням хрищення в ріці Йордані Ісуса.
    Не дивно, що цей епізод у Біблії називають проявою Бога, Трійці. А було там три появи Бога: Отець, Син, Дух Святий..... Хто проти?

Останнє редагування модератором: 26 вер 2008
    • Подобається Подобається x 2
  2. Войцек

Войцек Well-Known Member

Боюсь, що Ви й самі її не розумієте.
    Те, що Бог перебує в людині не робить її Богом.
    Якщо Ви вважаєте, що тут треба дослівно розуміти слова Ісуса, то можу лише уявити собі, як Ви розумієте Старий Завіт, а також Об’явлення.
    Знаєте, Мойсей теж називається богом в Біблії, але хіба ж він Бог?

Звучить красиво і всьо.. Так што лі?
    Мені здавалося, що це більше ніж голос, але Вам видінше.

3. harmony

harmony Well-Known Member

Мих, скажу вам чесно, слухаю іноді деяких отців нашої церкви і диву дивуюсь, що їх вчать в тих духовних семинаріях ? Можливо хронологію знають краще, але щоб заглиьитись в саму суть віри - дехто ні бум-бум. Страшно стає, коли ставлю собі запитання, а чого він може навчити своїх парафіян, які утримують його та його сім"ю ? Дійсно. як каже Пупер - трійошники і вчитись не хочуть.

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А на вас Дух Святий зійшов, що ви так все знаєте? :biggrin:
    Ви про які семінарії взагалі говорите? Про православні?
    Тоді не дивно.
    Знаю ДУЖЕ багато випадків, коли з нашої семінарії матолка вигнали посеред навчання, а православні його у себе висвятили. Цікаво чому так? І до семінарії його вже не посилали... Свого роду сміттєпровід від нас до вас. Дивина... :dntknw:

Цілковита бздура від і до. Нічого не зроблю, Миху, що коли ви мої слова пропускаєте крізь себе, то у вас виходить невідомо що. Пропоную вам поставити мене в ігнор і не продукувати нові єресі на основі моїх слів, які ви читаєте 5те через 10те. Інакше не можу пояснити того місива, що ви оце написали.

Ці слова НЕ Є оригінальним текстом Біблії. Це була ВСТАВКА. І це доведено й визнано. Це НЕ є слова Йоана. Крапка.
    І ви теж бздури продукуєте? Ну, продукуйте...

Починаю розуміти, яким чином у вас на основі Біблії єресі будуються...

Останнє редагування: 26 вер 2008
  5. harmony

Чому зійшов? Він у кожній людині перебуває.

6. Liliyah Romanova

Ви говорите мовами? ;)

• Подобається Подобається x 1
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хотів пошукати і привести ті Ваші слова знову, як цитати, але передумав... нема змісту. Тим більше Ви можете свої слова на форумі назад забрати навіть через рік(тобто витерти). Так само витерти, відкоригувати і мій допис. Але то дрібниці життя і не вартує уваги. Прикро, що Ви замість того, щоб пояснити чітко свою позицію, давши коментар на мої репліки, почали себе оправдовувати. Я ж не переслідую мети загнати вас в кут, чи висміяти, просто знаю, що Ви спілкуєтесь з семінаристами священиками багато чого знаєте і мені та й багатьом було б дуже цікаво Вас почитати, а Ви чомусь злитеся.

З повагою, Мих.

Гармоні, вчіть інгліш, дойч унд френч.

:)):))
    Доречі, якщо людина раптом заговорила іноземними, ні з чого, то ше не ознака, що Святий Дух на ній перебуває.

Нехай і так, незнаю, але скажіть, Ви в це не вірите?

8. Liliyah Romanova

Моя позиція очевидна. Я написала тут купу дописів. Так деякі є провокацією, але багато є тим, що я думаю. А ще декілька дописів про Трійцю та Сина Божого навмисне зі священиком перевірила. Затвердив і сказав, що все правильно. І на останніх сторінках є дописи, які є моєю позицією. Якщо ви її так і не зрозуміли, то трудно, то не було моєю метою, аби донести щось до миха чи гармоні. Я вже зрозуміла, що то марна справа і з вітряками боротися не люблю.

Щодо слів про Трійцю, то я цілком поділяю слова Витаканської комісії у справах віри щодо 1 Івана 5.7. Я їх писала. Якщо ви їх уважно читали, то зрозумієте, що я кажу.

Щодо мов. Я мала на увазі 1-е до коринтян 12 розділ.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви написали те, що хотіли написати, безумовно і цитати навели ті, що хотіли, але коли вам даються цитати з Біблії, що заперечують Вашу думку, то Ви ігноруєте, як на мене... А власне, коли викладається якась позиція до певного питання, цікаво тут же прокоментувати ті цитати, які ставлять під сумнів цю думку.
    Я не виключаю при тому, що Ваша думка є правдива, але...... виникають багато запитань.

10. Liliyah Romanova

Запитання виникають у тих, хто не стоїть твердо на ногах. Якщо ви маєте знання, то очевидні речі у вас запитання не викличуть. Крім того, ви зможете побачити, що те, чим ви хочете буцімто заперечити думку (поставити під сумнів), тільки підтверджує сказане, а тому коментувати такі речі - шкода часу.

11. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

З того всьго виходить такий сумний висновок:в кожного (я тільки про християн) свій Бог і своє розуміння Трійці та Іісуса.
    Отже православні,католики,греко-католики,протестанти,-всі маємо своє,і ніхто не скаже я вірую у католицьки канони ,але мені більш до вподоби православні чи протестантські і навпаки.Тобто мета "супротивника Бога" досягнута.Ми маємо безліч "істин".
    Єдине що залишається однаковим і авторитетним для нас усіх це Святе Письмо.
    Отже робимо висновки,панове.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хех.... як добре сказано, а я, наївний, як личинка, думав, що запитання виникають у тих, хто хоче думати. Надіюсь у Вас ніколи не виникало запитань.

Тоді більше дійсно нема запитань.

13. Liliyah Romanova

Я писала про те, що говорить Католицька Церква.
    А от мені якраз по асі прийшли слова Митрополита Сурозького.

Поки християни не влазять в обряди, а говорять про Біблію та віру, розбіжностей практично нема. А те, що українська риса "де два українці там три гетьмани" найбільше проявляється у справах "віри", то тут нічого дивного.

Залежить щодо чого. Якщо щодо вчення Католицької Церкви, то колись виникало. Зараз ні. А у вас?

Останнє редагування: 26 вер 2008
  14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну добре, що Ви вже розумні, а ми ще ні. Ми ж також хочемо все знати, нє?

15. Liliyah Romanova

Справді?
    А я щось крім насмішок та сиромудрія ніц не помітила. :nea::dntknw::hi:

Але видно, що добрі учні, бо навчилися насмішок від пупера, а сиромудрості від мене. :rofl:

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

такой ніц?
    Просто здебільшого Ви говорите правильно, але пояснити не можете... зразу думаєте, що хтось на вас тисне.

та я вас прошу....
    хоча фраза слушно-весела.

17. Liliyah Romanova

А ви думки читаєте? Пане мих, я починаю вас боятися... :biggrin:

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

та читаю, чого ж не читати? Хіба я не був такого віку як Ви?

19. harmony

" І ті, хто ходить за тілом, не можуть догодити Богові. А ви не в тілі, але в дусі, бо Дух Божий живе в вас "- Павла 8.9.

Частково і то не завжди.

20. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Амінь!

Я ж і пишу про особу зацікавлену в такому процесі розділення.Бо працює ж таки :розділяй і володарюй.І це стосується не тільки українців і навіть не тільки християн.Так що будьмо уважні.Однак можна всіх заспокоїти такою сентецією-всі спірні питання будуть розв"язані і всі ми взнаємо правду,без цього ніхто не залишиться.Єдине що не тішить що правда,вона ж істина одна.Тобто буде усім нам як на заліку "зарах" "не зарах" а не як на іспиті там де оцінки виставляють.Тут можливо тільки два варіанти оціки,чи не так?

а де твій аватар? :)