Хто дійсно Бог ?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем harmony, 19 вер 2008.

1. harmony

harmony Well-Known Member

Наводжу цитати з католицького катихизму надрукований за старанням міжнародньої католицької організіції " Церква в Потребі ". То ж прочитайте і подумайте, хто з нас проповідує єресь, а дотримується вчення церкви ?

Є три Божі Особи : Бог Отець, Бог Син і Бог Дух Святий: Це є Пресвята Тройця.
    Бог є лише Один, але в трьох Особах: Бог Отець, Бог Син і Бог Дух Святий, що їх одним іменем звемо - Пресвята Тройця. І не вписуйте сюди модне слово "логос", його немає ні в катихизмі, ні в Біблії.

Останнє редагування: 25 вер 2008
  2. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

У створеному всесвіті перебуває весь час Триєдиний Бог.
    Тут я подав цитати і з синодального перекладу,бо справді переклад Огієнка має певні
    Недоліки (це моя особиста думка)
    Як бачите тут Ісус називає Себе –Сущім.
    Зрозуміло,що Логос як і Премудрість це одна з назв Сина Божого

Тогда сказали Ему: кто же Ты? Иисус сказал им: от начала Сущий, как и говорю вам. 8:25 А вони запитали Його: Хто Ти такий? І Ісус відказав їм: Той, Хто спочатку, як і говорю Я до вас.Ів8..25

И ныне прославь Меня Ты, Отче, у Тебя Самого славою, которую Я имел у Тебя прежде бытия мира. І тепер прослав, Отче, Мене Сам у Себе тією славою, яку в Тебе Я мав, поки світ не постав.Ів. 17:5
    Це все слова Іісуса

Тоді якщо можна підтвердіть це посиланням на Біблію

• Подобається Подобається x 1
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну добре, а хто відповість на запитання: Яке Імя Бога? (Ох зараз я вас заплутаю!)

4. harmony

Ім"я Бога - Ісус .

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

А Ягве як?

6. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

та все нормально, ви обидвоє ходете в одну "церкву", але один парафіянин каже, що бог -- Ісус, другий -- Ягве, третій -- "трійця", четвертий -- "заступники", п’ятий -- марія.... :))

• Подобається Подобається x 2
  7. harmony

Згідно поясненням богословів, якщо кликати ім'я Ягве (наприклад, Йоіл 2:32) — кликати на Самого Бога. Якщо говорити, благословити, або проклясти від Його Імені — то значить залучити Його і Його силу. 2-га заповідь забороняє використовувати ім'я Ягве несерйозно, марно, без належної поваги. Але наголошується на тому, щоб "використовувати це ім'я в похвалі (галлелу-Йаг[4] [hallelu-jah], єврейською «слава-Яг[ве]») і святити його (ім'я)" (1-а Петиція Господньої молитви). [5]

http://uk.wikipedia.org/wiki/Ягве

Особисто я вважаю, що це ім"я існувало до приходу Ісуса Христа, тому що в Новому
    Завіті ніде Ягве не згадується, а Ісус сказав:" Я ім"я Твоє виявив людям ".

8. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Так в християнський богословській науці питанню триєдинства Бога приділено чимало досліджень на цю тему.Просто треба ознайомитись із певними фундаментальними працями,тому що це дуже непросте питання.І на форумі його теж навряд чи можна вирішити,але от задати певний напрям для самостійного пошуку можна.
    Це тільки у СЄ все просто вониж бо в "істині" Єгова---Бруклін----Організація--Вартова Башта-Свідки.І щоб жодних запитань і "клєвєти"

9. harmony

:)) Ієрархія влади.

10. Войцек

Войцек Well-Known Member

Коментар Сончіно (єврейський, звичайно) дає таку відповідь на ЙГВГ - (не перекладаю)

...Обычно непроизносимое четырехбуквенное имя называют тетраграмматон (греч. "имя из четырех букв"). Лишь раз в году, в Йом-Кипур, первосвященник во время исполнения службы в Храме произносил это имя несколько раз. В момент произнесения весь народ распростирался на плитах двора и провозглашал: "Благославенно имя Того, Чье великое царство навеки веков". Имя Всевышнего не может быть представлено как слово языка. Как слово языка оно не имеет значения. Четыре буквы представляют собой наложение друг на друга трех слов: "был", "есть" и " будет". Таким образом тетраграмматон указывает на извечное, непрерывающееся, не зависимое ни от кого существование. Любой перевод имени на другой язык может рассматриваться только как приблизительное разъяснение смысла слова...

Таким чином, ні Ісус, ні Марія, ні хто інший не може бути Богом ЙГВГ, тому що всі вони були колись народжені, колись померлі.

11. harmony

Цікава версія. Потрібно подумати...:rolleyes:

12. Войцек

Войцек Well-Known Member

Не просто подумати, а й проаналізувати. Та й не треба очі загортати. Православна й католицька церкви - то не є остання інстанція. Як не дивно.

13. JaguaR

JaguaR щасливий

А яка остання? (Як не дивно?)

14. Войцек

Войцек Well-Known Member

Бог або Боги. Може Вас це здивує, але не люди точно

15. JaguaR

JaguaR щасливий

Нісенітниця (те, що Ви написали). ІСУС сказав, що ВІН - ТОй, ХТО є (та й те, що ВІН і ОТЕЦЬ - ОДНО). А Марію християни не називають Іменем ЙГВГ.

Залежить від того, що Ви розумієте під словом "інстанція".

Останнє редагування модератором: 25 вер 2008
  16. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Перекладаю саме для вас - Логос - Слово.
    А тепер почитайте Біблію і пошукайте, де говориться про Слово.
    А тоді ще раз перечитайте мій допис і покажіть, де я заперечила катехизмові чи Біблії.

17. Войцек

Войцек Well-Known Member

Знову ж таки - я теж частина мого батька. Так, тому, що я - його частина, я його відтворення певною мірою. Я відтворюю його звички, спосіб вести розмову й таке інше. Але коли я потребую допомогу, я звертаюсь до нього, бо він дає мені підтримку у добрих справах, а в поганих попереджує про небеспеку. Але Ви вірите що Ісус звертався сам до себе на хресті, сам себе воскресив (коли був мертвий), сам собі Бог, якого ніхто не бачив, бо не зможе залишитися живим у світлі його слави...
    Якщо я пишу нісенітнеці після цього, то пробачте

Для Вас, як християн - Біблія, де є відповіді на всі питання

Останнє редагування модератором: 26 вер 2008
  18. JaguaR

JaguaR щасливий

Отож. Частина. А ІСУС (СИН) і ОТЕЦЬ - ОДНО.
    Івана 14:7-11
    Коли б то були ви пізнали Мене, ви пізнали були б і Мого Отця. Відтепер Його знаєте ви, і Його бачили.
    Говорить до Нього Пилип: Господи, покажи нам Отця, і вистачить нам!
    Промовляє до нього Ісус: Стільки часу Я з вами, ти ж не знаєш, Пилипе, Мене? Хто бачив Мене, той бачив Отця, то як же ти кажеш: Покажи нам Отця?
    Чи не віруєш ти, що Я в Отці, а Отець у Мені? Слова, що Я вам говорю, говорю не від Себе, а Отець, що в Мені перебуває, Той чинить діла ті.
    Повірте Мені, що Я в Отці, а Отець у Мені! Коли ж ні, то повірте за вчинки самі.

Ви розумієте ТРІЙЦЮ?

Для нас Біблія - голос БОГА.

Останнє редагування модератором: 26 вер 2008
    • Подобається Подобається x 2
  19. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А подумайте? Відколи Син Божий є людиною? Чи був він людиною до зачаття?
    То саме з таких ось "умовиводів" і виходить, що
    ???
    Гілку пора зносити в гумор. :rofl: :rofl: :rofl:

20. harmony

Сміється той, хто сміється останнім. Повторюю. Згідно Біблії і катихизу є Бог-Отець, Бог-Син і Бог-Дух святий. ЦІ троє свідкують - Одно. Чи я скажу, що Богом є Бог- отець, чи Бог-Син. чи Бог- Дух Святий - це Один і той самий Бог. Те, що ви не хочете визнавати другу Божу Особу - Бога Сина і більше того, не хочете вірити в нього - це ваша справа. Якщо Войцек на такому серйозному рівні володіє стількома мовами, що навіть євреї перед ним губляться, то нехай зробить свій переклад, щоб люди почитали Слова Істини.

а де твій аватар? :)