Хто дійсно Бог ?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем harmony, 19 вер 2008.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Гармоні, ви бачили, які ваші слова я читала?
    Якщо жаба тисне, то не давайте. А ви сторицею віддаєте не гроші, а
    Може, ви справді не до тієї церкви потрапили. У нас отці мудро проповідують. Хіба ті, що з підпілля та без освіти, то можуть видати пару єресей часом, але у них на парафіях багато семінаристів, то пильнують, аби потім отцеві лагідно так натякнути, що йому би почитати дещо. І ті отці читають...

От де покора!

Парафіянам деяким скажи, що їм почитати треба, то вони очі готові видерти. Вони ж бо вважають, що раз вони вважають себе християнами, то знання само у голову піде. Ми теж колись у шкільні роки на підручниках історії спали, як вчити її не хотіли... От тепер доводиться надолужувати. ;)

• Подобається Подобається x 1
  2. harmony

harmony Well-Known Member

Може церква і та, але принципи управління точно не ті. Бачу ви тренована особа, рідко читаю відповідь, яка б викликала в мене сумнів щодо її правильності.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

У Бога багато імен...

4. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Нема часу українцям досліджувати таки теми,не знайшов жодного посилання в неті украінською,от і знов цитата на "общєдоступном" а мо точно той двоязичіє,бо жодного серйозного дослідження нема.А в бібліотеку УКУ заглянув(на сайт їхній)-хочеться плакати вони точно на іншій планеті живуть

Моисей впервые вводит концепцию личного имени Бога, пославшего его к
    Израилю. Это имя обозначается в Библии буквами יהוה (отсюда принятое в науке название — тетраграмматон, то есть `четверобуквие`). Уже в 3 в. до н. э. избегали произнесения имени יהוה, и оно заменялось словом Адонай или, когда имя Адонай предшествует יהוה, словом Элохим. В ранее средневековье, когда к консонантному (лишенному гласных) тексту Библии были добавлены огласовочные знаки для облегчения правильного чтения Священного Писания, слово было огласовано гласными «о» и «а» по примеру имени Адонай (см. ниже). Отсюда произошло употребляемое в христианской литературе имя Jehova (Иегова). Однако ряд ранних христианских писателей, писавших на греческом языке, свидетельствуют, что имя произносилось как Яхве. Это подтверждается, по крайней мере, для гласной первого слога наличием сокращенной формы יָהּ (Ях), иногда применяемой в поэзии (например, Исх. 15:2), и –яху или –ях (в конечном слоге многих еврейских личных имен). Объяснение имени, данное в Исх. 3:14, — эхие-ашер-эхие («Я есмь тот, кто есмь»), — дает пример народной этимологии, характерной для библейской системы объяснения имен собственных. Однако нет сомнения, что это имя происходит от корня היה (`быть`).
    Цитата з еврейської електронної енциклопедії.Тут вже щодо вимови імені можно довіряти "носіям мови" так що Пупере тре перейменуватися у "свідки Яхве" бо не спасетесь.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та може то і добре, що помиляються, а то би називали щоразу імя надаремно.

6. Liliyah Romanova

Правильності чого?
    І тренована в чому?
    Я крім ЛФ більше ніде не проповідую. :biggrin: ;)
    На жаль російською, але ще два.
    http://www.hesychasm.ru/library/Name/secr1.htm
    http://bibliapologet.by.ru/statii/Namdiv.htm

Останнє редагування: 23 вер 2008
  7. harmony

В моєму розумінні ваша правильність виражається в прийнятливій формі викладання своєї думки. що не нібито не суперечетись Біблії.

Тренована в логічному мисленні і досить помітно працює інтуїція відносно подальшого ходу розмови співрозмовника. Таке враження, що моментами ви випереджуєте своїх співрозмовників на пів або на цілий крок.

8. Liliyah Romanova

Страшно? ;) :biggrin:

9. harmony

Страх, як страшно...:crazy:. Я б не спав біля вас :redface:.

10. Liliyah Romanova

А вас хтось кликав?

11. harmony

Не кликав, але подумав наскільки було б страшно вночі, коли лежиш собі спокійно, щось думаєш, щось згадуєш, а тут ви і все знаєте, ніби слухаєте.:suicide:

Але то відхід від теми. Ну то що ? Вивчивши додатково ще пару тез, я переконався, що ім"я Бога - Ісус і Пупер з цим погодився.:borat:

12. Liliyah Romanova

Нині у мормонів читала. Вони теж кажуть, що ім'я Бога Ісус.

Страшно-страшно... Можу, як кітка - горло перегризти...
    Коротше, краще взагалі навіть близько не підходити...
    Он, Мих вже знає. Можете перепитати... :biggrin: :biggrin: :biggrin:

13. harmony

Якщо мормони теж вважають Ісуса Богом, значить ми не одні.

Якщо вже Мих знає, що ви можете, то я навіть перепитувати не буду, не то що підходити. Вірю вам на слові.

14. Liliyah Romanova

Точно. Ви не одні...
    Якщо вже Мих? А мих хто, що ви так кажете? А взагалі, прошу пана, ви тільки скажіть, і я перестану вам відповідати.

15. harmony

Ну, ви тоже скажете... А з ким я буду спілкуватись? Нас і так тут мало. Жінки та дівчата взагалі оминають чомусь розділ релігії. Ні ви краще відповідайте щось, хоч би для різноманітності.

Відносно пана Миха і всього вищенаписаного, що не стосується теми - це жарт. Не беріть дурного до голови. Я не настільки дурний, як виглядаю.:borat:

16. Liliyah Romanova

Та мені хіба лиш для різноманітності. І так не слухаєте. І не дивно, що дівчата обминають...

17. JaguaR

JaguaR щасливий

Та ви що! А можна звертання на ці тези? Пупер?! Неповірю, доки не побачу :))) )

• Подобається Подобається x 2
  18. harmony

Слухаю, слабо сказано. Я уважно слухаю та аналізую все, що тут мені відповідають і дякую всім за увагу приділену мені, незалежно від змісту відповіді.

19. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

це так в дусі трійошників........
    в одного пана фантазії, то щодо лілі романової, то щодо моїх дописів...
    два інших пана одразу йому плюсик.... [​IMG][​IMG][​IMG]

пс. я думав, що вас, пан JaguaR, вже не побачу на форумі, що ви, так би мовити, передали естафету пану harmony...
    як добре, що я помилився...
    без вас так сумно...

20. S_Fighter

S_Fighter Well-Known Member

Кожен вірить у те, у що хоче вірити. Ваше право...

Довший час у хаті маю кота... З чого Ви взяли шо воно таке зле? Горло перегризти може хіба що миші або горобцьови ;) А так - коти файні...

а де твій аватар? :)