Хто дійсно Бог ?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем harmony, 19 вер 2008.

1. harmony

harmony Well-Known Member

Не знаю, але я виписав з Біблії, переклад професора Івана Огієнка.

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Не люблю я його перекладу і йому не довіряю. У нього там Христос кохає улюбленого учня, Петро кохає Христа, дух зламаний, а не сокрушений... У нього там і слова про Трійцю, які не є оригінальним текстом Святого Письма...

Навмисне взяла Хоменка та ще три мови до порівняння. :)

Господь - мух войовник, Господь - ім"я йому.

Yahvé est un guerrier, son nom est Yahvé.

Pan, mocarz wojny, Jahwe jest imię Jego

Господ е силен Воевател; Името Му е Иеова.

The Lord is a man of war; the Lord is his name.

Ο Κυριος ειναι δυνατος πολεμιστης· Κυριος το ονομα αυτου.

Jehová, varón de guerra; Jehová es su nombre.

Jahve je ratnik hrabar, Jahve je ime njegovo.

І якщо хтось читає в оригіналі...

יהוה איש מלחמה יהוה שמו׃

На англомовному сайті http://www.jesusneverexisted.com/brutal.htm ("ісус ніколи не існував") пишуть обидва варіянти імені "Yahweh" (Jehovah). Толерантні, мабуть. :biggrin:

Останнє редагування: 22 вер 2008
  3. harmony

Чому тоді цей переклад використовує церква ? Не знаю, я навпаки віддаю перевагу Огієнкові. Маю переклад Нового Завіту з Брукліна, видавництво "Новий світ", то взагалі сумно стає, якщо вони пишуть правду. Виходить правди ніхто конкретної не знає, кожен тягне ковдру на себе, щоб зігріти, як можна краще себе, а не донести Істину до всіх. Напевно вигода на першому плані.

4. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

є ще синодальний переклад, то там майже сказано, що єдина "правильна церква" -- це руская праваславная.... ))))

5. harmony

Пупере, це вже повниа туфта. Такої Біблії в природі не існує, де говориться за російську православну церкву, хоч я взагалі-то належу до української, до вашого відома.

6. duncan

а ну якщо ви кажете, що це "повна туфта", то це означає, що ви не тільки не тримали її в руках, а взагалі не знаєте про що мова.... :borat:

7. harmony

Те, що синодальний переклад є, це я знаю, але його не бачив і не читав, для чого мені брехати. Про " правильну церкву " так само, як і про правильну віру свідків намагаюсь не сперечатись, хоч не завжди виходить. Зачіпає, коли хтось говорить про чиїсь недоліки, ніби в нього їх набагато менше. Хочете, можемо розпочати естафету: ви називаєте недоліки традиційної церкви, а ми недоліки свідків, хоч зрештою небачу в цьому сенсу - марна трата часу і ніякого позитиву, один негатив...

8. duncan

ваші слова містять позитив... :good:
    якраз вони і пояснюють різницю між свідками та КП-релігіїю...
    я кажу про церкву свідків Єгови, ви ж про людей, які до цієї церкви ходять...

я погоджуюся з тим, що КП-релігія має багато щирих людей, які поводяться по-християнськи, але це ніяк не впливає на вашу релігію вцілому...

оскільки все зло, яке зробила ваша релігія людству і окремим людям -- ніщо виправдати не може, ніякі слова про "оновлення"....

Божа церква не може будуватися за світським принципом.

а ваша релігія якраз за таким принципом і збудована, вона тісно переплетена з владою, з бізнесом, з людськими пороками...

9. harmony

Я сказав недоліки церкви, а не релігії. Церква - це ще не релігія, це лише одна із складових релігії. Так само, як і свідки - не релігія, а складова частини віри Свідків Єгови. Тому ви говорити про недоліки в церкві, а ми у свідків. Правда перевага у свідків є в одностайності їх віри, тобто знають конкретно у що вірять, хоч в Істинності можливий і сумнів, тоді як в прихильників традиціного вірування такої одностайності немає, майже кожен трактує по-своєму і винні в тому ксьондзи, які замість того, щоб більше навчати людей на додаткових зібраннях, вони лише закликають парафіян до пожертви на церкву Христову. В цьому я згідний. У свідків проводиться вивчення Біблії, в той час, як в нас лише читаються притчі і пояснення до них в честь якогось свята. Зрештою при спілкуванні з деякими священниками складається враження, що вони самі невпевненні ім"я Бога - Єгова. чи Ісус ?

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

видавництво Вартова Башта, нє?

11. Liliyah Romanova

Не тільки цей.
    Зрештою, я не церква. ;)
    Самостійно треба шукати і порівнювати...
    Нащо шукати когось, хто скаже, і так воно дійсно є?
    Український переклад є недосконалий, особливо переклад Огієнка. І нема на то ради.
    Ви зрозумійте просту річ: проповіді це не основне, це допоміжне. А багато людей сприймають, як основне, і вмивають від подальшої праці над собою руки. Так не має бути. Чому на вивчення інших речей, на забави, телевізор, компутер, час є, а на вивчення своєї релігії та розуміння Біблії немає?

• Подобається Подобається x 1
  12. harmony

Золоті слова чую від вас. Тоді будьте добрі, скажіть, а нафіга потрібні мені всі ці духовні отці, якщо я сам вивчатиму Святе Письмо, а вони тільки відспівають Службу Божу і чекають похорону, шлюбу, чи хрестин, щоб заробити гроші. Для чого утримувати цілий апарат дармоїдів, які тільки те і роблять, що тріпають язиками, не приносячи реальної користі, одні видатки ? Виходить що це просто пасажири на хребті темного люду.

• Подобається Подобається x 2
  13. Bogun

Bogun Well-Known Member

Для мене Бог - це всесвітня інформація. Людина несе інформацію і я вважаю після смерті ця інформація не зникає.

14. harmony

Можливо і ви маєте рацію.

15. harmony

Саньок, ти правильно сказав, з якої сторони не аналізувати твою відповідь.

16. Bogun

Bogun Well-Known Member

До речі на мій погляд. Привиди - це інформація, яка не перемістилася "кудись" через негативну складову чи не завершену, а люди своїми емоціями тільки збільшують її.

17. Liliyah Romanova

А нафіга вам церква в принципі?

18. harmony

Для того, щоб наблизитись до Бога під керівництвом наших душпастирів, які замість того, щоб спати в холодному поті, переживаючи за своїх парафіян, на даний час просто жирують і крім осудження заблудших, нічим не займаються.
    Кожеш намагається збудувати якнайбільший і якнайвищий храм, замість того, щоб будувати храм в душі свої пастви, за яку ніби то взяли відповідальність перед Богом.
    Хто знає... Так от подивлюсь на весь цей бардак, і взагалі нікого, крім Ісуса Христа визнавати не буду. Куда не глянь - одні пасажири !

19. Liliyah Romanova

Можете не переживати, ви їм віддаєте сторицею. :biggrin:

20. harmony

В тому то і справа, що поки що тільки віддаю, нічого не отримавши: ні духовних знань, ні нормальних пояснень і взагалі нічого такого, щоб доповнювало мій духовний розвиток, радше навпаки, після кожної бесіди відчуваю. що починаю гальмувати. На форумах за 4 роки, я почерпнув більше, ніж за все життя від священників. З деяких отців тільки від їх самого вигляду тупію, прости Господи.

а де твій аватар? :)