Бог - це Свята і Нероздільна Трійця: Бог-Отець, Бог-Син і Бог-Дух Святий. Пізнати Бога ми можемо тільки через Ісуса Христа-Сина Божого. Те, що Богом є Свята Трійця свідчить одна із багаточисленних цитат: І сказав Бог:" Створімо людину за образом Нашим, та подобою Нашою..." кн. Буття 1.26. Бог казав не за образом Моїм, а образом Нашим. Звідси випливає, що Бог не є в Одній Божій Особі, а кількох.
Нажаль це мало корелює з ти що написано в Бібілї- в результаті купа різноманітних суперечливих поглядів в яких годі розібратись. цікаво а як суботники ставляться до Старого Завіту? але не конкеретизовано що у 3, З таким підходом можна вірити у 3,4 10, 15 безілі ч божих осіб. Хоча в згаданий вами вірш пояснюють по різному. НЕможна будувати догмат і довести його лише на одному вірші- Старий завіт підкреслює що Бог - один, В новому завіті жоден вірш Не називає Ісуса Богом.
Шановні хм...знавці... Тут багато прозвучало,що Бог - то Любов. Не заперечую. Але в моєму розумінні Бог - це ВСЕ. Хотів би запитатися.... Яким чином Бог-Любов міг давати такі вказівки Мойсею? То звідси.. Я вже не раз питався у Левка,Миха,чи в їхньому розумінні в Ветхому Завіті той самий Бог,що і в Новому?
Я щось не пам"ятаю, Ромку, щоб ти мене про це питав... Сорі, може десь пропустив, або не зрозумів...? Звичайно, що той самий Бог... А в чому суть питання?
Ця тема мене також надзвичайно цікавить. Правда незрозуміло чому автор задав саме так питання, адже якщо подивитися у суть - то Будда - лише людина, Магомет - лише пророк, Єгова - він же творець світу, він же Бог іудеїв, він же Бог християн, він же Бог мусульман, він же Бог усіх - ТОМУ ЩО БОГ ЛИШЕ ОДИН. Це навіть з точки зору логіки легко довести. Особисто мене цікавить одна цитата учасників форуму: По-перше, я розумію семітські мови і знаю їх граматику - з точки зору грамати - повне безглуздя, оскільки для семітських мов наявність одночасно однини та множини в одному реченні - норма. Навіть прості смертні царі підписувалися і досі підписуються: "Ми, Цар (Правитель.... і т.д.) Русі (Йорданії.... і т.д.)". Бог більше заслуговує щоб себе називати "Ми". До того ж у семітській мові множина, застосована до одної особи вказує на велич, а не на кількість. Вас взагалі не дивує, що іудеє та мусульмани, незважаючи на те, що у Писанні Бог називає себе Ми, стверджують - Бог один і ніхто йому не рівня і не має жодної подоби. Але це дрібниці. Особисто мене цікавить кілька питань, але дуже серйозних: 1. Де Ісус казав - "Я - Бог, поклоняйтеся мені?" 2. Де вказано, що Святий Дух - божество, і йому необхідно поклонятися? 3. Чому Ісус казав що у нього є Бог, чому Павло стверджував, що у Ісуса є Бог? 4. Якщо Ісус Бог, то як його міг спокушати Сатана? 6. Де апостол Павло чи хоч один євангеліст пояснив що таке Трійця? 7. Де у Біблії сказано, що Бог - триєдиний як у Афанісієвському символі віри? Будьте ласкаві - поясніть. я це запитував уже і у проповідників і у священиків, але вони чомусь відмовилися показати ці місця у Біблії, хоча начебто вони є основою віри Щоб полегшити вам роботу дам кілька посилань: http://unitarian.ucoz.ru/ та http://www.blagoyput.narod.ru/vidp/rus/isus_bog.htm. Ці посилання - єдине де на просторах Інтернету я знайшов, де конктретно по Біблії прямим текстом сказано що є у Біблії, а чого немає. Щоправда перше посилання доволі із нестандартним, щоб не сказати новим поглядом. Але виявилося, що нічого нового немає - виявляється ця течія існувала ще й у апостольські часи. До речі - останнє посилання не раз мною було перевірено - дійсно усі проповідники та священики говорять одне і те саме і дійсно лише те, що написано. Але я - людина науки. Спасіння душі - це занадто відповідальна річ. Тому, будьте ласкаві, люди добрі - дайте хоч ви мені пряму відповідь без фільософії, де прямим текстом, чорним по білому буде сказано: "Ісус сказав: Я Бог ...." і т.д. До речі, цього я не знайшов навіть у апокрифах. Єдине, чого я досяг від одного проповідника, то це слова: "Коли ми читаємо Біблію ми не повинні думати". А у чому ж тоді різниця між тваринами? Хочеш дереву поклоняйся, хочеш каменю, хочу самому собі - навіщо думати? Тому прошу Вас, допоможіть знайти відповідь. наперед вдячний
Прочитайте першу заповідь і запитайте себе, чи можна поклонятися кому іншому, крім Бога? Коли ви відповіли на це запитання, прочитайте уважно новозавітню євангелію і задайте собі запитання: чому багато хворих, звертаючись до Ісуса, вклонялися Йому, а він жодного разу не зробив їм зауваження? Якщо ви відповісьте і на це запитання, не викручуючись, то гадаю, знатимете відповідь на своє запитання. Якщо показати, що Святий Дух - є Бог, то тоді нема потреби доводити, що Йому тре поклонятися, нє? Тому що Ісус, тут, на землі був БОГОЧОЛОВІКОМ у повній мірі. Богочоловік. Одне з двох. Або вони ще того не осягнули, або це було і так всім зрозуміло. Більше варіантів нема. Те, що він Єдиний доводити не приходиться, а те, що Він проявив себе у трьох особах, є немало місць у Біблії.
Фраза просто чудесна - нею можна захистити будь-яку релігію, навіть поклоніння самому собі. Для того в світ і посилалися пророки, щоб застерегти і вказати равильний шлях. Якщо детально проаналізувати всі релігії світу, то можна побачити, що вони практично усі однакові - різниця лише в історичних нашаруваннях (чи то через проблеми із папером для запису, чи то через чиїсь забаганки) Я, для прикладу, аналізував безліч релігій і впевнено можу сказати - якщо у релігію втручається людина і змінює її під себе, а ще гірше вводить туди філософію - результат буде нульвим. Всі пророки посилались із єдиною місією - заклик до єдинобожжя. А що ж дає філософія? Втручання філософії у іудаїзм породило кабалу (дурня справжнісінька – аж дивно як на це ще люди купляються, і це при тому що самі автори стверджують що пишуть усе виключно із голови), у християнстві – гностицизм, і, як не дивно, Трійцю – адже в Біблії цього вчення немає, а затверджене було це вчення аж (!!!) у 325 р. – оголосили Ісуса Богом, а у 380 р. – Святого Духа. І це при повній відсутності того християнства, яке нам подають священики у Біблії – там вгазалі інше! В Ісламі також деякі люди настільки захопилися грецькою філософією, що навіть уже й танці називають молитвою (Турція, деякі регіони Кавказу). Про інші релігії згадувати навіть не хочеться – практично усе філософія Але повернуся до своїх запитань. Прямої відповіді я чомусь не отримав. По-перше, у іудаїзмі дозволялося вклонятися у знак пошани людині. По-друге, ви хоч розумієте різницю між словами “поклонятися” та “вклонитися”? Чи можливо для вас релігія тільки в тому і проявляється щоб вклонитися без жодних наслідків? Спеціально для вас тоді наведу одне із визначень слова поклоніння – це справи душі та органів людини, які не суперечать вимогам об’єкта поклоніння. Для когось об’єкт поклоніння – гроші (приклад людини, що вважає начебто гроші допоможуть віддалити смерть чи раптову смертельну хворобу хоч на 1 секунду), для когось – якась розкарака на сцені, що несамовито корчиться (приклад фаната, готового на усе заради свого співака (-чки), для когось – наука (приклад атеїста, який бере багато речей на віру – постулати, гіпотези). Саме тому я запитав прямо: “Де Ісус каже – я Бог?”, щоб одразу відсікти усі неправильні розуміння поняття “поклоніння”. Даю Вам зустрічне питання – а котрий із сцілених хворих сказав: “О, ти Бог!”, та Ісус не заперечив? Зрозуміліше питання можна задавати? Я задаю питання конкретно: “Де сказано, що Святий Дух – Бог, чи одна із іпостасей триєдиного божества?” Де це сказав Ісус? Якщо він Бог – то Бог не може поклонятися Богу, оскільки Бог один. Якщо він людина, то не може бути одночасно Богом, оскільки людина сама від себе не залежить, а лише від Бога, плоть обмежена в часі і в просторі, які створив Бог, а Бог необмежений. Чи може, по-вашому Бог ще самого себе створив? Не здивуюсь, якщо скажете так – я таке вже чув. Якщо не осягнули – то як могли проповідувати іншим і як тоді можна на них опиратися? Якщо усі це знали і розуміли, то чому ж існувало таке явище як монофізити, несторіани, аріани, інують юнітеріани? Будьте ласкаві, покажіть мені ці місця, де вказано, що Бог явив себе одночасно у трьох особах і де власне сказано, що це Бог і що ці три особи – насправді одна триєдина? Отож бо й воно – по Біблії строге єдинобожжя. А по суті моїх питань можна? Чи по-вашому Бог, про якого у Біблії говориться "Бог порядку" навмисно вводить людей в оману, щоб усі потрапили в пекло? Дурня це! Не може бути біле вчора чорним сьогодні
Все залежить від особистого духовного розвитку. Невже у Вас так вийшло? А Ви звідки пишете? Невже немає нічого про Трійцю? Щось не подобається мені Ваша філософія... Що Ви не кажете? Невже люди інших вірувань бувають такими темними? Ви хоч думайте, що заперечуєте! Всі гріхи прощаються, а хула проти Святого Духа ніколи не проститься. Для того, щоб Ви не писали більше таких дурниць, краще почитайте Біблію і зокрема Євангеліє від св. Івана гл.4.в.24., де сказано:" Бог є Дух, і ті, що Йому вклоняються, повинні в дусі та правді вклонятися". Далі навіть не хочу коментувати. Ваш допис майже повний абсурд.
Іскандер - це Олександр. Мабуть ви мусульманин. Як відомо у мусульман і християн різні Писання, різне бачення шляху СПАСІННЯ і поглядів на Бога, хоча є і спільні моменти. Трохи інший випадок Івана 10:33. Юдеї Йому відказали: Не за добрий учинок хочемо Тебе вкаменувати, а за богозневагу, бо Ти, бувши людиною, за Бога Себе видаєш... Івана 20:28. А Хома відповів і сказав Йому: Господь мій і Бог мій! Можливо ви його невірно зрозуміли. Ніхто не забороняє думати, але що стосується Бога, то краще Йому довіряти, ніж думати ніби ти Його пізнав. Бо знання є знаннями, а віра то трохи інше. Матвія 28:19. Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа... Як бачите три Особи мають одне Ім’я. Я думаю не в Богові тут справа, а в людях, яким бракує віри і смирення. 1 Тимофія 3:16....велика це ТАЄМНИЦЯ благочестя: Хто в тілі з'явився, Той оправданий Духом, Анголам показався, проповіданий був між народами, увірувано в Нього в світі, Він у славі вознісся! Що тут скажеш? Можемо лише вірити .
Ніде не сказано, але є одне місце у Святому Письмі, де сказано, що проти Святого Духа неможна грішити, бо не проститься. Як з тим бути? Не підкажете? А ви, взагалі читали Новий Завіт? Ісус про себе каже: Син Людський і Божий Син. Вирішили обмежити Бога? Що значить "неможе"? Бог не може бути в людській подобі? нічого не скажу... питання некоректне. Для чого "одночасно"? Бо ви так захотіли, чи як? Всі три Особи мають одинакові якості. Наприклад, вислів у Біблії: "Я є Той, Хто є" говорить лише Бог. Це слова і Отця і Ісуса. Таких прикладів багато, якщо цікавитесь - пошукаю і приведу з посилання на місце у Біблії. А хто проти?
А що є? Де? Хто заперечує? Я Вас запитую: “Де сказано, що Святий Дух – Бог, чи одна із іпостасей триєдиного божества?” Вам навести цитату і вказати автора і назву видання? Що тут скажеш? Тоді нагадаю свій допис вище Як бачите ви підтвердили загальльне правило - ви навіть не подумавши ознайомитися із аргументами, подали мені стандартний набір непрямих фраз, відповідь на які уже є у вказаних вище посиланнях, особливо у останьому. Чи може для Вас спеціально зробити переклад і викласти тут? А де ж відповідь по суті на мої кілька питань? Абсолютно згоден. А щоб не грішити - так давайте вияснимо що ж є істиною. Ви стверджуюєте, що Святий Дух - третя іпостась єдиного Бог. А де це вказано? Покажіть, будьте ласкаві мені ці слова у Біблії. То може ви поясните що це усе значить. Але наперед знову відсилаю вас по посиланню, яке наводив вище, а саме http://www.blagoyput.narod.ru/vidp/rus/isus_bog.htm, щоб ви не повторювалися. Добре, давайте не одночасно. Де сказано - "Ісус - Бог та іпостась триєдиного", "Святий Дух - Бог та іпостась триєдиного"? Тільки будь-ласка по суті
Євангеліє від св. Івана гл.4.в.24.:" Бог є Дух, і ті, що Йому вклоняються, повинні в дусі та правді вклонятися". Попросіть когось з близьких людей, щоб прочитали мою відповідь і передали її на словах Вам, бо "щось" мішає Вам побачити те, що неможливо не побачити...
ох і складне питання ви тут зачепили спробую викласти трохи і своє бачення деяких аспектів Ви самі себе заперечуєте. Бог може все! на те він і Бог! Ми не можемо осягнути навіть часточки Його. Але намагатися треба... тобто ви підводите нас до висновку, що.... а взагалі варто трохи відірватися і навести такий приклад: оскільки в Біблії ніде не скзано, про процес збагачення урану, то такого процесу не існує. Біблія не може відповісти на всі запитання, тому треба шукати відповіді у святих отців. Для мене в цей період часу ваші питання не є актуальними, думаю, актичний пошук відповіді на них тільки забиратиме час... краще витрати його на молитву і тоді все стане зрозуміло бо ЗНАННЯ не суб"єктивні, а об"єктивні і вони прийдуть
То значить, що Ісус Христос, будучи на землі, мав дві природи - Божу і людську. У вас інше пояснення? Кажіть!
Зверніть увагу, я відповіла вам на ваші запитання, посилаючись на Письмо. На мою думку це більш простіший і правильніший спосіб, ніж шукати відповіді блукаючи по безкраїх просторах інтернету, на яке треба мати час і бажання. Те, що Ісус не заперечив, коли Його назвали Богом ви вже знаєте. Можливо ви вірите, що Ісус є Пророком, тоді у мене до вас контрпитання: де Ісус сказав, що Він Пророк і визнавати Його потрібно лише як Пророка?