Хто дійсно Бог ?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем harmony, 19 вер 2008.

1. консультант

консультант Дуже важлива персона

Вірую в єдиного Бога Отця, вседержителя, творця неба і землі, і всього видимого і невидимого.
    І в єдиного Господа Ісуса Христа, Сина Божого, єдинородного, від Отця родженого перед усіма віками
    — світло від світла, Бога істинного від Бога істинного, родженого, несотвореного, єдиносущного з Отцем, що через нього все сталося.
    Він задля нас, людей, і нашого ради спасення зійшов із небес, і воплотився з Духа Святого і Марії Діви, і стався чоловіком.
    І був розп'ятий за нас за Понтія Пилата, і страждав, і був похований, і воскрес у третій день, згідно з писанням. І вознісся на небо, і сидить праворуч Отця. І вдруге прийде зо славою судити живих і мертвих, а його царству не буде кінця.
    І в Духа Святого, Господа животворя-щого, що від Отця [і Сина] ізходить, що з Отцем і Сином рівнопокланяємий і рівнославимий, що говорив через пророків.
    Отець та Син - це той же Ісус, а Дух Святий - це Той без якого не може існувати ні Отця, ні Сина - Він ізсодить від Отця і Сина, значить такоє має пряме відношення і до Отця і Сина.
    Там "Сина" є в лапках, тобто мається на увазі, що Син і Отець одне й теж. Я ті лапки не ставив.
    http://www.ukrcenter.com/forum/message.asp?message_id=2120&forum_name=Релігія

Я колись вже писав про це, що чув під час Служби Божої від одного священника.
    " Уявіть собі, що Ви щось кажете до мурахів. Невже вони почують і зрозуміють Вас? Для того, щоб вони почули і зрозуміли Вас, Вам потрібно прийняти подобу мураха - стати ним. Так само Бог воплотився в тіло людське через Діву Марію внаслідок сходження Духа Святого, прийнявши людську подобу, щоб виявити нам ім"я Боже, навчити Божого Слова та викупити від гріхів". Що тут може бути незрозумілого?

Останнє редагування модератором: 20 лют 2009
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тобто... Отець також Ісус?

А яке Імя Бога було у часи Старого Завіту?

Останнє редагування модератором: 20 лют 2009
    • Подобається Подобається x 1
  3. консультант

До Бога звертались по-різному: Ел, Еліон, Елоаг, Елогім, Шаддай, Адонай, Ягве (Єгова) й Саваот. Для того, щоб це не повторювалось, Ісус нам дав своє Ім"я. Він же говорить: "Я ім"я Твоє виявив людям". Ні за чиє ім"я Він мови не веде, тільки за Своє.
    Відповів і сказав їм Ісус: " Хоч і свідчу про Себе Я Сам - та правдиве свідоцтво Моє, бо Я знаю, звідкіля Я і куди Я йду. Ви ж не відаєте звідкіля Я приходжу, і куди Я йду". Ів. 8.12.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дві різні, як на мене фрази.
    Своє і твоє.
    Бог не може мати таке саме імя, як людина. А імя Ісус у євреїв було дисть поширене.

Імя вказує на сутність особи.
    "Я є Той, хто є означає вічність буття".

• Подобається Подобається x 2
  5. консультант

Миху, не маю нічого проти того, що Ви вважаєте за Істину. Я вірю в те, що не суперечить моїм поглядам та переконанням. Якщо навіть уві сні, запитати мене як ім"я Бога, я скажу, що Ісус. Інших Богів для мене не існує!

6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Переконана, що сенсатив вас іще не раз здивує. :)))

Сенсативе, що мене найбільше дивує, це те, що ви кажете свідкам єгови, що вони людей зводять з дороги. :)))

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

:haha::haha::haha:

8. Liliyah Romanova

Альо, я ще трохи й ображатися почну! :)))

Головне, що сам сенсатив десь цитував те, що в мене в підписі зацитовано й не помітив, що там сказано Слово, а не Ісус.
    Несе по форуму пургою, аж свище... Дивно читати. :wacko:
    Головне тут підкреслити, що YHWH означає - "я є той, хто є" або "сущий". І свідки не придумали тетраграму, а просто використали те, що вже було ДО них, тільки взяли не правильне прочитання, а помилкове.
    У наших перекладах замість тетраграми вживається Господь.

Якщо Ісус - Боже ім'я, то чому ми не Ісусяни (прости Господи)?
    Та це так. Коли брак аргументів, словесний кулак в писок. :)))

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

я ж не казав 50, а 49..............

10. Liliyah Romanova

Нікуди я не перейшла й не збираюся. :beee:
    Сенсатив - монофізит, мабуть. Або взагалі приналежний до якоїсь модерної секти. Ніякої трійці, тільки Ісус. Притому Ісус, вочевидь вищий за Бога-Отця. :pardon:
    Або ж чоловік заблукав у трьох соснах... тобто трьох особах. :)))

11. Liliyah Romanova

А-а-а-а, рятуйте! :hang1::scare::scare::scare:
    Яке невігластво!!! :crazy::crazy::crazy: о_О
    Сенсативе, навіть боюся писати вас таке страшне слово як "філіокве". Як перечитаєте, не спішіть хреститися, воно не таке страшне. Якщо ви про нього не чули, то конче погугліть й почитайте, чому Сина в КВАДРАТНИХ ДУЖКАХ, а не в лапках.

12. Liliyah Romanova

:)) :)) :)) :)) :))
    Все, я не можу. Ще трохи й перенесу гілку в кімнату сміху!
    Шкода, що кімнати кривих дзеркал немає. :wacko:

Останнє редагування: 21 лют 2009
  13. консультант

Не переживайте. Продовжувати дивувати в темі релігія нікого більше не буду. А свідки Єгови все правильно вчать. Ви самі не розумієте, що є тими самими свідками, але лише трактуєте на свій лад. Час покаже.
    Бачу Вам навіть вистачає хоробрості глузувати над Божим Ім"ям, якому християни зобов"язані вклонятись і тут же казати "прости Господи", Ви не перестаєте мене дивувати...
    І що страшного Ви там знайшли?
    Пізніша вставка Філіокве була викликана полемічними богословськими мотивами з огляду на все ще активне на Заході (в Іспанії) аріянство. Участь Сина в походженні Святого Духа, на думку латинських богословів, підкреслювала його божественність.
    Для нашої Церкви сповідування Філіокве мало б мати принципове значення. Нам слід усвідомити, що введення у Символ Філіокве стало фактом богословського еклектизму (безкритичного змішання різних богословських методологій). Якщо зараз ми говоримо про власне помісне богослов'я (київське), то маємо відмовитись від Філіокве. Недаремно у Служебниках вставка “і Сина” береться у квадратні дужки, що вказує на можливість випускання її з нашого богослужіння.

Тому, що Отець і Син одне й теж./Це моя думка/.
    А для чого переходити, якщо Ви вже там, ще й Миха втягуєте.:)
    Мені не менше дивно читати Ваші дописи.
    А це взагалі напевно з пальця висмоктали? Якщо я писав про ім"я Бога. то не значить, що я заперечував Трійцю.
    Ісус об’являє нам Бога у трьох особах. Пресвята Тройця є виявом досконалого спілкування любові. Бог є спільнотою. Коли Ісус став людиною, Він не перестав бути Богом. Він і надалі продовжує брати повну участь в любовному спілкуванні з Отцем і Святим Духом. Якщо б одна особа Пресвятої Тройці перестала б існувати, то Бог перестав би бути Богом. Але Бог не може перестати існувати. Тому Ісус не перестав бути Богом, коли став людиною. Він міг бути досконалою людиною тому, що Він жив повнотою любові.
    Будучи особою Пресвятої Тройці, Ісус прийняв людську подобу. Якщо сам Бог прийняв людську природу, то бути людиною є великою цінністю.
    http://old.ugcc.org.ua/ukr/church_i.../3rd/eparchial/diaspora-australia/1.moravska/
    Тепер посмійтесь з своєї дитячої наївності.
    Три Божі Особи прирівнюєте до трьох сосен і при цьому смієтесь. Нормально.
    Сміється той, хто сміється останнім!:)

14. Liliyah Romanova

На такий допис узагалі смішно відповідати.
    Сенсативе, вам найкраще писати виключно цитати з інших ресурсів. Пишучи від себе, ви тільки перекручуєте чужі дописи (при тому цілковито, як ото мої:wacko:) або ж впадаєте в єресі. Ви навіть не розрізняєте квадратних дужок та лапок. Я так розумію, що те, чому вони вживаються, ви теж не знаєте.
    А щодо філіокве, то це взагалі.
    Ні ті, хто вживає його, ні ті, хто не вживає, не заперечують участі Сина, взагалі. Вони просто мають різний на це погляд. Одні, що Дух походить від Отця І Сина, інші - від Отця ЧЕРЕЗ Сина. Другі не вживають оте [і Сина], але їхні ікони щодо філіокве свідчать про те, що написала в попередньому реченні.
    Далі сенсу дискусії не бачу, бо втомилася читати та коментувати ваш New Age.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

о_Оо_Оо_О.....................

16. Liliyah Romanova

От і я про те саме кажу. Людина читає дописи якось по діагоналі. :wacko:
    Зараз мені теж припишуть хулу, тільки цього разу вже проти всієї трійці. Добре, що нерозуміння трійці та перекручення всього, що її стосується не кличе про помсту до неба. :mocking:

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Людина шепотіла: "Господь, поговори зі мною!"
    І лугові трави співали.

Але людина не чула!

Людина закричала тоді: "Господь, поговори зі мною!"
    І грім з блискавкою прокотилися по небу.

Але людина не слухала!

Людина озирнулася довкруги і сказала: "Господь, дозволь мені побачити тебе!"
    І зірки яскраво сяяли...

Але людина не бачила.

Людина закричала знову: "Бог, покажи мені видіння!"
    І нове життя було народжене навесні.

Але людина цього не помітила!

Людина плакала у відчаї: "Доторкнися до мене, Господь, і дай мені знати, що ти тут!"
    І після цього Господь спустився і доторкнувся до людини!

Але людина змахнула з плеча метелика і пішла геть...

18. Lents

Lents Well-Known Member

Я знаю одну бабусю, суботсвуючу п"ятидесятницю (себе вони не так називають), вона мала книжку, видану їх громадою, там теж сказано, що Ім"я Бога - Ісус і крапка. Ну і багато іншої пурги. Та книжка склала на мене враження, що протестантські течії просто вже не знають чим би їм відрізнятися.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Нову течію можна зробити на одній фразі з Біблії.....

Останнє редагування: 22 лют 2009
  20. консультант

Правильно сказано.
    Пурга тільки для деяких людей, для інших це Істина, яка допомагає ім в житті.
    Вони над тим навіть не задумуються, а просто вірять так, як їм підказує сумління. чи душа. Не нам їх судити. Найбільше ми, традиційні християни, маємо звичку всіх і все судити, насміхаючись, в тому числі і я. Це проблема, яку повинен вирішувати кожен сам з собою. Не ми судді, а Бог, тільки Він знає Істину...

а де твій аватар? :)