Ще трохи поспілкуюсь і напевно почну думати, що священники просто обманюють народ, закликаючи молитись до Ісуса Христа, хоч самі знають, що ім"я Бога - Єгова. Навіщо тоді Господня молитва, до якої вони закликають?
Із мусульманського сайту. Я про присутність. Взагалі-то, "хваліть Ягве". 3 Отож Юда, узявши відділ війська та службу від первосвящеників і фарисеїв, приходить туди із смолоскипами, та з ліхтарями, та з зброєю. 4 А Ісус, усе відавши, що з Ним статися має, виходить та й каже до них: Кого ви шукаєте? 5 Йому відповіли: Ісуса Назарянина. Він говорить до них: Це Я... А стояв із ними й Юда, що видав Його. 6 І як тільки сказав їм: Це Я, вони подалися назад, та й на землю попадали... 7 І Він знов запитав їх: Кого ви шукаєте? Вони ж відказали: Ісуса Назарянина. 8 Ісус відповів: Я сказав вам, що це Я... Отож, як Мене ви шукаєте, то дайте оцим відійти, 9 щоб збулося те слово, що Він був сказав: Я не втратив нікого із тих, кого дав Ти Мені. (Iван.18:3-9) А Ісус Христос не Син Ягве? Де обман, якщо Ісус та його Отець - одно?
Для мене існує одне ім"я Бога - Ісус, всі решта мене абсолютно не цікавлять, хто б і шо мені не пояснював.
Хто, Свідки Єгови? Ісус їм відказав: "Поправді, поправді кажу вам: Перш ніж був Авраам,- Я є". І схопили каміння вони, щоб кинути на Нього. Т сховався Ісус, і з храму пішов.-Ів.8.58-59. Чому вни не впали на коліна, а навпаки схопили каміння? Я був, я є, я буду означають дію, а не ім"я. Цікаво звучить прийшов сам я є, праворуч Отця сидітиме я є, це отець і звати його я є, ! Де елементарна логіка. Я шокований від СЄ. Отець, Син і Дух Святий - Одне та ім"я в них Одне - Ісус. Чому під час Служби Божої в церкві всі стоять, а перед Святим Причастям всі вклякають, хіба вони не знають про постійну присутність Ісуса? Чому не стоять на колінах цілу Службу Божу?
Ісус - в перекладі означає Спаситель. Якщо це тільки земне ім"я Божого Сина, то навіщо тоді вірити в Нього і поклонятись Йому, якщо людина повинна поклонятись тільки Богові одному.
Бо сказано Ісусом: ніхто не прийде до Отця, як не через Мене. Ім"я Бога Ягве. Бог є Отець, Син, Святий Дух. Син Божий, бувши в тілі, мав земне імя - Ісус.
Суперове порівняння з новозавітньою ситуацією. Ви мене дивуєте своїми дописами іноді. До речі, не всі клякають перед Причастям та на Причастя. А це взагалі шедевр! Навіть миха здивували. Брак слів, чесне слово. Ісус - Бог? А Ісус Навин теж Бог? Він же теж Ісус. Ви у скільки Богів вірите? Подивіться в моєму підписі, ЯКЕ в Нього ім'я на даний час.
Аналогічно. Аналогічно. Аналогічно: Не шукайте, ось вони:"Ягве їре" — Господь нагледить (1 Мойсеева 22:8, 14); "Ягве Рафа" — Господь — твій Лікар!" (2 Мойсеева 15:26); "Ягве Ніссі" — Господ" — мій прапор (2 Мойсеева 17:15); "Ягве Цебаот" — Господь Саваот (Ісаї 1:9); "Ягве Шалом" — Господь миру-спокою (2 Суддів 6:24); "Ягве Цидкеню" — Господь — наша праведність (Єремії 23:6) ; "Ягве Шамма" — Господь тут присутній (Єзекіїля 48:35); "Ягве Ра" — Господь — мій Пастир.
а його важко здивувати..... ну я чесно вперше таку думку чую, вперше в житті. питання - на питання адже Ісусів багато є у Біблії, невже у Бога і в людини може бути одинакове імя?
Миху, я теж вперше чую таку думку, що Ісус - це всього-навсього земне ім"я Сина Божого. То що, виходить, коли Він Воскрес і покинув землю - отримав інше ім"я? А ще більше дивує. що іим"я Бога по-Вашому Ягве, тобто Єгова. Де ж тоді Ваша впевненість, що Син та Отець - Одне й теж. Значить виходить Бог - це троє чоловік, кожен із своїм ім"ям і своїм завданням, виконують свою роботу. Мені дійсно цікаво, як поступово-непомітно людина починає схилятись в сторону СЄ і звичайно пані Ліля пресингує зі своєї сторони. всіляко цитуючи про Єгову. Невже Ваш чоловік також так сильно наполягає на імені Єгови, як Ви? Ви забуваєтесь, Ісус не людина - Він Боголюдина, вірніше Богочоловік, який об"єднав в собі людський та Божий початок.
Та Ліля вже на 49% перейшла на їх сторону... чоловік певно не знає. Так от все попорядку. Як я думаю, а Ліля хай мене виправить, коли я шо сказав не так. Ягве то є Ім"я єдиного Бога. Бог - Отець, Син, Святий Дух. Що до імені Сина. Зауважте, до народження на землі ніде не сказано, про Сина Божого з Іменем Ісус. А після воскресіння ми Його так і називаємо, як Він називався на землі. Шо тут дивного і не зрозумілого? Далі, у чому Ви видите моє нахиляння до СЄ? Хоч один приклад приведіть. Я говорю про Трійцю, СЄ - ні. Ім"я Бога вони говорять по-іншому, ніж я. Де та схожість???? от звідси детальніше....... не розумію тих слів. ніхто не забутий, ніщо не забуто. Ісус - то є земне ім"я, навести приклади?
А як що до того, що є ще Отець і Святий Дух? Згідно вашої логіки, або є ще боги, або Їх Імена також Ісус, що вибираєте?