Хто дійсно Бог ?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем harmony, 19 вер 2008.

1. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Відповідь: Хто дійсно Бог ?

Переїжджайте жити до Америки. Тут тiльки тим i займаються що хвилюються як би то кого ненароком не образити. Вже дойшли до того що "рiздв'яну" ялинку, перейменували на "святкову" познiмали 10 заповiдей з мерiї i заборонили молитвив в школах.
    Тут вже давно нiхто не знає хто Бог. Зато коли вибори, тiльки про релiгiю i якi ж всi Богопослушнi i говорять. А далi повернуться i знову дупи лижуть всяким.

• Подобається Подобається x 1
  2. harmony

harmony Well-Known Member

Ісус означає Спаситель. Про яких спасителів, крім Ісуса може ще йти мова.
    Пупер пише, що Ісус - твориво Єгови. Де то написано в Біблії, що Єгова створив Ісуса ?

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А ми ж про Бога говорили ніби. Чи ні?
    Бог - Ягве. Дослівно перекладають "я є той хто є".
    Ісус - боголюдина. А ви впадаєте у монофізитизм.

Ще вам одну цитату подам.
    16 І підійшов ось один, і до Нього сказав: Учителю Добрий, що маю зробити я доброго, щоб мати життя вічне?
    17 Він же йому відказав: Чого звеш Мене Добрим? Ніхто не є Добрий, крім Бога Самого. Коли ж хочеш ввійти до життя, то виконай заповіді.
    (Матв.19:16,17)

Чи сказав Ісус, що він є Богом?

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

А в тому була потреба? Уявляю, якби Він саме так сказав...

Є ще одне місце, де Ісус каже: Я - Сущий. Чому ж Він не сказав: Я - людина.

5. harmony

Хто вірує в Сина, той має вічне життя, а хто в Сина не вірує, той життя не побачить - а гнів Божий на нім перебуває ".- єв. від св. Івана 3. 36.

То чому ми маємо вірити в Ягве та інших Єговів, якщо Біблія закликає нас вірити в Сина ? Для чого всі ці маневри з вірою ? Невже тут написано недоступно для будь-якого смертного, хто хоче мати вічне життя ? Я вважаю, що не потрібно забивати собі голову різними байками, а вірити в Сина Божого, так як написано чорним по білому а все решта додасться.

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тому що Син й Отець - Одно.

7. harmony

А ім"я Його - Ісус.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Земне Імя Божого Слова.

9. Liliyah Romanova

Не можна називати Ісуса лише Богом. Як і лише чоловіком.
    Він Месія, спаситель... Але якщо називати його лише богом чи лише людиною, то впадається у єресь монофізитизму.
    У Старому Завіті чітко сказано, що ім"я Бога є "я є той, що є", а не Ісус.

13 І сказав Мойсей до Бога: Ото я прийду до Ізраїлевих синів та й скажу їм: Бог ваших батьків послав мене до вас, то вони запитають мене: Яке Ім'я Його? Що я скажу їм?
    14 І сказав Бог Мойсеєві: Я Той, що є. І сказав: Отак скажеш Ізраїлевим синам: Сущий послав мене до вас.
    (Вих.3:13,14)

39 Побачте тепер, що Я Я є Той, і Бога немає крім Мене. Побиваю й оживлюю Я, і не врятує ніхто від Моєї руки.
    (Повт.32:39)

6 Тому Моє Ймення пізнає народ Мій, тому того дня він пізнає, що Я то Отой, що говорить: Ось Я!
    (Iс.52:6)

Ну, і Ісус теж свідчить

28 І скликнув у храмі Ісус, навчаючи й кажучи: І Мене знаєте ви, і знаєте, звідки Я. А Я не прийшов Сам від Себе; правдивий же Той, Хто послав Мене, що Його ви не знаєте.
    (Iван.7:28)

24 Хто не любить Мене, той не береже Моїх слів. А слово, що чуєте ви, не Моє, а Отця, що послав Мене.

І з послань

34 Хто ж той, що засуджує? Христос Ісус є Той, що вмер, надто й воскрес, Він праворуч Бога, і Він і заступається за нас.
    (Рим.8:34)

(Iван.14:24)

1 Кожен, хто вірує, що Ісус то Христос, той родився від Бога. І кожен, хто любить Того, Хто породив, любить і Того, Хто народився від Нього.
    (1Iван.5:1)
    5 А хто світ перемагає, як не той, хто вірує, що Ісус то Син Божий?
    (1Iван.5:5)

СИН, а не Бог. ;)

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

А в Новому Ісус каже: Я є Той, хто є.

ну от.... нема Трійці......

Останнє редагування модератором: 20 вер 2008
  11. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Образяться обов"язково будете буддистам і мусульманам пропонувати Христа-от вам і проблєми,про Америку теж добре дуже бояться образити.Бомбами можна а так нє.Та і юдеям християнство якось не пасує пропонувати.А без Бога теж зле он комуняк куди занесло з їхнім атеїзмом.
    А може то не наша справа вибирати Бога,може то Його справа кого Собі вибрати.?

12. harmony

Во втором послании апостола Петра в четырех стихах: 1:1,11; 2:20; 3:18, - встречается практически одинаковая грамматическая конструкция греческого текста. В трех из этих стихов Иисус Христос называется "Господом и Спасителем", а в стихе 1:1 - "Богом и Спасителем":
    "Симон Петр, раб и Апостол Иисуса Христа, принявшим с нами равно драгоценную веру по правде Бога нашего и Спасителя Иисуса Христа" (2-е Петра 1:1).

sumewn petrov doulov kai apostolov ihsou cristou toiv isotimon hmin lacousin pistin en dikaiosunh tou yeou hmwn kai swthrov ihsou cristou (2-е Петра 1:1, WH).

Если читать этот стих в отрыве от контекста всего послания, и не принимать во внимание конструкцию греческого языка в этом тексте, то можно допустить, подобно Свидетелям Иеговы, что здесь речь идет о Боге Отце и Спасителе Иисусе, то есть о двух разных личностях. Однако, здесь на греческом языке, перед словом yeou (Бог) стоит один определенный артикль tou, тогда как перед последующим swthrov (Спаситель) артикля нет. Согласно греческой грамматике, это указывает на то, что слова "Бог" и последующее "Спаситель", соединенные союзом kai (и), в этом тексте относятся только к Иисусу Христу.

http://askforbiblie.narod.ru/forjw/true/saviour.htm

http://askforbiblie.narod.ru/forjw/true/jesus.htm

Иоанн 10:30 Я и Отец - одно.
    Иоанн 10:38 Отец во Мне и Я в Нем.

Останнє редагування: 20 вер 2008
  13. Liliyah Romanova

Гармоні, та те, що ви пишете, правильно, але не щодо теми імені Бога. Зрозумійте.

Ім"я Бога не є Ісус.
    Тому Ісус і каже в Гетсиманському саді Боже ім"я, а не своє.
    Дайте собі спокій, хлопці. І не впадайте в монофізитизм.
    Християнським Богом не є Ісус, а триєдиний Бог: Отець, Син і Дух.
    Ісус є дорогою до Бога. Він є вчителем і прикладом правдивого християнина.
    Пошукайте собі переклади слів "Ісус", "Еммануїл" та "Христос" і не приплітайте це до теми імені Бога.

Зрештою, відкрийте собі "Вірую" і перечитайте. :)

Останнє редагування: 20 вер 2008
    • Подобається Подобається x 2
  14. harmony

От тут питань немає. Finish coronat opus !

15. harmony

" Ми знаємо, що Син Божий прийшов і розум нам дав, щоб пізнали Правдивого, і щоб бути в правдивому Сині Його, Ісусі Христі. Він - Бог правдивий і вічне життя !"-2 Івана 5.20.

" Він, бувши в Божій подобі, не вважав за захват бути Богові рівним, але він умалив Самого Себе, прийнявши вигляд раба, ставши подібним до людини, і подобою ставши, як людина. Він упокорив себе, бувши слухняний аж до смерти, і то смерти хресної... Тому Бог й повищив Його, та дав Йому ім"я, що вище над кожне ім"я, щоб перед Ісусовим ім"ям вклонялося кожне коліно небесних, і земних, і підземних, і щоб кожен язик визнавав: Ісус Христос - то Господь, на славу Отця !"- Фид. 2.6-11.

Виходячи з вище написаного, Ісус рівний Богові, значить Бог. Смерти хресної, а не стовбової - значить вмер на хресті. а не на стовпі. Перед Ісусовим ім"ям повинне вклонятися кожне коліно. Така почесть може бути віддана тільки Богові виходячи із слідуючого:

" Тоді каже до нього Ісус:" Відійди, сатано! Бо ж написано: "Господеві Богові своєму вклоняйся, і служи Одному Йому!"- Матв.4.10. Значить більше немає кому вклонятись крім одного Ісуса Христа і служити потрібно тільки Йому Одному. Слугуючи Йому - Ісусу Христу - ми зможемо наблизитись до пізнання Святої Трійці. Про Єгову взагалі мова не йде, хіба. що Єгова - муж війни.

Останнє редагування: 21 вер 2008
  16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якщо скажемо так:

Ісус Христос не є Богом, тоді мусимо визнати, що нема Трійці.
    Я думаю, що Ісус - це Слово, яке матеріалізувалося. І Він є і Богом і Людиною.
    Чому Людиною? Бо мав/має тіло. Тіло - то єдина ознака. Чому Богом? Бо "нічого не сталося, що не сталося баз Нього". Він навіть не є складовою Трійці, він є Бог.
    Отець - джерело, Він - Слово, а Дух Святий - дія - то і є Єдиний Бог. Щоб Бог не робив, завжди використовується механізм: Джерело каже Слово, настає Дія. Ісус, як Чоловік, Людина - це Слово, яке матеріалізувалося.
    Я не згідний з Лілею, яка каже, що Бог не має тіла, тому йому прийшлося отримати тіло через фізичне народження. Це все одно, що сказати: у мене нема авта, тому мені прийлося його купити. Не варто обмежувати Бога у тому, чого ми не знаємо.Бог може бути всюди й будь де і в тілі, але ми говоримо: Бог є Дух, бо так сказано у Біблії.
    А знаєте шо? Чим більше ми всі будемо говорити про Бога, тим більше буде у нас брехні, бо якщо рай - то місце, яке "око не бачило і вухо не чуло", то що ми можемо сказати про Його Творця, навіть якщо робити тут розумний вигляд і виглядати начитано?

Останнє редагування: 21 вер 2008
  17. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Немає одного бога. Є мільярди мільярдів богів. І є Єгова якого собі придумали люди.

18. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Іісус і став саме тим Посередником,якого не було у людства до Його воскресіння і сходження Святого Духа,коли Творець відкрився людям у Своїй повноті тому от таке звертання :
    Єдиному премудрому Богові, Спасителеві нашому через Ісуса Христа, Господа нашого, слава, могутність, сила та влада перше всього віку, і тепер, і на всі віки! Амінь. Юд.1:25

19. harmony

Ну то вже трохи засильно. Як Єгову могли придумати люди, якщо в Біблії записано чорним по білому " Господь - Муж війни, Єгова - Йому Ймення!" - Вих. 15.3.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Чи може Ягве?

а де твій аватар? :)