Хто дійсно Бог ?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем harmony, 19 вер 2008.

1. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Не будем забывать,что мусульманство,христианство и иудаизм - суть аврамистские религии.Все берут начало от Авраама по сути. Кааба расположена на месте,где Авраам сделал алтарь для приношений Творцу,а молодой Магомет работал как раз на обслуживании этого алтаря.

• Подобається Подобається x 1
  2. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Висновок-Бог Біблії і є той Єдиний Творець.

3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Тільки мусульмани Його Аллахом називають..
    І всьо.

4. серега-очкарик

Хожу вдоль Чёрного моря , черпаю ложкой воду .Ни разу в зачерпнутой воде не нахожу дельфина - вывод : в Чёрном море не водятся дельфины.
    А остальных людей вы куда хотите деть с их Богами?Ведь ваш Бог предоставил человеку ПРАВО выбора , а Вы ,по сути,нарушаете Божью волю,отрицая их право выбирать,во что или в кого верить

Останнє редагування: 17 січ 2009
    • Подобається Подобається x 3
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

У Бога такі єврейські штучки не проходять.

6. франц-йосип

Та я тут при чому?От ті люди зі своїми,як ви пишите, богами і зробили свій вибір.А хто взагалі-безбожжя вибрав,атеїзм тобто.Не бачу жодних протиріч.
    Потім про аврамістичні релігії ви правильно самі написали,так що біблійний Бог не тільки християнський.
    А юдеї як? А християни?

7. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

Вообще не пойму суть спора последней страницы .... вы друг другу говорите одинаковое ....

8. Romko

Romko Дуже важлива персона

Я теж..не розумію...
    але,виходячи з досвіду підозрюю,що хочуть довести,що Бог тільки в Біблії..
    А в Торі,в Корані...нє..

9. серега-очкарик

Я спорю вот с этим
    С такой постановкой вопроса не согласен.
    Romko вы меня огорчаете,я этого не утверждал,скорее обратное

10. франц-йосип

Тора-частина Біблії(до того ж більша за об"ємом)

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

та й Коран часткого переписано з Старого Завіту, ні хіба?

12. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

капец.... правда? я чето всю жизнь считал что именно так ..пошел изучать .... век живи .....

13. франц-йосип

зазвичай Тора-це Пятикнижжя Моісеєве.

• Подобається Подобається x 2
  14. Мих

Мих Дуже важлива персона

ага, точно....

Старий Завіт складається з трьох частин: П'ятикнижжя Мойсея,
    або Тори (давньоєвр. — закон, вчення), книги Пророків і Писання.
    Сама Тора складається з п'яти книг: Буття, Вихід, Левит, Числа і
    Повторення закону.

15. серега-очкарик

Приношу свои извинения.Пост удалил,ухожу учить матчасть.Мою ошибку легко объяснить.Дело в том,что хоть Тору и считают частью Библии,однако существует запрет на изучение Торы неиудеями.В данном случае ссылаюсь на Википедию
    Точно капец,заработался я что-то

16. франц-йосип

От яке виходить -дали юдеї і християнам і мусульманам свого Бога,а ми тут розбирайся тепер.Хитрющі.

17. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

В єврейському оригіналі "elohim" (боги) має спільниий корінь з словом перекладеним як "мати могутність" 'Elohim являється множиною від elohah (бог) Часом це звертання відноситься до різних богів (Буття 31:30, 32; 35:2), але частіше вживається в значені множини до величність, гідність, світлість. 'Elohim в Священному Писанні звернене до Єгови, ангелів, а також ідолів (як в однині так і в множині) а також до людей.

"Єгова" (в єврейському письмі ЙГВГ), особисте імя Бога, вперше появляється в Бт 2:4. і являє причинну форму єврейського дієслова (хавах, "ставатися", в незавершенному вигляді. Таким чином, Боже імя означає "Він дає ставатися". Це говорить про Єгову, як про Того, хто поетапно здійснюючи свою волю, дає собі ставати Виконавцем обіцянок, Тим, хто завжди виконує свої наміри.

Боже імя зустрічається в єврейському тексті 6828 розів в вигляді приголосних ЙГВГ. Деякі сучасні перекладачі видалили або приховують особисте імя Бога, котре належить тільки йому, що є виявом кричущої неповаги до Автора Священного Писання.
    Використовуючи імя "Єгова", ми дотримуємося мови оригіналу і не йдемо за традицією замінювати Боже імя, такими титулами, як "Господь", "Адонай" та "Бог".

Для більшої переконливості проаналізуйте Вихід 6:3 (див. примітку в перекладі Огієнка), 15:3.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

То абсолютна неправда.
    Євреї приховували Імя Бога і в текстах використано інше. Тому які оригінали ви дотримуєтеся - невідомо. Самі придумали і не більше.

19. франц-йосип

І не тільки сучасні,як по вашему ,то вже в П"ятикнижжі підступні юдеї приховали ім"я Бога і писали Адонай,наприклад.Але справедливість-восторжествувала через 3000 років нарешті "Свідки" зробили "правильні" переклади.
    Ну от і користуйтеся ними на здоров"я.

20. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

На щастя євреї користуються оригіналами а не перекладом. Так от в єврейських текстах і сьогодні стоїть ЙГВГ тобто Єгова. Тільки що не читають вони так як написано.

Ви прекрасно знаєте що це правда. А тому, шановний, раджу перечитати Івана 8:44, 45.

а де твій аватар? :)