Хто дійсно Бог ?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем harmony, 19 вер 2008.

1. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

От один чоловік не захотів обмежувати свій світогляд, Адам його звали,наслідки -пожинаемо усі разом.

І ще одна думка:зараз у видавців,практично зникла проблема із графоманами,бо при наявності нету і найменшими навиками можна видавати всю маячню,хоч щоденно,оформлювати в блоги розмальовувати психоделічнимии картинками напр.,мрія пацієнтів психушок 80-х(графоманів маю на увазі).Так само тепер і із різноманітними релігійними вченнями і тлумаченнями священних книг.От і виникають такі маги ,що самовдосконалюються до практично "прямого спілкування"з творцем,проповідники саморобних кухонних релігій і вічні шукачі істини,в пошуках якої вони просто забувають сенс цьго пошуку.

• Подобається Подобається x 1
  2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Ага..і можна безконечно переписувати Біблію,викидати куски,освячувати то..і подавати як істину в останній інстанції...

• Подобається Подобається x 4
  3. Romko

Згадав одну цитату...

Аркадий и Борис Стругацкие. Трудно быть богом

4. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Тоді може поясните мені чому псалмопівець пише "Щоб знали люди, що ти, чиє ім"я Єгова, Ти один Всевишнній над усією землею." (Пс 83:18)?

5. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Щож, дозвольте і мені навести цитату: "Ваши мысли - не мои мысли, и ваши пути - не мои пути, - говорит Иегова - Ведь как небеса выше земли, так мои пути выше ваших путей и мои мысли выше ваших мыслей. Как дождь и снег падает с небес и туда не возвращается, пока не напитает землю влагой и не сделает её способной рождать и давать всходы, чтобы дать семя тому, кто сеет, и хлеб тому, кто ест, так и слово, выходящее из моих уст, не вернётся ко мне неисполнившимся, но сделает то, что мне угодно, и осуществит То, для чего я послал его." (Исайя 55:8-11)

"Вспомните то, что было вначале, в древние времена, что я Бог и нет другого Бога, нет никого, подобного мне. Я рассказываю с самого начала о том, что будет в конце, и с древних времён - о том, что ещё не сделано. Я говорю: "Мой замысе исполнится", и всё что мне угодно я сделаю". (Исаия 46:9-11)

Є інший бог, котрий може сказати і зробити теж саме?

6. Romko

А я навів цитату,щоб сказати:не дано людям трактувати дії Бога..
    НІ-КО-МУ!

7. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А можна без цитат, причому російською мовою? А так би мовити, загально, в контексті.

8. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Цитую тому що - Біблія - боже слово, говорить краще за будь-кого. "Слово Бога живо и действенно и острее всякого обоюдоострого меча, оно проникает настолько глубоко, что разделяет душу и дух, суставы и костный мозг, и распознаёт мысли и намерения сердца (Євреям 4:12).

А російською тому що: 1 -дозволена на форумі мова спілкування, 2 -під рукою переклад Біблії російською, а ще тому, що мати - українка, а батько був москалем.
    Та ви не переживайте - можете перевірити за українським перекладом, - усе сходиться!

9. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Шановні "свідки",а як же тут бути тут написано "Еглоїм" а не Єгова?
    То про кого тут мова і як бути із славнозвісним ім"ям Бога яке ви так нещадно експлуатуєте?

10. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

если бы не его желание не ограничивать ... так и сидели бы до скончания времени Адам и Ева в райском саду а нас бы вообще не было .... насколько я помню только на земле они смогли создавать себе подобных ......

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

і заповідь не називати Імені Бога надаремно їм "по барабану".

12. iso

iso Well-Known Member

трактувати - розяснювати, чи трактувати-оцінювати?:)

13. artobstrel

и есть ли Бог без людей? и если есть то чей он тогда Бог?

+ 1000

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Бог - є самодостатнє визначення, яке не залежить, є люди, чи нема....

15. artobstrel

да нет. Бог - это степень воздействия на людей ... это звезда не зависимо от того есть человек или нету - звезда - ибо предмет ... а что мы знаем о Боге? только степень его воздействия на человека пожалуй все ....

• Подобається Подобається x 2
  16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Він був до створення людини.

17. artobstrel

логічно, бо хто б тоді сотворив людину ... але .... ми про це напевно не знаемо ...

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

якщо говорити про Бога, то ми мало-шо можемо сказати напевно. Або орієнтуємося на писання, або тоді нема про що говорити. Бога ми називаємо Богом ше тому, що Він є Творець. Більше творців нема.

• Подобається Подобається x 3
  19. iso

iso Well-Known Member

З такими знаннями і так "скромничаете"?

20. artobstrel

а если предположить что когдато нас простите - заселили на землю какие нибудь инопланетяне - они ж все равно для нас не боги, Бог пожалуй больше чем просто - создатель .. хотя опять все вопрос веры тут логикой не по мерять ....

в смысле?

а де твій аватар? :)