Хто дійсно Бог ?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем harmony, 19 вер 2008.

1. Фесько

Фесько Well-Known Member

Бог вас любить? Звідки ви це знаєте? оО

Ось є дуже гарна цитата Ксенофана, VI-V вік до н.е. : Якщо у кішок був би свій бог, то вони йому б приписали ловлю мишей.

• Подобається Подобається x 1
  2. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Найгірше – це коли в людській свідомості створюється образ Бога, що підміняє образ Бога живого... Назва цієї теми, мабуть не має відповіді, або швидше це неможливо виразити нашою недосконалою мовою. Часом з”являється відчуття, чи маємо ми право говорити на цю тему. Справа не в метанні бісеру перед свиньми.... Свиней, я переконаний, тут немає... справа в тому праві... :nea:

• Подобається Подобається x 3
  3. OrangeSpring

OrangeSpring Well-Known Member

В мене давно є таке відчуття

4. Yur

Yur Well-Known Member

"І казав Він до них: Ідіть по цілому світові, та всьому створінню Євангелію проповідуйте!" (Марка 15:16)

Люди різні, й права (дари) у них різні ..

Останнє редагування: 6 гру 2008
  5. Robin

Robin Well-Known Member

З подій на Голгофі.
    Напевно з великої ненависті до людей Ісус взяв хрест і туди пішов, чи як?

Взагалі-то диявол постійно нашіптує людині, аби не пам'ятала про Бога, не говорила...

6. Iolup

Iolup Well-Known Member

Хто дійсно Бог ?

Хто дійсно Бог, знає Один Бог, всі решта догадуютьсє, деколи думков дотикаючись до Нього...

7. Robin

Robin Well-Known Member

Цілком вірно.
    І сенс нашого прийдешнього (потойбічного) життя і буде полягати в тому, щоб пізнавати безмежну багатогранність єдиного Бога.

8. Калиниченко

Та цитата правильна, тільки проповідь – це далеко не тільки слова...
    Як думаєте, чому так було сказано Марії, "Не торкайся"?:)

9. Марусино

Марусино Well-Known Member

це де, в вас?

Йешуа один єдиний, просто назв в нього може буьти скільки завгідно. А Отець - то Отець.

10. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А до чого тут Йєшуя? Я про Ягве. :)

http://www.krotov.info/yakov/4_evang/3_io/io_20_17.html

Останнє редагування: 8 гру 2008
  11. Марусино

Марусино Well-Known Member

нідочого. Я кажу - "Отець - то Отець"

12. Калиниченко

:good:І ще: слухай. Прислухайся, упокорися,і не намагайся створити Бога...

13. Окультист

Окультист Well-Known Member

З них ніхто не є тим, що люди звикли називати словом "Бог". Є Абсолют, сила, яка керує всім Всесвітом, частинка якої є у кожному з нас. Не можна вибирати Бога, це не конкурс краси:) Поняття "Бог" створили самі люди, наділили його антропоморфними якостями, зробили ідолів і стали поклонятися їм. Певна частина людей розуміла, що ідоли є лише символами певних сил, а більшість била поклони глиняним бовванчикам. Ми не здатні осягнути суті Абсолюта, тому нам необхідно було щось, що є подібним до нас. Ісус Христос, на мою думку, - мудрець, пророк, псосвячений у певні таємниці світобудови, чистий духовно, який сповідував зовсім не те, чим потім прикривалися, роблячи Хрестові походи чи палячи людей. Він проповідував любов, безмежну любов і очищення, ту саму любов, яку свого часу оспівував у своїй "Книзі Закону" Алістер Кроулі, якого потім назвали сатаністом ті, хто навіть не читав його праць. Це все створено нами, людьми...

14. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

«АБРАХАДАБРА! Награда Ра Гор Хута».
    В профанном мире – это слово не более, как что-то не имеющее определения. В сакральном, магическом мире это слово имеет несколько ступеней постижения, по которым последователь Телемы восходит к алтарю своих Богов.

От адепти Кроулі,трохи спізнилися до Львова,а то б може і вони собі якусь ділянку вибили б під свій центр (щоб просвіщати нещасних постсовіцьких атеїстів)

15. Окультист

На мою думку, бути чиїмось адептом, значить обмежувати себе і свій світогляд. Кроулі я навів, як перше, що спало на думку. Так, телеміти дійсно певним чином шанують Телему. Вона для них є своєрідним дороговказом на шляху самовдосконалення. Але хочу сказати, що вони нічого не пропагують, їх знаходить той, хто хоче знайти і шукає чи то в Інтернеті чи серед своїх знайомих. Якщо брати мене, то я сприймаю усі без винятку системи, критично їх аналізую і беру те, що, на мою думку, є корисним. Дотримуватися якоїсь одної позиції для мене є не прийнятним.

16. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

РЯТУНКУ!!!! я більше не буду,не тре мені пояснювати,лячно.....

17. Калиниченко

Це один з ідолів, створений людською свідомістю, а це з точки зору християнина http://reshma.nov.ru/texts/ioffe_lozhn_predst_bog.htm.
    :):):)

18. Romko

Romko Дуже важлива персона

Згідний з цією думкою.
    Разом з тим,не треба забувати,що ми є люди.
    А значить,що нам потрібні символи,які б символізували Віру,Творця...

19. Окультист

Я готовий на парі відносно того, що той, хто писав цю статтю не читав більше однієї сторінки із праць тих, кого він тут згадує і критикує, а критикувати, як відомо, можна лише те, що добре знаєш;) Хто сказав, що Абсолют не має жодного вдношення до нас? Він є у кожному з нас у вигляді нашого духу (Mens), це не вершина піраміди - це сама піраміда і усі її цеглини. Через наш зв'язок із ним діють молитви, які є тими ж медитативними техніками, він контролює причинно - наслідкові зв'язки, гармонізує все у цьому світі. Він є ближчим до нас, ніж ми думаєм.

20. Мішаня

Мішаня Well-Known Member

Хто такий Ксенофан - http://ru.wikipedia.org/wiki/Ксенофан

а де твій аватар? :)