Хто дійсно Бог ?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем harmony, 19 вер 2008.

1. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

А чому саме ця книжка? Невже тільки тому, що вона видана організацією Вартової Башти, яку ви, напевне вважаєте непогрішимою і непомильною в питаннях трактування Бібліїї? А решта світу належить сатані і виконує його волю?:)

• Подобається Подобається x 1
  2. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

І то що це не відповідає основам християнства -вас не засмучує,бо ви очевидно найправильніші християни? Шановний,можете пояснити чому ваша парахристиянська організація оперує подвійними стандартами.Чому ви відразу на вулиці не пояснюєте людям,що Біблія яку вони читають-неправильна,що єдиний шлях до спасіння-це членство в організації вартова вежа?Що решта всіх християн за вашим вченням язичники і ідолопоклонники?Що всі вказівки і настанови приходять вам від дванадцяти американців,яких ви вважаєте найавторитетнішими і називаєте їх Руководящім совєтом? Що на рахунку вашої організації десятки пророцтв які не збулись,що ви легко змінюєте свої основні засади вчення на догоду часу і вигоді?
    І якщо можете не тікати від відповіді-напишіть чим на теперішній час є організація СЄ,розкажіть,може що змінилось.
    І вам шановний хочу нагадати ,що конкордація тобто перехресні посилання є в кожній Біблії не приписуйте свідкам чужі заслуги.А от перекладати Святе Письмо на догоду своїй концепції,яка до того ж весь час змінюється-це неблагородна і ризикована справа
    Свідкую я кожному, хто чує слова пророцтва цієї книги: Коли хто до цього додасть що, то накладе на нього Бог кари, що написані в книзі оцій.
    А коли хто що відійме від слів книги пророцтва цього, то відійме Бог частку його від дерева життя, і від міста святого, що написане в книзі оцій. Об"явл.22:18-19
    І назвіть хоч одного вченого біблеїста,або знавця еврейської і давньогрецької мови який брав участь у т.з. "перекладі нового світу" чому автори -аноніми.

3. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Пупер, я звичайно користуюся англійськими Бібліями. Починаючи від Кінґ Джеймс Байбл і кінчаючи Юджін Пітерсон інтерпретацією. І ось не знаю, який переклад англомовні СЄ вживають. При нагоді запитаю.
    Щодо 70-х років то рекомендованим для Свідків перекладом був переклад Івана Огієнка.
    Чому вони перейшли на російське видання - я не знаю. Може керівництво було прислане з Росії? А вони знаєте як відносяться до української!
    До речі, я чув що в Львові основна мова зібрань СЄ є російська. Буду радий якщо помиляюсь.

4. франц-йосип

А якщо українською мовою,то краще,то наші свідки",патріотичні.?українські?Вчителів їм з росії не присилали там все наші бувші правовірні православні і греко-католики,яких "навернули" до "істини" і комуно-комсомольці,яким тоталітарний устрій як рідна мама,скаже все,що треба робити.

5. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

прокоментую тільки це...
    чутки -- це тільки чутки...
    ви помиляєтеся.

6. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Та ніхто нікому нічого не ВКАЗУЄ. Це ви собі самі таке придумали. Я особисто маю в роозпоряджені і користуюся різними перекладами і на різних мовах, але найзручніший і найдостовірніший - усе-таки переклад Нового Світу (нажаль покищо недоступний українською). Це моє особисте переконання.

Тоді ви напевно дуже літня людина.

Не знаю в якому з моїх дописів ви вичитали критику?
    І СЄ не вказують. Ми користуємося різними перекладами. І охоче показуємо людям написане саме в Біблії котру вони мають у їхньому домі. Хоча і віддаємо перевагу перекладові НС і маємо для цього грунтовні підстави.

Я думав це гілка "Хто дійсно Бог?", а виявляється знову попав у "Свідки"!

Не знаю, що сами ви вважаєте основами християнства (за статистикою існує близько 37 000 християнських конфесій), але це написано в Біблії
    Детальну і достовірну інформацію ви знайдете на сайті www.watchtower.org

На мою думку переклад НС якраз найбільше відповідає оригіналові. Уже хоча б тому, що у ньому відновлено вживання Божого Імені в усіх місцях де воно зустрічається в давніх рукописах.
    Тому, що вони скромні люди, і славу за боже Слово віддають його авторові - Єгові.
    Зрештою, автори синодального перекладу мені також не відомі, але я не роблю собі з того проблему.

Зовсім не тому, що вона видана організацією Вартової Башти, а тому, що допомагає знайти в Біблії чіткі, ясні, правдиві та вичерпні відповіді на важливі запитання, котрі дуже давно хвилюють людей. Доречі в ній є розділи: "Істина про Бога" та "Істина про Ісуса Христа". Спробуйте почитати, - не розчаруєтеся.

В юні роки мені подобалося читати Братів Стругацьких та Станіслава Лема. У них набагато цікавіший політ фантазії

Останнє редагування модератором: 26 лис 2008
  7. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Та стає людина християнином чи християнкою не тому, що прочитала Біблію, і не тому, що набула певних знань, що перейшли в нову якість – віру...Віра не є наслідком великої кількості знань або читання брошур. Чи, наприклад, хтось припер нібито неспростовними доказами... Це зовсім не те. Є час, чи навіть момент, коли душа людська торкається Святині,або в чомусь, якійсь події бачить сяйво, сіяння потойбічного, вічного життя...Аж тоді з”являється бажання зрозуміти Слово Боже...

• Подобається Подобається x 2
  8. франц-йосип

Та хіба?Це просто традиція СЄ все робити анонімно,щоб не було відповідальних.Був колись такий автор "політбюро ЦК КПСС" і "группа товаріщей" пригадуєте?Чому ж і у ваших журналах-розмальовках жодного автора під статтями?
    Ну так ви ж чудово знаєте,що всі християни визнають триєдинство Бога решта сект і течій що послуговуються Біблією,але не визнають триєдинства СЄ,мормони та їнші новочесні религійні утворення не є християнами от і все.
    Ні тут ви трохи злукавили,бо свідки читають тільки таки книжки,інші їм читати не рекомендовано,а ще ваш засновник полковник Расел стверджував,що не треба читати Біблію,достатньо для правильного розуміння його,Рассела тлумачень

9. OrangeSpring

OrangeSpring Well-Known Member

Дуже дивне питання

Бог єдиний, але в нього багато імен

Крім того, я вважю Іісуса можливо божим сином, але ж він не є БОГ

10. Robin

Robin Well-Known Member

Незбагненна жіноча логіка...
    Паралель: я вважаю Перелопу дочкою її матері, але Пенелопа не людина, вона - гарний, пухнастий котик...

• Подобається Подобається x 2
  11. OrangeSpring

А Що в нас багато Богів? Ні. Єдиний

А от людей багато:)

12. Robin

Robin Well-Known Member

І у нас триєдиний. Але не всім це дається збагнути.
    Бог - це єство, на багато порядків вище за все сотворене.
    Тому й кожен Його сприймає в міру своїх можливостей, і тому й сперечаємося туточки.

13. OrangeSpring

теж мені відкриття :)))
    Для всіх він єдиний, Для мусульман та християн та іудеїв та буддістів, та кожні народи сприймають частинку його, бо вони тільки створіннє Боже....вони не можуть розумом його осягнути. Кожен бачить цю частинку абсолютнойї істини

але ж Бог Єдин для всіх незалежно від того, хто чи як його смприймає, бо він існує незалежно від нашого його сприйняття :)

Не нам з Вами сперечатися яке саме сприйняття має більше від абсолютної істини:)

14. Robin

Robin Well-Known Member

Теж мені відкриття. Тут вже стільки сторінок про це написано...

Тоді нема сенсу на форум заходити, якщо ми такі всезнаючі.
    Тут сходяться люди, що мають потребу поділитися життєвим досвідом, власним сприйняттям тощо.

15. OrangeSpring

А до чого тут всезнаючість?

16. Robin

Robin Well-Known Member

Бо окрім Пенелопи ніхто не доводить, що Петро підпалив Рим, а св. Миколай був підступним катом.
    Може якесь "одкровення" було в Пенелопи, тому і всезнаючість...
    А врешті, не нам, посполитим, судити.

17. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

...майже толерантно...

Останнє редагування модератором: 28 лис 2008
  18. Robin

Robin Well-Known Member

Тут ми говоримо про факти.
    Якщо ж потрібні версії, то краще ходити на форум Каганця, там їх неміряно - до кольору, до вибору.

19. SatYr

SatYr Well-Known Member

Про які факти ви хочете говорити в темі - "Хто дійсно Бог ? ".
    Форум є місцем, де люди спілкуються із власними думками або чужими, хто на що здатний, от і все.

• Подобається Подобається x 6
  20. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

:good::good::good:+10

Останнє редагування: 29 лис 2008
а де твій аватар? :)