Хто дійсно Бог ?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем harmony, 19 вер 2008.

1. www

www Well-Known Member

І ще. Кожен розуміє по своєму текст Біблії, тому й не може бути однакового трактування Святого Послання.

• Подобається Подобається x 1
  2. SatYr

SatYr Well-Known Member

Добре, наведіть будь-ласка утотожнення темряви і ненависті з біблії ?
    І до всього іншого, от www приводить приклади, я привів приклад колись(про найстрашніший гріх), і в кожному люди помирають. То це є любов, добро і світло ? (хочу почути змістовну відповідь).

3. illia

illia Well-Known Member

Вся Біблія складається з протеріч. І Ви тут вже 10 сторінок постите один одному цитати, які "заперечують" одна одну.
    Будь-який процес - це сукупність двох протилежностей. І ніколи не побачите суті, якщо візьмете лише позитивне, чи лише негативне.

• Подобається Подобається x 3
  4. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

якщо відкинути філософію і "те, що в церкві розповідали" -- все стає зрозумілим!.. :)
    ну та людина не може без складнощів, людині тре помудрувати і перекрутити все, що прочитає...

5. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

християни,незалежно від конфесій однаково розуміють біблійні категорії такі як
    ДОБРО,ЗЛО, ГРІХ.

Змістовну відповідь ви можете самі одержати,коли поцікавитесь хоча б основними засадами християнства.Спробуйте поставитись до цих категорій не як до грецьких міфів,а як до певної системи знань про всесвіт.Поцікавтесь працями християнських богословів,вчених.Читання Біблії без певних базових знань скорш за все вас розчарує і ви будете знов стверджувати про незрозумілість,двозначність Біблії. І Я вам кажу: просіть, і буде вам дано, шукайте і знайдете, стукайте і відчинять вам! Лук.11.9 Це зовсім не пусті слова

6. SatYr

SatYr Well-Known Member

Це все. Я так відповіді не почув, читав і не знайшов, питав і ніхто не відповідає. Я цікавлюсь речима, які дають або чітку відповідь, або дають над чим задуматись.
    А тут одне товчення води в ступі. Закиди до читай. Я прочитав знайшов, що мені не подобається. Згори декілька прикладів від www. І вам того мало, і лишень одні заклики читай.
    Доречі, ви утотожнили Ненависть і Темряву, я хочу почути чому саме так, чи ви помилились ? По-друге, прошу прокоментувати сентенцію - "Бог любов", враховуючи смерті, які заподіяв Бог людям ? Підказка : Тут вже було пояснення від п. Миха, але все одно тоді це все не в'яжиться, не коректне це слово, любов бо надто вже заміняє воно то все, отже ідея : що вони померли фізично, але не духовно. Хочу почути відповіді ? Чи мені відкрити біблію і понаводити вам тексти ?

ЗІ: всі можуть долучитись до дискусії, цікаво почути їх думку.

7. франц-йосип

8. SatYr

SatYr Well-Known Member

Вода в ступі. Де відповіді ?
    Які категорії : секта, традиційна ? Катлоцизм, православ'я, лютеранство, ....
    Ще під категоріями мається на увазі ? З ваших слів я бачу це ви не володієте чим оперуєте ?
    Є питання допис #186, де відповіді ?
    Що обіцяв, те і наводжу. Жодної відповіді я не почув, хоча задав вже давно, всі тікають від відповіді. Я не полінився і знайшов, для прикладу дописи #1 та #2

ЗІ: Не знання відповідей на мої питання не дає вам права стверджувати, що я не обізнаний в матеріалі. А питаю, а відповіді нема ?

9. франц-йосип

так ви ж не слухаєте))) все і одразу не вийде це не футбол і не теніс.
    їдемо далі категорії християнства я вам пропонував ЛЮБОВ(не цьом-цьом) ГРІХ(не цьом-цьом) ДОБРО ЗЛО.
    От для початку ознайомтесь із першою:ЛЮБОВ 1Кор.13 глава
    це не для полеміки це -інформативно,якщо ваша ласка
    1 Если я говорю языками человеческими и ангельскими, а любви не имею, то я - медь звенящая или кимвал звучащий.
    2 Если имею [дар] пророчества, и знаю все тайны, и имею всякое познание и всю веру, так что [могу] и горы переставлять, а не имею любви, - то я ничто.
    3 И если я раздам все имение мое и отдам тело мое на сожжение, а любви не имею, нет мне в том никакой пользы.
    4 Любовь долготерпит, милосердствует, любовь не завидует, любовь не превозносится, не гордится
    5 не бесчинствует, не ищет своего, не раздражается, не мыслит зла
    6 не радуется неправде, а сорадуется истине;
    7 все покрывает, всему верит, всего надеется, все переносит
    8 Любовь никогда не перестает, хотя и пророчества прекратятся, и языки умолкнут, и знание упразднится.

13:1 Коли я говорю мовами людськими й ангольськими, та любови не маю, то став я як мідь та дзвінка або бубон гудячий!.
    13:2 І коли маю дара пророкувати, і знаю всі таємниці й усе знання, і коли маю всю віру, щоб навіть гори переставляти, та любови не маю, то я ніщо!
    13:3 І коли я роздам усі маєтки свої, і коли я віддам своє тіло на спалення, та любови не маю, то пожитку не матиму жадного!
    , 13:4 Любов довготерпить, любов милосердствує, не заздрить, любов не величається, не надимається,
    , 13:5 не поводиться нечемно, не шукає тільки свого, не рветься до гніву, не думає лихого,
    13:6 не радіє з неправди, але тішиться правдою,
    . 13:7 усе зносить, вірить у все, сподівається всього, усе терпить!
    13:8 Ніколи любов не перестає! Хоч пророцтва й існують, та припиняться, хоч мови існують, замовкнуть, хоч існує знання, та скасується

10. SatYr

SatYr Well-Known Member

Я про це полеміку не виду. Про те, що у біблії не пише про те що Бог любов. Я хочу аби мені пояснили зміст ЛЮБОВІ, у випадку смерті людей, чи інших аморальних речей(брехні в деяких випадках благовірними, віддання власних жон у рабині і тд).
    Мене це цікавить. А не завчений варіант - так написано. Це те саме, як мені знайома довела що біблія є справедлива і Богонатхненна книга - бо там так пише. Зараз в Америці за 15 долярів можна власну релігію заснувати. Я видам книжку напишу Бог - цукерки і так буде, бо так в книжці пише і ніхто не буде перевіряти, чим то таким ті цукерки божествені чи як ?
    Для прикладу в біблії пише що Бог - щит(Псалми 3:4; 5:13; 83:12; 118:114). Я ж дивлячись на щит не кажу, що це християнський Бог. Ви мені навели лише цитати. Десь читав, що там і крім щита є різні алегорії. Питання : де зв'язок між смертями і ЛЮБОВ'Ю. Приклад із допису #2 (Дії 5):
    Розтлумачте для цього прикладу, як ЛЮБЛЯЧИЙ Бог вбив людину, яка не розповіла, що віддала лише частину в пожертву ?

Останнє редагування: 10 лис 2008
  11. франц-йосип

Пробую,чому ви робите такий дивний висновок?Там далі пояснюється
    Як Ананій зачув ці слова, то впав та й умер... І обгорнув жах великий усіх, що це чули!

Людина вмерла від жаху,усвідомивши свій вчинок.Але щоб повірити в це твердження,треба знати атмосферу в первісній Церкві і авторитет Апостолів.
    А для цього знов таки треба працювати з матеріалом)))).Чому ви не вимагаєте щоб вам розтлумачили ядерну фізику от тут швиденько на трьох сторінках)))

12. SatYr

SatYr Well-Known Member

Ви бачу не читаєте даний мною матеріал, а як ви це поясните, далі йдеться про дружину (Дії 5):
    Джерело
    Прочитайте повністю, а тоді спілкуйтесь.
    ЗІ: Як це пов'язати з
    описаним вище ? (виділене тобто)

ЗІІ: на мене вже жаліються, на сьогодні дискусію завершую.

13. illia

illia Well-Known Member

вбило...
    ось чому Ісус говорив притчами.
    до зустрічі в інших темах.

14. франц-йосип

то ви одужаєте,вас не дуже вбило?

15. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Це у ВАС Бог-Отець,Бог-Син,Бог_Дух Святий., а у Біблії -
    Бог-Отець,Син - божий, Дух Святий - божий

16. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Біблія говорить, що Бог - це дух.
    Біблія каже, що саме так воно і було. З цим погоджуються багато вчених, котрі досліджують мікро, та макрокосмос. Наприклад Роберт Ястров, професор астрономії та геології Колумбійського університету, написав: "Небагато астрономів могли передбачати, що раптове народження Всесвіту стане незаперечним науковим фактом, але спостереження неба в телескоп змусили їх дійти такого висновку".

Бог існує незалежно від того - віримо ми у нього чи ні. Але наше життя наповнюється змістом тільки тоді, коли ми признаємо Його існування, та розуміємо для чого Він створив людей.

Дійсно люди наплодили багато різних вчень, та філософій, але відповіді на такі запитання знаходяться тільки у Біблії.
    "Потому что всё, что можно знать о Боге, открыто для них, поскольку Бог открыл им это. Его невидимые качества: вечная сила и божественная сущность - ясно видны от сотворения мира, потому что они распознаются через то, что создано, так что нет им оправдания" (Римлянам 1:19, 20)

У тому то й біда, що люди не бажаючи пізнати та признати єдиного істиного Бога, про котрого говорить Біблія, творять собі богів за своїм образом та подобою.
    Принаймі в 64 віршах Корану, написанного значно пізніше ніж Біблія, частини Біблії, названі Тора, Псалми та Євангелія визнаються як Слово Бога, та відкреслюєтся необхідність читати їх, а також дотримуватись даним в них наказам.
    Немає потреби творити якусь наву універсальну релігію. Достатньо добре розібратися у тому, "Чого насправді навчає Біблія" Вам може допомогти книжка з такою назвою. А придбати її можна у СЄ і притому безкоштовно!

17. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Зеніт, а Біблію обовязково цитувати на іноземній мові? Хочете - вишлю Вам на українській мові. Безкоштовно.
    ПС Я не належу до СЄ.

18. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Звичайно не обов"язково. просто переклад НС котрому віддаю перевагу - на російській. Але сподіваюся, що це вас дратує. Тіж самі слова з Священного Писання ви можете знайти як на українській, англійській, італійській та багато-багато інших мов.
    Сподіваюся, що досить скоро появиться переклад НС україїнською.
    Крім того, російською не заборонено користуватися на форумі.

Дякую за пропозицію, але маю в розпоряджені різні видання.

Останнє редагування: 22 лис 2008
  19. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А чи Вас то не насторожує, що вам ВКАЗАНО зверху яким саме перекладом користуватися? Я був знайомий зі вченням СЄ мабуть задовго до Вашого народження. І в принципі немаю нічого проти. Раз це вчення допомагає Вам бути ближче до Бога - то це Ваша справа. Але не критикуйте тих, яким допомагає досягнути цієї мети, скажімо, католицька церква.
    Ви критикуєте, що католицькі священники мають багато влади. Не більше ніж ваші керівники.
    По крайній мірі, католицькі священники не вказують яким перекладом Біблії користуватись.
    ПС Я не католик.

20. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

пан педро, якщо ви знайомі зі "вченням свідків Єгови", то маєте знати, що свідки не користуються суто одним перекладом...
    переклад нового світу зроблено дуже грамотно, оскільки враховано бажання людей досліджувати слово Бога, а не просто гортати чи читати цю Книгу: різноманітні перехресні посилання, які дозволяють швидше знайти тлумачення певних абзаців...

а де твій аватар? :)