Хто був у Грузії ?

Тема у розділі 'Подорожі світом', створена користувачем Speedo78, 18 кві 2009.

1. Чупага

Чупага Well-Known Member

Панове , вариант частная яхточка катерок( не обязательно касательно Грузии пусть Болгарии или Румынии )ни кто не рассматривал?
    Может интересно для тех у кого времени вагон, не для отпускников и командированных спец кореспондентов.
    Хотя, репортаж интересный мог быть для журнала про путешествия или лодки катера.

2. Nevermind

Nevermind Просто персона

3. Чупага

Чупага Well-Known Member

4. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Да какая разница, он всё равно летит в зоне досягаемости украинских ПВО. :)

• Подобається Подобається x 2
  5. Nevermind

Nevermind Просто персона

6. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Главное, чтобы эта информация помогла вам во время путешествия, а грузины такие ребята, что сталина в момент назад перенесут

7. Nevermind

Nevermind Просто персона

Гори в мои планы пока не входит. Там есть гораздо больше всего интересного. А в Гори, кроме музея Сталина, ничего и нет, насколько я понимаю...

• Подобається Подобається x 1
  8. Tanka

Tanka Well-Known Member

9. borkhes

Вот ещё небольшой отчёт, как туда ездили http://www.africatwin.ru/travel/georgia_2010/ и тут ещё поискать можно: http://sinus.vl.ru/forum/showthread.php?t=21434

Джорджия... Имеется ввиду американский штат?
    http://www.youtube.com/watch?v=IumnmhnPJKQ

• Подобається Подобається x 3
  10. Nevermind

Nevermind Просто персона

Дуже дякую...:good:

Спасибо!

Грузия по-английски - Georgia. Да, точно так же, как и штат.

11. borkhes

• Подобається Подобається x 4
  12. Nevermind

Nevermind Просто персона

А грузины сами свою страну называют Сакартвело. :)

13. Tanka

Tanka Well-Known Member

Взагалі то грузини називають свою країну Сакартвело. Георгія (чи Джорджия, якщо в іншої транскрипції) це назва з давніх-давен, і вже точно більше пасує ніж радянська Грузія яка походить від тюркського Гурджистан (країна вовків). Гурджистан-Грузія це не самоназва народу своєї країни, що проживав в Сакартвело, а назва цих країв, що дана супротивниками та войовничимі сусідами, що жили поруч. Погугліть, стародавні мапи Грузіі, на всіх вона називається Georgie, якщо, не помиляюся, ще з 5 століття нашої ери. Так що ця назва не сама по собі виникла.
    (Це більше до Борхеса, але, чогось його цитата не відобразилася, мабуть, тому що, він в мене в ігнорі)

• Подобається Подобається x 4
  14. borkhes

Это как-то влияет на её названия в других языках? :)

• Подобається Подобається x 3
  15. Nevermind

Nevermind Просто персона

16. borkhes

17. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

18. Була у Грузії літом 2010-го,уперше.Побувала у Тбілісі,його околицях,багато поїздили по області Кахеті,декілька днів були у місті кохання Сигнахи(доречи,самі грузини кажуть,що це улюблений город Саакашвілі),ще у цьому містечку можно у любу годину суток оформити шлюб,як у Лас-Вегасі:).Сказати що мені просто сподобалось,це нічого не сказати,я просто закохалась у цю країну.В мене взагалі було дуже упереджена думка про Кавказ і його людей,воно дуже змінилось,бо гостинність,доброта,безмірна любов до своєї країни,показали що принаймі грузини-дуже гідні люди.Здивував високий рівень життя,так як подорожували на машині з міцевіми,заїджали в абсолютно різні куточки,маленькі селища мають добротні будиночки,часто 2-поверхові.У містах дуже чисто.
    Тбілісі дуже розвинуте і гарне місто,має несчисленну кількість церков,деякі були засновані понад 1000 років,взагалі помітила,що люди дуже сер'езно ставляться до релігії.Що до національної кухні,то нащі місцеві гіди,переважно возили куштувати її в гори,як вони вважали,Тбілісі має багато гарних ресторанів,але відчути справжній колорит можливо тільки у горах,дивували ці райскі оазіси серед доріг, гір та лісу.Рекомендую спробувати,хінкалі,шашлик,та різноманітні кебаби,ще місцевий лімонад.Живий спів вражав голосистістю,грузини -прекрасні співаки,а їх лезгінка навіть мертвого підійме)).
    Область Кахеті славиться виробництвом кращого вина в країні...ну що сказати...2 роки мого абсолютно тверезого життя вирішили там трохи відпочити:blush:,вино дуже добре)).Ще розповіли,що ця місцевість за всю історію Грузії ніколи не була заваєвана,хоча атак було чи мало,кажуть що вино тут придає сили:)Природа дуже живописна,хоч і клімат жаркуватий.Я не знаю,може і у нас таке десь є на Україні,але мене віслюки запряжені у повозках,які вишагували по трасі серед машин дуже дивували)).Ще рекомендую відвідати останки академії Ікалто,де вчився Шота Руставелі.
    Також побувала у відомому домі-музеї Александра Чавчавадзе,який знаходиться у селещі Цинандалі,ця людина була дуже тісно пов'язана з російською,царською родиною ,і в свій час мала вплив на політику Грузії,доречи, ще ніколи не зустрічала музейного гіда,який би картавив і шепилявив одночасно:wacko:
    Не знаю,може кого цікавить море,то ці міста не для них,але я усе одно дуже рекомендую..
    І ще раз про людей...один місцевий парубок промовив слова,які дуже запали в душу:"Я знаю, про нас кажуть не добре,кажуть що ми гірськи,неосвічені звіри...я на це не звертаю уваги,бо неосвичений народ не може вже у 4-му столітті мати релігію,будувати церкви,а вже у 6-му столітті мати власну письменість(слов'яни її отримали лише у 9-му).А звірством називають нашу щомиттєву готовність віддати життя за Батькііщіну,наш характер,який при жодних умовах не втратить національний орієнтир".
    Що до організаційних моментів-вилітала з Київа,ціни суттєво не відрізняються від наших,про готелі майже нічого не можу сказати,бо переважно усюди зупинялись у знайомих.Кому буде треба, можу дати координати міні-готелю у Сигнахи,проста родина має великий будинок з десятком кімнат,де є все необхідне,самі ж вони і готують,дуже смачно і по-домашньому.Під час нашого перебування там були ще і поляки),скажу одне -відпочинок був веселим)).
    Обов'язково ще поїду у Грузію,ця країна того варта.

• Подобається Подобається x 8
  19. Полковник

Полковник миється в бані

20. SirenkaSirenka

SirenkaSirenka Active Member

а от мені чомусь стрьомно туди їхати.
    там взагалі спокійно?
    а хтось був на їхніх гірсько-лижних курортах?

а де твій аватар? :)