Християнський антропоцентризм та НЛО

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Омар Люлька, 15 чер 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Християнський антропоцентризм та НЛО

ТомУ Ви не християнин.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я думаю, що релігія не повинна підлаштовуватись під людину, щоб їй було зручно, навпаки, людина, яка вирішила стати християнином, повинна прийняти те, що їй дає релігія. Бо те, що дається людині релігією, воно не є для релігії, ні для тих, хто це зробив (інтерпретатори), а для людини, для її спасіння.

3. D.M.

D.M. Well-Known Member

Я думаю, що інтерпретатори тисячоліттями якраз і займалися підлаштовуванням релігій під потреби впливових верств населення. І те, який саме текст вважається канонічною Біблією, - це все на соборах голосуваннями вирішували. Де там справжнє Боже Слово, зовсім неясно; тим паче, що Бог не хоче дати чіткого знаку про те, яка релігія правильна; мабуть, у Раю мало вільних вакансій. :)

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Залежить яка релігія і які інтерпретатори. Є такі, які лягають під владу, а є такі, вмирають за віру.
    На соборах дійсно вирішували спірні питання. А як інакше, коли питання спірне? Правда перед вирішуванням вони були пройняті Святим Духом.
    Бог хоче, але, щоб почути Бога, треба першим зробити крок, треба бути в чистоті. А якщо думати про нечисте, то як можна почути чисте?

5. D.M.

D.M. Well-Known Member

Ви вірите, що "пройняті Святим Духом" були саме ті, які голосували за елементи саме тієї концепції, в яку Ви вірите. Це Ваше право. Інші вірять в інше, і вагомих аргументів для того, щоб їх переконати, не було висловлено ні Вами, ні Богом.

6. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Розповім одну історію.
    Приїхав зі Штатів до Києва православний священик українсько-російського походження.
    Мене попросили допомогти йому зустрітися з далекими родичами.
    А його родичі тут - нащадки дуже відомого діяча української культури. При тому - парафіяни УПЦ МП (!). Спочатку довго з"ясовували юрисдикцію гостя. Потім були фрази типу "на священиках УПЦ КП "нема благодаті".
    Далі одна поміркована гостя подала репліку - мовляв, якийсь батюшко був хворий і вона через поцілунок хреста від нього заразилася грипом.
    І що вона почула у відповідь ? - "Бо то церква була "неправильна!" (КП).
    Я просто по-англійському зник і більше з тими людьми не спілкувався.

• Подобається Подобається x 1
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та інших і не було. Новоспечених теперішніх течій ще не було. Заберіть років 200-250 і кого Ви побачите крім православної і католицької церков?

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Переконування Богом небуває. Бог пропонує, а не переконує. А що до доказів... та їх мало?

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Борисе, люди - є люди, що тут поробиш?

10. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

вони дійсно так думають ;) причому 99% життєвих ситуацій трактують з подібної позиції ;) це, скажу я вам - доволі зручно. Єдиний недолік - конструктив та "креатив" просто відсутні - бо не вписуються в цю чудову спокійну завжди зрозумілу схему ;)

11. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Коли саме не було? В ранньохристиянські часи було не менше течій ніж зараз. Різні ебіоніти, монтаністи, християни-гностики всяких мастей. Ситуація стала змінюватись, тільки коли Християнство стало державною релігією Римськой Імперії.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви не зрозуміли... сьогоднішніх не було.

13. D.M.

D.M. Well-Known Member

Ну і чим же сьогоднішні так принципово відрізняються від тодішніх? Та спочатку навіть Біблії як такої не було. Письмові Євангелія почали з'являтися через багато років після смерті апостолів.

Зараз Ви просто сприйняли точку зору, яка свого часу перемогла, от і все.

14. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

+1
    якби все було так просто...
    чоловіче - ви не знаєте способу поділитися оптимізмом?

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

тим, що приходять і відходять, а апостол Іван ще жив, коли писав Євангелію

16. D.M.

D.M. Well-Known Member

Оптимізм для мене справді характерний. Але щось я не врубався, звідки це видно на цій гілці.

17. D.M.

D.M. Well-Known Member

Про Івана заперечувати не буду, бо точно не знаю.

Я так зрозумів, що Ви вибрали одну з таких релігійних доктрин, які демонстрували стабільність протягом багатьох століть. Цілком слушна точка зору. Питань нема. Ви маєте певну віру і певну аргументацію на її користь.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Безперечно, якщо Ісус створив церкву, то не з 18хх року, а від початку її створення, а все, що створене Богом - невмеруще.

19. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Тоді вибачаюсь... Але я наприклад, чув як свідки себе порівнювали з аріанами, чи є в них на це право не можу сказати.

20. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

А чи мають вони право називати себе свідками?
    Свідками Ісуса Христа є святі 1 ст., які бачили і чули Його, їх свідченням ми віримо. Людина, яка читає книгу,є читачем і не є свідком подій, які описані в книзі.

а де твій аватар? :)