Християнський антропоцентризм та НЛО

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Омар Люлька, 15 чер 2007.

1. D.M.

D.M. Well-Known Member

Відповідь: Християнський антропоцентризм та НЛО

Я думаю, що, коли вірити в певну релігію, то треба сприймати її як настанови, дані для конкретної спільноти з урахуваннях їх рівня розвитку. У Біблії взагалі цікаво описується створення Світу: геоцентрично, з якоюсь "небесною твердю" і з рослинами, які виникли раніше, ніж небесні світила. Думаю, що переважна більшість християн не сприймає це буквально. Про інопланетян у часи створення Біблії ніхто не знав, тому відповідні нюанси там не пояснюються.

Іслам дещо виграє завдяки тому, що він є наймолодшою зі світових релігій. Може, саме тому там присутній якийсь зародок думок про множинність світів. Колись давно я бачив якийсь пакистанський фантастичний фільмик, і там справді фігурував інопланетянин, який був мусульманином і казав, що "істинна релігія дарована всім світам".

2. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

а якщо релігія не містить настанов - як тоді? що ви думаєте про Дао?

3. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Я думаю тільки одне, Бог поза часом і простором, і не подібний нідочого з творіння, тому немає безглуздішого (і гріховнішото) занятя, як робити його зображення.
    А хто таку єресь з календарем допустив?

Тоді все таки, хм... як би краще сказати... частина Бога находится в людському образі?
    І ще як, Ви, прокоментуєте частину вашого Символа Віри, де сказано, що Ісус "восідає" по праву руку від Отця? В Ісуса, виходячи з Ваших слів, тіло є...

4. Омар Люлька

Дякую :) давайте!

Ну монотеїсти, їх ні Богом, ні богами, точноб не стали вважати. Адже, Господь, вище за те, щоб "вбратись" в матеріальну форму. Максимум, їх би стали вважати ангелами Божими, і то б дуже здивувались від форми, цих "ангелів" :)
    Гіпотитично, я думаю при зустрічі, я б в цієї істоти спитав, чи віриш ти в Єдиного Бога, Творця всього живого і не живого, він(вона, воно) відповість вірю, а потім спитає мене, а звідки ти про Бога знаєш? Я відповім, впродовж віків до нас приходили пророки (мир їм всім) і розповідали про Нього. Воно(він, вона) відповість до нас також пророки приходили. Тоді я крикну брате(сестре, еее), і він(вона, воно) проклацає клювом брати, і ми обнімимось, якщо звичайно наші фізичні форми, це дозволять :):):)

5. Омар Люлька

Будь ласка. В нас гріх, щось додумувати за Аллага, ми можим тільки стверджувати, те що описано в Корані або Сунні, що були створені інші світи можно такими аятами з Корану (вибачаюсь, що російською мовою, адекватного перекладу на українську, ще немає)
    81. Неужели Тот, Кто сотворил небеса и землю, не способен создать подобных им? Конечно, ведь Он – Творец, Знающий.
    82. Когда Он желает чего-либо, то стоит Ему сказать: «Будь!» – как это сбывается.
    83. Пречист Тот, в Чьей Руке власть над всякой вещью! К Нему вы будете возвращены. (Священный Коран 36)

Те, що їх безліч, хм... я думаю достатньо глянути на зіркове небо...

Взаємно!

6. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Дякую.

А можна я видам дещо, що продовжить Ваш 1-й допис на цій гілці... але суто мої досмисли. До речі, не тільки мої.
    А Вас ніколи не відвідували крамольні думки, що дзвінниці, мінарети, деякі храми нагадують космічні кораблі ?
    Можливо, нас (приматів) "засіяли" (нехай навіть беспілотні кораблі). А коли ми навчилися тримати сокиру та лук, нас "відвідали" і спробували, нехай на рівні генетичної пам"яті, прищепити якісь етичні засади. Звичайно, в доступній для тої стадії розвитку, формі.

Нехай ніякої конкретики про справжній устрій світу, про наше справжнє призначення. Але образ "людей Неба" та їхньої атрибутики передавався якщо не усно, так генетично з покоління у покоління.

Ще цікавіше припущення: різні континенти відвідали представники різних цивілізацій і кожна "засіяла" свої етичні програми.
    Наприклад, Близький схід - одна програма (Ви же не заперечуєте наявність паралелей в Юдаїзмі, Християнстві та Ісламі ?)
    Індія - Китай - Тібет - друга програма...
    А далі - фантазія людська...

Хтось зараз почне мене критикувати - "як він сміє..."
    Смію!

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Доречі, Ви коли-небудь бачили зображення божків, яким поклоняються місцеві жителі Австралії?
    100% пришельці, як у науково-фантастичному фільмі.

• Подобається Подобається x 1
  8. Forpost

Forpost Стоїк

підтримувати!це я...

9. Омар Люлька

Мир Вам, Борисе!
    Звичайно, з всіма Вашими думками, я погодитись не можу. Я вірю, що людина створена Всевишнім, і саме такою, як вона є. Також, я не вірю, що вчення монотеїзму принесли прибульці, це вчення принесли Пророки (мир їм всім) Божі, а вони були такимиж людьми, як Ви або я. Про це сказано в Корані, а яким би я був мусульманином, якби Корану не вірив?
    В те, що контакт з прибульцями вплинув, на розвиток язичницьких релігій повірити можу. Звісно, можу повірити, що представники позаземної(их) цивілізації, входили в контакт з людиною впродовж віків, але не вірю, що от такого контакту, могла якось змінитись людська природа. Це підвласно тільки Богу.
    З повагою.

10. Омар Люлька

Я вже писав Борису, що допускаю, те що деяким божкам язичники стали молитись саме після контакту з прибульцями, це не супуречить Ісламу.

11. D.M.

D.M. Well-Known Member

А що, даосизм не містить настанов? З задоволенням прочитав би, що напише про даосизм хтось із тих, хто в ньому розбирається. Я знаю про нього дуже туманно.

А я припускаю, що Ісус Христос намагався ознайомити з цією другою (індійською) програмою представників першої, адаптуючи буддизм до єврейсько-європейського способу мислення. Є така гіпотеза (багато хто тут, звісно, віднесе її до єресі, не вартої уваги), що Ісус був індійським йогом, і Воскресіння являє собою цілком звичний для йогів трюк.

Так це чи ні, але головна думка, на яку я зараз хочу звернути увагу, - це те, що християнство подібне до буддизму. Ці дві релігії відзначаються супердобротою, закликаючи любити і своїх ворогів. Такої риси нема ні в ісламі, ні в іудаїзмі, які наче відносяться до однієї "лінійки" з християнством. Тому не дивно, що Старий Завіт так не схожий за духом на Новий.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви і начиталися науково-популярної літератури і вона Вам зашкодила.

13. Boris_Kiev

D.M.,
    трохи поправлю: є думка, що Ісус Христос (таки юдей) не один десяток років провів у Тибеті, після чого повернувся на рідну землю.
    Справа в іншому - римські інтерпретатори спотворили вчення, напустили туману (кон"юнктурні вимоги того часу!) що... самі розумієте.
    Десь читав, що здається до 4 ст. н.е. поняття реінкарнації було присутнє в християнському вченні, а потім "раптово зникло". "Нє положено!"
    А це ж КЛЮЧОВЕ поняття для усвідомлення сенсу життя.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Скільки подібних думок небіблійних сьогодні ходить по світу - все, що хочеш почитати можна. А ціль одна - зменшити, як не зовсім відбити віру в Бога.

15. Boris_Kiev

Миху, чому "зменшити віру в Бога" ?

Наприклад, людина вірить у Бога-Творця, але "ідеологічний апарат", який намагається опікуватися "правильністю" віри цієї людини - в ряді випадків тільки "втомлює".

Ну хто має право командувати, ЯК людина повинна вірити ? Відповім: тільки той, кого людина сама про це ПОПРОСИТЬ (уповноважить), нє ?

З повагою.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Борисе, тут би мені хотілося сказати дві думки.

1. якщо мова йде про Ваш приклад, то применшення віри в Бога, применшення ролі Ісуса подається через наступне:
    - Ісус мав братів, сестер і сам мав дітей. Знаючи, що Ісус не був одружений, можна зробити висновок, про Його гріховність.
    - говорячи "сенсацію", що Ісус не помер на хресті, а просто був непритомний, а потім пішов десь там в Індію, ми розуміємо, що Ісус говорив не правду, коли казав, що мусить померти.

2.Релігія повинна правильно провадити християн до Бога. І не думайте, що там сидять якісь затуркані дідусі і вигадують якісь маразматичні ідеї, умовності, які заважають новоспеченим християнам вільно вірити в Бога.
    Ті самі отці пройшли всі ці слабості людини, вони все життя боролися з своїм Я, щоб бути досконалими. У них є величенький досвід у цій справі.
    У той же час новоспечений християнин є слабкий у своїй вірі, він робить помилки, які роблять практично всі, хто вирішив стати справжнім християнином.
    Хочете, я приведу декілька прикладів?
    =Я вирішив стати християнином. Але зараз у мене фінансовий стан не дуже добрий, от трохи виправлю це і стану працювати над собою.
    =У мене зараз багато проблем у житті, я не можу віддатися повністю Богу, от розхлебаюся зі справами і тоді, у спокійній обстановці попрацюю над собою.
    =Я зможу стати християнином і доведу Богові, що я достойна людина.
    =Я все-таки кращий, ніж інші - вибрав християнство....
    =От як тільки Бог зробить так, щоб у мене було багато грошей, я обовязково поділюся і частину дам на офіру....

Людина часто має такі думки і рухається вона у своїх помислах по колу, а вдосконалення нема й не буде.
    Розумієте, Борисе, віра в Бога - то є приємність, але то є і праця і тяжка праця над собою і є багато моментів, які нам не подобаються, АЛЕ якщо ми хочемо унаслідувати Царство Небесне, яке "береться силою", ми також повинні не минати неприємності, а приймати їх, бо нема іншого виходу, НЕМА. Подобається нам дещо, чи ні - то немає значення, ціль-то в нас одна.
    Віра в Бога - це не приємна розвага. То є серйозна річ. То є боротьба....

17. Boris_Kiev

Миху, пардон, а... де записано, що Іван мусить бути християнином, Ахмат - мусульманином, а Мойсей - юдеєм ?
    А якщо наприклад, Іван, в силу своїх психофізіологічних осболивостей, темпераменту, життєвого досвіду - категорично не погоджується нехай навіть з ОДНИМ постулатом християнства ? (аналогічно - й інші згадані особи).
    Що ж, йому треба ламати свій світогляд чи гратися в "слухняного конформіста" ?

Ось живий приклад: телеоператор (слов"янин, тільки не Іван) - холерик, спортсмен, схильний до самоосвіти - вивчив латину, грецьку, потім - іврит. настільки захопився, що зараз перебуває десь між юдаїзмом та Каббалою.
    Його знайомий - справді Мойсей - програміст, флегмат, "гальмо" по життю, шукаючи в Неті тексти для першого, захопився творами християнських богословів, теологів. І заприятелював з рабином в темі глибоко змістовних дискусій (де М. завжи виступає опонентом рабина).
    Здається, кожний іде своїм шляхом.
    Невже їх варто засуджувати за "не-національні девіації"?

18. D.M.

D.M. Well-Known Member

Взагалі-то, про написане тут я чув, а не читав, але справа не в тому. З таким же успіхом я міг би сказати, що Ви начиталися релігійної літератури і вона Вам зашкодила, але я так не кажу; бо це не є аргументом на користь якоїсь із наших з Вами думок. Так само, нічого не доводять закиди про те, що, мовляв, спеціально поширюється те-то, щоб применшити те-то. Ну, поширюється, а Ви поширюйте свої аргументи, а не ховайтеся від дискусії.

А якби я був християнином, то така інформація скоріше зміцнила б мою віру, ніж навпаки. Так що, може, це поширюється для зміцнення віри? Ви думаєте, людям скоріше сподобається вірити в таку занудну релігію, якою її зробили офіційні інтерпретатори?

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якщо би було написано, що Іван має стати християнином, то він ним би ним був.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

не варто, Ви праві.

а де твій аватар? :)