Вхід Господній в Єрусалим (Вербна неділя) І коли вони наблизились до Єрусалиму, до Вітфагії й Віфанії, на Оливній горі, тоді Він посилає двох учнів Своїх, і каже до них: Ідіть у село, яке перед вами, і, входячи в нього, ви знайдете зараз прив'язане осля, що на нього ніхто ще з людей не сідав. Відв'яжіть його, і приведіть. Коли ж скаже хто вам: Що це ви робите? відкажіть: Господь потребує його, і відішле його сюди зараз. І вони відійшли, і знайшли те осля, що прив'язане коло воріт ізнадвору було при дорозі, і відв'язали його. А деякі з тих, що стояли там, сказали до них: Що ви робите? Пощо осля ви відв'язуєте? Вони ж їм відказали, як звелів їм Ісус, і відпущено їх. І вони привели до Ісуса осля, і поклали на нього плащі свої, а Він сів на нього. Багато ж народу стелили одежу свою по дорозі, а інші стелили дорогою зелень, натяту в полях. А ті, що йшли перед Ним і позаду, викрикували: Осанна! Благословенний, хто йде у Господнє Ім'я! Благословенне Царство, що надходить, Отця нашого Давида! Осанна на висоті! (Марка 11:1-10) http://www.youtube.com/watch?v=7pt7GgCIc5E
День Святого Юрія Переможця «Юрія Змієборця» Святий, мученик і воїн Юрій є однією з найвідоміших постатей в християнському світі, його історія надихала митців протягом століть. Святий є покровителем України, Київської області (зображений на прапорі та гербі Київщини), головної святині Галичини та Львова — Собору Святого Юра, покровитель хліборобів та скотарів.
Вознесіння Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа! «Вознесіння – це свято, що пригадує нам про небо, до якого ми всі покликані» Попрощались і повернулися з радістю великою в надії на наступну зустріч Вознісся у славі … щоб ми були там, де Він Вознесіння: Йду, але не лишу вас сиротами … Прощання, котре не залишає у смутку. Свято Господнього Вознесіння, завжди припадає у четвер на сороковий день після Христового Воскресіння. Свято Вознесіння, звеличили своїми проповідями святий Йоан Золотоустий, святий Григорій Ниський, святий Епіфаній Кипрський, Лев Великий й інші. В IV столітті свято Господнього Вознесіння стає загально знаним. Історик Сократ (+ к.440) називає його „всенароднім празником” (Історія Церкви, 7, 26). У IV столітті цариця Єлена поставила храм в честь цього празника на місці Христового Вознесіння!
Веселі Брати часи настали РоМиху, то за що Тебе чублять тут? «Вітаю всіх з святом Великодня!!!», а не Великоднем... Ні ‒ це за то, що Ти з почтивої Галицької Родини, що в тебе наслухане в батьківському домі ‒ випливає устами, просто з серця без зусилля рецензури ‒ ну, як вода з джерела ! Власне і так віталися і промовляли перед Війною і перед «улутшеніямі Галіційского язіка освободітелямі» Власне так «номінально» Великодня вимовляли мої батьки (запевняю, що гідні наслідування галичани) До Forpost «номінальний», якщо це Ви з латини Nominus ‒ іменний ‒ це достойна Похвала для Миха(Р), якщо за Совєтскою книгою тлумачень, то ‒ це той, що існує тільки за назвою, на папері, не виконує свого призначення, ‒ то запрошую на дуель в справі образи Гонору Приятеля мого! (Чим стріляємося ‒ даю вибір ‒ все одно шансів не буде) Миху ‒ просто люблю Тебе, що ТИ, просто КЛАСНИЙ!!!
Вас я також тут Полюбив! Що ви тут навезли? А Миха тут не чублять, а навпаки дуже люблять! Вас я також тут Полюбив! Робите нейпотрібнішу роботу на світі! А з Михом пожартувати прилюдно ‒ маємо право з ним ‒ навзаєм ‒ Правда Миху?! Також дякую Вам, що при поважній Вашій роботі ‒ маєте відчуття доброго гумору! Нехай Господь Благословить Вас і Вашу працю тут і всюди!
Дякую, Орфею. Я Вас також люблю і Ви це знаєте. Єдине шкодую - мало зустрічаємося, а час пливе. А що до terRen - дійсно молодець. Глибоко поважаю.
Сьогодні, 24 липня - Святої Рівноапостольної Ольги, Великої Княгині Київської, у святому хрещенні Єлени (969). Свята Ольга – це перша християнка на великокняжому престолі Києва, її охрещення створило якоюсь мірою передумови християнізації нашої держави. Прийнявши християнську віру, вона піднесла авторитет і своєї особи, і своєї країни в очах Візантії та християнських володарів Західної Європи. За переданням, вона збудувала першу церкву в ім’я святого Миколая на Аскольдовій могилі, багатьох киян навернула до нової релігії. Пішла свята Ольга й до Великого Новгорода, й до інших городі’в держави своєї, і всюди, наскільки могла, приводила людей до Христової віри. Християнство мало глибокий вплив на особисте життя Ольги. Вона почала творити багато діл милосердя. До народу була доброю і ласкавою. Нікому не чинила кривди, праведно судила, справедливо карала, щедро винагороджувала; убогим і немічним допомагала, над невільниками милосердилася, прохання та скарги вислуховувала. Ставши християнкою, вона показала народові новий тип світогляду. Під роком 969-м літописець закарбовує смерть княгині: «І по трьох днях померла Ольга. І плакав за нею син її, і внуки її, і люди всі плачем великим, і, понісши, погребли її на уготованому місці. І заповіла була Ольга не творити тризни (язичницького похорону) над собою».
19 серпня, Свято Світлого Господнього Преображення (Яблучний Спас) "Величаємо Тебе, життєдавче Христе, і почитаємо пречистого Твого Тіла преславне Преображення" (Величання на утрені празника). Господнє Преображення несе всім вірним неземну радість. Мир Вам і Вашим сім'ям!
Успіння Пресвятої Богородиці "Величаємо Тебе, Пренепорочна Мати Христа Бога нашого, і славимо Твоє всеславне Успення" (Величання празника)
Перепрошую, якщо не зовсім в тему, але, гадаю, що таки трохи в тему. Пішла дружина нинька на 12год до греко-католицької церкви (як зазвичай), а я на 13год пішов до римо-католицького костелу (на Камчатці греко-католицьких ні храмів ні священиків не є, а ксьондз і капличка римо-католицька є /та парафія навіть має свою групу Вконтакті/, отож я туди й ходив). Нині в костелі, крім іншого, молилися за упокій всіх полеглих в 2 світовій війні (завтра - 75 років з дня її початку), за упокій полеглих на сході України, за загиблих шахтарів (нині - День шахтаря в Україні). Після Служби ксьондз також всім школярам і студентам освятив шкільні приладдя і благословив на добре сприйняття наук (з нагоди завтрашнього 1 вересня). Вийшов з костелу - зустрівся з дружиною і її подружкою. Запитую, чи згадували на їх Службі про 2-гу світову, про шахтарів, чи освячували дітям шкільне приладдя? Кажуть "Ні"! Ото тумаю - невже нашим рідним отцям УГКЦ важливо лише те, що на таці приходить? Таки до костелу мене більше тягне.......