Християнські течії

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Оля, 16 кві 2007.

1. Оля

Оля Старожилка форуму

Відповідь: Християнські течії

Розмовляла з Михом, а по-папакалася зі всіма, хто був на гілці і в дискусії. ;)

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Не конче. Я теж цей символ люблю. У Львові він точно лише протестантів не стосується. ;)

пупере, взагалі INRI (IESVS NAZARENVS REX IVDAEORVM).
    іхтіс - то з грец. риба.
    І ти наплутав. Того не було написано на хресті.
    іхтіс - давній акронім (монограма) імені Ісуса Христа, складається початкових літер слів: Ίνσοΰς; Χριστός Θεοΰ Vίός; Σωτής (Ісус Христос Син Божий Спаситель).

• Подобається Подобається x 1
  3. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

може й наплутав, але суть та сама: риба, бо абревіатура...

щодо напису на хресті: подивися на православні ікони....

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Суть не та сама. На хресті писало саме ІНЦІ (якщо хочеш) чи INRI.
    ІНЦІ - Ісус Назарянин, Цар Іудейський. Так є на іконах, наскільки мені пам'ять не зраджує.

А іхтіс (риба) вже згодом з'явилося. І на хресті того не було написано.

5. Dobryj-Anhel

Dobryj-Anhel Well-Known Member

Не сперичаймось про віровизнання. Можна бути в правдивій церкві і пропасти. Просто треба бути втій церкві в якій господь тебе покликав. Але не можна насильно людину перетягувати ходи до нас бо в нас найправдивіша. Хоча не в образу свідка Єговим вони цим займаються з ними не дасться розмовляти вони переконують, що тільки вони спасенні а всі інші ні. Протистанські церкви як лютирани і їм подібні є церквою. Тут проста правда і без дискусій всі інші, що уважають, що Христос не був Богом і так далі є сектантами просто відламком...
    Не в образу кого це зачепить, але маю право виразити свою думку.

• Подобається Подобається x 2
  6. Dobryj-Anhel

Dobryj-Anhel Well-Known Member

Люби Бога всім серцем своїм і душею... А ближнього як себе самого. Це дорога до спасіння.

7. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Мені все-таки видається, що немає іншого шляху, ніж Ісус Христос. Одна з правд християнської віри гласить: „Господь Ісус Христос заснував єдину, святу, соборну і апостольську Церкву, в якій здійснюється спасіння людини”. В Православній Церкві є думка, що всі охрещені в ім”я Отца, і Сина, і Святаго Духа, є членами цієї єдиної Церкви, навіть коли вони і протестанти. Останнім часом я часто чую від католиків, що головне – вірити, і віра кожного спасе його, навіть якщо це буддисти чи індуїсти, чи ньюейджери всіх мастей. Я не спиймав і не сприймаю екуменічні молитви з іновірцями, які практикував Йоан Павло ІІ, не розумію, як можна молитись з африканськими шаманами чи язичниками.

8. duncan

“правд”, це типу догматів “традиційної церкви”?... ;)

9. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Догмати Церкви грунтуються на Біблії, там про створення Церкви чітко написано: „И аз же тебі глаголю: ти єси Петр, і на сем камені созижду Церковь Мою, і врата адови не одоліют Єй” Мт 16.18 і „Шедше бо научітє вся язики, крещати їх во імя Отца, і Сина, і Святаго Духа, учащи їх блюсти вся, єлика заповідах вам: і се, аз с вами єсмь во вся дні до скончанія віка. Амінь” Мт 28.19, 20. Ісус Христос заснував Церкву, і не просто так, без цілі, а для спсіння віруючих, вибрав серед апостолів камінь – св. Петра, і запевнив, що Церква буде існувати до скінчення віку.

10. duncan

догмати церкви грунтуються на тому, як цитату з Біблії зрозумів “отець церкви” і цей догмат жодним чином чіпати не можна...
    :) :) :)
    у тому то й різниця між традиційними і свідками, що свідки можуть досліджувати Біблію до посиніння, а традиційники один раз “ВИРІШИЛИ” і все!...
    про петра — хороша "відмазка"....
    якщо міряти цим аршином — всім традиційникам шлях до мормонів, там є все: і “петро”, і “догми”, і “святий дух”.....

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

В тому і Ваша помилка Пупере, що Ви так думаєте.....

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

По декілька разів призначати дату кінця світу... аж до посиніння...

13. duncan

проте не вбивали, не вбивають і ніколи не вбиватимуть людину, яка хреститься “не так”...
    не будуть вовком (з пізнішими прокльонами) дивитися на людину, яка просто ПРАЦЮЄ в неділю...

і тд......................................................

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Знаєте, Пупере, я перефразую ваші слова:

Ну і що, що свідки ведуть в дрімучий ліс? Зате ви помилялися і у вас були відступники...

15. duncan

перефразую вашы:
    нічого, що йдемо не в той бік, зате не мучає сумління....
    всю відповідальність взяли поводирі....

16. Melown

Melown Well-Known Member

Всі тільки й говорять, що свідки такі-сякі... в мене брат Свідок. Нічого дивного, більшість тверджень пояснює цитатами з Біблії. Я не заступаюся за них, але більшість - це грамотні люди!

17. Полковник

Полковник миється в бані

Ну, и Слава Богу!

• Подобається Подобається x 2
  18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Грамотність тут нідочого. Хіба серед нехристиян мало грамотних?

Гітлер був грамотним чоловіком, любив ходити в театр, слухав Вагнера, завжди був охайно вдягнений, а ті, що його знали, кажуть, що він не міг курку зарізати, проти знищувати цілі народи - прошу дуже.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

у кожного свої провадирі, а є такі, котрі вже декілька раз намагалися привести до кінця світу і вони ж ведуть далі....

20. Melown

Melown Well-Known Member

Погоджуюсь. Просто в порівнянні з іншими конфесіями, свідки (на мою думку) найбільш "тверезі", в них чітко проявляється "благоразуміє".

Для прикладу, П'ятдесятники наголошують на тому, що "потрібно прийняти Христа в своє серце", а все інше - другорядне. А це "в корнє нєвєрно". Бо ж написано, здається в книзі Захарія: "Винищений буде народ Мій за недостаток знання..." (російською, "за недостаток ведения").

А коли тре добре розібратись, їхня типова фраза "Ти головне віруй".

а де твій аватар? :)