Відповідь: Християнські течії Доречі, папа римський є православний. Слово "православний" було введено папою Римським.
Відповідь: Християнські течії Як православний? :eek: Але ж Кароль Войтила був поляком! А хіба поляки не повністю католики? :confused:
Відповідь: Християнські течії Та справа не в Каролі Войтилі. Просто в часі боротьби з єресями 4-6 століття по-моєму, коли йшлося чи почитати ікони, чи ісус є Бог , було прийнято, що ікони почитати і Ісус є Бог і хто все це визнає є православним, тим, хто правильно прославляє Бога. Це було затверджено ніким небудь, а папою римським. Тобто православний не виникло тоді, коли відбувся розкол 1054 рік, а знааааачно раніше.
Відповідь: Християнські течії На жаль, Олю, тепер і протестанство єресями обростає. На жаль. (ТО, видно, така доля тих церков, які вже мають багато років, аби проходити через "людські стадії".) І вже Біблія стає ґумова, бо можна її слова на свій лад понатягувати. То мені дуже сумно, бо те, що мало би бути лакмусовим папірцем, саме зіпсувалося. Моя думка така, що тепер саме Католицька Церква тримається всього дуже сумно, але цілковита має в тому рацію. Знаєте, дуже вже ріже, коли церкви повішують веселкові прапори, бо вони "welcome" нетрадиційних. Але якби то на тому скінчилося, а то ще й шлюби дають. Ех, якщо так знущатися над поняттям подружжя, а відомо, що "чоловіком та жінкою створив їх", то скоро і зоофілів будуть "welcome", може ще й одружувати почнуть...
Відповідь: Християнські течії Олю, Католицька Церква справді так вчила до якогось часу. Я вже десь писала про рік, коли від того відмовилися і визнали, що спасіння є і поза Церквою.
Відповідь: Християнські течії А, шанований мною пан Мих, так і далі вважає, що тільки в католицькій. От буде сюрприз, як він колись прийде до Царства Божого і побачить там... ПУПЕРА! :D
Відповідь: Християнські течії Лілю, знаю навіть, що і у нас в Сіетлі є десь така гей церква, але крім критики інших церков вона нічого не дістає і всі від неї віддаляються. Вони і деномінації собі ніякої не приписують, крім того, що називають себе протестантами. А проти чого они протистали, то всім зрозуміло.
Відповідь: Християнські течії Як Ви не розумієте, Оля? Церква може відповідати за те, що вона робить і не може відповідати за іншу церкву. Це перше. Друге. Чи може літом впасти сніг? (чи можна поза католицькою церквою спастися?) Так, сніг літом може впасти. Оля, Ви напевно спасетеся, а я буду старатися, бо не фарт, що будучи католиком можна спастися, тре бути добрим католиком, а то дві великі різниці.
Відповідь: Християнські течії церква !== спасіння... особливо католицька, яка міняє догми і правила, залежно він уподобань мешканців... не секрет, що вірування католицькі у нас і в латинській америці суттєво відрізняються; я вже мовчу про "схизми" (наприклад, греко-католицька церква)... що ж це таке: коли віра може суттєво відрізнятися?... невже ніяких крамольних думок щодо віри не з’являється?....
Відповідь: Християнські течії Все, Миху, перестаю на цю тему дискутувати, бо ще посваримося, а я цього не хочу! Згадайте тільки слова зі Слова Божого, що "перші будуть останніми, а останні першими"! Па-па! З Богом! Біжу на роботу!