Християнські течії

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Оля, 16 кві 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Християнські течії

Дуже добре підмічено. Але така думка... вона не є докінця правдивою. Бо якщо я говорю, що я вже спасенний, то мені вже нічого не потрібно. В цій думці ВЖЕ нема надії. Це, знаєте, елемент гордині.

На одній проповіді один священник говорив:
    Якщо ми ходимо до церкви хоча б раз на рік , у квітну неділю до церкви, то вже християни, ну а якщо хоча б раз на рік сповідаємося, то ми вже хороші християни, ну а якщо вже ходимо ще й на реколекції, то ми вже ВЕЛИИИИКІ християни. :D

Тобто згідно православної віри людина не може бути без гріха і скласти руки і чекати. Вона повинна постійно працювати над собою, щоб смерть застала її на дорозі, яка веде до Бога. То є дуже важливо.

2. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Хоча, можливо, ми йдемо до одного, тільки різними шляхами? Не знаю.Олю, я підтримую вашу думку про Бога, який є для всіх і який є любов”ю, а тому наведу одну цитату:„Истину мы имеем, и полную, но жить в ней не хотим или не умеем, и просто часто не стремимся жить в ней, ибо она очень стеснительна для нашего ветхого человека. А погордиться, повеличаться своей православностью мы не прочь.Среди иновероисповедных христиан есть множество живущих в истине Православия - духом своим. Есть инославные, которые горят духом и любовью к Богу и к ближним гораздо более, чем иные православные, и вот этот дух горения любви к Богу и к человеку есть признак истинного жизненного Православия.”(арх.Іоанн Шаховський)

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ет, а я пережила кілька негативних моментів. Коли проповідувалося так, що казали, от у традиційній церкві є таке - то дурне, а от у нас!.. :sad: Я такого дуже не люблю. Свідчить про брак якоїсь клепки у проповідника, про невпевненість у своїх можливостях і взагалі некоректно.
    Як мені хтось таке каже, то зразу ставлю на місце.

4. Liliyah Romanova

Визначення "секта" не стосується кількості учасників, а саме способу та принципу проповідування. І визначення йде з точки зору християнства саме, а не якоїсь іншої релігії.
    Свідки Єгови є саме сектою.

Ось кілька лінків:
    Сучасні культові новоутворення як релігійно-суспільна проблема
    Чому виникають секти, коли Церква проповідує про Христа?
    Яким чином секти приваблюють нових членів?
    За останніми лінками можна ще пару статей знайти. Про протестантів також, зокрема про п'ятидесятників. Але мені щось там не дуже висновки сподобалися. Якісь неоднозначні.
    Церква однозначно не вважає п'ятидесятників сектою. Може, церковною спільнотою, але не сектою.

• Подобається Подобається x 1
  5. Оля

Оля Старожилка форуму

То Ви точно підмітили. Я ще за своє життя такого не чула, щоб таке проповідували!:eek:
    Часом може роз"яснюють з кафедри, чому саме ставляться до якогось конкретного факту (повсячення паски до прикладу) не так, як інші конфесії, приводячи для того підтвердження зі Святого Письма, але щоб таке говорити, як Ви навели, то я з Вами згідна, що таке може тільки казати людина недалека. :sad:

6. Liliyah Romanova

Однозначно. А його всі люди в церкві дуже поважають.
    Мене то так образило, я йому сказала, що коли він проповідує на порівнянні, то це свідчить ПРОТИ його церкви, а не за, бо то значить, що без порівняння вона ніц не варта. Заткало його. І правильно!

Для нього моє свідчення було вбивче. Бо мої думки дуже близькі до протестантських, я пережила навернення, можу говорити про досвід переживання Бога у кожному дні, я критикую свою церкву. Коли він довідався, до якої церкви я належу і що я там навернулася, то його заткало вдруге. Обмежена людина, однозначно. І то сама себе обкрадає.
    Якщо людина боїться інших віруючих людей, котрі не належать до її церкви, то там явно щось не в порядку і така віра навряд чи здорова. Це типу, якщо мій вигляд мене не задовільняє, то я розіб'ю та викину дзеркало, замість почати працювати над своїм виглядом.

7. Оля

Оля Старожилка форуму

Пане Калиниченко, мене завжди шокує, що тільки якась течія претендує на істину. :sad: Як і Блаженний тут казав, що тільки блаженні істинні християни. Все це, мабудь, "козни" диявоа, щоб розділити християнські течії.:sad: Істина одна - в Бога і Його Сина Ісуса Христа. Нема ні Істини Православ"я, чи Істини Католицизму, чи Істини Протестанства!
    Як казала мені колись Ліля: "Як не крутіть, але ми будемо в небі разом!" :) Хоча я нічого й не крутила. :p

8. Liliyah Romanova

У мене із моєю подругою-протестанткою просто прекрасні відносини. Це така СПРАВЖНЯ дружба, в Бозі. Ніколи між нами не було ні краплини заздрості. Такого дива я ще ніколи в житті не мала і дуже Богові вдячна за нього. Єдине, про що ми з нею ніколи не говоримо, це про обряди. :)

9. Оля

Оля Старожилка форуму

Думаєте, що і в п"ятидесятників нема розбіжностей? :) Є дуже крайні,що все забороняють і ти для них грішний. Я називаю таких "законниками", або "фарисеями". ;) Є "омиваючі" і не "омиваючі". Тобто вони перед кожним спомином Смерті і Страждання Христового омивають один одному ноги, бо Христос сказав, що "Це робіть і ви один одному!" Ну так люди прийняли, то для них незаперечна істина, то я їх і не суджу. Хоча я вперше з цим зіткнулася тут, бо люди ж поз"їжджалися звідусіль і зі своїми переконаннями. Сподобався вислів однієї жінки, яка так сказала моїй мамі:"Знаєте, я вас не суджу за те, що ви не миєте, а ви мене не судіть за то, що я мию". І так ми всі повинні поступати.

10. Liliyah Romanova

:D:D:D:D:D

11. Оля

Оля Старожилка форуму

Чого Ви? :eek:

Ну таке ж в Євангелії справді є!

12. Liliyah Romanova

Одна кобітка із тої самої церкви (на Замарстинівській) на весіллі моєї подруги сказала нам із чоловіком: "А то правда, що у традиційній церкві священики проповідують по 30 хвилин? І як ви то витримуєте?"
    Я щиро розсміялася. Кажу їй: "Дитинко, де ж твої очі та вуха? Щойно відбувся шлюб, який був фактично 45-хвилинною проповіддю. Говорив лише пастор, були дві короткі перерви на пісні і то все. Як ти то витримала?" ;)
    Вона мені каже: "Ну, але у вас священики дурні проповіді говорять." Я знову усміхнулася. На тому шлюбі пастор таке морозив, що ВСІ лиш переглядалися. От такий приклад.
    "Дорогі мої (до молодих), у подружжі дуже важливо розмовляти один з одним. От знаєте, як кажуть "хто хворий - жінка, хто вмер - чоловік". Можете собі тільки уявити круглі очі та спантеличені обличчя присутніх. :D

Висновок такий, що сліпота та глухота - то хвороба окремих людей. Гірше, коли то хвороба цілої церкви. Аби не бути сліпим та глухим, треба цього хотіти та над цим працювати.

13. Liliyah Romanova

Олю, Ви лиш не ображайтеся, але от та прив'язаність до букви, на яку особливо хворіють новіші течії протестантів мене часто дуже смішать.
    От сказано "не упивайтеся вином", значить замість вина беруть виноградний сік. А от сказано, що Христос воду на ДОБРЕ вино перетворив, то вже все - confused. :D:D:D
    Я колись одну теж збила з пантелику. Вона мене переконувала, що треба все робити, як написано. Я їй кажу: "а що робитимеш, як прочитаєш "І, кинувши в храм срібняки, відійшов, а потому пішов, та й повісився... (Матв.27:5)"??" Бідачка так змішалася.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

А до Бога є багато шляхів?:)

15. Liliyah Romanova

МИху, ну у кожного ж свій, нє?

16. Оля

Оля Старожилка форуму

Лілю, я не ображаюся. :) Як правда,то правда. Але і Ви не ображайтеся. ;) Чому виникло протестанство? Бо церква за стільки віків обросла ( якби то пом"ягше сказати?) такими єресями, що диву даєшся, що як просте Боже Слово могло так було відсунуте на задній план, а замінено багато чим людським? :sad:

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

У кожного є багато шляхів?
    Я запитую, а не стверджую.:)

Я не те, що не сприймаю, чи сприймаю різні течії.

Але як бути з наступним:

1. Де Ісус каже ап. Петру : збудую на тобі церкву....
    2. І я от не думаю, що фраза: "де двоє, або троє.... там Я є між ними" означає заклик до утворення нової церкви.

А всякий відхід від апостольської, Христової церкви здійснювався через гордість, недовіру того, що створив Ісус. Намагання бути справедливішим.
    Якщо вірити словам, звичайно, наступним: "жодної волосинки не спаде без Божої волі".

Я нікого не осуджую, бо то не є моя справа, не моя роль у цьому житті.:)
    Мало того, завдяки Олі, я набагато змінив своє ставлення до інших релігійних течій. Одначе, відповісти на запитання чи спасуться ті, що є поза традиційною церквою я не можу відповісти та й ХТО, крім Бога може відповісти на таке запитання? І хіба для Бога є щось неможливе?
    А як Вам така цитата: "Хто їстиме цей хліб - житиме вічно", а багато їдять просто хліб - на спомин.
    Складно все це.

18. Оля

Оля Старожилка форуму

Миху, за Вашою логікою мій сусід в Сокільниках, що матюкається, як швець, не гребує тим, щоб потягнути все, що криво лежить, а як п"яний, то і доньку свою розлучену пообзиває, як останню, але він часом на свята йде до традиційної церкви, то він спасеться, бо він до неї належить?:cool: Цікаве судження. Я й не дивуюся тепер, чому інші християнські церкви тоді поутворювалися.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та нє, Оля!

1. Чи спасеться, чи ні - не знаю. Знаю, що в Бога все можливо. Взагалі, церква каже, що ми не можемо напевно казати, що Юда потрапив у пекло.
    2. А те, що він п"є, матюкає - то є безумовно зле, але те, що ходить до церкви таки - то є добре. Що має казати церква такому чоловіку? Заборонити ходити до церкви? Це буде правильно? Відкинути і не морочити собі голову? Теж не вихід. Пригадується мені як Ісусові прислуговувала одна жінка здається, а фарисеї подумали: знав би Він хто та жінка, то не був би з нею. На що Ісус дорікнув їм за такі думки і сказав, що Він прийшов до хворих, а не здорових. Церква - то є лікарня душ і кожний приходить з різними хворобами: задавненими і свіжими, легкими і важкими. Тому якщо душа приходить до церкви і ми бачимо, що її хвороба є важка, то чи варто дорікати цій душі? Чи варто казати: добре, що я не такий грішний, як отой чоловік?
    Я думаю, що навіть якщо чоловік останній грішник, я прийшов до церкви, то це великий крок вперед і хто знає? Бог може йому великий гріх зразу пробачити, а наш маленький затримати. Які ми є в очах Божих?

20. Оля

Оля Старожилка форуму

Все правильно, Миху! Ми не ті, що бачимо серце людини. Але мене не те обурило, що він грішник і не має права до церкви ходити. А те, що Вас учать, що тільки в традиційній церкві є спасіння. Мій чоловік колишній розлучився зі мною, покинув дітей, знайщов собі жінку з католицької віри, вони пішли до ксьондза, а той сказав йому 20 разів проказати "Отченаш" і "Богородице" - і все! Чоловік прощений! Дали йому новий шлюб, весілля гучне знову зробили! Та всі люди там в тому селі сміялися самі з такого поступку ксьондза. Казали мені, що треба було прийти і бути йому за дружку, а діти щоб перстені несли і молодій вельон. А Ви кажете...:cool:

а де твій аватар? :)