Християнські течії

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Оля, 16 кві 2007.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: Християнські течії

пан калиниченко, якщо ви не знаєте визначення терміну "секта" то скористайтеся будь-ласка енциклопедією...
    і хочу нагадати, що християнство — це секта юдаїзму (колись)...

2. duncan

голгофа?.. ;)

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ше залежить ХТО видав цю енциклопедію.

4. Оля

Оля Старожилка форуму

Та як не знати? Я ж туди, як приїжджаю, то тільки й ходжу. :) То найближче до Сокільник. А що там наважуватися? Візьміть в неділю зранку жінку з дітьми і йдіть. Там на 10-ту годину. Там людей багато, ніхто Вас і не знатиме, хто Ви. Послухаєте, побачите і ще всім розповідатимете що то такі самі християни, як і католики з православними. ;)

5. Оля

Оля Старожилка форуму

Що саме? Церква на Сихові під лісом, на якій три хрести, називається "Голгофа". :)

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Оля, ви відрізняєтесь від тих своїх прихожан, які раніше були в традиційні церкві(православній, католицькій), саме тому у Вас інше ставлення до багатьох питань. Наприклад фразу:"то такі самі християни, як і католики з православними" ніколи б не сказала людина, яка б перейшла від традиційної церкви до Вашої. Чому? Тому що вона свій перехід у собі пояснила і в неї інше відношення.

7. duncan

якщо в організації кільканадцяць мільйонів активних проповідників називати її "сектою" може лише людина, яка або нічого про неї не знає, або намагається якимсь чином дошкулити...

8. duncan

так, вона так називається...

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

А шо секта визначається лише кількістю?

10. duncan

будь-ласка, визначення...

11. duncan

вікіпедія
    Секта — религиозная группа или община, сформировавшая, как правило, в рамках определенной религии вокруг выдающегося лидера (пророка, проповедника, ….) или лидеров и склонная к отгораживанию от и противопоставлению себя исходной конфессии. Основной особенностью сект по сравнению с другими религиозными организациями является ее молодой возраст. Как правило, со временем секты или исчезают, или превращаются в полноценные деноминации, отдельные религии, а то и входят в мейнстрим в своей деноминации (напр. хасидизм в иудаизме).

12. duncan

і це російська вікіпедія, відомо ставлення в росії до всього неправославного...

Особым случаем сект являются тоталитарные секты — религиозные или псевдорелигиозные авторитарные организации, деятельность каждого члена которых (в том числе финансовая и личная жизнь) полностью контролируется религиозной общиной или её духовными лидерами. Именно понятие "тоталитарная секта" значительно усилило отрицательную коннотацию, распространившуюся впоследствии на сам термин секты.

Крайней формой тоталитарных сект являются деструктивные секты или деструктивные культы, называемые также секты-убийцы, которые обвиняются в самоубийствах и убийствах других людей. Имеется свыше десяти сект, случаи самоубийств и убийств членами которых хорошо документированы и, как правило, не оспариваются, среди них такие, как "Аум Синрикё", "Ветвь Давида", Армия сопротивления Господа и другие.

13. Оля

Оля Старожилка форуму

Ви знаєте, Миху, що може я так тому відношуся, що сама ні звідки нікуди не перейшла. :) Мої і мама і тато вже були народжені в цій вірі. Ще моя прабабця з маминої сторони прийняла Євангелію, яка перекладається, як "Блага/Добра Новина". І бабця моя вже росла в цій вірі. А дідо був з традиційної греко-католицької сім"ї і як він любить сам то розповідати, дуже змалку любив церкву, Бога. Любив співати на хорах, ходити до храму. Але чомусь там він не знаходив того спокою для своєї душі. Хто його знає чому? :sad: А коли прийшли в їхнє село на Бродівщині місіонери, то він почав ходити, слухати їхні проповіді і тоді й покаявся перед Богом і став прихожанином тої громади, що тоді утворилася в їхньому селі. Але Ви би послухали, що він розповідає, як ставилися односельчани до нових віруючих!Не треба було втручання влади. Вони самі підстерігали таких проповідників і били їх, гнали виломаними штахетами...:sad: Хіба так можна було робити? І вся сім"я відказалася від мого діда. Вигнали його за те з дому. Одна мама тільки ще таємно передавала йому їсти через людей...Мій дідо дуже поважав сільського священника і пішов до нього порадитися і розповісти про все. Той був дуже розумною людиною і сказав йому, що "то сину, добра віра, але тяжко тобі буде там". Так і було. Але Бог не залишив мого діда. Він одружився з моєю бабцею, а так, як мій прадід був в Канаді, то дідо став господарем в їхній хаті. Прадід слав прабабці гроші з Канади, посилки з лахами, то вони ніколи не голодували. І дідо мій був дуже добрим майстром, роботящим. Його поважали в селі не тільки люди, а й начальство. Голова колгоспу москаль, комуняка а називав мого діда не інакше, як Григорій Іванович. А мій дідо не мав ніякої освіти крім трьох класів польської школи. Але Ви би з ним поговорили коли, то Ви би подумали, що той чоловік має закінчених кілька вищих освіт. Він 50 років в селі був пастором, як тоді називали, просвітером. І покинув церкву тільки після смерті бабці, бо донька забрала його до Львова. І ще й зараз живе! :) Ще з 1999 року в Каліфорнії зі сім"єю старшої дочки. І при розумі, і ще й проповідує нераз в церкві, де онук тепер є пастором. А в серпні буде мати 96 років. :)
    Нас тому навчили змалку, що людина спасеться не тим, до якої вона церкви ходить, а вірою в Бога Живого. Правда, що віра наша інша трохи. Не можна матюкатися, не можна пити, курити, гуляти, красти, брехати. Може тому й дідо тоді й перейшов, що бачив, що в традиційній церкві то теж проповідується, але не дотримується. А ми вже в цьому виросли. Я от одна в своїй родині розлучена, а так нікого нема і не було. Ну і обрядів ми не дотримуємося, бо що вони дають? :confused: Але я не суджу тих, хто дотримується. Такі люди, як Ви, Ліля, деякі мої знайомі - дійсно віруючі люди. Тому ми з Вами й порозумітися можемо. Але ж в більшості в людей нема віри живої, погодьтеся! :sad: "Тому що мої мама, чи тато так вірили", нажаль, не спасуть...Якби вони там поклони не били, чи не хрестилися.:sad: Слово Боже каже, що тільки "Чисті серцем Бога побачать."

• Подобається Подобається x 1
  14. duncan

а чому пити не можна?!!!

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Знаю-знаю як ставляться односільчани. То ті, які люблять обговорювати навіть своїх прихожан.
    У селі, звідки моя дружина, є православна церква. То там, коли заходиш, повинен спочатку в одну сторону повернутися, аж потів - в іншу, перехрестившись, потім виконати ще якісь тілодвіженія ну як забувся - все село знало. Є таке. Правда, коли я заходив, то мені якось то було в носі ті традиції та й мене там майже ніхто не знає. Видно скучно бабцям на селі, робити нічого.

Моїй церкві набагато важче, бо які люди тільки не приходить до церкви!

Що до церков католицької і Вашої, то різниця є не лише у традиції, бо по суті традиції - це просто місцевий фолькльор (у серйозному розумінні), але він не є обовязковим у вірі.

16. Оля

Оля Старожилка форуму

А Свідки хіба п"ють? :eek:

17. duncan

а ще є свідки, які не вимагають "тєлодвіженій", вони просто вивчають з вами Біблію... :)

18. duncan

так... а ви не знали?....
    пс. так, а чому не можна вживати алкоголь?...

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

а домахуються на вулиці.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Оля, не можна пити ані-ані, чи не можна напиватися?

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)