Християнські течії

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Оля, 16 кві 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Християнські течії

безперечно. нажаль більшість людей просто їх не читала, але от покритикувати - прошу дуже.

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

ви вже встигли на небі побувати?... [​IMG]
    між іншим, мого одного друга звати петро, а ще одного знайомого — павло...
    перший атеїст, другий свідок єгови...
    чи це не є якимсь свідченням?....

пс. церкву петра і павла бачив щодня по кілька разів на протязі 20-и років...
    одного разу пригадую таку історію: йду я зі школи, і купа-купезна люду навколо....
    я собі йду додому вгору по личаківський, нікого не рухаю...
    тут до мене підбігає якась жінка, хапає мене за волосся (я так подумав)...
    насправді — шапку з мене здерла (майже як в донецьку на 10-15 років раніше ([​IMG]) і горлає на мене: зніми шапку, на!!!...
    я думаю: зніму, від гріха подалі, сховав її за пазуху...

а виявилося: приїхало якесь велике цабе з гамерики (чи то православне, чи то католицьке) і люди прийшли подивитися, ПОМОЛИТИСЯ, ВОЗВЕЛИЧИТИ його!...
    і чому я мав шапку знімати?..

це мені щось дуже нагадує, а вам ні?..

3. duncan

“Христовою церквою” ви вважаєте “традиційну” всю, чи тільки одну з кількох гілок?...
    — це мрія про те, що гріхи “традиційної” буде пробачено, чи ви вже знаєте напевно?..

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Нагадує: чув дзвін, та не знав де він.

А шапку біля церкви знімають.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

ніколи не чув, щоб у церкві когось возвеличували.... крім Бога звичайно...

6. duncan

пардон, а що спільного між начальною церквою перших років і ВАШОЮ?...
    будь-ласка, ХОЧАБИ десять ознак...
    дякую наперед (якщо знайдете)... [​IMG]
    а ви у цьому впевнені?...
    насправді “традиційних” не було, нічого з того, що є зараз... [​IMG]
    організація свідків розвивається постійно... [​IMG]
    пс. і як завжди це буває: вчинок однієї людини (у “традиційників”) прив’язується до цілої організації...
    про це ви не думали?...
    одиночні приклади намагаються ототожнювати з цілою багатомільярдною організацією!
    до порівняння: у свідків немає жодного, про якого.... [​IMG]
    добре.... читаю наступний ваш пост...
    баває... [​IMG]
    частенько ви щодо свідків щось не розгледите...

7. duncan

:)
    а навіщо, якщо ви чули дзвін?...
    та й зняли шапку не біля церкви, та й вигукували не до церкви, а до високоповажного приїжджого пана...

руку теж церкві цілуєте?.. [​IMG]
    не може бути!.. [​IMG]
    мабуть я щось переплутав...
    а, пардон, матір Божа, а “святі”, янголи-заступники, а священики, які бабцям подобаються, бо співають гарно?!....

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Пупере, звідки Ви такого набралися? Ну і як(що) вигукували що до Божої Матері, наприклад?

9. duncan

миху, допис був однозначний: 1988 (1989?) рік — до львова приїхав хтось “значний” з гамерики...
    всі люди, які там були поводили себе не адекватно....
    чому?...
    це було перше питання...
    друге питання...
    у львові що раз більше скульптур (ні, навіть не Ісуса!), а матері Його...
    у ваших церквах ікони зі зображеннями “святих”, “дій святих”, є також і нечистий десь там у кутку (де свічки ставлять), але про цього говорити не будемо...
    до них люди не моляться?...

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

а ситуація була адекватна? свобода ж прийшла, нє?

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

мусимо детермінувати слово "молитва".

12. duncan

ага....
    були “вожді”, яким поклонялися....
    вождів не стало — терміново нарід мав знайти собі нових божків, нові символи поклоніння; одного Бога було мало...

13. duncan

так моляться не до Бога чи ні?...

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

як і хто покланявся?

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

До Бога моляться. Молитися - означає звертатися з просьбою.

16. Melown

Melown Well-Known Member

Знову мені дивно, а як щодо молитви до Божої Матері?

"Немає-бо іншого посередника між Богом та людьми, це людина Ісус Христос"

• Подобається Подобається x 1
  17. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Взагалі термін "традиційна церква" ноу-хау свідків. Ісус є Христос, отже і церква Христова.
    Спільним є Отець, Син і Дух Святий і цього достатньо.
    А що поробиш, якшо вони були членами Церкви, а Церква триває від 1 ст. і по сьогодні.

18. Forpost

Forpost Стоїк

Церква Христа Останніх Днів,ви прихожанка цієї церкви? то чого на свідків собаку вішаете ще одна гонителька божих слуг?

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Вірно, немає, правда відчуваю, що фраза, яку Ви взяли у лапки трохи перекручена. Якщо можна, дайте посилання.

Що до молитви до Божої Матері. Слово "молитва" і поклоніння не є то саме. Наприклад, я кажу: "молю тебе: напиши мені листа". То це не означає поклоніння до тієї особи. Молитва - то є просьба, звернення.
    Ну а що стосується молитовних звернень до Матері Божої і до інших святих, то скажу наступне.
    Ті святі, які церква вшановує, в тому числі й тих перших християн, котрі загинули мученецької смерттю, вони в жодному разі не діяли від самих себе. Тобто, вони ніколи не говорили, що мов от ми святі, покланяйтеся нам. І навіть якщо їх хтось вихваляв, вони цуралися того, бо розуміли, що це є спокуса від нечистого. Вони жили не своїм власним життям, а життям Божої волі. Тобто для нас, християн, ці святі - то є вияв Божої благодаті, Божої сили і вияв того, що Господь говорить до нас через таких людей. Ці люди, святі отці, вміли виганяти злих духів (не всі звичайно), оздоровлювати, але всі їх діяння були не від них самих, вони були інструментом в БОЖИХ РУКАХ. А коли людина може бути інструментом у Божих руках? Тоді, коли вона є досконалою. Чим більше людина є досконалою, тим у неї кращий звязок з Богом, бо грішна людина має слабенький звязок і вона не чує Бога. Тому, коли ми звертаємося до Матері Божої, чи до інших святих, ми по суті звертаємося до Бога, до Його сили. Такі от розклади.

Нехристиянам можливо це важко зрозуміти, чи усвідомити і скільки я б тут не писав, хто вірить - той вірить, а хто ні, то - ні. Але ми можемо звернутися до фактів.

1. Ми не раз чули про появу Божої Матері і це не є факт поодиночий, що хтось один бачив і все. Навіть наш дописувач Калиниченко був свідком такого видіння. Явлення Божої матері було у Фатімі - дуже відомий приклад.

2. При зверненні до святих є також багато прикладів оздоровлення. Взяти хоча б Миколу Чорнецького, люди і зараз оздоровлюються - є факти.

Все це є зрозумілим для християн і доступним і відповідно хто є невіруючим - все це недоступне, з того і є їх позиція.

Що до того, що Ісус є єдиним посередником - згоден, бо і Спасителя нема більше, як не Ісус Христос.

20. Forpost

Forpost Стоїк

То далеко не в кожній традиційній конфесії

а де твій аватар? :)