Християнська музика

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Liliyah Romanova, 9 лип 2007.

1. Ольга

Ольга Well-Known Member

Відповідь: Християнська музика

а чи хтось має записи хору з вірменської церкви?

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

З львівської? Я маю, бо то мій кум той хор провадив. Може, вже знову провадить. :)

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

а я не знайомий?;)
    Ну добре, скажете - вишлю.

• Подобається Подобається x 1
  4. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

З християнської музики мені продобаються пісні Олега Погудіна та ієромонаха Романа, це хороші, глибокі за змістом пісні, дещо є в Бориса Гребенщикова, але це пісні 84-86 років, і їх дуже мало. Чи є щось подібне в українських виконавців, не знаю, якщо можете, дайте лінки.Не подобаються солодкаві пісні протестантів.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

солодкаві пісні. цікавий вислів.

6. Liliyah Romanova

Головне таки правдивий.
    Але є і глибокі протестантські пісні. Правда, українською чи російською таких не чула.
    А якось на радіо почула в протестантській програмі пісню про Ісуса і ніяк не могла второпати, чого ж то мені мелодія така знайома. Коли до мене дійшло, що мелодія з пісні "йшли корови із діброви", довго не могла вийти з остовпіння.

7. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

А хор "Дударик" хіба не чудо?
    Записів не маю, але "живцем" слухаю із задоволенням.

• Подобається Подобається x 2
  8. Liliyah Romanova

Олю, то вам від мене. Але скажіть, коли стягнете, бо я то довго на сервері не триматиму. Хор львівської вірменської церкви.

9. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

А я дуже Ігора Жука люблю. Бардівські пісні під гітару. В нього є цілий цикл на старо- та новозавітні теми.

10. Liliyah Romanova

Гм, я про такі хори іншої думки. Не люблю слухати духовну музику у виконанні подібних хорів. Я волію щось живе, а не гарне відспівування нот.

11. Liliyah Romanova

А де можна таку музику знайти?

12. Ольга

Ольга Well-Known Member

Лілю, дякую!

А Дударик просто чудовий хор! Дуже вдалий концерт був на Різдво цього року!

13. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Якісь пару текстів і взірців є на pisni.org.ua А записи можна пробувати просити в хлопців звідти ж. Принаймні, я маю від них (знаємся з деким особисто). Ну або в мене :) Але я не маю змоги викласти в інет - хіба диск переслати

14. Liliyah Romanova

Мій чоловік теж від них у захопленні, а я от вважаю такий спів штучним. Краса звуку - так, душа, серце - ні. Але то моя суб"єктивна думка.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Згоден. Але тільки до того, що стосується колядок. Колядки, коли співають правильно мені менш цікаво, ніж спонтанно.

16. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Я найохочіше слухаю Баха і класиків, якщо чесно (маю ще колекцію дисків "Ангельські голоси" - у будь-яку хвилину "нерівноваги" чи буремності можна ввімкнути ці небесні звучання). Мене вони наповнюють благодаттю і внутрішнім миром.
    На мою думку, немає великого значення, чи співають пісню протестанти чи католики, наприклад, найважливіше - то прославлення Бога, яке лине із самої душі. Останнім часом подобаються пісні із Тезе, там мало слів, але медитативна музика несе глибоке навантаження в собі.
    А найулюбленішою є "Nada de turbe" і слова "solo Dios - basta" (переклад - нічого не бійся, не переживай, якщо Бог з тобою, Він збереже тебе; а ще перевага тих пісень в тому, що їх можна співати у великому інтернаціональному товаристві і на різних мовах, до речі).

17. Оля

Оля Старожилка форуму

А гурт "Берники" з Буковини ніхто не слухав? Дуже спокійні хороші християнські пісні. Рекомендую. ;)

http://www.cityofgod.org/music/songs.php?id=275

18. сотник

сотник Well-Known Member

Lilian Romanova === Кто какую христианскую или
    #1 религиозную музыку слушает?
    Просто интересно.===

Гоголь. "Тарас Бульба"...."Окно с цветными стеклами, бывшее над алтарем, озарилося розовым румянцем утра, и упали от него на пол
    голубые, желтые и других цветов кружки света, осветившие внезапно
    темную церковь. Весь алтарь в своем далеком углублении показался вдруг в сиянии; кадильный дым остановился в воздухе радужно освещенным облаком. .... В это время величественный рев органа наполнил вдруг всю церковь. Он становился гуще и гуще, разрастался,
    перешел в тяжелые рокоты грома и потом вдруг, обратившись в
    НЕБЕСНУЮ МУЗЫКУ, понесся высоко под сводами своими поющими звуками, напоминающими тонкие девичьи голоса. ....
    ...И дивился Андрий..."

Не праздный интерес. Кому она дана - "небесная музыка"?

19. Grek

Grek Well-Known Member

Сьогодні одна знайома поділилась альбомом, який привезла із Швейцарії, де в січні був з"їзд християнської молоді. Точно не знаю, чи це назва колективу, а чи назва альбому - Christe Lux Mundi, але мені дуже подобається. Прекрасно скомпановано спів у поєднанні із гітарою, кларнетом, віолончеллю. Слухаєш і просто душа відривається...

20. Grek

Grek Well-Known Member

А ось і сайт знайшов їхній - http://www.christeluxmundi.org/

а де твій аватар? :)