Хрест. Обов'язковий атрибут кожного християнина або ж звичайний фетиш?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем ABDURAKHMAN, 18 бер 2010.

1. Зануда

Зануда така зануда

І чиї мощі використовуються?

2. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Італійський журнал "Il venerdi di Repubblica" (випуск від 02/04/1010 стор. 18.) приписує ці слова Еразму Ротердамському. Він стверджував що, фрагменти хреста розсіяні по церквах усього світу настільки численні, що з них можна побудувати корабель.

---------- Додано в 01:11 ---------- Попередній допис був написаний в 00:56 ----------

може сама Біблія вас переконає? *І кожен день у*храмі та від дому до дому вони безупинно навчали й звіщали добру новину про Христа Ісуса. (Діяння апостолів 5:42), "Однак я не стримувався від того, аби розповідати вам про все корисне і*навчати прилюдно та від дому до дому." (Апостол Павло, Дії 20:20)

3. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Біблія пише щось інше, месьє Зеніт. Що бацили супербрехуна Расела поширюються на всіх єговістів?
    Давайте читати уважно вірші наведені вами

42 І щоденно у храмі й домах безупинно навчали, і звіщали Євангелію Ісуса Христа.
    Дії, 5

20 як нічого корисного я не минув, щоб його вам звістити й навчити вас прилюдно і в домах.
    Дії, 20

Відчуваєте різницю? Крім храму, люди збиралися по домах, де Павло вчив
    Доброї Вістки. Розумієте, вчив ПАВЛО! А не дві з половиною неграмотних бабок.

• Подобається Подобається x 3
  4. nixto

nixto Well-Known Member

Про тих бабок проповідниць, Ви Педро добре підмітили. Тим більше, де написано, щоб жінка навчала? (я до жінок ставлюся з повагою, але кожен має своє призначення і повинен виконувати свої функції)

5. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

ви очевидно не бачете різниці між проповіддю і навчанням. Серед апостолів освіченим був лише Павло- усі інші звичайні євреї. Серед учнів Ісус участь у проповіді прий мали усі а не лише апостоли. Проповідь була переважно в людних місцях - спочатку в храмі і синагохах але після вкрай негативної реакції євреїв - на ринках, агорах, в приватних будинках.

• Подобається Подобається x 2
  6. nixto

nixto Well-Known Member

Пробачте мене, я просто користуюся помилковим перекладом. Бо там було написано: ідіть і навчайте усі народи в ім'я Отця, Сина і Духа Святого. А подарували мені СЄ "правильний" переклад, а я дурень не зберіг! Мабуть там було написано замість навчайте - проповідуйте!

• Подобається Подобається x 1
  7. Сергій аспірант

Якщо ви уважно читали Быблыю а не вишукували що ще можна закинути свыдкам Эгови - жынка мала мовчати в християнському зборі

8. nixto

nixto Well-Known Member

Сергійку, не замилюйте очей, дайте конкретну, щиру відповідь, чому ваші бабушки взяли на себе функції апостолів і навчають Слова? І приклад з Письма де таке написано. А як вже вдаєте з себе апостолів, то наголошуйте, що ви апостоли Брукліна, а не Христові.

9. Сергій аспірант

Серед учнів Ісуса були і жінки в тому числі і серед ти які зібрались в день пятедесятниці. Жінки християнки немогли бути навчати у зборах бути старійшинами чи наглядачами. Але участь у проповіді вони брали- що пітверджується історичними доказами.

10. nixto

nixto Well-Known Member

А так, щоб ваші відповіді не були голослівними, могли б навести хоча б назви цих історичних книжок. Я не страдаю шувінізмом проти жінок, жінка і чоловік - одне ціле. Їхній вклад у справу Божу однаковий, але функції різні. В історії (яку ви згадуєте) багато жінок, у вірі та правді дали хороше свідчення за Христа. Але не "віляйте", наведіть приклад, де жінка навчає?

11. Сергій аспірант

Раз ви зачепили цю тему то приклади повинні наводити ви - жінкам було заборонено навчати у зборі, але ніхто не забороняв говорити жінкам про їх віру

12. nixto

nixto Well-Known Member

Я так і думав - фактов никаких. Пробачте, що я такий діставучий, але нема написано: не навчати у зборі, і є різниця між говорити про віру і навчати (проповідувати). То накінець відповісте, чому ваші жіночки проповідують (навчають), чи будемо писати очєрєдную відмазку.

13. Сергій аспірант

наведіть відповідну цитату з біблії де жінкам заборонено навчати

---------- Додано в 13:41 ---------- Попередній допис був написаний в 13:40 ----------

багато викладачів християнської етики жінки - їм теж заборонити працювати

14. Pedro

По-перше, Сергій, уявіть картину, коли всі деномінації - і католики і пятидесятники і лютерани і баптисти почнуть ходити по хатах і проповідувати свою релігію. Вже чомусь і мормони перестали ходити.
    Одні єговісти.
    По-друге, вони не проповідують ніякої віри, а ідеї своєї організації.
    Приблизно завжди така розмова має місце:
    Ми, свідки Єгови, хочема вам розповісти про деякі істини.
    Я - пробачте, але я вірю в Ісуса Христа, регулярно читаю Біблію...
    О, Ні! Біблії недостатньо. Ми вам лишимо кілька екземплярів Вартової вежі яка вас виведе до істини. І щось в такомудусі...
    Я часто казав, що я про них думаю і вони огризаючись йшли геть.
    Зараз я вирішив запрошувати їх до хати і самому проводити з ними роботу.
    Можливо хоч хтось з них покається і навернеться до Христа.
    Адже можливість є...

• Подобається Подобається x 4
  15. Сергій аспірант

хоча представники цих деномінацій - зокрема католики закликаютть віруючих до місонерської діяльності.
    так може тільки вони і виконують наказ - робити уянями усі народи?

справді а ви впевнені що ці ідеї були лише у свідків Єгови?
    ні по тону ваших дописів ні з того що ви пишете я не помітив що чиатння біблії приносить вам користь

---------- Додано в 14:55 ---------- Попередній допис був написаний в 14:52 ----------

А хіба свідки Єгови в нього не вірять?

Хіба вони приходять до вас без Біблії? Хіба не звертають увагу на те що написано в ній?

---------- Додано в 14:59 ---------- Попередній допис був написаний в 14:55 ----------

принаймі вони почнуть краще розуміти один одного.
    Але картина яку ви змальовуєте неможлива - у даних деномінаціях є ополачуване духовенство і переважна більшість мирян доволі погано орієнтується у Біблії. ніхто особливо не зацікавлений в біблійній освіті віруючих і віруючі самі не захотять виконувати роботу за які пастори отримують гроші

16. Pedro

Так, католики і протестанти займаються місіонерською діяльністю. Їдуть туди де ніхто про Христа не чув, будують там школи, лікарні, допомагають голодним. Єговісти ходять по хатах і пропонують "вежу". Вловили різницю?
    Щодо ідей. Наскільки я розумію, "вежа" належить тільки СЄ.
    Мормони мають "книгу Мормона".
    Щодо Христа. Вірять свідки, що Христос є Син Божий, що вся "Божественна повнота перебуває в його тілі", що він прийшов на Землю в тілі, був розпятий, помер і воскрес в тілі? Не думаю.
    До речі, Сергію, такі речі, як Бог, Біблія, Святий Дух пишуться з великої букви. Бо для християн - це святині.

• Подобається Подобається x 2
  17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Для християн - так, а для СЄ?

18. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Жінки, може, не навчали (тут Сергій усе правильно уточнив), але дияконіси серед жінок були (вдовиці дуже часто). Вони хрестили жінок. І хрестили саме жінки, бо хрестилися нові люди наго.
    Мені сподобалося. Коли вас просять про то саме, то для вас не аргумент. :))
    Ну, ви й прирівняли. Ви бували на тих уроках? Там Христа проповідують? Може, то рівень тепер такий високий став, а я не знаю. :girl_crazy:
    О, правильно! Гордість, гордість і ще раз гордість! Молодці, свідки, продовжуйте!
    +100! Дуже християнська позиція!! Я давно казала, що свідки Старозавітники й ніякі не християни. Така фраза це якраз підтверджує. ;)

• Подобається Подобається x 4
  19. Levko

Levko Well-Known Member

+100!

20. Сергій аспірант

По вашому свыдки Эгови цього не роблять? В країнах в яких отримати середню освіту отримати важкоо свідки Єгови організовують курси де люди мають змогу навчитись грамоти.
    Свідки Єгови подбали про переклад Біблії мовами коріних жителів Америки, Африки Оекеанії.
    Свідки Єгови дбають про відповідне інформаційне забезпечення тглухонімих та сліпих
    Свідки Єгови надають гуманітарну допомогу як своїм братам по вірі так і всі потребуючим у країнах які потерпіли від стихійних лих.

---------- Додано в 09:31 ---------- Попередній допис був написаний в 09:27 ----------

Вот об этом Царстве и библейской надежде на вечную жизнь на очищенной, обновленной земле и хотят рассказать вам Свидетели Иеговы. Миллионы ныне живущих и многие миллионы тех, которые находятся в могилах, получат возможность вечно жить на земле. Тогда, под Тысячелетним правлением Христа Иисуса, осуществится первоначальный замысел Иеговы, который был у Бога, когда он сотворил землю и поселил на ней первую человеческую пару. Этот земной Рай никогда не наскучит. Подобно тому как Адаму была поручена работа в Едемском саду, так и у всех людей будут интересные задания, связанные с возделыванием земли и заботой о растительном и животном мире. Люди «долго будут пользоваться изделием рук своих» (Исаия 65:22; Бытие 2:15
    http://www.watchtower.org/u/jt/index.htm

---------- Додано в 09:34 ---------- Попередній допис був написаний в 09:31 ----------

Це ли ше моя особиста думка і я справді не бачу в ній нічого що суперечилоб християнській етиці

а де твій аватар? :)