Хрест. Обов'язковий атрибут кожного християнина або ж звичайний фетиш?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем ABDURAKHMAN, 18 бер 2010.

1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Зображення могли ыснувати але ъх не використовували у поклонынны. Крым того довести що це зображення саме 12 ст дуже складно.

---------- Додано в 13:47 ---------- Попередній допис був написаний в 13:46 ----------

Не плутайте цы речы з ыконами- ковчег завіту був зроблений з наказу Бога. Звичайні юдеї немогли а ні бачити а ні торкатись його тому про поклоніння тут не йшлося.

2. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Про ковчег завіту і скинію було чітко сказано Мойсею, Богом Єговою.
    Це було Божа постанова.
    Але нихто не поклонявся і не служив йому. Це була 5ам'ять про закон даний Мойсею.
    Ідол - предмет який уособлює божество.
    Ковчег, жертівник і свічник не являлися подобою Господа.

3. Andr

Andr Well-Known Member

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Вітаю, сатаністи думають так само. Тому й палять хрести, перевартають, глумляться.

5. Сергій аспірант

справді?
    але хрест правда перевернутий вони використовують

6. JaguaR

JaguaR щасливий

Ха-ха-ха, не жартуйте, там написано, що 2 століття, а не 12. І довести то запросто. Тепер багато методів аналізу в археології.

Та Ви що, а при перенесенні вони що, очі закривали, чи як?
    Бачите, Ви починаєте тут переводити на БОГА, ніби в нього двійні стандарти, тут поклоняйтесь, бо Я сказав, а там зась. Все не так, пора би вже зрозуміти.

А херувими? Сказано, не роби собі подоби того, що на небі, на землі, чи під землею. І що? Бачите, яке у Вас розуміння старозавітніх речей, а ікони так зрозуміти і не хочете.

Тому й використовують, що перевернутий.

• Подобається Подобається x 1
  7. Сергій аспірант

почитайте хто мав право нести ковчег завіту. Навіть юдейські царі немогли а ні бачити а ні торкатись його.

---------- Додано в 14:21 ---------- Попередній допис був написаний в 14:20 ----------

Храм був відображенням неба - символічним само собою і унікальним. Але жоден свяященник не молмився перед статуєю херувима.

---------- Додано в 14:22 ---------- Попередній допис був написаний в 14:21 ----------

Старозавтін речі чітко описані і визначені чього не можна сказати про ікони.

---------- Додано в 14:23 ---------- Попередній допис був написаний в 14:22 ----------

ікона нічим не відрізняється від ідола. Фактично обгрунтування ідеї зображень виникло в неоплатонізмі і потім було засвоєне християнством.

• Подобається Подобається x 3
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

справді,
    перевернутий хрест - глумління.

• Подобається Подобається x 2
  9. ABDURAKHMAN

глумління над почуттями хрEстиян...

---------- Додано в 18:51 ---------- Попередній допис був написаний в 18:40 ----------

Я вандалізмом не займаюся.
    І чужого не беру.

10. Зануда

Зануда така зануда

А ви зараз, що робите? Не те саме?

• Подобається Подобається x 4
  11. ABDURAKHMAN

ні, не те саме...
    Я нічого не руйную, а лише пояснюю, що хрест немає нічого спільного з Біблійними вченнями.
    Це ідо...во...

12. Зануда

Зануда така зануда

Це дуже благородно з вашої сторони намагатися "пояснити", але для цього треба самому розуміти. Ваші уявлення про ХРЕСТ надто плиткі і одномірні, щоб можна було про щось дискутувати.
    Ті всі ваші тези про матеріальність хреста, як предмету, не позбавлені здорового глузду, але вони немають відношення до істиного християнства. бо символіка і значення хреста для віруючих людей є значно глибшою і має далеко не матеріальний зміст. А примітивно-амулетне мишлення, хоч і притаманне багатьом, всеодно не відноситься ані до вчення Церкви, ані до самого хреста. Забобони і більше нічого. От тільки важко назвати тих людей християнами і віруючими в Бога. Вони просто сподіваються, що золотий натільний хрест розміром з кулак вбереже їх від бандитської кулі чи "косого" погляду. Не варто плутати ті речі і приписувати всіх християнам подібне відношення до символу нашої віри.

• Подобається Подобається x 6
  13. ABDURAKHMAN

Дивіться чим я керуюся:
    Вихід 20:3-7
    Друга Заповідь Бога:
    Не роби собі різьби і всякої подоби з того що на небі вгорі, і що на землі долі, і що в воді під землею. Не вклоняйся їм і не служи їм, бо Я - Господь, Бог твій, Бог заздрісний, що карає за провину батьків на синах, на третіх і на четвертих поколіннях тих, хто ненавидить Мене, і що чинить милість тисячам поколінь тих, хто любить Мене, і хто держиться Моїх заповідей.
    Дії святих апостолів 17:29-30
    Отож, бувши Божим тим родом, не повинні ми думати, що Божество подібне до золота, або срібла, чи до каменю, твору мистецтва, чи людської вигадки. Не зважаючи ж Бог на часи несвідомості, ось тепер усім людям наказує, щоб скрізь каялися.
    Р.S. 3адумайтесь над тим...

14. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Чудова здатність - добре й швидко ліпити на людей етикетки. І весь світ - шафа із шухлядок! :girl_claping:
    Аби задумуватися над тим, над чим ви пропонуєте, ми би спершу мали почати думати так, як вам видається, що думаємо. Вибачайте, але тут ваші старання марні. :)

• Подобається Подобається x 4
  15. ABDURAKHMAN

1. Є люди які думають одне, говорять друге, а роблять взагалі третє.
    Я свій мозок так не перевантажую:
    що думаю - теє й говорю і стараюсь чинити.
    2. Думати як я?
    Вам почати думати так, як я думаю, що ви так почали думати?
    Просто прочитайте...

16. JaguaR

JaguaR щасливий

То Ви почитайте. Ісус Навин 3:3
    наказуючи народові: "Як побачите кивот завіту Господа, Бога вашого, та священиків-левитів, що несуть його, рушайте з вашого місця й ідіть слідом за ним."

Та? А що, відкручував херувимів з ковчегу і ховав, поки не помолиться?

Фактично я Вам відсканував листок книжки з зображенням Матері БОЖОЇ з ІСУСОМ, яке було в каплиці катакомб Присцилли ще в 2 столітті, тобто сто-якийсь-там рік, про який неоплатонізм Ви говорите? Де друге, а де шосте століття.
    Якщо ікона не відрізняється від ідола, то чому херувими на ковчезі відрізняються? Ви щось заплутались. Визначіться.

Ну то Ви так і не відповіли, як то БОГ тут каже одне, а потім каже зроби собі два херувими на ковчезі. Щось не то нє?

---------- Додано в 00:30 ---------- Попередній допис був написаний в 00:27 ----------

Ви щось заплутались. У Лілі все зрозуміло в дописі. Може Ви і в Біблії так заплутались.

• Подобається Подобається x 2
  17. ABDURAKHMAN

1. Я знаю... :) )
    2. Ну вибачте. Маємо те, що маємо...
    3. Байдуже, чи це хрест, чи статуя, чи зображення, чи якийсь знак і що він символізує, якщо людина поклоняється йому (не в примітивному розумінні, що ідол це кусок каменю і дурні папуаси пригають навколо нього, і думають, що це їх бог, не подоба, а саме - бог).
    Идолами названо чин людських рук якому поклоняються.
    Думаєте, що погани просто так служили і поклонялися ідолам?
    Бо були дурні і нерозумні не могли допетрати що бован зроблений ними ж самими є богом? Ну й звичайно не знали нічого про Ісуса.
    Я скажу, що вони були не дурніше наших...
    Вони НЕ вважали бована Богом, а лише подобою його. З другої сторони вони також НЕ вважали його Идолом.
    Ну і звичайно вони мали жерців і духовних наставників, які вели паству, незрозуміло куди, але все таки вели...

18. JaguaR

JaguaR щасливий

19. ABDURAKHMAN

1. Ковчег накривали тканиною і переносили на наступне місце але лише виключно левити. Решта хто насмілювався підійти й торкнутись чи зазирнути під тканинни покрів жили не довго, максимум 2-3 секунди...
    2. Ніхто до ковчега не молився. Навідміну вид наших днив:
    и до картини, и до статуї і до дерева, до чого хоч, але не до Бога.
    3. Платон жив за три століття до Христа, так що все правильно.
    4. До ковчега завіту ніхто не молився, навідміну як моляться до ікони. Накшталт: о святий георгію победоносцю допоможи мені здолати моїх ворогів...
    5. Сергій аспірант вже відповів на поставлене питання.

---------- Додано в 01:26 ---------- Попередній допис був написаний в 01:23 ----------

всьому свій час...

20. Romko

Romko Дуже важлива персона

Для мене хрест,це...

http://www.youtube.com/watch?v=coS8f5hrBts

Хресна дорога...і хрест....
    як і кожного своя хресна дорога...і хрест..в кожного свій...
    Це великий символ...

а де твій аватар? :)