Хрест. Обов'язковий атрибут кожного християнина або ж звичайний фетиш?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем ABDURAKHMAN, 18 бер 2010.

1. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Обручку ніхто не цілує, ніхто їй не поклоняється і не служить їй ніхто.

2. Максим Великий

Максим Великий миється в бані

Обручка це ніби позначка "жонат ий/та".

3. Leri

Leri Well-Known Member

хм... знайома з однією людиною, що мало з роботи не "вилетіла"
    праця була пов'язана з високими санітарними вимогами і всі працівники були зобов'язані знімати з себе будь-які прикраси (особливо персні на руках)

а ось ця людина вперлася рогом... не буду, мовляв я вірний дружині, і ніколи обручку знімати не буду......

отож при бажанні "фетиш" чи там об'єкт поклоніння та цілування можна зробити із всього...

я от хрестик не ношу... але довший час носила "рибку" з бісеру (мені подруга подарувала)
    в той час це мені страшенно подобалось... різні браслети з "рибками", наклейки що в темноті світилися

з одного боку я собі казала - це для того, щоб мене "свої по вірі впізнавали"
    а коли однокурсники запитувалися а шо то за штука - я тихенько (бо не наважувалася правду комусь із знайомих розповісти, що я тепер віруюча) казала - "та це те ж саме що хрестик..."
    правда їм це здавалось дуже дивним і неправильним...

з часом правда "мода" у мене пройшла... віру треба життям показувати а не хрестами чи рибами...

в самому хрестику дійсно немає нічого "кримінального"
    просто не треба плутати поняття "взяти свого хреста і йти вслід за Ісусом" і надіти на себе золотий в кристалах "Сваровські" хрестик.

• Подобається Подобається x 3
  4. Saszko

Saszko Well-Known Member

Хто служить кусневі металу, то його проблеми, то вже ''клініка''. А Ви думаєте, що всі християни несповна розуму - служать зображенню? Ви упереджений.
    Пам'ятаєте, євреї попросили, щоб Мойсей поставив серед табору мідяного змія, глянувши на якого, не вмирали б від укусу змії? Так і зображення розп'яття підтримує постійну пам'ять про смерть і Воскресіння Христа, щоб людина пам'ятала, вірила і не вмирала, так би мовити. Бо часто забувається, страх сильна штука...

---------- Додано в 21:56 ---------- Попередній допис був написаний в 21:53 ----------

А рибка це прикольно, особливо якшо тату. Бо у всіх хрестики, не цікаво.

• Подобається Подобається x 1
  5. majolika

majolika Well-Known Member

Я часто бачила такі символи, наприклад, на авто. Поясніть, будь-ласка, що значить така рибка і які конфесії використовують цей знак. Дякую :)

(Якщо замінює хрестик, то, думаю, це питання не офтоп)

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

ТО СИМВОЛ ПЕРШИХ ХРИСТИЯН.

7. majolika

Що він означає?

8. Даяна

Даяна Well-Known Member

Однозначної відповіді немає. Є кілька версій, серед яких найбільш поширена абревіатура, де грецькі літери слова "риба" розшифровують як початок слів фрази, що у перекладі означає: "Ісус Христос Божий Син Спаситель", хоча це може бути і вже пізніша спроба наділити ті літери певним змістом.
    =========================================
    У шануванні хреста звичайно є певна логіка стосовно того, що важливо - який саме зміст туди вкладається. Для багатьох це прикраса, дань моди... Дехто вірить у його магічну силу (що є ознакою фетишизму), для багатьох - спогад про смерть Ісуса і вдячність за викупну смерть...
    Ісуса страчували римляни своїм звичним способом. У різних народів в різні часи були різні способи страти. Хрест був знаряддям вбивства Ісуса. Звичайно, що ті, хто шанують хрест, вкладають інший зміст, але від цього він не перестав бути знаряддям вбивства. Тому у мене з цього приводу лиш питання: Якби Ісуса страчували іншим способом, то це також за собою тягнуло би відповідні ритуали? Якщо сина якоїсь матері вбили палкою, то може цій матері в пам'ять про це носити на тілі зменшену копію такої палки, причепити таку палку у себе над ліжком і молитися перед нею?
    А якби Ісуса повісили, то замість накладання на себе рукою хреста, прийшлось малювати на собі петлю?
    Якісь протирічні думки у мене з цього приводу....

• Подобається Подобається x 3
  9. JaguaR

JaguaR щасливий

Як завжди, загально відомий професор, оратор, доктор наук і академік Хтось Сказав є дууже авторитетним. :nea:

"Нехай кожен візьме хрест свій і йде за Мною"
    Хрестом я засвідчую те, чим мене визволив БОГ від смерті.
    Ще для пам’яті, що я - християнин.
    "Слово про ХРИСТА розп’ятого для юдеїв ганьба, для греків глупота, а для нас, що спасаємося - сила БОЖА"!

Як кажуть: "хочіцца, но нє можіцца".

"Даю вам владу і що зв’яжете на землі - буде зв’язане на небі і що розв’яжете на землі - буде на небі розв’язане."

"Їжте, це тіло Моє, що за вас ламається на відпущення гріхів"
    "Пийте з неї всі, це кров Моя Завіту Нового, що за вас і за багатьох проливається на відпущення гріхів"

"А хто Мене посоромиться перед родом перелюбодійним і грішним цим, того Я посоромлюся перед ангелами Своїми"

Зато на морі всі будуть бачити, що Ви - християнин. (то так до слова, що не тре ся хвалити, а коли треба він сам ся покаже).

---------- Додано в 01:43 ---------- Попередній допис був написаний в 01:37 ----------

А чо перших? Тепер теж, але не такий поширений, бо можна визнавати відкрито.

---------- Додано в 01:46 ---------- Попередній допис був написаний в 01:43 ----------

А шо Ви так дивуєтесь? Хрест був набагато ганебнішим, ніж зараз петля.

• Подобається Подобається x 4
  10. majolika

Дякую :) Можливо ще хтось має інформацію з цього питання?

11. vov66

vov66 Well-Known Member

З інету:

"...Это история о смерти и воскрешении Озириса, входившая в культ Озириса и его жены Изиды.

***У верховного божества Египта, Озириса, была супруга Изида и злобный брат Сет. Сет убил брата Озириса, и разрубил тело брата на сорок частей и разбросал их по всему свету.
    Изида, обойдя весь свет, собрала все разбросанные части тела любимого супруга, для того, чтобы достойно предать его земле. Не смогла она найти лишь одной, но весьма существенной части, без которой муж как бы и не мог в полном смысле считаться мужем. Оплакивая усопшего супруга и свою горькую долю, Изида сидела на берегу моря, не решаясь похоронить Озириса. В эту минуту к ней подплыла рыба, и сообщила безутешной богине, что знает, где находится недостающая часть ее супруга. Рыба нырнула на дно моря и принесла Изиде последнюю, недостающую часть тела Озириса. После того, как Изида соединила эту часть со всем телом Озириса, он - ожил.*** ..."

Тоже з інету:

"...Оказывается, с христианским средневековым культом практически совпадает «смешанный культ египетской богони Изиды, поклонники которой имели... свои заутрени, обедни и вечерни, удивительно напоминающий соответствующие католические, частично даже православные богослужения»

[66], с.71. Не подвергая сомнению скалигеровскую хронологию, отодвигающую культ Изиды-Озириса-Сераписа в глубокую древность,
    историк религии Н.В.Румянцев вынужден заявить: «ЭТО СОВПАДЕНИЕ МОЛИТВ ЕГИПЕТСКОГО БОГОСЛУЖЕНИЯ С ХРИСТИАНСКОЙ ЕКТЕНИЕЙ СЛИШКОМ БОЛЬШОЕ И РАЗИТЕЛЬНОЕ, ЧТОБЫ ОНО МОГЛО БЫТЬ СЛУЧАЙНЫМ» [66], с.72.

Вот как Н.УВ.Румянцев комментирует один из «древне»-египетских рисунков, явно рассказывающих о ЕВАНГЕЛЬСКИХ СОБЫТИЯХ. «Это - воскресение Озириса из мертвых после трехдневного пребывания его во гробе. Изображен он в момент воскресения, восстания из гроба... Рядом с ним стоит его жена и сестра... Изида» [183], с.10. Другое египетское божество подносит поднимающемуся Озирису КРЕСТ. <<На третий день после смерти... наступает воскресение Озириса... этот праздник заканчивается «воздвижением столба Озириса». Посредством особых приспособлений... СТОЛБ ПОДНИМАЛСЯ И СТАВИЛСЯ СТОЙМЯ>> [183], с.10-11. Это «столбование античного Озириса» является, вероятно, отражением распятия или «столбования средневекового Христа».

А тут зв'язок з Антлантидою:

"...Христианская символика также позволяет разглядеть в ней морские символы. И скорее всего это символы атлантические. Таковыми являются корабельная мачта в форме креста, якорь, корабль (он символизирует церковь) и рыба. Многочисленные изображения этих символов можно найти в римских катакомбах. Древнегреческое слово "Ихтис" (рыба) представляла акроним имени Иисуса Христа, состоящий из начальных букв слов: Ἰησοὺς Χριστὸς Θεoὺ ῾Υιὸς Σωτήρ (Иисус Христос Сын Божий Спаситель).
    Небесное царство Спаситель сравнивал с неводом, улавливающим рыб (людей) для вечной жизни. Это также можно расценить как образ спасения остатка атлантов в водах потопа. Поэтому функция апостолов сравнивается с занятием рыбаков.
    Католические епископы носят тиары в виде рыбьей головы с открытой пастью. Подобные ритуальные одежды употреблялись атлантическими жрецами. Фото..."

"...Фото амулета, датируемого 3 веком до н.э. На ней изображён распятый человек, которого большинство людей немедленно определили бы, как Иисуса Христа. Однако, греческая надпись свидетельствует, что перед нами «Орфей-Бахус», один из псевдонимов Осириса-Диониса

P.S. Обратите внимание на каком языке писали греки в 3-м веке до нашей эры. И на значок над крестом, так на всякий случай... "

Останнє редагування: 17 кві 2010
  12. Leri

Leri Well-Known Member

як вже казали вище це -
    1. Символ перших християн

Іхтіс (грец. Ίχθύς; — риба) — давній акронім (монограма) імені Ісуса Христа, складається початкових літер слів: Ίνσοΰς; Χριστός Θεοΰ Vίός; Σωτής (Ісус Христос Син Божий Спаситель).

напис на руїнах древнього Ефесу

Часто зображалася алегорично у вигляді риби.

2. Символ сучасних християн

і доречі, конфесію взнати по "рибці" важко...
    переважно використовують євангельські християни, але на машинах католицьких монахинь я так само бачила рибки :)
    і католицькі журнали також з рибками

3. В багатьох випадках це означає, що людина визнає свідомо, перед усім світом, що Ісус Христос є Божий Син та Спаситель для неї... проте це далеко не факт... (можна машину купити у віруючого, а можна повісити собі ради приколу...)

якщо коротко то ось так...

• Подобається Подобається x 4
  13. nixto

nixto Well-Known Member

Щось я не пригадую у Святому Письмі слів: "зречеться себе, тобто візьме свій хрест", а "зречеться себе самого, візьме свій хрест і йде за мною". Зречеться... і візьме... - перелічується. Ви як істинні учні своїх вчителів, як завжди перекручуєте.
    Хрест для християнина є символом відкуплення від гріха. Такі символи зустрічаються у вашому житті, шановні свідки, щоденно і ви їх сприймаєте без роздратувань. Чомусь жоден свідок не подав скарги на дорожні знаки, мов навіщо нам стрілка вліво, хочемо, щоб нам намалювали на знаку дорогу і бажано з кущиками на узбіччі. Коли ж доходить до символу в релігії, то значення слова символ з вашого розуміння зникає.
    По друге, як би вас вчили історію СЄ, (воно й не дивно, бо там є, що приховувати), ви б знали, що знак хреста у короні, був емблемою "вартової башти" ще навіть у 30-х роках, а також і на могилці вашого "вірного раба" Расела. http://bibliapologet.by.ru/wt/Soln.htm -ось вам адресок, фото вашої літератури (на башті також видно хрестик)
    А то, що вас вчать сьогодні одне, а завтра протилежне мене не дивує (прикладом мій допис "СВІДКИ" #8646). Бо не знають, що є істина. Бувайте здорові!

• Подобається Подобається x 2
  14. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

у будь якому випaдку тут нe йдeться про буквaльнe виготоблeння й носиння хрeстa. нeсты хрeст - цe йты слидaмы исусa, a нe повисыты нa шию инструмeнт вбивствa исусa, и думaти всe... Я християнин.

15. JaguaR

JaguaR щасливий

Та Ви взагалі не розумієте християнства, якщо з цією дурнею погоджуєтеся.

---------- Додано в 02:04 ---------- Попередній допис був написаний в 02:02 ----------

Ну нічо, максимум через 120 років побачимо, яка Істина насправді.

(ІСУСА могли би вже й з великої написати)

16. vov66

vov66 Well-Known Member

"...Істина потрібна лише жменьці мислячих, а натовп має просто «вірити»..." читати в топіку

"...Ми не врятували навіть Христа колись... Хоча могли б. Адже ми всі дуже любили його.
    — Ти хочеш сказати, що хтось з Вас знав Христа?!.. Але це було так давно!.. Навіть Ви не можете жити так довго!
    — Чому — давно, Ізидоро?— щиро здивувався Сівер. — Це було лише кілька сотень років тому! Адже ми живемо набагато довше, ти знаєш. Як могла б жити і ти, якби захотіла...
    — Кілька сотень?!!!
    Сівер кивнув.
    — А як же легенда?!. Адже, згідно з нею, від часу його смерті минуло вже півтори тисячі років?!.
    — На те й «легенда»... — знизав плечима Сівер. — Якби це була Істина, то не потребувала б замовних «фантазій» Павла, Матвія, Петра і подібних до них?.. Окрім того, ці «святі» люди навіть не бачили ніколи живого Христа! І він їх ніколи не вчив.
    Історія повторюється, Ізидоро... Так було, і так буде завжди, доки люди не почнуть, нарешті, самостійно мислити. А поки що за них думають Темні уми — на Землі завжди панувати лише боротьба...
    Сівер замовк, ніби вирішуючи, чи варто розповідати далі. Але трохи подумавши, все ж заговорив знову...
    — «Мислячі Темні» час до часу дають людству нового Бога, вибираючи його завжди з найкращих, найсвітліших і найчистіших,… але саме з тих, кого обов'язково вже немає в Колі Живих. Оскільки на мертвого, як бачиш, набагато легше «вдягнути» брехливу «історію його Життя» й пустити її у світ, аби вона розповідала людству лише те, що «схвалювали» «Мислячі Темні», змушуючи людей поринати ще глибше в неуцтво Розуму, дедалі сильніше сповиваючи їхні Душі в страх неминучої смерті й надіваючи цим окови на їхнє вільне і горде Життя...
    — Хто такі — Мислячі Темні, Сівере? — не витримала я.
    — Це Темне Коло, в яке входять «сірі» Волхви, «чорні» маги, грошові генії (свої для кожного нового періоду часу) і чимало інших, аналогічних до них. Простіше — це Земне (і не тільки) об'єднання «темних» сил...

...І чому дозволяєте поганити таких, як Ісус? Чому не розповісте людям правду?..
    — Бо ніхто цього не слухатиме, Ізидоро... Люди воліють красиву і спокійну брехню, ніж правду, що розбурхує душу... І наразі не бажають думати.
    Поглянь, адже навіть історії про «життя богів» і месій, що їх створили «темні», дуже схожі одна на одну, аж до подробиць, починаючи з їхнього народження і до самої смерті. Це щоб людину не непокоїло «нове», аби її завжди оточувало «звичне і знайоме».
    Колись, коли я був таким, як ти — переконаним, справжнім Воїном — у цих «історіях» мене вражали відкрита брехня і одноманітність думок тих, хто їх «створював». Я вважав це великою помилкою «темних»... Але тепер уже давно збагнув, що саме такими їх створювали зумисне. І це було насправді геніальним... Мислячі Темні дуже добре знають природу «веденої» людини й тому цілком впевнені в тому, що Людина завжди готова піти за тим, хто схожий на вже відоме їй, але чинитиме значний опір і важко прийме того, хто виявиться для неї новим і змусить мислити.
    Тому, напевно, люди все ще сліпо йдуть за «схожими» Богами, Ізидоро, не сумніваючись і не думаючи, не утруднюючи себе задати хоча б одне запитання...
    Я опустила голову — він абсолютно мав рацію. У людей усе ще був дуже сильним «інстинкт натовпу», який легко керував їхніми податливими душами...
    Світлана Лєвашова "Одкровення"

17. Saszko

Saszko Well-Known Member

Мда, смердячий тролінг це називається....

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Версія..........
    Перших християн переслідували. А знак риби був для них таємним знаком, вони ж були риболовами, ловили людей, щоб вони стали християнами. Риба для них був знаком ідентифікації за своїх.

• Подобається Подобається x 2
  19. plastic

plastic Well-Known Member

Апостоли не давали вказывки молитися перед образами ы носити хрестики

---------- Додано в 23:22 ---------- Попередній допис був написаний в 23:20 ----------

Не натільним хрестиком ви маєте засвідчити що ви християнин-а своїм святим життям. Будучі вірним Богу в любих випробуваннях.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якщо людина відкидає хрест, то вона засвідчує вірність Христові?

а де твій аватар? :)