Хрест. Обов'язковий атрибут кожного християнина або ж звичайний фетиш?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем ABDURAKHMAN, 18 бер 2010.

1. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

• Подобається Подобається x 1
  2. poetka

poetka Дуже важлива персона

+100.:good:

3. Зануда

Зануда така зануда

:) То є проблема тих людей, але аж ніяк не хрестика, його значення і символіки.

Невдале порівння. Тут йдеться про зовсім інші масштаби.
    Йому це не вдалось.
    Нічого не змінилось. От тільки католики до нікого в квартиру з журнальчиками не ходять і людям на вулицях не нав"язуються. Є інші методи - менш агресивні.

Чому ж не було? Євхаристія, спільна молитва, слухання проповіді, намащення хворих. Все це пішло з Апостольських часів, а не було придумане у 15... чи 18...роках.

• Подобається Подобається x 7
  4. plastic

plastic Well-Known Member

Доречі його підтримувало багато людей.
    Я теж раніше вважала, що ті, що виступають проти вчення традиційної церкви-еретики, і заслуговують переслідувань. Поки не дізналася, що єдина проблема тих людей була, що вони хотіли коритися слову Божому. Вони може і не мали всієї повноти істини, але бачили відмінність між тим що написано в Біблії і тим , що кажуть священники.
    Історія виникнення протестантського руху добре описана в книзі Елен Вайт "Велика Боротьба"

---------- Додано в 17:02 ---------- Попередній допис був написаний в 16:59 ----------

Він почав велике діло. Якщо б не було Реформації -невідомо що було би зараз. Інквізіція, індульгенції, переслідування, питки , хрестові походи і т.д. Саме цим прославилася середньовічна церква що носила Імя лагідного і смиренного серцем Христа.

---------- Додано в 17:03 ---------- Попередній допис був написаний в 17:02 ----------

Які?
    Невелика кількість місіонерів дійсно працює для людей, а інша переважна більшість прихожан?

---------- Додано в 17:06 ---------- Попередній допис був написаний в 17:03 ----------

Це було в часи апостолів, але причастя було зовсім інше. Хрещення було інше і т.д. Зараз не варто сперечатися про це, Вам краще поцікавитися як це проходило в новозавітні часи.

---------- Додано в 17:08 ---------- Попередній допис був написаний в 17:06 ----------

В свою чергу лютеранська церква теж пішла далі своєю власною дорогою, і результати дали себе чути. Якби вони далі були слухняні Христу, цього б не сталося.

• Подобається Подобається x 3
  5. Зануда

Зануда така зануда

Так, ви тільки забули згадати про масштаби. :) Коли все починалось, то спільноти були не такі чисельні, як теперішні громади. Звідси і зміни.

А зараз у нас які?

6. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

до чого тут масштаби?
    Зристияни сприймали знарядя страти Христа як ганьбу і лише згодом почали поклонятись хресту, хоч вказівок робити цього в Біблії немає. Натомість хрест використовували різноманітні язичницькі культи, члени яких згодом почали називати себе християнами хоч по своїм поглядам були язичниками.

---------- Додано в 18:30 ---------- Попередній допис був написаний в 18:28 ----------

А в чому ж тут агресивність коли вам пропонують обговорити якусь проблему з Біблією в руках?
    А як же заклик Римського Папи ?
    Наприклад ?

---------- Додано в 18:32 ---------- Попередній допис був написаний в 18:30 ----------

Тобто коли католику пропонують по говорити на релігійні теми - це агресивність?
    Хоча част в такій ситуації саме католики виявляють агресію

7. Зануда

Зануда така зануда

У чому агресія? У відхиленні пропозиції поговорити кілька годин про статті у ВБ? Давайте вернемося до теми. Хоча насправді все це мусолиться по всіх темах цієї гілки і створювати окрему, щоб ще раз і ще раз "наїжджати" на традиційну Церкву вважаю непотрібним.

• Подобається Подобається x 3
  8. plastic

plastic Well-Known Member

Обряди хрещення і причастя, проповіді дійсно були в часи апостолів. Але вони були зовсім не такими. Це особливо стосується хрещення немовлят. Причастя було- адже християни збиралися, щоб істи хліб, і пити вино ( як на вечері перед розпятям Христа. Зараз це проходить зовсім інакше)

---------- Додано в 20:40 ---------- Попередній допис був написаний в 20:39 ----------

Але апостоли точно хресту не поклонялися.

9. Urtica

Urtica Well-Known Member

А як на мене, то тут все дуже просто.
    Як називається той, хто носить хрест? Правильно,хрестоносець. :)
    Ми всі в тій чи іншій мірі - воїни Христові. Кожен щодня воює з гріхом, спокусами, несправедливістю. Так давайте не будемо ще й одне з одним воювати :)

• Подобається Подобається x 2
  10. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Це точно...
    :))):haha::)))

11. good

good Well-Known Member

я, наприклад, за те, шоб у кожного християнина був хрестик, не буду брехати: хоч сам ніколи його не носив. але, звісно, це залежить від людини і її переконаннях щодо релігії та Бога. не можна ж силою змушувати когось до цього. це моя точка зору.. :)

12. Urtica

Urtica Well-Known Member

Нє, ну а доведіть протилежне... )))

13. ABDURAKHMAN

я ж кажу, що це є так.
    хрЕстоносці - це звучить гордо.

14. good

good Well-Known Member

Погоджуюсь з вами! :) :off:

15. poetka

poetka Дуже важлива персона

Хіба для когось тільки звучить,а для когось...:)

---------- Додано в 21:47 ---------- Попередній допис був написаний в 21:46 ----------

16. Оленa

Оленa Well-Known Member

Змінилася форма, але не суть, тому це лише ваша думка.
    Чому ж така несправедливість, обрізати дітей можна, а христити ні. Може хочете заборонити?
    Вони ним хвалилися, бо так їм давав Дух Святий. Інший дух дає по-іншому.
    На вкус і цвєт .............

17. Romko

Romko Дуже важлива персона

Ліна Костенко нагадалась...

Ісус Христос розп’ятий був не раз.
    Там, на Голгофі, це було уперше.
    Умер од смерті, може,— від образ,
    і за життям не пожалів, умерши.
    А потім розп’яли на полотні,
    у мармурі, у гіпсі і в граніті.
    А потім розп’яли його в мені,
    і розп’яли на цілім білім світі.
    І тіло з’їли, кров’ю запили.
    Ще рік, чи два, чи десять, чи довіку?
    І продавали образ з-під поли,
    і не дають умерти чоловіку.
    Куди піду? Куди тепер піду?
    Де на землі земля обітована?
    Казарми в Гефсіманському саду,
    І всі народи — як розкрита рана…

• Подобається Подобається x 4
  18. Romko

Romko Дуже важлива персона

Хто визначає,чи було Боже Благословення?
    Чиновник,вищестоящий,піпірець,засвідчений печаткою,чи діла і події?

19. Игорь

Игорь Well-Known Member

Было много вопросов - для чего создал ( как я понимаю мусульманин ) эту тему. Именно для того, чтобы внести раскол в ряды христиан. Тут сразу и свидки подтянулись. Очень рад, что не наблюдаю каких-либо разночтений между православными и католиками. Это две основные христианские конфессии, которые мне импонируют. Люблю Русскую православную церковь за её консерватизм. Католики и униаты тоже достаточно косервативны и та постановка вопроса, которая прозвучала просто оригинальничание. Даже на Лютера не тянет. Кстати в моём понимании - консерватизм и благородство в чём то сродни - бремя тяжкое. Господь наш Иисус Христос был происхождения сверхблагородного, потому и погиб на кресте мученически, нас спасая. Критиковать и высмеивать можно всё. Включите телевизор, там в этом постоянно упражняются всякие разные нехристи ещё к их изречениям ( которые им, что видно по их физиономиям, кажутся очень оригинальными и смешными ) и хохот в записи добавляется ( мрак...).
    А крестик надо носить достаточно простой на суровой нитке. Господь на нём страдал. Сверхжестоко его распяли. А вечером ещё молитву читать надо: " Спаси Господи, люди Твоя , и благослови достояние Твое, победы на сопротивныя даруя, и твое сохраняя Крестом твоим жительство".

• Подобається Подобається x 7
  20. ABDURAKHMAN

ні, я не мусульманин. З ісламом мене пов'язує лише нік і деякі засади його віровчення:
    1_заборона використання будь-яких ідолів
    2_є один Бог
    3_Ісус Божий посланець, не Бог, для мусульман Він пророк (а для мене Він Син Бога)

а де твій аватар? :)