Хрест. Обов'язковий атрибут кожного християнина або ж звичайний фетиш?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем ABDURAKHMAN, 18 бер 2010.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Просто долдонять фігню,не задумуючись...чому саме розп"яття....
    Распятие (казнь)

2. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ромку, можливо єговісти рівня Абдурахмана чи Сергія не задумуються.
    Вони як і інші нехристиянські релігії (атеїсти, сатанисти) не хочуть зрозуміти куди їх "батько" веде. Ті ж єговісти сліпо вірять вежі і бруклінському кодлу, щоб ті не сказали.
    Але ж хтось там мусить бути що бачить, що їхнє вчення нічого спільного ні з Біблією ні з християнством немає.
    Знову ж таки, чому вони так ненавидять хрест? Адже нормальна логіка підказує - яка різниця де Христос загинув, головне що він загинув за наші гріхи. Вони ж - ні, тільки не хрест! Тому в мене виникла асоціація, хто ж ще так боїться хреста?!

• Подобається Подобається x 4
  3. Nadan

Nadan Well-Known Member

Шановний, ви читали ці словники особисто? Особливо словник Льюіса - Шорта? Впевнений що ні. А знаєте чому? Бо в інтернеті їх нема, а також їх в світі є лічені одиниці і знаходяться вони в університетах Оксфорда і Кембріджа! Ви в якому з університетів їх читали? Вся ваша писанина це копіпаст із додатку до вашого перекладу Нового світу.
    Я ж маю особисто, дома, авторитетний словник А.Д.Вейсмана, в якому сказано, що стаурас має декілька значень, в тому числі ХРЕСТ і стовб! Тому не повторюйте як зомбі ті лапшу яку вам втирає башта.
    Видно, що й цього питання ви особисто не досліджували, бо інакше знали б, що в того ж Ліпсіуса, є тільки 1 гравюра з розпятям на стовбі, а ще 400 із хрестами!
    Ви самі написали, що це було тільки тоді, коли не було деревини.
    Тут ваш раб вже відверто бреше.
    Ще раз повторюю, слова "мучений", немає в грецькому тексті! Чому ви додаєте до Біблії те чого в ній нема? Чи можу тоді я, додати на власне розуміння слово не мучений а іскупленій?

• Подобається Подобається x 2
  4. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Ніхто з авторів процитованих праць визнаних у світі біблеїстів не є СЄ, але ви навідь їм (тобто вашим же) не вірите.

---------- Додано в 16:16 ---------- Попередній допис був написаний в 15:57 ----------

миху, наведіть будь-ласка підрядний переклад Ездри 6:11

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

у мене такого нема -ездри...

6. Nadan

Nadan Well-Known Member

Я не вірю вам, та вашим цитатам цих авторів, бо ні ви, ні будь хто із рядових свідків, цих матеріалів не читали. Ви все сприймаєте на віру, приймаючи всю лапшу вірного раба. Покажіть мені скан словника Люіса - Шорта і я повірю. Ви користуєтесь не перевіреною інформацією, хоча, постійно наголошуєте, що все треба перевіряти, як учні в Біблії, які перевіряли кожне слово з Писанням, чи так воно. А ви ж не перевіряєте!

• Подобається Подобається x 2
  7. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

якщо хочете що сь спростувати - доведеться пошукати самому
    перевіряють щей як перевіряють-)))
    от хотів би я щоб ви перевірили кожне вчення в яке вірити з писанням в ркках

---------- Додано в 21:44 ---------- Попередній допис був написаний в 21:43 ----------

11. А від мене виданий наказ, що коли який чоловік змінить це моє слово, то буде вирване дерево з дому його, і буде поставлене, а він буде прибитий на ньому, а дім його буде обернений за це в руїну!

8. Nadan

Nadan Well-Known Member

Тоді будь ласка факти в студію! Якщо ви все перевірили, то дайте скан словника Люіса - Шорта. Чекаю! Коли вилітаєте в Оксфорд?
    Я якраз перевірив, тому і прийшов до церкви.
    Ну й що ви цим хотіли сказати?

9. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Просто хлопці не знають про що говорять. Мабуть вони привели тут слова імператора Кіра про "дерево". Властиво в англійській Біблії це слово має інше значення - to impale, тобто посадити на палю.
    Коли імператор Дарій завоював Вавілон, він посадив на палю (impaled) 3000 вавілонян.

• Подобається Подобається x 1
  10. Pocahontas

Pocahontas Member

:nea: а прибивати на дерево і садити на дерево хіба те саме?

11. Nadan

Nadan Well-Known Member

Вам про різницю детально розповісти, чи в загальному?

12. L e o

L e o Well-Known Member

Напевно, теж саме, що і в Івана 3:14.

13. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

• Подобається Подобається x 5
  14. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Абдурахмене, відео дійсно дійсно цікаве.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

класне відео, невже навернувся Абдурахман?

16. Romko

В 5-й клясі тре було на уроках історії сидіти а не курити за школою...
    А то з такихво перекурників і свідки получаюцця...
    І не знають очевидного...

Розп'яття на хресті

17. Сергій аспірант

очевидним є те що слова ставрос і ксилон. мали значення прямої палі ствовпа, колоди а не хреста. Римляни страчували на Т-подібних хрестах.

18. Romko

І, нісши свого хреста, Він вийшов на місце, Черепо-вищем зване, по-гебрейському Голгофа, (їв. 19, 17).
    А виходячи, стріли одного кірінеянина, — Симон на ймення, — його змусили нести для Нього хреста. (Мт. 27, 32).

19. Сергій аспірант

І скільки вам казаи що в оригінальному тексті вжито слово ставрос - стовп. пряма паля?

20. Даяна

Даяна Well-Known Member

.... яка була однією з частин хреста, на якому був РОЗІП'ЯТИЙ (а не прибитий) Ісус. Про це тут на форумі з Вами вже велася мова. І інші аргументи наводилися: про те, що Його РИМЛЯНИ страчували ЗА СВОЇМ звичаєм, а не іудеї, і про табличку НАД ГОЛОВОЮ (а не над руками), про що сказано у Біблії, та й інші аргументи... Але ж для вас аргумент і підстава для переконання - "Вартова башта", як католикам чи православним - катехизм.... Релігійний фанатизм, якої б конфесії він не стосувався б - складне, але доволі передбачуване явище.

http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=571244&postcount=7836

http://www.evangelie.ru/forum/t54151.html

Останнє редагування: 31 бер 2011
а де твій аватар? :)