Хочу переїхати до Львова

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Tarasshum, 7 тра 2007.

1. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Відповідь: Чи варто переїзджати з Києва у Львів?

не відношу читання до марної трати часу - навіть читання форуму ;)
    виняток - читання щоденних газет та оголошень на стовпах - коли когось чекаєш...
    ну, і ще читання меню - все одно того, що тебе зацікавить - не буде, а те, що є - навряд чи варте уваги...

2. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Попрацювати з десяток років десь у Київі, потім приїхати до Львова і жити собі :)

• Подобається Подобається x 1
  3. lanka

lanka Well-Known Member

що за маячня? А тих десять років не жити, тільки працювати?
    Життя - це кожна мить, хвилина...

• Подобається Подобається x 3
  4. vasili

vasili Well-Known Member

"Десь" у Києві так можна попрацювати що взагалі жити нігде не захочеться!

5. Машуня

Машуня New Member

Львів-чудове місто яке я люблю і сумую,що вже не маю такої нагоди вирватись туди на деь,погуляти з подругами і поїхати додому....в Львові було СУПЕР,Єале я не цінила того що маю.нге цінила.що мала змогу вчитись в Львові,мені хотілось більшого...Львів я знала він здавався звичайним...хотіла в Київ...попала тепер вчуся,перед мною відкрилось нове життя-СТОЛИЦЯ але коли я залишаюсь на самоті я згадую Львів і гуляючи по Хрещатику,Майдану хочу пройтись центром Львова....та вертатись до Львова я не те що не хочу я не буду...ні це не означає що Київ я люблю більше,якраз навпаки я його в разів 10 менше люблю....просто я боюся що коли повернусь назад то зрозумію,що втратила і перспективи і можливість відкривати для себе нові горизонти,бо всетаки в Києві все інше всього більше ....

ЛЬВІВ Я ЛЮБЛЮ ТЕБЕ!!!

6. vasili

vasili Well-Known Member

інше то чого-то?

7. Forest

Forest Moderator

Іншими словами, обміняти кілька тисяч доларів на старість.

8. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

То так, але не завжди вдаєтся...

Додано через 4 хвилини
    Ого, ви збираєтесь через 10 років на пенсію?.... На що вже я стара тітка, але мені до неї ще працювати і працювати....

9. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Інше в даному випадку не означає краще. А більше тут грошей - це правда. Всього іншого - менше.

10. kYula

kYula Well-Known Member

мене турбує це саме питання! я обожнюю Львів, мені подобається національна атмосфера (мова, визвольні течії і т.п.), люблю ароматну львівську каву, подобається архітектура, яка здебільшого є європейською, а не совєцькою, приваблюють доброзичливі львівяни, висока моральність населення (всі якості перераховувала б дуже довго)... Я мрію навчатись у ЛНУ (хоча трохи зупиняє факт високого хабарництва у цьому ВНЗі). Я закохана у Львів!!!
    Маю мету туди переїхати, там отримати другу вищу освіту, знайти роботу (і нехай то буде не велика зарплатня)і створити родину...Та все це з часом. Головне - бажання та внутрішні сили.

• Подобається Подобається x 2
  11. lanka

lanka Well-Known Member

Львів бідніший від Києва, бо Київ - це столиця, і зрозуміло, що більшість інвестицій йдуть туди, також держава не долюбляє Львів за його опозиційність, тому місто малодотоване, а стосовно роботи, то її трохи важче знайти, але все ж таки реально

12. Melody

Melody Well-Known Member

У ЛНУ хабарництво залежить від факультету. На якому факультеті Ви б хотіли навчатися?

13. kYula

kYula Well-Known Member

Психології, але якщо буду переводитись, - на юридичний

Додано через 4 хвилини
    В цій темі часто писали такі слова "бідніший"..."важко знайти роботу" і "в Києві більше можливостей".
    Мене це вбиває! Влада робить із Києва "крутоє село", через те, що тут всі вищі управлінські органи. Хто ж буде думати про іншу територію, а не лише про центр всєя України ?!

14. lanka

lanka Well-Known Member

Про це вже має думати львівська влада. А у столиці завжди більше можливостей, на те вона й столиця, і не залежить якої країни

15. kYula

kYula Well-Known Member

Має думати, але вища влада має координувати дії міськради, виділяти більше грошей з бюджету на розвиток міст, натомість ми ремонтуємо Майдан по п"ять разів на рік ,кілька років будуємо міст Кирпи за такі мільйони, що можна було збудувати два- і гроші нам на це "віділяють" !..

16. lanka

lanka Well-Known Member

Цілком хибна думка, як на мене, я - за місцеве самоврядування, бо з того контролю вищою владою, як ми з вами бачимо, до цього часу нічого доброго не вийшло,місцева влада має мати більше повноважень

Додано через 3 хвилини
    А з Києва хочеться переїзджати, бо це столиця і народ там різношерстий, який приїхав туди шукати кращої долі, так як колись в Москву їхали, і ці приїзджі - окрема субкультура

17. kYula

kYula Well-Known Member

lanka,
    ми говоримо про різні речі.
    Хочеш чи не хочеш, але вища влада має давати поштовх містам для керування всією Україною(На те вона і Вища Влада!),тобто це є одним з її прямих обов"язків.
    І я не є противницею наявності м/с - на такій великій території як наша Держава - це має бути!

18. Perchenya

Perchenya Member

Переїжджати чи ні?

За і проти:

1) У Львові працьовиті дівчата ( значить сорочки будуть випрані і попрасовані, їжа приготована), але при всіх цих достоїнствах вони трохи рагульуваті.

2) Пробки у нас менші , але культура водіння значно гірша. Причина- той же рагулізм.Швидкість їзди також невелика (причина- вибоїни, якими славиться Львів)

3) житло треба обирати, коли буде робота. Бо якщо нема авто, на роботу швидше буде дійти пішком.(метро відсутнє,в маршрутку зранку влізти неможливо, а якщо все ж повезе, можна вийти з неї без грошей і телефону)

4)Робота є, але якщо в Києві для хорошої зарплати треба мати розум, то у Львові його треба мати в 10 раз більше.

5) Вода по графіку. Це тому, що всі львівяни вдень на роботі і вода без потреби.А якщо серйозно- це аргумент проти переїзду.

6) Погода львівська теж не радує.

По моєму більше фактів проти, але при цьому всьому, я б не хотіла жити в Києві.

19. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Цілодобово гарячу воду можна собі організувати! Але то є дійсно так - вдень ми на роботі, навіщо нам вода? :) Ну то хай тоді на вихідні на цілий день дають, ми ж вдома :)

Мій чоловік жартує - у Львові не будують багатоповерхівок, бо вище 12 поверху вода б не дістала :)

20. syavych

syavych копач

Я в 14-поверховому живу, вода є на 14-му :)

а де твій аватар? :)