Хочу переїхати до Львова

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Tarasshum, 7 тра 2007.

1. Всем добрый,добрый день!я когда-то отписывалась в этой темке,еще с мая приняли решение с мужем переехать во Львов из Одессы.В мае поехали просто присмотреть районы,спасибо "жителям" этого форума сориентировали по районам города,посоветовали где лучше для жизни с ребенком)в итоге на прошедших выходных ездили во Львов уже с целью снять квартиру.Сняли на ул.Під Голоском,это район парка 700-річча.Очень классный районам как по мне,и парк,и до центра 5 мин на маршрутке,и Арсен и торговый центр,и спортлайф,просто мечта сбылась)))))внешне гуд)
    Для тех,кто только собирается ехать и искать на съем могу дать совет:звоните по агенствам и объявлениям за недельку-две до преполагаемой поездки,квартир реально мало,ну,по крайней мере до 3к грн,как нам сказал один риэлтор:"раньше я б вас целый день по квартирам водил,а сейчас еле одну нашел и еще очередь ждем посмотреть на нее"
    Сначала нам хозяйка квартиры отказала,думала мы беженцы с востока,объяснили через агенство,что просто хотим переехать в красивый и ухоженный город Украины,оплату гарантируем,все,что испортит ребенок-оплатим.
    вот такой маленький отчетик)спасибо львовянам за прием:)Всем мира!

• Подобається Подобається x 8
  2. Хозяюшки,помогите советом или дайте ссылку на форуме где можно помочь себе)Где вы мясо,рыбу свежие покупаете?я в районе парка 700-т річчя живу.там Арсен рядышком,но,может,рынок какой есть недалеко ,чтоб с ребенком/коляской/игрухами было не очень далеко идти.ну или куда поехать на мясом/овощами хорошими?в Одессе я на рынки ходила,в тавриях так себе мясо по свежести.
    Заранее спасибо за ответы.
    Люююдииии,ну не надо портить себе настроение беженскими уродами.Есть хорошие и есть плохие приезжие,есть- бегут за "хорошим",есть-бегут "пожить за счет".В общем,не обращайте внимание на,извините,какашки.Львов,настолько замечательный город с настолько замечательными и добрыми людьми,что паразитирующие тут просто не выживут!Пожалуйста,не надо злиться...

• Подобається Подобається x 3
  3. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Там біля вас є базарчик, по тій самій стороні, що Арсен, тільки ближче до центру. Тільки я би в таку спеку не ризикувала брати базарне м"ясо, сама минулої суботи купила на Краківському базарі ковбасу, то потім чотири дні в лікарні під крапельницями лежала.
    А так, якщо є машина, час і натхнення, можете проїхатися на привокзальний базар або на Шувар, можете прогулятися до Краківського, в принципі, вам буде хвилин 30-40 пішки: в сторону центру до моста, потім повернути направо до Джерельної, там вже до базару і вийдете. Щоб не плутати - можна пройтися по Панча до Варшавської, там наліво і прямо-прямо-прямо повз стадіон, готель Власта і пивзавод. Відразу за пивзаводом і буде базар. З дитиною і візочком у будні можна йти будь-коли з 9-10 і до 16-17, у вихідні краще або до 10, або після 13 - в інший час великий наплив людей, затопчуть.

• Подобається Подобається x 1
  4. prius

prius Well-Known Member

А Галицький базар вже не працює?

5. сніжинка

сніжинка Well-Known Member

зовмім близько до вас ринку з м ясом не знайдете. Найближче вам йти чи під їхати на Краківський ринок ( там закритий термінал з м ясом - молочними продуктами). Ще як варіант- продуктовий ринок під "Добробутом" ( р-н Оперного). Але по відстані буде однаково з Краківським, а вибір тут менший, ніж на Краківському
    ну зараз всюди ковбасу небезпечно купляти. Спека шалена. Я влітку узагалі би не ризикнула ( та і влітку ніколи і не купую) купувати власне на ринках ковбасні вироби. Зрештою, як і розважне масло на базарах, як творожок, який їсти не у виробах ( хіба брати для тих виробів, які піддаватимуться термічній обробці- сирнички, запіканки), як і базарну сметану. А м ясо ж не їсться сирим, та і в принципі видно "свіжість та несвіжість" . Є варіант, що його можуть вимочувати у марганцовці, але таке м ясо себе "проявляє" до того, як з ним вдома щось починаєш робити
    100%. І от для особливо пильнних :
    Львів’ян закликають інформувати органи місцевої влади про осіб, які видаються підозрілими
    Телефонувати варто за номером 297-59-11,
    Крім того, Самооборона Львівщини відновила патрулювання у всіх районах Львова.

---------- Додано в 15:41 ---------- Попередній допис був написаний в 15:40 ----------

працює. Але з р-ну 700- річчя йти далекувато, вибір тут м яса не такий і великий і ціни дещо вищі

• Подобається Подобається x 2
  6. Alicia

Alicia Well-Known Member

Працює, але форумлянці з пр.Чорновола буде ближче до краківського, мабуть.
    Ой, Сніжна вже відповіла.

7. prius

prius Well-Known Member

А до Шувара або Краківського в вгору ближче? В мій час на Галицькому були найсвіжиші продукти правда трошкі дорожче ніж на інших базарах

8. Дуже дякую за поради,обов'язково скористаюсь.Хочеться поскоріше освоїтись у місті,завести нових друзів і їсти разом смачне м'ясо))))

9. сніжинка

сніжинка Well-Known Member

звісно, що до Краківського ближче. Ну а в маршрутці з дитиною на Шувар з 700- річчя їхати заради м яса- то самовбивство :). особливо з Шувару- бабусі з клумаками зметуть і маму і дитину ще в дверях маршрутки.З 700 річчя до Галицького ( де вибір м яса не такий і великий, кілька продавців) треба ще через центр в корках маршруткою переїхатися. І назад так само А коли на вулиці +34- задоволення мало.Та і не вартує того

---------- Додано в 20:59 ---------- Попередній допис був написаний в 20:56 ----------

зараз залишилося хіба "трошки дорожче". Я в основному в центрі працювала і працюю і Галицький мені "по дорозі", але з м яса тут рідко що купую ( хіба вже як геть нема в хаті , а на вечерю треба шматочок)

10. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

І так, на Краківському той м"ясний павільйон великий і прохолодний, хоча в таку спеку все-одно страшно, також в тому павільйоні при вході є непоганий хлібний з гарним вибором печива: звичайно, надворі того добра також вистачає, але там хіба взимку чи восени купувати. На другому поверсі можна купити мед, сир-сметану і домашні ковбаси.
    Ще там є два м"ясних магазини - один просто з боку пивзаводу - там ще нічого не брала, другий трошки в стороні від м"ясного павільйону (якщо дивитися в сторону Клепарівської, то зліва, трошки далі за аптекою), от в ньому я часто беру м"ясо (ні, це не той магазин, у якому отруйна ковбаса) і фарш у них також непоганий, трохи грішать тим, що накачують м"ясо водою, але зате в магазині працює кондиціонер, м"ясо лежить в холодильниках, багато не тримають. Ну і постійно можна знайти вирізку - у павільйоні чомусь окремо її не продають.

11. Хочу написать "жителям" форума огромное спасибо за то,что сориентировали на районы для проживания,на цены квартир,ссылки даже кидали!указали и даже подробно описали хозяюшки где и что купить,как пройти!Больше не хочу заходить на эту веточку,ибо в последние странички все больше и больше негатива читаю и чувствую себя почему-то виноватой в переезде в ваш прекрасный город:sad:а ведь темка о другом должна быть,насколько я понимаю.
    Поэтому ненавистники и "неодобряльщики" беженцев,ну не злитесь,ну не читают ваши посты те,кому они адресованы,тут скорее,переселенцы ищут помощи в познании города,может даже новых знакомых,а вы немного отпугиваете,ну хотя хз,может,этого и добиваетесь:)
    Я очень надеюсь,что в скором времени все наладится и чтоб наибольшей проблемой стало каждого львовянина и приезжего-какой шоколад купить:черный или молочный?)))))надеюсь,никого не обидела:)всем добра!

• Подобається Подобається x 4
  12. Alicia

Alicia Well-Known Member

Обов'язково питайте, якщо чогось не можете знайти в місті, тут для вас все нове, і думаю, що якась порада чи допомога іноді буде потрібна. Ще на дівочі посиденьки заходьте, там можна більше дізнатися про місця відпочинку для дітей чи різні базари/супермаркети.

13. Whiff

Whiff Well-Known Member

тут быстрее получается получить ответы чем у девочек)))

• Подобається Подобається x 1
  14. Alicia

Alicia Well-Known Member

Це якщо вже 100500й раз питають, тоді і не скоро можна отримати відповідь.
    Тем дуже багато, відповідей також, тому краще спочатку задати в пошуку, що саме цікавить.

15. Плануємо переїзд до Львова

Доброго дня! одразу прошу вибачення за помилки в мові, я з Кривого Рогу (Дніпропетровськ), тільки зараз почала спілкуватися рідною мовою, я знаю що соромно( вибачте.

Звертаюсь по пораду. ми сім'єю плануэмо переїздити до Вашого міста, або скоріш до області. Не думайте, ми не переселенці і не тікаємо з дому. Ми з чоловіком обидва працюємо у ІТ сфері, у нього є львівський офіс, а мені нема куди виходити дізайнером-ілюстратором у нашому місті. Крім того у нас родичи у Польші--буде близько. та й живимо у промисловому місті--дуже важка екологія, чоловік потерпає від алергії.
    Дуже прошу пораду, скільки коштує будинок або квартира. Ми планували як закінчиться в країні ця війна (чи криза, чи АТО чи як кому подобається це назівати) спробувати пожити у Львові.
    Питання: -скільки коштує винаймати 2-3 кімнатну квартиру у Львові.
    -скільки коштує дит. садок (мабуть приватний, ми ж не матимемо прописки доки житло не придбаємо)
    -скільки коштує купити зімельну ділянку і будинок (десь не далеко від міста)
    -який місячний бюджет для сім'ї з 3х осіб?!

буду вдячна за відповідь! а може хтось хоче приїхати до міста руди та металу-Криворіжжя-можу теж підказати як тут у нас)

16. Forpost

Forpost Стоїк

Да нет, лучше уж Ві к нам (с)

Надіслано з мого GT-I8190

17. denverod1

denverod1 Well-Known Member

Квартира винамати 3000 грн плюс клмунальні 1000 грн, садок приватний від 500 грн

18. setmeioh

setmeioh New Member

Добрий день. Ми знайшли квартиру дуже швидко через рієлтора. Дивилися декілька непоганих варіантів.
    Через власника майже неможливо, через рієлтора дорого.
    Може тепер буде складніше через студентів.

UPD. Щось я пізно відповіла.

19. Lutra

Lutra Well-Known Member

Вам краще пошукати тут, заодно приблизно зорієнтуєтеся. На рахунок мови - все ок. Можете говорити російською, вас зрозуміють. Приїжджайте :give_rose:

http://dom.ria.com/uk/

20. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Але у нас кожного ранку на роботі, в садочку і школі співають гімн (вже починайте вчити). Також в неділю ходять до церкви на службу і на вихідні вишиванка мастхев. Готові йти на такі жертви, аби вас прийняли у місті Лева?)

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)