Хочу переїхати до Львова

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Tarasshum, 7 тра 2007.

1. IICUX

IICUX Well-Known Member

Я живу по принципу - шукаєшь ідеал, знайдеться гарне, шукаєшь гарне - знайдеться нормальне, шукаєшь нормальне - знайдеться погане. Й працюю по такому ж принципу, намагаюся зробити ідеально, але звісно так не виходить. Так ось і район обираю. Якби я у Львові жив, щоб райони знать. Просто у Сімферополі я такий район знаю.

• Подобається Подобається x 3
  2. LAGIDNA

LAGIDNA Active Member

Райони, що Вам назвали, саме такі (магазини, зелень, поліклініка, дитячі садки) а ставок... У Львові вологість повітря вища ніж у Сімферополі. Багато зелені і часто дощі, так що дихається легко. Маючи машину за 15 хвилин ви дістанетесь любого озера.
    В цій темі обговорювали тему, де львів"яни купаються та загорають, пошукайте, там розповідали про озера.

• Подобається Подобається x 1
  3. IICUX

IICUX Well-Known Member

Ставок я думав для пробіжок. Бо біля ставка бігати приємніше ніж на стадіоні чи по асфальту міста. Хоча напевно я оцінюю своїми реаліями. Сімферополь не дуже зелене місто

4. Alicia

Alicia Well-Known Member

Ну от якраз на В.Великого є озеро (більше назва, там не купаються), але для пробіжок супер + горіховий гай, поряд новий цум, ринок, аквапарк, школи, дит садки. При бажанні - в центр на трійці трамвайчику кілька зупинок проїхати. Мені дуже цей район подобається, особливо будинки приватні по вулицям - бойківська, куликівська, сміливих, аркаса.

• Подобається Подобається x 4
  5. IICUX

IICUX Well-Known Member

По поводу озера - я й не думав про купання. Кримчани взагалі не звикли купатися в озерах :) мені просто й на думку не спало купатися в озері всередині міста, в нас таке тільки коли горілки перебрав, там вже кожна калюжа море, а море - калюжа :)
    Мене підкупляє горіховий гай. Якщо чесно - в житті не бачив горіхового гаю, максимум алея

6. Alicia

Alicia Well-Known Member

Та певно :)
    А в річці Салгир не купаються?

Я бачила, як в озері на в.великого купалися хлопці (клас 6-7), там є невеличкий пірс, вони з нього перебиралися на надувний широкий матрац, і вже на середині озера пірнали з нього. Там дно - пісок/глина, вода могла б бути чиста, якби за стільки років його хоч раз почистили. Засмагають пенсіонери біля нього, багато мам з дітьми, поряд ще є кінотеатр, не знаю, правда, чи він працює.

Ще подивіться погулянку - там є озеро, де плавають на байдарках, одразу ліс починається, дуже тихий район.

7. IICUX

IICUX Well-Known Member

У Салгірі води нижче чим по пояс. Купаються у водосховищі. А в озерах майже не купаються

---------- Додано в 22:04 ---------- Попередній допис був написаний в 22:02 ----------

У нас на все місто озер штук 7. Це з маленькими

8. Finya

Finya enjoy the silence

---------- Додано в 17:56 ---------- Попередній допис був написаний в 17:51 ----------

9. IICUX

IICUX Well-Known Member

Ну в мене асоціації: українська мова, русский язык и English language. А більше нічого й не знаю. Все хочу за есперанто засісти, та часу бракує

10. сніжинка

сніжинка Well-Known Member

для пробіжок у нас навколо ставка у моєму зараз рідному Франківському р-ні є два варіанти: або навколо Піскових озер (Алтайські озера) р-н вул. Повстанської- Гайворонського_Коновальця. Або вже в р-ні В.Великого біля к-ру "Сокіл" теж озерця-калюжі
    ну горіховий гай- то голосно сказано.Зараз це хаотична напівзанедбана лісопосадка
    у нас деякі ризикові купаються. Але якщо ви побачите ці озера, то зрозумієте, чому "ризикові" :) ( б-ее-е). Зрештою, у нас і за містом в озерах мало де приємно купатися. Якщо маєте авто краще їхати далі до гірських річок ( наприклад, в р-н Стрия, де на гірських річках часто роблять місця для купання, де вода хоч і не зовсім тепла, але чистенька)
    підтверджую ( ну бо то і моя парафія- Куликівська-Сміливих). Напишу чисто із своєї "дзвіниці": тут є і приватний сектор і старіші та зовсім нові будинки як від "Карпатбуду", так і колишніх забудовників ( от, наприклад, на Сміливих під горіховим гаєм 5-поверхівки побудовані ще більше 20 років тому. В 4-кімнатних тут квартирах дуже симпатичні кімнатки, кухня, квадратні коридори і цілих 2 санвузли ( один туалет та умивальник; другий- туалет, умивальник, ванна, душ і ще купа місця). Для будинків такої "давності" це узагалі дивно.Дев ятиповерхівки на Куликівській -будувалися колись для афганців . Є непоганим варіантом "чешок". Ну а про 6 та 9- поверхові Карпатбудівські будинки узагалі помовчу- сама в такому живу і нарікань ніяких. До стадіону Лісотеху ( для любителів позайматися)- лиш через дорогу перейти і з гірки спуститися ( це рівно 5 хвилин) . До парку Піскових озер- аж 10 хвилин ходу . До Стрийського парку- 15 хвилин наверх по Сахарова піднятися. До центру- пішки дійти можна за 20 -25 хвилин або трамваєм-маршрутками дуже швидко доїхати . До Нового Цуму ( де купа шкіл-садків-базар)- теж 3 зупинки трамваєм або пішечки 20 хвилин. Найнеобхідніше купується в р-ні будинків -відносно невеликі продуктові магазини, включаючи "Рукавичку" прям тут в достатній кількості, а до великого "Фуршету"- 10 хвилин нагору піднятися.
    До паркової зони басейну "Медик" аж півзупинки :), 5 хвилин ходу - влітку можна на відкритий басейн ходити, дітям- просто маленький парк, де лазанки- доріжки для самокатів-велосипедів, пісочниця і міні-гірка, для батьків- відкритий і закритий майданчик кафе "Дача" ( за дітьми, які поряд бавляться, можна прям за чашечкою кави спостерігати) , взимку- ковзанка під відкритим небом .
    Садки: найближчий- тут вже в р-ні, наступний- на зупинку нижче, всі інші- в межах 2-3 зупинок в р- н В. Великго. Школи : неподалік 50, де є і українські і російські класи; початкова "Джерельце". Всі решта- в межах 2- зупинок транспорту в сторону В.Великого чи центру.

А ще ( що для мене немаловажно) : у нашому р-нчику , немає неблагополучної публіки. Всі подвір я будинків- доглянуті, дитину не страшно випустити гуляти з друзями ( бо немає асоціальних якихось сімей, всі "пурядні" :)), сусіди- адекватні.Багато молодих сімей - малих діток узагалі море. Автомобілі спокійно стоять під будинками ( до найкрутіших) , хоч дві стоянки поруч, але більшість тримає на подвір ї будинків- ніхто тут не лазить- не знімає колеса-не зливає бензин.

Ага ще один нюанс: вулиці Куликівська- поч. Кн. Ольги- Сміливих обслуговує просто шикарний дитячий педіатр - така, до якої платно намагається потрапити багато хто з нашого міста. А тут- безкоштовно :)

Одним словм, як як той кулик похвалила своє теперішнє "болото" :). Можу похвалити ще і колишнє- р-н Шевченківського гаю-верху Личаківської :)

---------- Додано в 23:22 ---------- Попередній допис був написаний в 22:57 ----------

та от якраз при підвищеній вологості дихається не так і легко. В Криму +30 і у Львові +30- це дві великі різниці. Мені в Криму легше дихається. У Львові часом як в парнику. Ну і взимку оця вологість теж "не на руку". Бо вже при 0 градусів не дуже комфортно ( у нас навіть на Гісметео завжди видно як пишуть: "0 , а в графі "відчувається як"- 3 чи -5" і т.д.)

• Подобається Подобається x 3
  11. IICUX

IICUX Well-Known Member

Докую за консультації. Знайомого попросив подивитися, він раніше переїхав. Скоро думаю вже переїду.

---------- Додано в 09:31 ---------- Попередній допис був написаний в 09:29 ----------

А школу хотів би щоб донька україномовну закінчила. Бо коли я вчився у Криму україномовних навіть класів не було.

• Подобається Подобається x 4
  12. ukra i nka

ukra i nka Active Member

Підкажить де недорого зняти житло жителькі Донбасу

Добрый вечер всем! Живу в Донецкой области. Очень хочу, по причине небезопасности, в ближайшее время выехать самой из региона и вывезти 2 или 3 ребёнка (пока уточняется) на время. Планирую остановиться во Львове. Буду очень благодарна за советы и подсказки, где можно снять чистое-опрятное жильё с удобствами (туалет- ванна- вода) (на евро ремонт не претендую) по доступной цене. Возможно рассмотрение варианта не посуточно, а помесячно. Заранее благодарю всех откликнувшихся и неравнодушных. :uanew:

13. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

Доброго вечора!
    Ну що тут сказати, найкраща порада - переглянути сайти з оренди житла, наприклад, тут http://www.real-estate.lviv.ua/orenda-kvartira/Lviv

а ми вже зорієнтуємо по ціні, дорого чи ні. Або перегляньте темку, на останніх сторінках давали багато інформації, дані ріелторів і т.д.
    щиро бажаю успіхів!!!

14. ukra i nka

ukra i nka Active Member

Спасибо!

15. сніжинка

сніжинка Well-Known Member

Еще можете смотреть на сайте "Ваш магазин" в разделе "Оренда".
    можно нескромный вопрос: я просто глянула на фото по ссылке и вспомнила, как читала эту статью о вас год назад. Кажеться, где-то год назад и маленький сюжет о вас показывали в наших местных вечерних новостях на ТРК "Люкс". В связи с этим у меня вопрос: у вас же муж отсюда, со Львовщины. Наверное тут есть родные, друзья, которые могут на месте помочь найти жилье? Или я что-т не так поняла

• Подобається Подобається x 2
  16. Bambook

Bambook Persona non grata

То вже краще шукати на Кн. Ольги. Я, в принципі, навіть можу спитати нових власників, чи вільна моя колишня квартира. Там прикольно було. Це якраз поруч із Куликівською і Бойківською. Там якраз теж горіхові зарослі. І до центру на 5 хв ближче, ніж з В. В.

17. Maryyy

Maryyy New Member

Доброго вечора! Збираємось з чоловіком переїхати до Львова. Скажіть, будь ласка, чи правда, що неможливо знайти квартиру, бо дуже багато людей зараз їде до міста?

18. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

ви звідки?

19. Maryyy

Maryyy New Member

З Бердянська.

20. Lutra

Lutra Well-Known Member

+1

---------- Додано в 06:38 ---------- Попередній допис був написаний в 06:29 ----------

Квартиру знайти можливо. Важко знайти за хорошою ціною.. :sad: Місто туристичне, тому трохи дорого. Але будем раді вас вітати :give_rose: Самойловіча не слухайте, йому в житті непощастило.

у нас були повідомлення про теракти.

Останнє редагування: 29 лип 2014
а де твій аватар? :)