Хочу переїхати до Львова

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Tarasshum, 7 тра 2007.

1. ELiKA

ELiKA Дуже важлива персона

• Подобається Подобається x 1
  2. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Був здивований, як багато росiйськоi звучить у Львовi, причому львiв"яни дуже радо преходять на русску, чи то через туризм, чи то по своiй вродженнiй украiнськiй м"якотiлостi....
    А ще ОДА хоче додатково кiлька тисяч "бiженцiв" прийняти.
    Боюсь, приймаете в себе 5 колону. Через рiк "рассэя" кричати будуть. Мало втiшного загалом.

• Подобається Подобається x 8
  3. Оля

Оля Старожилка форуму

Самойловичу, Ви були у Львові рісентлі? ;)

4. Samojlovu4

Та був у Львовi, я там не рiдко буваю.

5. Forpost

Forpost Стоїк

...

6. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Та я їм про це писала ще на початку всіх цих подій .

Шкода, звичайно, людей яким прийшлось переселятися, втікати зі своїх насидженних місць. Але й Львів ,розбавлений таким чином людьми з півдня та зі сходу , може лишитися своєї автентичності.

• Подобається Подобається x 2
  7. Samojlovu4

Я це вже побачив якраз, повнiстю i моя думка. Львiв вже розбавлений, i вже трошечки, але втратив автентичнiсть. А, судячи зi всього, буде ще гiрше. До того ж - надто багато туризму вже.
    Знову бiднi захiдняки вiдгрiбають. Безталанна Галичина, а давно могла в дамках бути.

8. Alias

А чим це погано?

9. Samojlovu4

Це не дуже погано, багато файного в тому, i нема куда дiватися.
    Але Львiв стае подiбним на типове европейське суто туристичне мiсто, всякi там венецii-амстердами - i за натовпами туристiв-годувальникiв дещо втрачае свою автентичнiсть.
    Але хоч годують - а 5 колона бiженцiв нахлэбнiчкi, та ще й неабияка небезпека. Сумно.

10. Alias

Нічого тут не вдієш. Львів не може обгородитись високим парканом і пропускати на свою територію тільки українців.

11. Finya

Finya enjoy the silence

"Поганий" менi бiльше сподобався http://zyalt.livejournal.com/1085062.html
    Хоч хтось iнодi правду напише)

12. WestUkraine

WestUkraine Well-Known Member

Ой, я ті прошу! Путі.ноїд нехай в свій задрипаний Владікавказ поїде чи удмурдію і показує, які там тротуари і дороги! Ми тут самі розберемось!

13. Finya

Finya enjoy the silence

Тяжкий трафунок.
    А ось i докази наведеним в статтi фактам не забарилися.

14. WestUkraine

WestUkraine Well-Known Member

Я розумію коли б про погані львівські дороги чи тротуари писав мешканець Токіо чи Люксимбургу.... Розумів би їхнє здивування і емоції... А так, читати описи шовініста с руССкай глубінки, де дороги ще в гіршому стані, це просто сміх! Таке враження, що тротуари і дороги Казані зроблені з асфальту в перемішку з діамантами! :mocking:

15. LAGIDNA

LAGIDNA Active Member

Я з Вами згодна.

А хто сварить Лвівські дороги, нехай у Дніпропетровськ з"їздять.

16. сніжинка

сніжинка Well-Known Member

о, вже тепер знаю, хто сіє паніку на різних форумах ( це ж ви той самий допис розмістили і на ін.ресурсах).

Хочеться чи ні, але Львів високим парканом не обгородиш, особливо , коли сюди переїжджають люди не як біженці, а із матеріальними статками, як дозволяють їм купити чи знімати житло ; люди, які завдяки своїм певним знанням чи умінням справді зможуть скласти конкуренцію комусь із львів ян (банальний приклад: мене як роботодавця цікавить в першу чергу те, що працівник знає і уміє і яку користь він може принести компанії. І якщо на чаші терезів стоятимуть два кандидати , то те, що хтось львів янин не буде перевагою, якщо його знання чи уміння програватимуть іншому кандидату). Зрештою, така ситуація навіть для львів ян є хорошим уроком- "не розслаблятися", а вдосконалюватися. Це- здорова конкуренція.
    Ну а щодо російської мови, то її справді саме у центрі найбільше чути , оскільки саме тут концентрується найбліьша кількість людей- і туристів, і місцевих, і приїжджих немісцевих і не туристів. Але повальної русифікації аж прям уже- немає (хоча, вам з Обухова видніше, як у Львові. Прям як громадянин Росії, який 100% знає, що тут щодня в Україні відбувається)

Тобто можна скільки завгодно обурюватися, але Львів- не є закритим містом. Тому треба просто шукати інші шляхи для того, щоб не втратити автентичність. У переселенців є можливість асимілюватися , а у львів ян- зберегти те, що було до цього моменту. Зараз складаються нові умови, і хочеться цього чи ні. але Львів ( як і інші міста) будуть втягнуті у ці умови. Тому що життя уже інше. Все решта- залежить від кожного з нас

Останнє редагування модератором: 2 чер 2014
    • Подобається Подобається x 3
  17. Samojlovu4

Ти глянь, мене вже значить на інші форуми копіюють. То не я - нафік треба стільки в неті сидіти, я й тут надто вже часто.
    І ще - я львів"янин з діда-прадіда. І не казав шо то нездало - просто незворотній, але трошки сумний процес.

18. Nobilis

Nobilis Member

Були на вихідних у Львові. Я бував раніше, в 90-х. А зараз повіз своїх дівчаток. Дороги краще, ніж в Одесі та сподобалися велосипедні доріжки. Але найбільше вразили мене люди, особливо молодь. Або вони змінилися або я раніше не помічав. Немае бидла, всі відкриті і якісь беззахисні ...
    З погодою тільки не пощастило (((
    Тематичне фото (охота на москалів ) . Я у ценрі

• Подобається Подобається x 11
  19. Finya

Finya enjoy the silence

Факт не перестае бути фактом в залежностi вiд того, хто його наводить. Так само, як i фамiльярнiсть. Хоча думала, що кацапам вона, таки, бiльш притаманнa.

20. сніжинка

сніжинка Well-Known Member

і вас катували в кав ярнях солодощами і кавою?

а де твій аватар? :)