Хочу переїхати до Львова

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Tarasshum, 7 тра 2007.

1. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

White Raven, Вам никогда не приходилось переезжать из города в город, а тем более из страны в страну?
    Какими бы золотыми не были руки и мозги, финансовые затраты окажутся в 10 и больше раз выше прогнозируемых. Даже если всё удастся, придется-таки розовые очки снимать. Ибо маргиналы есть всюду, во Львове, в Питере, в Ростове. Они напомнят о себе.
    Ценю Вашу устремленность и верю в обдуманность выбора.
    Я просто проходил.
    Делайте шаги, просчитав не на шаг, а на сто вперед.
    С уважением.

• Подобається Подобається x 1
  2. White Raven

White Raven Well-Known Member

Спасибо за совет!

3. сніжинка

сніжинка Well-Known Member

:wacko: (навеяло... уже в "надцатый" раз об этом спрашивают львовян). Нет, у нас уважают только тех, кто разговаривает на классическом правильном украинском и знает еще не менее двух иностранных :). А если серьезно: Львов- очень разнообразный в национальном отношении. У нас даже украинский язык- легко узнаваемый, поскольку в быту на классическом литературном может разве учителя -филологи разговаривают. А так- сюда "вплелись" слова -диалектизмы, согласно местной териториальности ( и польские слова, и с иврита...).

Одним словом,на якій би мові не розмовляла людина у побуті- немає значення. Це її особиста справа. Основне, щоб не нав язувала силою іншим і не відносилася зневажливо до державної мови.

• Подобається Подобається x 6
  4. Питання по житлу, від потенційного біженця.

Шановне панство.
    Я живу на Донбасі. Самі знаєте що у нас тут коїться :sad: Жити тут стає неможливо, принаймні тим, хто любить свою країну. Плануємо із сім'єю пербратися у Львів. На гарячій лінії по біженцям пообіцяли підтримку. Може на перший час дадуть де пожити. Але далі доведеться шукати житло. Скажіть будь ласка, яка ситуація з цінами на житло у Місті Лева? В інтернеті шукав, але думаю що ви як люди які беспосередьо живуть у місті, маєте більш живу та адекватну інформацію.
    Мене цікавлять мінімальні ціни на купівлю житла. 2-х - 3-х цімнатна квартира, не в центрі. Можливо невеличкий дім у передмісті. Фінансові можливості самі розумієте які.
    Підкажіть будь ласка, на що можна розраховувати?
    Дякую.

5. denverod1

denverod1 Well-Known Member

вторинка на сихові спальний район трьох кімнатна 56 уо це найдешевша пропозиція, далі вгору ціни

Але зараз ринки стоять з ситуац в країні, можуть добре скинути

в. Освицька

кімнат: 3
    панель
    8/9 71/41,5/9,6
    644 000
    56 000 $
    789 $
    ціна:
    екв:
    за м2:
    (068) 711-6012

кім. ізол., вигоди окремо, 2 балкони, житл. стан, торг
    http://vashmagazin.ua/cat/catalog/?rub=104&subrub=55&item_price1=&item_price2=&page=2

6. Мне сейчас не нужны конкретные предложения. Нужна общая инфа. Вы говорите 55К, а я даже в инете дешевше видел. Мне просто интересно, насколько это правило или исключение из правил.

7. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

краще домовлятись з власником а не з маклером, так точно буде трохи дешевше

8. Финансы в районе - 20-25К у.е. О трёшке речь не идёт, я понимаю. Скорее о 2-х комнатах или небольшом домике. Пусть не в лучшем состоянии, сейчас о комфорте речь не идёт.

9. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

10. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

Сумніваюся, що Ви за ці гроші навіть нормальну однокімнатку придбаєте :sad:

• Подобається Подобається x 3
  11. Дякую.
    А як що до області? Я зовсім не орієнтуюсь. Підкажіть, окрім Львова, куди є сенс поїхати? Щоб достатньо розвинуте місто було, де можна і житло і роботу хоча б якусь знайти, і де жити дешевше.

---------- Додано в 15:07 ---------- Попередній допис був написаний в 15:03 ----------

Тоді можливо не в самому Львові. Може у передмісті чи в області.

12. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

Хіба в області. В місті/передмісті житло доволі дороге. Взагалі, ціни на житло у Львові - одні з найвищих в Україні.

---------- Додано в 18:14 ---------- Попередній допис був написаний в 18:12 ----------

З такої точки зору, то я б розглядала Тернопіль або Івано-Франківськ. Невеликі, дуже затишні обласні центри з розвинутою інфраструктурою.

• Подобається Подобається x 3
  13. LAGIDNA

LAGIDNA Active Member

За такі гроші кімната в гуртожитку. Малосімейки по 22 квадрати загальна площа - 26т. та вище. Однокімнатна хрущівка в поганому стані за 30 треба пошукати. Дешевші квартири в Рясному та Винниках.
    Попит у Львові не падає (багато з Криму та Сходу). Без посередників продавці дуже неохоче йдуть на контакт. Кажу те що знаю, перевірено на собі.
    Газета "Ваш магазин" - із всіх оголошень по квартирах і будинках -99% посередники.Не гайте часу.

Як варіант, Івано-Франківськ -дешевше житло, Стрий теж дешевший. За інші міста не знаю.

Для того щоб купити житло, треба його бачити.

Останнє редагування: 10 тра 2014
  14. Дякую. Полазив вже, подивився. Зрозумів що скоріш за все не у сам Львів, а в область(наприклад у Стрий). Бог дасть, після виборів приїду - на гарячій лінії обіцяли допомогти. Там видно буде.

• Подобається Подобається x 2
  15. сніжинка

однокімнатна у Львов навіть не вийде. За 30-хіба малосімейка
    Не зовсім. Якраз деякі продавці- навпаки- дуже не хочуть посередників :). Маклери самі атакують продавців ( бо % маклерам сплачують лише покупці), а маклери шукають базу пропозицій
    розкажу як роблять: там є і власники. Але паралельно ріелтори вишуковують по тому ж ВМ, ін. сайтах власників. І паралельно, навіть поза згодою власника, виставляють цю ж пропозицію ще і під своїми координатами. От і виходить, що є одночасно і пропозиція власника і пропозиція ріелтора за тією ж ціною в тому ж виданні. Тільки ріелтору ще понад ту ціну 4-5% доведеться оплатити. Коли в той же час це ж оголошення можна і від власника виловити на тому ж ВМ чи ін. сайті.Бо публікуються вони одночасно
    виходить суттєво- при вартості квартири, скажімо 50 тис, економія біля 2000 баксиків
    залежно де ви шукаєте. На Сихові ( це не центр) у панельці двокімнатка від 47 тис. і вище.
    скидають максимум 2-3% від вартості.

---------- Додано в 19:01 ---------- Попередній допис був написаний в 18:56 ----------

зараз Івано-Франківськ дуже затишний став. Приїжджаєш туди- і така краса та спокій. Правда, як тут з роботою- не підкажу. Ну а жити тут так само , як і у Львові ( продукти, сфера послуг). На Західній Україні по цим критеріям ( компослуги, харчування, побутові послуги) приблизно однаково.

16. lia lemony

lia lemony Well-Known Member

хм. з цього погляду дуже шановливі в вас погляди на життя... але ж будемо реалістами, а не романтиками , за вашими плечима сім'я .
    Самі ж розумієте що те щоб на старті отримали б як соц. допомога в США дуже -дуже відрізняється від України.
    На благо держави бажаєте : - громадянство чекаєте ( в кращому випадку через рік ) , опісля 1500-1800 гривень ( в місяць) бюджетна зарплатня , та оскільки зараз діє закон " на заборону прийняття нових кадрів на державну службу " ,в бюджетних установах скорочення..., то туди стежки простої не буде .
    Залишається волонтером - згодні? На що жити будете!?
    Ринок праці - "стоїть ".
    Морально важко жити фінансово в 2-3 рази скрутніше ніж раніше..

Авжеж бажаю усього найкращого , та поспішність у такий час може бути фатальною , та ще коли в вас там все більш-менш стабільно , благополучне життя.
    Чи боїтеся що РФ заборонить виїзд на ПМЖ своїм громадянам? , бо де -яким чином до цього вже йде , ще років останніх два..
    Як варіант ,якщо ваша квартира / хата розташована у гарному районі , то здавши в ренту отримаєте можливість в Україні на ці гроші жити пристойно місяць, займатися собі в задоволення чим забажаєте тощо.

17. White Raven

White Raven Well-Known Member

Я поделился своими мыслями в расчете на то что могу быть полезен - а уж в каком качестве наверное виднее вашей власти. Если есть в этом необходимость конечно. Я же не говорю что помчусь сломя голову в никуда! Это было бы неосмотрительно и глупо.

18. Всем доброго утра!:)я как-то отписывалась в этой темке,так были-таки с мужем на майские во Львове,сами живем пока в Одессе,замечательный город!!!нам даже с погодой повезло,через месяц будем переезжать!ооочень много парков,нет бродячих собак,люди разговорчивы,дороги хорошие,детские площадки большие,кофе и шоколад просто ммммммм...,не смотря на мой русский,вернулась без топора в спине и с целыми ногами и руками)))))))))кто хочет присмотреть город для жизни,посмотрите районы Сихив,700-річчя парк,район ул,Княгини Ольги и Левандівка)это то,что мы успели немного глянуть и то,что нам советовали.Прошу прощения,если сделала ошибки в названиях улиц или района!

• Подобається Подобається x 8
  19. Zelinski

Zelinski Active Member

Вот тут коттеджи по 30 тыс. 14 км от города по киевской трассе. Постоянно ездим мимо - конечно не трехэтажная вилла, но за свои деньги вполне.

20. сніжинка

це вартість того котеджу. якого ще немає ( будують уже під вас) . Тобто вони ( а саме- будівельна компанія Трембіта) вам побудують за цю суму котедж з дерева у селі Ременові за 30 тис, при умові 50% внеску. Площа котеджу- 72 м2. Там є суміщена кухня з вітальнею ( загальною площею 16 м), і дві спальні- 8 м і 12 м. Санвузол суміщений. Те, що вже побудоване- це як взірець ( хоча може щось ще і є на продаж). Ну і якість, чесно кажучи... Тобто це будиночок, "на швидку руку", прям посеред поля.

Є у них варіант за 32 тис. у.о.. грн будиночку на 107 квадратів ( тут суміщена кухня з вітальнею уже має площу 40 м, є камін). Але здається він з 0 циклом+ так само- 50% попереднього внеску на будівництво

а де твій аватар? :)