Хочу переїхати до Львова

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Tarasshum, 7 тра 2007.

1. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

:ireful1:Ну як малі діти.
    Whiff, у нас тут є розділ Країни і міста - можна там створити гілочку для спілкування кримчан.

• Подобається Подобається x 1
  2. Whiff

Whiff Well-Known Member

Спасибо, у меня пока нет прав создавать темы))

3. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Тю, я й забула, що така є:blush:

4. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

Ще трішки поспілкуєтеся і буде таке право:)

5. Whiff

Whiff Well-Known Member

На нашем севастопольском форуме дикое количество тем от россиян, которые резко возжелали переехать в Севастополь и купить квартиру у моря! У моря- главное))) они не понимают, что севастопольцы ездят на море, а не ходят:)я вот щас лежу на кровати и смотрю на бухту, в которой никогда купаться не буду

• Подобається Подобається x 8
  6. сніжинка

сніжинка Well-Known Member

у нас багато шкіл мають чимало гуртків і басейн також. От 36, 45, 85- мають непогані басейни, купу гуртків- як спортивних. так і танцювальних.

я не погоджуюся. Моя дитина цьогріч у старшу школу йде власне у російську. І саме тому, що там однакове відношення і однакова увага до вивчення як української так і російської ( так і англійської та німецької на високому рівні). І знаю це не по чуткам.Зрештою, що у тих же російських, що 45, що у 52 школі вчаться чимало україномовних дітей. І не випадково.Уроків української мови та літератури там на тиждень не менше. ніж російської. І усі українські свята так само святкуються. І якщо є "пушкінські" вечори, то є і "шевченківські" та "шекспіровські" ( бо школа спеціалізована англійська).Точно так само, як в українськиих школах вчиться чимало російськомовних ( навіть у нашій гімназії достатньо прийти тоді, коли діток забирають батьки. І ніколи би не подумала, що малюки, які в школі розмовляють лише українською, в побуті з батьками переходять на російську . Тобто це діти- з російськомовних сімей). У мене родичка кілька років тому приїхала з трьома дітьми з Чехії ( діти там народжені, тато -чех, діти навчалися у чеській школі під Прагою). По приїзді до Львова українською не розмовляли узагалі, російською- зовсім трішки. Через рік навчання у російській школі вільно почали розмовляти як російською, так і українською. Давайте не приплутувати російську ментальність у Криму до російської ментальності у Львові. Це зовсім різні "ментальності". У Львові- це "єврейо-російсько-бандерівці" :). Тому діти у нас чуються комфортно і в російських, і в українських школах, не залежно від того, на якій мові розмовляють вдома. Немає тут "русское-значит лучшее"

---------- Додано в 18:50 ---------- Попередній допис був написаний в 18:41 ----------

Наверное потому, что квартиру у моря хотят купить сейчас те россияне, которые никогда в Севастополе реально не были . Для них сейчас это имеет некий ореол романтичности- "домик у моря":)

• Подобається Подобається x 3
  7. Finya

Finya enjoy the silence

З чим не погоджуєтеся? Що в російськомовному середовищі є люди, які вважають себе кращими апріорі, бо не українці?)) Рос.культуру вартіснішою? Рос.мову багатшою? Рос.інтелект інтелектуальнішим?))
    Я зовсім не це мала на увазі. Ви зрозуміли по-своєму.
    Я теж знаю не за чутками)) Саме в одній з вами названих шкіл я і вчилася. І половина моїх друзів, як і рідних, російськомовні)
    Почитайте ще раз, що я написала: "Російська школа у Львові - не те, що в Севастополі чи Ялті, звісно".
    Видаєте бажане за дійсне)) Ще й як є. Ось, для прикладу, одна з думок мамочки-росіянки, з дитиною якою я займалася (дитина в українській гімназії вчиться): "Что они себе позволяют?? Моя мама говорила, когда они сюда приехали, рагули здесь коровам хвосты крутили!"

• Подобається Подобається x 2
  8. сніжинка

хамів вистачає серед різних кіл. І одна мамочка- не показник. Хамство і примітивність не має прив язки до мови, національності і т.п.

9. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

10. сніжинка

11. Roxie

Roxie New Member

Написала на ДП, і ще тут напишу. Допоможіть знайти роботу кримчанину, який приїхав до Львова. 22 роки, дві середніх освіти - електро та газозварювання, друга спеціальність - суднобудування. Досвід роботи є. Терміново шукає будь-яку роботу. Паралельно шукає недороге житло. Грає на електрогітарі. Позитивний цілеспрямований хлопець, добре розмовляє українською.

Познайомились з моїм братом через інтернет. Зараз живе в батьків.

Розглядає можливість поїхати за кордон на роботу, але ще не має закордонного паспорта.

Хто може допомогти або порадити з роботою чи житлом - відпишіть, будь-ласка.

12. Forpost

Forpost Стоїк

Кубіти ви сидите собі у Львіві,і далі свого носа не бачите.Вас туть (в рашці) готові вбивати не за те ,що ви росіянка етнічна чи чистокровна западенка,а просто так ...що ви розумніші

---------- Додано в 10:30 ---------- Попередній допис був написаний в 10:27 ----------

та невже? то що українці?

13. Оля

Оля Старожилка форуму

Forpost, а що Ви там робите в тій Рашці при таких жахливих умовах? о_О

14. Veselka alj

Veselka alj Well-Known Member

Вода централізована, а опалення є індивідуальне, або теж централізоване.

15. Alicia

Alicia Well-Known Member

Олю, ще як варіант є галицький і стрийський ринок (в центрі), там на вихідні привозять бабульки свої домашні продукти.

16. сніжинка

---------- Додано в 11:47 ---------- Попередній допис був написаний в 11:45 ----------

на Галицькому бабульок з молочкою та м ясним вже давно потіснили перекупщики. На молочці там не один рік стоять одні і ті ж жінки ( не з села). Бабульки намагаються десь на тротуарі в р-ні кін.трамваю "трійки" або р-ну Ощадкаси на Левицького-Франка втиснутися з курами-сиром, але їх звідти міліція виганяє.

---------- Додано в 11:51 ---------- Попередній допис був написаний в 11:47 ----------

спробуйте звернутися у Центр Зайнятості. Справа у тому, що у зв язку з переселеннями біженців в ЦЗ була дана вказівка притримувати "квоту" робочих спеціальностей для переселенців. Тому , якщо у чоловіка з документами усе гаразд- зверніться у ЦЗ. Крім того, там на стендах у вестибюлі висять часто роздруковані оголошення від організацій, які шукають працівників робочих спеціальностей+ відкрийте самі сайт ЦЗ у розділі "Робота". Там у пошуку гляньте по спеціальності ( це загальна база даних офіц. вакансій. звідки беруть пропозиції і інспектори ЦЗ)

17. morze

morze Well-Known Member

Львів, це мегаполіс, там потрібно виживати! А вся Львівщина, це благодатний край для проживання! Поїдьте в прикордонну зону(з Польщею) Європейська робота починається звідти! Професія зварювальника, зараз, дуже востребувана!

18. Finya

Finya enjoy the silence

Яке ж це хамство. Це позиція росіянки по відношенню до українського населення. В моїй присутності сії індивідууми розслабляються, бо я вільно говорю російською, вважають за "свою". Тому про "одну" людину не йдеться. Ви ж не чекаєте, що я буду все, що чую в оточенні росіян, ретранслювати на форум? Я навела зразок відповідного ставлення, цього достатньо.
    Як писала вже, я постійно знаходжуся у рос.середовищі, в тому числі (за родом занять маю велике коло знайомих, наприклад). У росіян - саме росіян, не російськомовних - комплекс "більшевартості", дивно, що ви стверджуєте, що цього не існує.
    А при чому тут українці? Ми що, обговорюємо переваги однієї нації над іншою? Для чого ви на українців переключаєтесь?
    Проте, якщо ви вже порівнюєте, то дуже сумніваюсь, що українці, які десятиліттями проживають в Росії, вважають себе кастою, вищою за автохтонів, і ще й вільно озвучують це.
    Ні, це називається великорусский шовинизм.

Останнє редагування: 7 кві 2014
  19. Kaccip

Kaccip Смерть ворогам

На Новому Львові зараз є декілька новозбудованих будинків.
    Зараз якраз люди купують і заселяються.
    Ще декілька будується.
    Живу з дитинства в цьому районі.
    Тихий район, дитячий садок, парк, джерело, стадіон Україна поруч.
    Школи є як Українські, так і російська.
    До центру добратися не проблема, маршруток достатньо. Якщо пішки 20 хв.
    Будинок на фото, багатоквартирний, практично в парку. Під будинком стоянка для авто.
    Інші будинки в радіусі 100, може 150 метрів.
    Якщо когось цікавить, взнаю контактні телефони по інших будинках.
    [​IMG].

20. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ви на бігу зробили знімок?

а де твій аватар? :)