Хочу переїхати до Львова

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Tarasshum, 7 тра 2007.

1. LAGIDNA

LAGIDNA Active Member

:) Доброгго дня, mrochkizm. Живемо у Львові з 22 березня. Дитину (син первокласник) оформили в 1 клас в 6 школу, вона з російською мовою навчання і в центрі. Коли оформяли, не знали, де вдасця найняти квартиру, тому вирішили, що в центр возити буде зручно. Квартиру зняли на Сихові біля ближнього Шувару. В маршрутку втиснутись зранку майже неможливо, але можна поїхати 2 маршрутками. Зато з школи повертатися бисто та зручно. Дитині в школі подобається. Мені сподобалось, що там добре годують (син каже, дуже смачно, добавки просить, в Дніпропетровській школі нічого не їв, було дуже несмачно.)

Поки що подобається все.

Дуже цікавить, де у Львові є ринки, куди селяни привозять домашнє м"ясо, сир, домашню птицю. Бо на Шуварі стоять бабці з сиром у кульках (1-2 кульки та й той повністю знежирений) і м"ясо продається тільки "фермерське"

• Подобається Подобається x 3
  2. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

Рада, що Вам добре жити!
    Співчуваю щодо маршруток, але з Сихова вони завжди їдуть повні, великий спальний район.
    Щодо ринків - на Привокзальній ринок є, де домашню птицю та сир привозять. Може десь на Сихові ще такі є, але я не в курсі, то треба питати тих, хто там живе

3. сніжинка

сніжинка Well-Known Member

на Сихові, здається, біля Іскри є. А також- на гуртовому Шуварі є критий ринок, де є селянське м ясо і в окремому вході- молочні продукти. На Привоказальному є. Біля ЦУМу на Кн. Ольги під критим ринком є і мя со і молочні продукти . На Краківському у критому ринку. Тобто на всіх ринках. Просто мусите знайті ті місця, де їх на них продають

---------- Додано в 18:21 ---------- Попередній допис був написаний в 18:19 ----------

ще на замітку: 45 школа на Науковій- з російською мовою викладання і дуже сильна. З Сихова до неї добиратися зручно ( у мене друзі малого 8 років сюди возять, вірніше, він вже сам із Сихова добирається)

4. LunaCrimea

LunaCrimea Member

Здравствуйте! Несколько раз писала и вытирала. Теперь решилась. Наша семья из Крыма. В ближайшие два-два с половиной года планируем вывезти детей на материк, все наши желания сошлись на Львове. Детей привозила на экскурсию два года назад, они были очарованы городом, людьми, отношениями и ментальностью. И уже тогда половина из них сказали, что хотели бы жить и работать в этом городе. Сейчас начинаю искать информацию о покупке жилья, о школах, районах города, обо всем что касается развития детей и их будущей учебы. Очень нуждаюсь в поддержке, в помощи как ориентироваться и в общении.

• Подобається Подобається x 6
  5. Locke

Locke невиправний реаліст

Запитуйте все що вас цікавить.Чим зможемо - допоможемо. І поспілкуємося. :drinks:
    Для початку варто прочитати цю тему, тут є відповіді на багато ваших можливих питань.

• Подобається Подобається x 3
  6. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

а до чого тут ментальність?

7. LunaCrimea

LunaCrimea Member

Locke, дякую за теплий прийом! По трошки буду читати, зараз треба ознайомитися з форумом i тодi буду бiльш свободною себе почувати.

---------- Додано в 22:19 ---------- Попередній допис був написаний в 22:15 ----------

KARABIN, имела в виду больше душевный склад людей, приветливость, заметное состояние размеренности в поведении. Наверное так правильнее?

• Подобається Подобається x 2
  8. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

До чого, сподобалась ментальність.

9. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

LunaCrimea, Ви, будь ласка, ставте нам конкретні питання, наприклад, по якомусь району, транспорту і т.д., так нам буде легше відповісти, бо в загальному, самі розумієте, то складно описувати ;)

• Подобається Подобається x 1
  10. LAGIDNA

LAGIDNA Active Member

Дуже дякую за інформацію.

11. LunaCrimea

LunaCrimea Member

mrochkizm, только закончила читать все с 48 кажется страницы. Теперь буду перечитывать, выписывать инфу и искать удобства для семьи. И спрашивать естественно). Дело в том, что у нас шестеро детей, возраст от 5 до 13 лет. К тому времени как мы будем готовы переехать мне надо подыскать самое главное- школу. Они у меня учатся в русской гимназии. Объясню почему выбирала изначально у нас русскую школу - украинский язык в школах Крыма дается в стандартной форме, одинаковое количество часов, а вот русский язык идет как иностранный и мы на тот момент решили, что они как украинцы при любом раскладе будут знать рiдну мову, але в рускомовнiй среде желательно было бы владеть русским языком на хорошо или отлично. Поэтому выбрали русскую гимназию. Сейчас мне все равно в какую школу они могут попасть русскую или национальную, лишь бы программа была схожей. Склоняюсь больше к украинской, чтоб уже быстрее адаптировались. Вопрос еще в том, что например старших надо поселить в одном классе, а их сразу трое))Найдется для нас такой класс, готовый вместить сразу троих))))? И конечно волнует вопрос с общим развитием. Чтоб рядом были бассейн, стадион,художка, секций спортивных думаю достатньо в большом городе. Как мы планируем на момент переезда старшие пойдут в 10 класс, средний в 5, младшая во 2 и останнiй малец в 1 класс или еще год в саду посидит. Но мне надо вывезти старших до момента получения ими паспорта. Я бы сегодня вещи собрала и уехала, но пока это невозможно. Ребенков не один и надо основательно подготовится, да и старшие дети хотят среднюю школу окончить в Крыму. Правда не знаю как это теперь будет выглядеть. Они со своим уставом влезли к нам и никто о наших желаниях не спрашивает.

• Подобається Подобається x 4
  12. Finya

Finya enjoy the silence

Найдётся, конечно)
    В центре, вообще, по 20 +- учеников в классе, в гимназиях и того меньше может быть.

13. Finya

Finya enjoy the silence

Я знову напишу) Раджу віддавати дітей в українські школи. Російська школа у Львові - не те, що в Севастополі чи Ялті, звісно. Але це, хоч і невеликий, осередок тієї ментальності, від якої ви тікаєте. "Русское - значит, самое лучшее". Є там такі люди.

14. IgorLvivM

IgorLvivM Well-Known Member

У мене знайома з Хабаровська переїхала у Львів. Малого спеціально віддала в українську школу. З російською - так чи інакше у дитини проблем нема. А от з українською і подальшими планами (ВУЗи, кар'єра) - може бути.

15. Finya

Finya enjoy the silence

Маю приклад, як 1 клас, набраний, як з російською мовою навчання, став з українською мовою (зразу, з 1 вересня). Якби мені цього не сказали, сама ніколи б не здогадалася) Діти абсолютно вільно спілкувалися українською, не мали жодних проблем з диктантами, творами etc, а в побуті - всі, як один, були російськомовними. Одна з тих дітей зараз дуже відомий кліпмейкер український.
    Це популярна думка, але дійсності не зовсім відповідає) Я закінчила російську школу, єдина "проблема", з якою стикнулася, це був термін "густина газу") Подивилася на формулу, і проблема зникла))

16. LunaCrimea

LunaCrimea Member

Скажите, пожалуйста, а есть ветка крымчан уже выехавших или только планирующих выехать? Хотелось бы общаться и с ними, тяжело морально из-за обстановки такое в душе творится(((

17. Whiff

Whiff Well-Known Member

Можно спросить у модераторов, если разрешат, то сделать ветку для таких как мы с вами:drinks:и общаться. Не переживайте, давайте искать положительные стороны!

18. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Какие проблемы? Создавайте ветку и вперёд :)

19. Whiff

Whiff Well-Known Member

В этом под форуме можно?

20. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Думаю да. Если что, модераторы перенесут.

Приятного общения:give_rose:

а де твій аватар? :)