Хочу переїхати до Львова

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Tarasshum, 7 тра 2007.

1. LAGIDNA

LAGIDNA Active Member

Доброго вечора шановні Львів'яни.

Моя сім'я з Дніпропетровська. Зараз плануємо найняти квартиру у Львові в зв'язку з чим виникло ряд питань:

1. Скільки виходять комунальні послуни за місяць за 2 кімнатну квартиру приблизно 45 квадратних метрів, особливо опалення(централізоване, індивідуальне газове, та пічне).

2. Коли в місті закінчується опалювальний сезон?

3. Чи зникає гаряча вода разом з опалювальним сезоном (як у нас у Дніпропетровьку)?

Буду дуже вдячна за відповіді і будь-яку допомогу в пошуку квартири.

2. WestUkraine

WestUkraine Well-Known Member

Я написав, вулиця Виговського це якраз Залізничний район! Та так як всюди прибирають... ;) Залізничний великий район, залежно де цікавить квартира...

3. Stej

Stej Member

Нормальне запитання, самому цікаво.

4. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

По різному, залежно від типу опалення, наявності ЖБК або ЖЕКу, індивідуальне/центральне, пільги і т.д. Від 400 до 600 грн/міс в опалювальний.

5. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

Ні, не зникає. Хіба відключають на час профілактичних робіт (орієнтовно на 2-3 тижні в травні-червні).
    15 квітня, а розпочинається 15 жовтня.
    Може хіба за себе говорити. В нас двокімнатка (53 кв.м), компослуги зі всім (включаючи інет і телефон) - 600-700 гривень на місяць (з них опалення приблизно 300 гривень).

6. LAGIDNA

LAGIDNA Active Member

Дуже дякую.

7. WestUkraine

WestUkraine Well-Known Member

По оплаті Вам напишу про свою квартиру, скільки виходить платити... Скільки оплачую я!
    Отже, квартира 51,93 квадрати (2 кімнатна) Залізничний район (район ТЦ "Південний") станом на 10.03.14р.
    Утримання будинку (сьогодні квитанція прийшла) - 112,17 грн.
    Вода холодна по лічильнику за останній місяць взяв 5 кубів - 28, 60 грн.
    Телефон "Укртелеком" (не знаю нашо він мені, треба відключити, взагалі не користуюсь) - 31,49 грн.
    Кабельне+інтернет ( "Воля" ) - 85 грн.
    Газ (в мене індивідуальне опалення ВИГІДНО!!!) - за місяць останній напалив на 76,10 грн.
    Світло - 31, 80 грн.

Якщо центральне опалення, сусіди платять приблизно 250 грн/місяць за такі квадрати як у мене, тому рекомендую ТІЛЬКИ індивідуальне, заощадите КАПІТАЛЬНО!!!
    Загальну суму підбийте самі!!! ;)

• Подобається Подобається x 4
  8. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Так Залізничний район великий. Я от теж живу в Залізничному, але то майже самий центр - недалеко від цирку. Не сказала би, щоб аж так дуже бруднувато)

9. LAGIDNA

LAGIDNA Active Member

Дуже дякую :)

• Подобається Подобається x 1
  10. сніжинка

сніжинка Well-Known Member

1.так. Навіть назву конкретно: на Сихові у панельному будинку 2-кімнатну квартиру у житловому стані ( але без євроремонтів і наворотів) можна зняти за 1200 грн + комунальні. Аналогічно- 2-кімнатка в цегляному старому будинку у р-ні Гайдамацької. ( тобто багато залежить від р-ну і того, чого ви очікуєте від квартири. Але в межах до 2000 грн- знімете). На тому ж Сихові у панельному будинку ( теж без особливих ремонтів, але у більш-менш житловому стані) можна купити двокімнатну квартиру площею у 53 квадрати за 46-48 тис. у.о.
    2.Щодо працевлаштування- тут трішки важче. Особливо якщо хочете працювати по юридичній спеціальності ( теж працюю у цій сфері. але 15 років). Пропозицій дуже мало . І, щоб знайти зараз по юридичній спеціальності молодому спеціалісту на з\пл від 3000 грн і вище, треба дуже постаратися. Кажу як є: або пропозиції є на низьку зарплатню ( помічниками, асистентами в юридичну компанію на з\пл від 1500 грн , або ви маєте працювати на себе, або дуже постаратися, щоб знайти пристойне місце. Тобто власне по юридичній спеціальності "з порогу" на 3000 грн навряд чи швидко знайдете ( юрисконсультам на підприємствах платять в середньому до 2500 грн)
    3. Стосовно російської мови можете не переживати. У нас толерантно ставляться до різних людей ( я сама у побуті щодня окрім української , розмовляю і російською)
    якщо опалення центральне, то +- 600 грн. Ще залежить від р-ну ( бо там є класовість житла від чого залежить вартість квартплати + залежить від провайдерів кабельних мереж чи іннетнет мереж. якщо і ці розрахунки брати до уваги). І якщо на тому ж Сихові в панельці обходиться у нас комунальні у 600 грн, то в р-ні Сахарова- Кн. Ольги така ж площа, але в новому будинку- і до 800 може доходити.
    Опалювальний сезон за правилами закінчується 15 квітня. але якщо весна тепла, то раніше ( як тільки середньодобова Т протягом кількох днів триматиметься вище+8)

quote]Чи зникає гаряча вода разом з опалювальним сезоном[/quote]
    з опалювальним - ні. але може зникнути тижнів на 3-4 в травні-червні, коли центральні системи ремонтують і готують до наступного сезону. Тоді вимикають на цей період гарячу воду поступово по районах, згідно із попереднім графіком.

• Подобається Подобається x 3
  11. Saut

Saut Цинічна Бендера

Львів, мабуть єдине місто в Україні, куди б я переїхав з Києва.

• Подобається Подобається x 4
  12. muravey

muravey Well-Known Member

Спасибо, запишу себе. Я таки уже здесь, и как раз в этом районе поселился. Дитёнка пока никуда не отдавали, наверно на следующий год в садик попробуем повести. До магазинов и рынков пока ездим на Сыхов.

P.S. Львовяне, вы чудесны! =)

• Подобається Подобається x 14
  13. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

До речі, якщо треба щось купити з продуктів у будні дні, коли нема часу на базар, можна замовити через інтернет просто з Шувару - виходить дещо дорожче, ніж базарні ціни, але все-одно краще, ніж в руках волочити.

• Подобається Подобається x 5
  14. Forpost

Forpost Стоїк

http://vip.shuvar.com/delivery

15. Добрый день!очень актуальная темка.так же с мужем думаем переехать во Львов из Одессы.В начале мая собираемся приехать на несколько дней,посмотреть город.Есть малюсенький ребенок полтора годика,поэтому интересует район с детскими площадками,хорошими детскими садами,ТЦ,рынки,зоны для прогулок.Подскажите,пожалуйста,названия.И еще один вопрос на больную тему:во Львове бегают стада злющих дворовых псов во дворах/улицах?заранее спасибо

16. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

злющие бандеровцы бегают стадами...они питаются младенцами, не боитесь? :)
    или вы в сказки путина не верите?

17. )))))))))))))ох,если бы Вы только знали,что говорят о бЕндеровцах из западной Украины в Одессе...последний хит от знакомой:стерилизация всего русскоязычного населения Одессы "стадами бандеровцев")))))
    У меня родственники живут в Камянец-Подольском,фото моего ребенка "вкусными" не называли)))я больше боюсь слышать сейчас у соседей "Вставай страна огромная":)

• Подобається Подобається x 6
  18. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

так уже пели в маскве....

19. И все же хотелось получить ответы на свои вопросы.заранее спасибо!

20. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

а вы не поленитесь и почитайте несколько предыдущих страниц темы, а то мы постоянно повторяемся...
    если коротко то все нужное для жизни в городе есть, каждый район города чем то отличается от другого
    например я бы никогда не жил в центральной части, хотя там все есть...

а де твій аватар? :)