Хочу переїхати до Львова

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Tarasshum, 7 тра 2007.

1. Lilly

Lilly Member

чому жах? дуже шумно?

2. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

Купа народу вдень і вночі, шум, вихлоп цілодобово. Краще шукати далі від центру, і поближче до лісу, та й дешевше буде.

• Подобається Подобається x 2
  3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Во-во...

• Подобається Подобається x 1
  4. Lilly

Lilly Member

Дякую за інформацію :)

5. morze

morze Well-Known Member

Львів відрізняється від інших міст -близьким замістям! Краще оселитись в підльвів'ю, де до центру 20 км, а до громадського транспорту рукою подати!

• Подобається Подобається x 3
  6. Hyligan

Hyligan Іронічний

Нів"якому разі...Пожив тиждень у Львові, в самому центрі, на вул. Галицькій...Все класно, все прекрасно...звивисті вулички старовинного Львова, магія старого міста, і весело, і прикольно і бла бла бла, і бла бла бла...

От тільки на четвертий день так надоїли і ті вулички і ті постійні корки, і страшний сморід від авто, тротуари забиті транспортом (про дороги вАпше мовчу), крім того що потрібно дивитись щоб не влісти під машину, то ше треба дивитись шоб кусок штукатурки на голову не впало, тому що стан "всесвітньої спадщини юнеско" чуть вище лінії погляду просто жахливий....

Мабуть я закоренілий сільпух, бо в селі мені значно комфортніше :yes:

Добре поєднувати всі вигоди сільського життя з всіма можливостями міського...

7. Zeze

Zeze Well-Known Member

Краще жити в Києві або Харкові, де люди більш цивілізовані і похожі на європейців.

8. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Ой, та ладно! Я б не сказала, що в Харкові цивілізованніші. Хамства та бидлоти там ще більше.

9. Natal'ka

Natal'ka Well-Known Member

Бачите, кому що. Подруга знімає квартиру практично в центрі і дуже задоволена. Тільки в неї той плюс, що працює теж в центрі, відповідно на роботу йде 20 хв, може затримуватися де їй треба і на скільки треба ввечері, до корків і маршруток не прив'язана.Ну і так далі.

10. IgorLvivM

IgorLvivM Well-Known Member

Продукти, думаю, так, як і в Дніпрі.
    Цікаво, а яка мета? Дніпро - чудове місто також!

11. Romko

Romko Дуже важлива персона

А я не хочу до того Львова...
    Тут найкраще.
    Самота...

12. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

там ПРОСТО чудова псхіатрична лєчєбніца.....

---------- Додано в 20:41 ---------- Попередній допис був написаний в 20:38 ----------

я не хочу жити у Львові...
    але коли я заходжу в Сихівський ліс і знаходжу місце без купи битого скла....я балдю

13. Lilly

Lilly Member

Мета.. Якщо чесно, то якоїсь чіткої мети немає. Просто хочу переїхати в інше місто. Нові люди, нові краєвиди і т.д. І екологічна ситуація там набагато краща, ніж у Дніпропетровську.
    Я була раз у Львові проїздом, мені дуже сподобалось. А Дніпропетровськ набрид мені за 5 років.

---------- Додано в 13:59 ---------- Попередній допис був написаний в 13:58 ----------

Дніпропетровський психіатричний диспансер, виявляється, дуже відомий :)

14. smartlamer

smartlamer Well-Known Member

Був у Львові кілька разів. останній раз вже цього(2014) року, коли повертався з карпат. місто подобається і навіть були де-які подумки туди приїхати жити.
    Але от зараз з"явилась реальна пропозія по роботі переїхати і почалися сумніви. Чи варто їхати туди з Харкова?
    мотиви- набридло у Харкові. хочесться змін. туристичні подорожі не вирішують цю проблему. хотілося б у Європу але туди не кличуть. кликали у Азію, але то надто дивний світ щоб там жити
    Гроші обіцяють на рівні з Харковом, трохи менш ніж у Києві, але у Київ я їхати не хочу.
    Може хтось допоможе окреслити потенційні проблеми і визначити переваги життя у Львові.
    Отже які я бачу проблеми:
    - нема метро. я звик пересуватись ним.
    - чогось згадав задимлену вихлопами городоцьку, але може воно не завжди так
    - проблеми з водою. то за графіком. то нема взагалі. читав що дехто ставить у квартирах баки щоб нівелювати цю проблему.
    - мова. передбачаю труднощі у перші дні у спілкуванні з колегами. українська для мене як "іноземна". тобто я володію російською як рідною і трьома іноземними, одна з яких україньска.
    - важче знайти дозвілля(театр, спортивні секції, басейн)

переваги:
    - як був туристом то люди наче більш сподобались ніж у харькові
    - ближче до європи. можна подорожувати у різні кутки
    - ближче до Карпат.(дуже їх люблю)

чи можна за $350 знайти квартину, яка
    а) можно зручно дістатися до району залізничного вокзалу(десь біля нього я буду працювати ). тобто або поруч там, або має зручне транспортне сполучення
    б) не має проблем з комуналкою.щоб завжди була вода і гаряча теж, світло, опалення в зимку.
    в) оздоблена пральною машиною і бажано кондиціонером.
    г) підключений або легко підключити швидкісний інтернет
    д) можна дістатись супермаркета
    є) є поруч якісь риночки щоб купити овочі, фрукти, молочні вироби
    ж) є поруч якийсь парк або хоча б сквер

Останнє редагування: 14 січ 2014
  15. IgorLvivM

IgorLvivM Well-Known Member

- нема метро. я звик пересуватись ним.
    Львів - компактне місто. Без проблем навчитесь їздити трамваями, маршрутками, тролейбусами.

- чогось згадав задимлену вихлопами городоцьку, але може воно не завжди так
    Не завжди, не всюди. Городоцька біля вокзалу - таки забита машинами.

- проблеми з водою. то за графіком. то нема взагалі. читав що дехто ставить у квартирах баки щоб нівелювати цю проблему.
    вже усунули. Вода цілодобово.

- мова. передбачаю труднощі у перші дні у спілкуванні з колегами. українська для мене як "іноземна". тобто я володію російською як рідною і трьома іноземними, одна з яких україньска.
    На жаль, це не проблема. :)
    Росіян у нас багато.

- важче знайти дозвілля(театр, спортивні секції, басейн)
    Може і важче, але не проблема.

---------- Додано в 19:40 ---------- Попередній допис був написаний в 19:38 ----------

Можна. Якщо не біля (я б не рекомендував, мабуть), то зі сполученням - точно.

Харків - Львів, район вокзалу = Глобал Лоджик???

16. Полковник

Полковник миється в бані

Как это нет?
    Тут многие писали, что есть.
    Даже схему, помню, публиковали!

• Подобається Подобається x 4
  17. kjk

kjk Дуже важлива персона

Холодна вода є скрізь. Це гаряча може бути не цілодобово. Але достатньо взяти хату з електро/газо колонкою.
    Ну можна просто говорити російською весь час. Процентів 5-10 так і роблять.

• Подобається Подобається x 2
  18. Bambook

Bambook Persona non grata

Звісно ж, варто переїжджати. Всім відомо, що тут ніхто не працює, тільки дискотеки влаштовують, до столиці задурно катаються і проїдають зароблене на Донбасі :)))

19. liyama

liyama Well-Known Member

залежить від грошей, якщо платять більше ніж десь то можна переїзжати а так ... не радив би , люди досить специфічні - двоякі , в очі одне по за очі інше

20. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Нормальні тут люди, навіть кращі , ніж в якомусь допогепівську. І скоріше тут скажуть в очі, що думають .
    Таке скрізь є.Львів не виключення.

а де твій аватар? :)