Хочу переїхати до Львова

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Tarasshum, 7 тра 2007.

1. Karbofoss

Karbofoss Well-Known Member

А может пройдёт это у Вас? Поствыборные страсти улягутся, обида уйдёт, не? Как говориться, где родился - там и сгодился. Да и как-то нехорошо выходит - в Кременчуге быдло живёт, а я хочу к цивилизации, в Галичину. С таким отношением к людям Вас везде будет что-то не устраивать, да и не следует идеализировать население каких-либо регионов, быдла во Львове никак не меньше, чем в том же Харькове. Просто оно везде с местным колоритом.:)

2. Anusik

Anusik Member

Karbofoss у нас в місті є проблеми з культурою і національною свідомістю. І дуже великі проблеми.
    Не думайте, що я не люблю своє місто. В мене більше року сайт, на який я зібрала однодумців - там ми публікуємо історичну інформацію про наше місто.
    Є там своє коло читачів, іноді унікальні фото можно зібрати....

І так - мені дуже кортить до цивілізації! Дуже! А ще більше турбує проблема екології.

3. gvorn

gvorn Well-Known Member

Так подивіться, там і купівля продаж квартир є http://vashmagazin.ua/cat/main/

Правда, мені здається, що зараз ціни в газеті трохи завищені. Ринок нерухомості майже мертвий, кредитів не дають, готівка є тільки у малої кількості людей. Можливо і сторгуватися можна, при чому навіть досить вигідно, якщо пощастить.

4. Anusik

Anusik Member

gvorn у нас наприклад є така проблема. Ріелтори захопили ринок, тримають ціни, завищуючи їх.
    У Вас теж таке є, чи можно напряму з газдами домовлятись?

5. gvorn

gvorn Well-Known Member

Така проблема є мабуть у всіх містах. Але коли не купляють квартири, то й ріелтори можуть йти на поступки, щоб хоч щось заробити.

6. Anusik

Anusik Member

Ну ціни взагалі зрозумілі. Я так і думала.

---------- Додано в 15:27 ---------- Попередній допис був написаний в 15:25 ----------

Ще подивимось, що буде з цими "дутими" цінами на квартири при цих комунальних, і при тому, скільки вже коштуюсь продукти.

---------- Додано в 15:30 ---------- Попередній допис був написаний в 15:27 ----------

А ось ще в мене запитання.
    Чи багато у Львові онкохворих? У нас в кожній родині є онкохвора людина. Все більше - діточок....

7. wilgelmina

wilgelmina Member

звичайно що не можна сказати "в кожній родині"...але ця проблема і тут є.
    якщо за екологію переживаєте, то львів відносно "чисте" місто

8. Anusik

Anusik Member

Моя сестра каже, що після переїзду у Польщу, самопочуття покращилось.

Вночі пройшов дощ.... Іду, дивлюсь - голуби миються в калюжі... І від них колом іде біла піна... Потім придивилась - в усих калюжах білий наліт....
    Бо у нас є сажовий завод, і він викидає окис сірки.... І нафтопереробний, який замість покращення очисних споруд, просто відмазується від екологів грошима.

Мій однокласник у 26 років захворів на рак крові, бо працював на нафтопереробному на переробній установці. Вилікували його в Кийові по медичній страховці.... І усе. Навіть не зміг довести, що це виробниче захворювання.

А ввечорі в тому мікрорайоні біля заводу на на 7-9 поверхах просто нічим дихати.
    І таке по всій нашій "промисловій" частині України.

• Подобається Подобається x 1
  9. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Я знаю про онкохворих лише з форуму. Тому, мабуть, таки значно менше.

• Подобається Подобається x 2
  10. Natal'ka

Natal'ka Well-Known Member

Кілька слів про адаптацію дорослих . Мій співробітник, який переїхав в пошуках праці до Львова з південної України, досі не може адаптуватися (а минуло близько пів року). Каже, що дуже важко. Важко спілкуватися, хоч він і старається українською. Вважаю, що "стратегічно" дитині легше буде, ніж дорослому. Перший рік-два важко може бути, але те, що освоїть мову швидко - 100%. ІМХО.

11. Zapadenka

Zapadenka Active Member

ТЕма ваша цікава і актуальна. Мій хлопець з Луганщини, я зі Львова. планує переїхати сюди. Варіанти роботи і квартири в процесі пошуку. але якось до того сильно переїзд не прив"язуємо. Хочемо бути разом. Хочемо жити в культурній столиці... Йому надзвичайно важко в моральному планц залишити там батьків, друзів, роботу, але залишає. І їде... Так що Anusik є бажання жити тут-переїжджайте. тим більше що у вас там з екологією просто караул. а так і здоров"я покращите, або як мінімум не загробите (як не як до свіжого повітря Карпат ближче) і якщо зуміли бізнес там зорганцзувати, то при докладанні зусиль і тут зможете. Ми у Вас віримо! Ласкаво просимо до Львова!

• Подобається Подобається x 3
  12. Anusik

Anusik Member

З мовою в мене проблем немає. Навіть такий відчула на собі прикол коли їду машиною - чим ближче до Західної, тим легше розмовляти. І на форумі тут легше.
    Набагато важче з російськомовними розмовляти українською.

Декілька днів думаю, думаю. Переїжджати треба однозначно. А то всі зароблені гроші через 20 років підуть на лікування раку.
    Тільки треба трохи відкласти грошенят, щоб було з чого стартанути.

13. Svjato

Svjato Well-Known Member

Якщо щось вмієте дуже добре, то проблем не буде.
    Питання в іншому.
    Тут теж прописалися ригіони, то чи не поміняєте шило на мило?
    Чи може допоможете їм протистояти? ;)

---------- Додано в 20:46 ---------- Попередній допис був написаний в 20:36 ----------

Що?:bad:
    Таке про Львів подумати?:ireful:

---------- Додано в 20:48 ---------- Попередній допис був написаний в 20:46 ----------

Ну що...
    Буде в жителів така влада, на яку заслуговують...

---------- Додано в 20:54 ---------- Попередній допис був написаний в 20:48 ----------

Якщо усі сходять до дохторів, то виявиться, що у нас 102 % хворих :)
    Якщо чесно... Не знаю. Хіба хтось це лікує?

---------- Додано в 20:57 ---------- Попередній допис був написаний в 20:54 ----------

Знаю таких москалів, що жодного слова по українськи...

14. Anusik

Anusik Member

Svjato упс, я знайшла ярого націоналіста?
    А Ви дуже точно зрозуміли, чому мене тягне звідси поїхати....

15. Natal'ka

Natal'ka Well-Known Member

16. Memme

Memme New Member

Львів це дуже класно...думаю що варто переїхати, якщо ти так сильно любиш його. Завжди краще бути там де затишно...а не там де вигідно...все інше за тобою :)

17. Lilikana

Lilikana Well-Known Member

Я дуже часто переiзджала.Скажу чесно, архiтектру (море,гори) перестаеш помiчати через пiвроку. Залишаеться- экологiя, клiмат, можливiсть гарно працювати та коло спiлкування. все iнше...тож, на мою думку, не варто iхати до львова,через те, що мiсто старовинне, якшо ви не маете там друзiв i роботи.Бо е шанс зненaвидiти Львiв.
    Та й менталiтет у львiв"ян особливий...Навiть якщо вам вiн до вподоби- не означае, що зможете прижитися.
    Щоб зрозумiти все- потрiбно приiхати пожити 2-3 мiсяцi и бажано взимку.

18. Svjato

Svjato Well-Known Member

Знайшли і що?

1. екологія
    2. люди
    3. хочете це змінити.

Все вірно?

19. Lilikana

Lilikana Well-Known Member

туризм и eмiграцiя- самi знаете...:)

20. Anusik

Anusik Member

Lilikana я приживаюся дуже гарно. Є такий різновид людей, які люблять міняти життя. Але Ваша думка мені також важлива, я замислювалась про це.

Svjato люблю націоналістів :)

Друзі вони тільки ті, що зі школи, або інституту. А все інше - приятелі. Обидві мої найкращі подруги уїхали до Кийова, і це не заважає нам спілкуватися, навіть частіше ніж тут.
    А ось робота - це так.... Проблемка невеличка...

Уф вже купила білет до Львова... Слухайте - 110 гривень і назавтра ти вже у "частині Європи".

Поки передумали робити швидкі рухи. Подивимся, що нам підкине наше чудове керівництво державою з новим податковим кодексом.

А взагалі - думаю всетаки переїду :)

Я як їздила багато, стала просто відноситися до відстаней - Україна невелика. За один день її можна проїхати...
    І дуже красива наша, в кожному місці.

А в неділю я пішла з малою на Дніпро... Стояла і думала, що так вже звикла до цих неосяжних водоймищ (у нас саме велике штучне водосховище у Європі), що мені не буде їх ставати :)

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)