Хочу переїхати до Львова

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Tarasshum, 7 тра 2007.

1. gvorn

gvorn Well-Known Member

А там не тільки Київ. Зрештою можна узагальнити

• Подобається Подобається x 3
  2. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Мій друг збирається переїзждати до Львова. Реально вагомих проблеми дві і вони взаємопов"язані. Перша - знайти роботу, друга - знайти житло. :)

• Подобається Подобається x 4
  3. Anusik

Anusik Member

В мене тут невиликий власний бізнес, але я не маю рожевих мрій на тему його розвитку - все може зруйнувати новий податковий кодекс.
    Думаю, роботу знайду. Чоловік взагалі - будівельник. Вміє все - починаючи від комунікацій, і закінчуючи оздоблювальними роботами.

Скільки коштує орендувати, наприклад, квартиру для сім'ї?

Взагалі - в моєму місті середня зп у людини з вищою освітою - 1500 грн. Не думаю, що у ЛЬвові менше :)

Ще мене цікавить питання адаптації дитини. Вона нажаль, російськомовна, хоча вчиться в українському класі.

• Подобається Подобається x 2
  4. gvorn

gvorn Well-Known Member

Якщо дитина українську мову хоча б розуміє, то не думаю, що буде велика проблема з адаптацією

Так податковий кодекс що в Кременчузі, що у Львові однаково буде діяти :)

5. Anusik

Anusik Member

gvorn ось і виходить - втрачати нічого :) Взагалі, планую на наступні вихідні поїздку у ЛЬвів. Подивлюся, поміркую...

А ще - моя сестра зараз у Польщі живе, архітектор.....
    Коли я почала розмірковувати, куди переїхати, то по-перше вибрала Західну, бо мені важлива КУЛЬТУРА спілкування людей. По-друге - поряд у Франківську свекри, все ж таки 120 км не відстань. По-третє - сестра теж у 100 км. від кордону і вільно може їздити.

Моя мама народилася у Кремінці, пробабця польська еврейка, я ось і думаю - чого мене туди тягне :)

• Подобається Подобається x 5
  6. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

З школою для дитини думаю проблем якраз буде найменше, бо є на вибір багато. Можна глянути тут на рейтинг шкіл за результатами ЗНО http://news.most.ua/node/68779

• Подобається Подобається x 1
  7. gvorn

gvorn Well-Known Member

А що Ви хочете побачити за ті вихідні? Центр - Оперний театр так, але такі речі як наявність роботи, спілкування, квартири і їх ціни, людський фактор. Все це за вихідні не побачите точно. Вже були тут на сайті деякі люди, які спочатку рвалися до Львова, а потім так само стрімко рвалися в рідний Донбас :)

8. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Однокімнатні від 700 грн. в місяць (це не в центрі). Можна дешевше - але або має дуже пощастити, або квартира буде в жахливому стані.

9. Anusik

Anusik Member

Ні я буду у справах. Розумію, що за 2 дні місто не вивчиш.

Моє місто відрязняється і від Донбасу, і від інших міст. Мала нагоду об'їздити всю Україну.
    Повернутися завжди можно. Це не є проблема.

Не забувайте - моє місто маленьке, 250 тисяч. Проблеми по-типу "робота, квартира" у такому місті я знаю.

У нас є стальзавод, і коли люди почали бастувати за маленьку зарплатню, група Жеваго (+Коломойський) загнали туди гастарбайтерів з Луганська. І сказали - валіть усі нафік, або працюйте мовчки. От вам і "свобода, равенство и братство".

Так от, тепер вони ще один стальзавод будують. Ми вже "вирвалися" по онкозахворюваннях на перші місця на Україні, при тому, що наш онкодиспансер (навіть немає онколікарні!) розміщено у будівлі лікарі 19-го сторічча.

У Дніпрі ми вже не купаємось - з кінця червня там дохне риба и зеленіє вода.
    У Пслі - не знаю що, але на ньому будують цей новий завод, і коли ми купалися влітку, малу обсипала алергія.
    Питну воду ми купуємо по 25 грн за 19 літрів......

Коли було спекотно, в мене зупинялося сердце. Я не могла навіть працювати. Бо у нас висока радіація. І мій чоловік з Франківська тут був перше літо, сказав, що у нас тут "піпец" і жити взагалі не можна.
    У нас дуже багато викидів у повітря...

---------- Додано в 18:09 ---------- Попередній допис був написаний в 18:08 ----------

Cherubina дякую. У нас однокімнатна "не в центрі" не менше 1000.

10. вільний_слухач

вільний_слухач Well-Known Member

вона трошки помилилась... за 700 нічого немає. газеті не можна вірити
    1-кімн ~1200-1500

11. Anusik

Anusik Member

Трошки втручусь у тему.
    Істиний Київ я побачила позаминулу зиму на самому північному районі - Оболоні.
    Висотні дев"ятиповерхівки-мурашники, а біля входу у дитячий садок - намерзлий лід, причому коли намерзав - дув вітер, і вийшли такі-собі "хвильки". Вбитися легко, переміщуватися взагалі неможливо.

Київ це темп і ритм. Це люди-мурахи, які біжать, біжать. А ці метро - взагалі мені нагадують тарганів, які під землею по комунікаціях лазять поміж точками А і Б.

В мене подруга там 4 роки. По-типу віконний бізнес. Вище свого рівня не підніметься - не дадуть. Куйовдиться там і вічно перелякана - чи стане заплатити за офіс, квартиру....

В Киойві гарно тим, хто там народився, або має "велику волохату руку" у бізнесі. Залишок людей - звичайні роботяги, яким і в гору немає подивитися.

А з приводу радіації - згадаєте той "туман" влітку, що стояв у Москві і у нас в Кийові. І Дніпро уже занапастили. Ще пару рочків, і купатися там зась.

12. Anusik

Anusik Member

вільний_слухач зрозуміла.

13. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Знаєте, я змогла адаптуватись в іншій країні, в якій не хотіла жити. Тому думаю, що у Вас не буде проблем з адаптуванням в іншому місті, до якого Вас тягне :)

14. gvorn

gvorn Well-Known Member

15. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Та я тиждень назад напитувала квартири, так що не "по газеті" говорю. На Левандівці дивилась дві квартири по 700... і одну на Топольній. Так що таки є.
    Правда, стан... ну, якщо дуже скрутно, то пожити можна, ну але....

П.С. До речі, забула зауважити - це 700 гривень + комуналка. комунальні послуги в цю ціну не включені. Так що хто знає, скільки то вийде, коли по нових тарифах за газ і опалення заплатити.

16. Anusik

Anusik Member

Комуналка буде ще +500 грн. не менше.
    Взагалі сижу собі уже декілька днів думаю, аналізую....
    Все ж таки важко покинути все і переїхати.
    Хоча, якщо подивтися - ми сюда приходимо голі і звідси голі ідемо, і взяти в могилу з собою нічого не можемо.
    Візьму собі тайм-аут, буду дивтися, і міркувати. Якщо у когось ще будуть думки - висловлюйте.

17. gvorn

gvorn Well-Known Member

Ну Ви вже так не порівнюйте. Так можна в релігію піти

То ще залежить від пори року і типу опалення квартири. Якщо п"єцами, то зимою буде однозначно більше

18. wilgelmina

wilgelmina Member

Anusik, звичайно переїзд важке рішення, сама колись міркувала чи варто їхати вчитись далі у столицю, залишилась у Львові.

Допоки молоді, спробувати завжди можна, тим більше родина тут близько у Вас. Проте, я б радила спершу зорієнтуватись з роботою, підшукати варіанти. Бо як би не було у Львові виробництва майже немає, живе сфера обслуговування, та не на широку ногу.

У всякому випадку бажаю Вам успіхів і натхнення на життєві зміни) бо все на краще.
    P.S. була влітку на сході, в луганській області. димарі, що випускають дим тоннами всіх кольоровів веселки, це красиво, але ж НЕБЕЗПЕКА яка!!!
    В плані моральному - у Львові шанують та поважають певно шо всі національності світу, дитині з російською мовою проблем не буде, діти швидше навіть ніж ми дорослі

• Подобається Подобається x 5
  19. Anusik

Anusik Member

gvorn розумію. Я бачу ціни приблизно однакові. А як з продажем квартир? Наприклад знаю, що у Франківську 2-3 кімнатні в новобудовах в межах 50 тися у.е. Але там дуже багато новобудов.
    Про мої міркування на тему "голі приходимо" - я завжди так кажу, коли щось втрачаю, і мені важно. Це, щоб не впадати у відчай за матеріальним.

wilgelmina дякую за відповідь. Так, більш за все мене штовхає екологічна ситуація і культурна.

Якщо дозволите, коротка розповідь про вибори....

Було 2 основних кандидита на мери. Один діючий. При ньому завжди немає проблем з водою, як гарячою, так і холодною. Опалення вчасно. Дороги ремонтували після зими цілими пластами, і при тому що ми не обласний центр.
    Коли були снігопади - чистили не зупиняючись.

І тут приходит другий кандидат - депутат ВР, від БЮТ. За весь час - жодного закону для міста. Сам чи то чечен чи азер. І притаскує за собою чучмеків, які поставили Льоню у Кийові.

Починається бруд. Випускають газети, де обзивають місто помийною ямою, і винять діючого мера. І все це триває з мовчазної згоди наших жителів.

Я сама балотовулася у депутати. Маю соціальні програми, думала, все по-чесному... А що там було! Підкупи прямо на виборчих дільницях, фальсифікації.... Мрак. І бруд.

Ще не проголосували, а "новий мер" вже святкував з командою у найдорожчому ресторані і заявив, що вже виграв. Хоча результатів офіційних немає і по-сьогодні.

Страшніше за все те, що його вибрали 1/6 жителів. А всі інші? Тупа, мовчазна згода!

Я знаходилася на дільницях весь день. Голосували одні бабці, яким роздали цукор і гроші. Молоді дуже мало, а середнього віку - взагалі може 2-3%.

Кого з знайомих членів комісій не питаю - кажуть - повально підтасовки. І всі мовчать!

А 2 роки тому у нас місцевий бізнесмен на Порші вмолотив сім"ю насмерть. Їхав близько 180 км/годину, п"яний та обкурений. Людей поразривало на частини, а він виліз з машини і став сміятися, так його "гребло".
    І коли стало питання, чи був він нетверезий, всі свідки за 2 роки слухань відмовились від своїх показань!
    Коли збирали свідчення ще на початку, я знаю людей, які бачили його у клубі, як він валявся на підлозі і чули, як його друзі відмовляли його їхати п"яним. І всі вони побоялися надати свідчення!

Чи может таке по всій Україні? Скажіть мені? Всі люди стали тупим бидлом, всіх поставили на коліна?

---------- Додано в 14:08 ---------- Попередній допис був написаний в 13:08 ----------

От і я думаю, що не всі.... Просто ламають нас як хочуть.
    Я дивилась-дивилась і зрозуміла - всетаки є різниця між Сходом і Західом.

---------- Додано в 14:12 ---------- Попередній допис був написаний в 14:08 ----------

Ще хотіла додати - я узагальнюю свої враження. Нікого не хочу образити.... Наболіло.

20. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Думаю, що таке є в кожному місці в більшому чи меншому ступені. Хабарі теж є всюди: навчальні заклади, лікарні, держ. установи.. І люди не завжди привітні, і справедливість частенько відпочиває.. Різні лише погляди на це все у тих, хто сидить у Львові, бо не має куди вирватись і доводиться то все терпіти і у тих, хто любить це місто і тому легше сприймати негатив.

а де твій аватар? :)