Хочу переїхати до Львова

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Tarasshum, 7 тра 2007.

1. gvorn

gvorn Well-Known Member

:)) Ех, весела Ви людина...а разумна яка...
    Якщо Ви подумали те що не подумав я, то як Вам не стидно...;)

2. lyanochka

lyanochka New Member

Мені одна напів-Львів"янка-напів-Киянка вчора сказала так: " У Києві я працюю, але жити там неможливо так, як я живу у Львові. Тому, якщо працювати - Київ, а для життя- Львів".
    От і постає питання: ми живемо чи працюємо? :)

---------- Додано в 20:22 ---------- Попередній допис був написаний в 20:16 ----------

Я прожила все життя в такому собі районі "Новий Львів"( для необізнаних - там 3 парки поруч, майже один в один переходять), де з вікна крім зелені більше нічого не бачила.
    А Київ для мене асоціативно це машини ,дороги, машини, будинки, люди без ознак усмішок, знов машини... - і так без кінця і краю....
    Може мені хтось покаже справжній Київ? Там де "зелені більше"?
    Не ображайтесь, КИЯНИ, але по зеленому кольору Львів дуже насичений! Дай Бог кожному місту таким зеленим бути! Аби не зник той колір під приватними хоромами... :sad:

• Подобається Подобається x 2
  3. Saszko

Saszko Well-Known Member

Ті з киян, хто хоче переїхати до Львова, чи до іншого українського міста (тобто поміняти шило на швайку), саме через місто і його соціум, а не через, наприклад, сім'ю чи вигідну роботу, ті кому не до вподоби культурна атмосфера києва - то просто не корінні кияни, ті, кому Київ нерідний, приїжджі, котрі не вжилися тут. От тому таке прагнення у декого. Хоча ще один характеринй момент - спілкування здебільшого російською, очевидно, для когось це вельми важливо.

4. Alter

Alter Well-Known Member

а все-таки у Києві зелені більше
    це я Вам як львів`янин львів`янці скажу ;)
    можливо в Вас ті поїздки в Київ були короткі, ділові?Ну тоді звичайно, Ви промчались на таксі по центральним магістралям, асоціації зрозумілі...це всеодно якби хтось приїхав до Львова на два дні у справах, і мотався б між міською радою та головпоштамтом, а потім сказав-"ну бачив я той Львів, два готелі, три кав`ярні, а людей-не проштовхнешся!"
    Запевняю Вас, по кількості і площі парків і скверів Київ на порядок перевершує Львів, і це зовсім не причина для холівара.
    Будьмо об`єктивні
    Львів має свої переваги!

А машин у Києві багато, так, і будинків, ага :mocking:
    Ну а людям посміхайтеся, і вони вам будуть посміхатись :)

• Подобається Подобається x 1
  5. SITARNET

SITARNET New Member

Так. Ви вірно кажете. Я з Вами згоден на всі 100%.

P.S. :)

6. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Київ - столиця.

Столиця завжди є не "чиїмось" містом, але містом для всіх. Когось напружує російськомовне спілкування? Але щодня на вулицях (і на роботі) я чую і англійську, і українську і російську мови. Часто - польську та німецьку. Іноді - французьку, суахілі чи сенегальську. Бачу людей з різним кольором шкіри. І мене не обурює ні їх присутність, ні те, що вони не в вишиванках. Чи навпаки - якщо хтось одягне вишиванку, чи киргизьку шапку або ж військову каску. Навпаки, якщо люди їдуть сюди - значить тут є щось приємне для них, для кожного. Обурює лише, якщо хтось смітить - я обов"язково підхожу і кажу, що перетворювати вулиці в смітник не варто.

Так, тут досить багато людей і автівок. Але мене то не напружує, бо навіть серед людського тлуму щодня можна завважити щось цікаве і нове.

Люди не посміхаються? Неправда. В суботу та неділю, коли центр міста закрито для машин - там дуже багато людей - як похилого віку, так і молоді. Ніякі президенти з їх кризами на можуть заставити їх не посміхатися.

Мистецьких та інших подій в Києві - сотні щотижня! Це одночасно може бути приїзд і виступ Президента Клінтона, концерт камерної музики в костьолі, свято на Андріївському узвозі, новий балет в Національній опері, виступ українських виконавців на Майдані Незалежності, вистава в Театрі Драми і Комедії на Лівому березі або в театрі Російської драми, чи конкурс виконавців хорової української пісні на Співочому полі. І ще сотні і сотні інших!

Розміри Києва та міст-супутників, які вже злилися з Києвом - зовсім не маленькі. Існує стереотип про величезну Москву і невеликий провінційний Київ. Розвіюю його. Ось вам Москва і Київ (кордони Києва - пунктиром) в однаковому масштабі:

Львів на мапі у тому самому масштабі, в межах львівської окружної дороги, буде приблизно займати розмір тієї темнішої плями на мапі Києва.

Як бачите - площа Москви і Києва відрізняється ненабагато. Львів суттєво менший (на його щастя :) ).
    Але Москва має населення втричі більше, ніж в Києві, і ті простори, що в Києві зайняті парками, скверами і Дніпром з великою кількістю заток - то в Москві зайнято автомобілями, шклом, бетоном та міліціонерами :pardon: Буваю в Москві досить часто, і така кількість правоохоронців просто напружує - постійне відчуття, що хвилину тому тут знову сталося щось трагічне. Місцеві ж того просто не помічають...

Останніх кілька місяців в Києві також побільшало молодого приїжджого люду, на дорогих автівках, якому наплювати на все, і який приїхав грабувати місто і Україну... Вони розважаються по-своєму, а після розваг часто влаштовують нічні перегони на тихих вулицях Києва, з диким вищання гуми та ревом моторів, а автомобілі їх "папіків" квакають щодня "спецсигналами" чорних автомобілів, від чого за останні роки кияни вже встигли відвикнути... Але хочеться надіятись, що то - минуще...

А ось Львів - то щось цілком інше. Це спокійне старовинне місто, де відчувається аж ніяк не жорсткий ритм бізнесу, а плин, переплетення, нашарування часу. Хоча то потроху також змінюється...
    ...У Львові, в замках ЗУ, в Західній Україні взагалі - наприклад, в таких містах, як Чортків - я відчуваю сум, бо мимоволі порівнюю цю потріскану і облуплену красу з іншими європейськими містами, які задбано до фантастичного стану... Все це мало б бути і тут. Але не є. Хіба що де-не-де, плямами: центр Львова, самий центр Жовкви і ще деякі місця, де тліє надія... Але вже стомлює ця хирлява надія. Вже давно хотілося б впевненості. А її - і близько немає.

Останнє редагування: 9 жов 2010
    • Подобається Подобається x 6
  7. Полковник

Полковник миється в бані

И правильно.
    Москва-говно.
    Киев-форева!

8. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Устамі младєнца, як кажуть. Це ВИ сказали, ніхто за язик не тягнув. :pardon: :haha:

Невже вас так глибоко травмувало те, що Київ за розмірами майже такий самий, як Москва? :)))

Може це вас заспокоїть: площа Баку більш ніж в 2 рази більша за площу Москви. А площа Пекіна - більша за площу Москву в 16 раз. :)))

• Подобається Подобається x 5
  9. Nevermind

Nevermind Просто персона

Площа Москви - 1081 км2, площа Києва - 839 км2. Ніколи б не подумала, що різниця між ними така несуттєва. Мені завжди здавалося, що Москва - в 3 рази більше Києва. До речі, площа Львова - 182 км2.

---------- Додано в 10:10 ---------- Попередній допис був написаний в 10:06 ----------

А ще - площа Севастополя майже така як й Москви - 1079 км2.

10. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Та якби не ті дурні парки та Дніпро, то вже перегнали б... :haha: Тому й парки вирубують, і Дніпро засипають. :)))

Тварюки. :ireful::ireful::ireful::aggressive::aggressive: :aggressive:

11. Nevermind

Nevermind Просто персона

Так, я вважаю, що дельта в 242 км2 - це здебільшого площа Дніпра. :)

• Подобається Подобається x 4
  12. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Не зовсім міста, там по-перше рахуються акваторії, а по-друге мається на увазі теріторія Севастопольського горсовєта, там не всюді є забудова, тобто місто у повному розумінні цього слова!

За населенням навіть і більше, а за площею ні! Уявіть собі як нам важко! ;)
    Хєх, бідни ми бідни, хоч би хто поспівчував!

А щодо теми... не варто, напевно! :)

• Подобається Подобається x 3
  13. Полковник

Полковник миється в бані

А площадь пос. Московского больше пос. Киевского?

• Подобається Подобається x 3
  14. -Erebus-

• Подобається Подобається x 1
  15. Полковник

Полковник миється в бані

А пос. Львовский как с размерами?

16. -Erebus-

17. Nevermind

Nevermind Просто персона

• Подобається Подобається x 4
  18. Anusik

Anusik Member

Чи має сенс переїжджати жити у Львів?

Шановні добродії.... Я ось тут "пережила" вибори "з середини" в своєму місті... І те, що побачила - мене вразило.
    Нажаль, моє рідне місто, яке має непросту історію, залишило майже все корінне населення - євреї, і залишилися тут нащадки робітників великої кількості заводів - люмпен-пролетаріат.
    Я дуже втомилась від хамства Центральної України.

Мій новий чоловік з Франківська, і цього літа ми там відпочивали тиждень. Мене вразила різниця між однаковими, на перший погляд, жителями однієї країни.
    НАВІТЬ НА РИНКУ Франківська мене НЕ обхамили! Я таке вперше бачила!
    І скільки ми їздили по Західній - завжди привітність....

Я дуже люблю Львів з дитинства, коли взимку, шкільною екскурсією ми їхали до Яремчи. Така архітектура.... Така краса. А ваші кав'ярні, а ваше високе почуття гумору...

Тепер я хочу задати питання - якщо я наважуся переїхати у Львів жити, чи важко мені буде адаптуватися, знайти собі місце у роботі, дитині школу і т.д.

19. gvorn

gvorn Well-Known Member

20. Anusik

Anusik Member

Дякую. Читаю. Але я не люблю Київ. Взагалі - дуже не люблю.

а де твій аватар? :)