Хочу переїхати до Львова

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Tarasshum, 7 тра 2007.

1. marijka

marijka Member

Утримує лише сім'я, в якій я народилась. А так більше нічого такого, без чого ну ніяк не могла б прожити. Переїхати до Львова - це ж не значить ніколи не бачити більше Києва.

• Подобається Подобається x 2
  2. Svjato

Svjato Well-Known Member

То все неправда. Одна держава, одні кордони. На спір міг би пошукати і дешеві базари і дешевші харчі, але то даремна трата часу.

---------- Додано в 00:25 ---------- Попередній допис був написаний в 00:17 ----------

Ну тут культурний форум. Зібралися не найпростіші люди. Простих і у вас не бракує... Кіко там пенсія? 700 гр? Черновецький ще сотку докидав... Тут не докидають.

Я наводив приклад: 2008.
    Трулейбус, трамвай в Києві 50 коп. Квиток із голограмо.
    Львів 75 коп. ... Бачили би ви тоді той квиток - совок та й годію І де справедливість?

Забудьте про ціни - гречка подешевшає, як тільки розкуплять дорогу... А в питанні ціноутворення в нас ще повний ідіотизм...

П.С. У Львові таки краще жити, хоч в Києві повітря м'ягче :)

---------- Додано в 00:27 ---------- Попередній допис був написаний в 00:25 ----------

Шо правда то правда...

3. adelle

adelle Member

і я так хотіла, от тільки я не з Києва, а з Дніпропетровщини. роботу по інету вже мала (я теж перекладач), тому взяла і переїхала. живу у Львові майже два місяці. із плюсів - атмосфера тут надзвичайно приємна, більшість людей дуже ввічлива і гостинна (я навчалася в Харкові, то різницю легко відчути). і архітектурою можна милуватися нескінченно :). щодо мінусів (вода, транспорт і тд) - а де такого не буває? у мене і в Харкові був бойлер, і в цій квартирі є. у пробки я рідко попадаю, бо планую, коли йти гуляти (графік роботи гнучкий, дозволяє). єдине, що для мене дуже незвично - це погода. до цього року я ще ніколи не одягала пальто в серпні... холодно :sad:
    але все одно я містом дуже задоволена :good:

• Подобається Подобається x 3
  4. marijka

marijka Member

О, вітаю! Бо наважитись таки, це вже величезний крок. У мене поки нестабільні замовлення і таке інше, але розвиваюся) Так що колись теж реалізую давню мрію.

От бачте, так і є! Атмосфера інша, люди інші. Невже невеличка компенсація у вигляді перебоїв з водою, холодом і т.д. того не варта?

Я така людина, що мені головне психологічних комфорт. А там вже до іншого і пристосуватись можна. От, дійсно, бойлери гарний вихід. А холод..Загартуєтеся:tongue:

5. gvorn

gvorn Well-Known Member

А в чому проявляється та м"якість повітря? В мене друг з Києва до Франека переїхав, говорив що у Києві не має чим дихати через велику загазованість і що мав через те проблеми з органами дихання

6. Я чомусь з таким рідко стикаюся. Може, просто звикла, бо іншого не бачила.

Це дебілізм. На жаль, ще залишилися люди, які вважають, що українською розмовляють лише селюки.

Що саме ви мали на увазі?

На вихідних купувала на базарі джинси. Ціна стандартна 350 грн. В Одесі такі можна купити за 250-300.

Тепер справедливість встановлена: тролейбус по 1,50, метро по 2. :)

Дивлячись в якому районі. На Нивках повітря нормальне, бо в основному хрущовки, заводів нема, дороги не дуже завантажені. В якомусь спальному районі набагато гірше.

• Подобається Подобається x 1
  7. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

А то вже як попадеш:)В Одесі на 7 км(була там в серпні)не так вже й дешево.Дешевше тілки оптовикам, а в основному все як унас в місті.В неділю їздили на базар в Вознесенськ(невелике провінційне містечко, 40 км від нашого)казали, що там дешевше , ніж у нас.так от джинси татові купили за 420 гр.Середня ж ціна-350грн.

8. marijka

marijka Member

Маю на увазі статус міста як центру аристократичного світу, ну, знаєте, є такі люди, котрі пихаті зі свого статусу киянина, типу інші міста - дрімуча провінція. От я живу у Києві і мені весь світ винен!Самі "пані та панянки") Не знаю, чогось чисто суб'єктивно так пригадалися ці стрічки.

А ще у нас багато людей, які назвиють себе "русские люди": тобто українонаправлений світ для них щось таке низькопробне. Типу, ми живемо у Києві, старовинному місті російської культури, а тут якість "укрАинцы" під ногами вештаються зі своїми "пунктиками" у вигляді мовного питання, національних інтересів і такого іншого.

9. Це в основному старші люди? Бо серед молоді я такого не зустрічала.

Їх можна в чомусь зрозуміти.
    Корінні кияни в основному завжди були російськомовними. Україномовними були приїжджі з сіл, часто малокультурні, чим сформулювали такий стереотип про україномовних.

Мама там була в серпні. Купила літні брюки за 180. У нас будуть десь 200-250.

10. thinkers

thinkers Well-Known Member

Це ви про Київську Русь? Чи про яке "завжди"?

11. marijka

marijka Member

Цитата:
    Допис від Бійцівська Рибка Переглянути допис
    Корінні кияни в основному завжди були російськомовними.

Часів царської Росії і цієї ж культури. Звідти і цей культ, про який я кажу.

12. Alter

Alter Well-Known Member

Думаю справа в тому що у Львові вулиці вузькі, рельєф...наприклад на зупинці трамв3 "вулГорбачевського" влітку інколи такий смог стоїть, хоч кисневу маску вдягай. А всього-навсього парочка вбитих маршруток проїхала...
    У Києві вулиці просторі, продуваються гарно, ну і зелені більше
    Ну а нарахунок Франківська-там руху суттєво менше на дорогах, та й людей на вулицях менше.Просто інший ритм життя

13. gvorn

gvorn Well-Known Member

Наявність широких вулиць в Києві не рятує його від загазованості. Чого вартує хоча б пройтися по проспекту Перемоги чи Хрещатику. Ширші вулиці, більше машин.
    А більше машин, тому що більше народу ну і звичайно вищі доходи дозволяють більшій кількості людей купити авто

14. Про радянські часи.

15. Svjato

Svjato Well-Known Member

Та у Львові воно якесь сухіше, може пилу більше :sad:
    В Києві чи то від Дніпра, чи то від більшої "правильноасфальтованості" чи від прибирань на вулицях :pardon: але повітря м'якішим видалося влітку. Взимку - то все єдне...

16. thinkers

thinkers Well-Known Member

скільки років Києву і Львову знаєте? а скільки радянські часи тривали?
    так получається, що не "завжди", а останнім часом...:)

17. Для історії останнім часом, а для життя людини багато. Що поробиш, не можуть пам'ятати люди старіші часи.

18. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Ці порівняння Києва та Львова і т.д. такі, хм.., нерозумні. Все-одно, що порівнювати, що смачніше - диня чи оселедець. :)))

19. gvorn

gvorn Well-Known Member

А чого, дуже багато спільного...Особливо те, що покоління з совка рулить і там, і там...Хоча комусь може і оселедець на дині подобається, і кавун з часником :)))

20. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Одня лише ця цитата, скерована духовною точкою, чого варта...
    :haha:

а де твій аватар? :)