Хочу переїхати до Львова

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Tarasshum, 7 тра 2007.

1. marijka

marijka Member

0т-от! а то кажуть тут роботи нема, буде:good:

я, думаю, таке питання все було вище: то скільки мінімум треба заробляти для дівчини,щоб жити у Львові? (житло не обов'язково у центрі)

о,до речі,ще питаннячко:а як тутешні хлопці ставляться до киянок?:give_rose::)

• Подобається Подобається x 1
  2. nastinka

nastinka відсутня

У нас самі файні хлопці))) гарні такі ммм)))
    вас які цікавлять?)
    серйозні в піджаках?) я таких не багато бачу.) мабуть працюють(

3. marijka

marijka Member

та чула, що файні;)а в піджаках, не в піджаках, головне,щоб до душі:give_rose:

4. Zireael

Zireael миється в бані

з будь якої точки планети варто переїхати до Львова.

• Подобається Подобається x 2
  5. Яруська

Яруська Well-Known Member

От це ідеальний варіант- заробляти в Києві чи Кракові, а поживати у Львові. А в мовний конфлікт я не вірю.

Я років 10-15 тому теж так вважала:dntknw:

6. marijka

marijka Member

сподіваюсь зараз теж так вважаєте?;)

7. А які у вас середні зарплати?

8. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

ВАрто!
    Якщо Ви жити не можете без цього міста
    Якщо любите його всією душею і всім серцем.

9. Яруська

Яруська Well-Known Member

На жаль ні.:scratch_one-s_head:
    Точно не знаю, але думаю, що після того як в Києві їх познижували, то такі самі. Мабуть...
    Що мене найбільш "уміляє"- то телекурс долара по 5.05:wacko:

10. Що поробиш, не всім же подобається жити в мурашнику.

11. Fon

Fon whom how

до мене приїжджають з харкова і кийова, то вони хочуть жити у львові. бо тут старовина і колорит 20-х років. "всякі там філіжанки і кавярні" )))
    але пожили тиждень на квартирі на сихові і всі одностайно перехотіли. такого добра і вдома вдосталь і чистіше і рідніше. переважно коли кажу що хочуть залишитись це ніби перший ефект незвичності і новизни. я також дуже хотів залишитись у мешкольц а потім в егері а потім в будапешті. і накінець вчепився в стовп в празі і казав "нипоїду туда" )))
    але якщо наважились переїхати, то звикайте до місцевого колориту. буде пропадати воад на паску і світло в новоріну ніч. гаряча вода це як за часів володимира великого - удєл багатих і сильних. болото під ногами в дощ, пилюка в роті в спеку і МАРШРУТКИ )))) переповнені, тісні зі сковзняками і бабцями котрим всюдай дує, закрий вікно ))
    звісно бабло. люди живуть в києві, отримують гроші нормальні, приїжжають, бачать що дешево і хочуть залишитись. але ж тоді прийдеться працювати тут за менші гроші і все стрімко вирівнюється. а ше в нас полтва, котра в сильний дощ входить під земльою з берегів на липинського і починає приємно пахнути на цілий шеченківський район. ше в нас бувають землетруси і сильні шторми. тому дуже-дуже не рекомендую приїжджати на пмж до львова. кому ви тут потрібні? :russian_ru:

12. gvorn

gvorn Well-Known Member

Ой, я Вас прошу! Невже у Києві чи Харкові не має болота під ногами, поганих доріг чи переповнених маршруток. Чого вартують відключення гарячої вони у Києві, про які вже стільки писали...І Дніпро не завжди гарно пахне, не говорячи про близьку присутність Чорнобиля як міни сповільненої дії.
    Я б сказав, що тут питання лежить в іншій площині. Якщо Ви хочете переліченого вище не бачити, то про переїзд з одного в інше місце України не має сенсу говорити. Від перестановки доданків сума не міняється.
    Якщо дивитися чисто з матеріальної точки зору, то звісно що краще жити в Києві, можливо в Харкові чи Дніпропетровську. Там і роботу швидше можна знайти, і заробітки більші...
    Але якщо Ви хочете жити в україномовному місті, старовинному і хоч в чомусь трохи наближеному до Європи і при цьому терпіти все це про що написано вище, так тоді до Львова варто їхати. Інакше треба просто їхати з України геть...і шукати, бо навіть далеко не кожне місто в тій же Європі буде таким, яким воно здається на перший погляд. В кожному великому місці є і бруд, і корки на дорогах, бомжі, шум...
    Так що якщо можна так сказати - з духовної точки зору Львів все таки виграє з усіх українських мість, але з матеріальної - він такий же, а може в чомусь і гірший. Головне, щоб приїхавши до Львова керуючись духовною точкою, не розчаруватись під впливом матеріальної...

Останнє редагування: 8 вер 2010
    • Подобається Подобається x 3
  13. Ой, щось я вам всім не вірю. Може, в Києві зарплати вищі, але й ціни вищі. Вже майже два роки на ЛФ читаю дописи львів'ян. Що вам сказати? Живете ви ДАЛЕКО НЕ БІДНО. Ходите постійно по ресторанах, відпочиваєте за кордоном, їздите по Україні. Моя сім'я такого собі дозволити не може, живучи в Києві.

14. gvorn

gvorn Well-Known Member

Не можна говорити вибірково. Хтось ходить обідати кожного дня в ресторан, а хтось не має за що зібрати дитину в перший клас. Хтось їздить на супер машинах, а хтось не має чим заплатити за газ...І так по всій країні.
    В Києві всі ресторани-кафе набагато дорожчі, ніж в інших містах. А якщо говорити про товари повсякденного вжитку, харчі, то ціни більш менш рівні
    Зрештою, навіть те, що багато форумлян-колишніх львів"ян живуть зараз не у Львові теж наводить на деякі роздуми

• Подобається Подобається x 4
  15. У мене одногрупник з Рівного. Каже, що у них одяг і харчі суттєво дешевші. Щодо Львова не знаю.

Погоджуюся, в принципі. Але мене просто смішить те, що деякі люди думають, що в Києві життя набагато краще. Добре у нас живуть в основному ті, хто займає високі посади на фірмах, підприємці, чиновники або банальні крадії. Вчителі, лікарі, пенсіонери, звичайні працівники переважно небагаті. Врахуйте, що ціни високі, особливо на харчі, транспорт, комуналку. У мене далеко не всі знайомі відпочивають за кордоном, мають дорогі машини чи часто ходять в ресторани. В той же час на ЛФ читала про таке від багатьох форумлян. З цього роблю висновок, що у Львові немало заможних людей.

Якщо ви про емігрантів, то серед них є люди з різних міст. Якщо про тих, хто живе в Києві, то я не розумію, навіщо їхати до нас на роботу. Заробиш більше, але ж скільки з'їсть оренда квартири! Та й проблем багато: постійні затори, набитий транспорт. Київ теж не гумовий.

16. gvorn

gvorn Well-Known Member

Я теж не розумію чого їхати до Києва, якщо говорити загалом. Але в кожного може бути своя причина, наприклад фірма дає квартиру або хтось бачить можливість втілення своїх амбіцій, або просто не може знайти роботи у Львові - таке буває досить часто. Маю декількох знайомих, які їздили працювати до Києва, але зрештою вернулися назад. Стосовно заторів - на жаль вони є у Львові теж. Тут треба брати до уваги, що в Києві є метро, що дещо розвантажує місто. У Львові все їздить вулицями, маси маршруток в тому числі

Я мав на увазі людей, які не живуть в Україні. У кожного ж була якась своя причина, щоб покинути Львів і більшість виїхали мабуть з ненайкращого життя. Є таке прислів"я "Від добра добра не шукають". Так що, якщо б у Львові все було б добре, то виїзжали б менше

17. marijka

marijka Member

От розумієте, ціни, пробки, пилюка, замлетруси..Не знаю як іншим, я б змогла це терпіти. А от коли у місті кожен одне одному ворог, де брендовий одяг - ваша соціальна успішість, де за ненафарбовані нігті вас можуть зі скандалами виперти зі співбесіди,мовляв, не того рівня, де крута тачка, буржуйська мобілка і таке інше у такому дусі відкриває до вас "душі" оточуючих...У такому лайні не хочеться жити(
    Може я наївна, але мені здається, що Львів за рахунок того, що тримається на традиціях, береже ще якість суто людські цінності, ну хоча б ставлення до родини як такої та до сімейних цінностей. Далі, звичайно мова і культура...Бо у нас коли говориш до когось російськомовного українською на тебе дивляться збебільшого як на ідіота, якому закортіло повистьобуватись. Ще бісить отой культ "аристократичності", знаєте, часів "За двома зайцями" та "12 стільців".
    У Киїєві панує якась завіса взаємобайдужості,от нема тут громади чи що. Усім грубо кажучи на все "пофіг". Сміття усюди.
    Так, Київ теж має свою історію, традиції, красу. Але соціум змушує від усього цього бігти кудись подалі. :bad:

---------- Додано в 22:01 ---------- Попередній допис був написаний в 21:55 ----------

от так, для цікавості, зайдіть на київський форум...як на мене, то атмосфера там зовсім інша.

18. gvorn

gvorn Well-Known Member

Якщо Ви думаєте, що у Львові таких не має, то будете розчаровані...Все залежить від людей персонально. У кожного свої цінності :)))

19. marijka

marijka Member

Це зрозіміло. Але у Києві це суцільно...У Львові хоче є, де душу відвести)

20. Karbofoss

Karbofoss Well-Known Member

Скажіть, БЛ, Ви народились і все життя прожили в Києві? Складається враження, що вас там нічого не утримує.

а де твій аватар? :)