Хочу переїхати до Львова

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Tarasshum, 7 тра 2007.

1. консультант

консультант Дуже важлива персона

То хай йде в готель або в хлів, там прибирати не потрібно. Дуже тугий вид бізнесу.
    А про різні збудники захворювань, які можуть залишитись в квартирі навіть страшно думати. Одні воші або мандивошки чого вартують...

2. mavka

mavka Well-Known Member

це приблизно 200 баксів... :scratch_one-s_head:
    минулого року мені пропонували на початку Академічної за 2000/міс. о_О
    може бути, щоб ціни так впали ?

3. Patrick

Patrick Well-Known Member

Це називається "понти для прієзжих".
    Не треба було йому свій американський паспорт показувати.
    .... з мене також раз хтіли (коли я прилетів інкоґніто і не хотів щоб батьки мене зустрічали) 300гр. за таксі від аеропорту до к-ру "Зірка". А зійшлися на 60..., гривнів , звичайно.

• Подобається Подобається x 2
  4. mavka

mavka Well-Known Member

та ні, :) це не були понти - "in law" давно в тому бізнесі й серйозно. мене цікавило приміщення з "панським "входом , тому такі тільки й показували :)) але в Клівленді подібного вигляду й площі - дешевше. парадокс.

5. Patrick

Ні , Мавко, - не парадокс. Багато чого в США/Канаді дешевше ніж в Україні - якісний фірмовий одяг , авта , можливо і житло.Враховуючи що , наприклад кондомініум(квартиру) Ви купляєте новий , то в ньому вже вмонтовані кухонні шафки , холодильник , майкровей , плита.
    Ванна , душ - само собою. Завжди є кондиціонер ,причому центральний .
    Mайже завжди є камін.В будинку - підземний гараж , спортзал , басейн, дворик з лавочками і покошеною травою.Вхідні двері закриваються само-собою.Є секюріті.А тепер порівняйте ціни - скільки така сама 3х-4х кімнатна (120-150кв.м.) буде коштувати в Клівледі і в Львові(якщо в Львові є такі) .Або відповідно в Торонто і в Києві.

• Подобається Подобається x 1
  6. Не парадокс, а другой уровень жизни. Просторные квартиры в хороших домах, качественные услуги, ресторанное питание и т.д. не являются пока составной частью повседневной жизни большинства украинцев (россиян и т.д.), но открытость общества в те, в которых это - норма, порождает спрос. Экспаты, которых в наших столицах реально много или репатрианты, наши бывшие сограждане, которые обустроившись "там" возвращаются лишь зарабатывать на историческую родину и обычно проводят только часть года здесь, просто не могут иначе (менять привычки "вниз" крайне тяжело), а поднимающаяся "элита" бизнеса и чиновников могут и как все, но настолько сильно хотят ИНАЧЕ (а то в чем же их элитарность?) что готовы платить в 10 раз больше за в два раза более качественный продукт. Да хоть на 10% более качественный, лишь бы заметно отличался "в плюс" от того, чем пользуются "массы", и тогда это must.

7. Patrick

Все дуже логічно.Як в математиці. Згідний.
    А при мінянні привичок "вниз" в деяких людей навіть " криша їде" - це правда.

8. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Як би. З 1/01/2010 для європейців будуть знову вводити візу. От вже європейці понаїдуть до Вкраїни.... :sad: Я сама тут думаю, ЯК їхати - чоловік, 2 дітей, я......

Я би змогла, до ресторанів не звикла, а одної цукорні на Староєврейскої мені вистарче. Але реально в мене є можливість (по грошам) купити хату десь в Люрді, але не у Львові. Та в Варшаві можна знайти пристойні варіанти дешевше, ніж у Львові... :sad: Тиждень тому подивилась ціни на кватири в Тбілісі :) :) :) Дешевше таки у Франції :)

Останнє редагування модератором: 25 сер 2009
  9. olwares

olwares Active Member

А можно поподробнее?
    Какие визы и для кого, а как тогда сейчас?

10. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Зараз європейці їздять без віз. З 1го - подивимось.

11. gvorn

gvorn Well-Known Member

Доброго дня!
    Випадково наткнувся на форум. Прочитав дану гілку від початку до кінця - як ковток свіжого повітря. Шкода що вона практично вже затухає. Хоча зрештою тут вже стільки причин навели, що не має що і додати :)
    Пару слів від мене - чесно кажучи для мене ніколи ніколи не стояло таке питання чи варто їхати з Києва до Львова, бо навіть не задумувався колись чи їхати зі Львова до Києва. Одним словом тут однозначно перемагає Львів, не дивлячись на його теперішню русифікованість, трохи провінційність, відсутність усілякої двіжухи (яка в принципі для мене і не потрібна), галицький ура-патріотизм, шароварництво...Той список можна продовжити.
    Але мені здається, що загалом актуальніше питання Чи їхати кудись зі Львова за кордон чи ні...Дивлячись на ситуацію в Україні, на той тотальний дурдом, на прогнилість на стільки, що вже не знаєш чи можна вже кудись гнити дальше, на лапшу, яку вішають на усіх владних рівнях і намагаються переконати народ, що це мало не божий дар...
    Мене займає це питання. Хоч я вже декілька років живу в Чехії, але ніколи не думав лишатися тут назавжди і хотів би повернутися до Львова, але ось та ситуація час від часу виринає підступним хробачком сумніву і особливо гостро - цього року

12. Полковник

Полковник миється в бані

Эта ТЕПЕРЯШНАЯ за 18 последних лет произошла?

13. ежели хробачка не жалко - к паразитологу... и домой!

14. gvorn

gvorn Well-Known Member

Досить часто приїзджаю і як раз за той час що я не у Львові, мені це стало більше видно. Можливо і раніше воно було...не знаю. Зараз з"явився якийсь такий прошарок, я би назвав то "залатая маладьожь", щось типу київської...російськомовна. Хоч і дуже часто буває, що це місцева доморощена, але трішки "тіпа на понтах". Про адставних палковніков та інших асвабадітєлєй і їхніх нащадків я не говорю, тих ще з 39-го є...

Влучно сказано ;)
    До цього і я схиляюся

Останнє редагування модератором: 15 вер 2009
  15. Полковник

Полковник миється в бані

Просто достали.
    Сколько врать можно?
    Какое количество пришедших с Освободительной миссией в 1939 году военнослужащих Красной Армии пережили немецкую оккупацию во Львове?
    Сколько наследников, пришедших во Львов в 1939 году живёт там сегодня?

16. Patrick

Я вже десь писав , що був в мене сусід - в Львові з 44р (здається).П-полковник.
    ...сідав пити , то ще нічого.А коли з шафи брав парадний кітєль з орденами і одягав поверх піджами , то тоді тьотя Зіна (його жінка) до нас втікала.
    Потім це стало частим явищем і в неї була навіть своя постіль в нас.....
    П-полковник помер в обкомівській лікарні (була колись така в Львові)....Тьотя Зіна трохи поплакала , але і з облегченням вздихнула теж.
    І приписала до себе (на майже 100кв. м) внука. Внук "пішов дальше" свого діда.Став наркоманом.
    Помирає тьотя Зіна.Перед смертю просила мою бабцю привести їй католицького священника (какой ужас) для сповіді.Що та і зробила.
    Внук влаштував в квартирі блат-хату.Макову соломку і ширку можна було купити там запросто....І як апогей цього всього - пожар....Так в обгорілій квартирі він жив.
    Потім (в середині 90х) "братва" цю хату за 500 баксів+ширка в нього купила.Квартира довго стояла закрита.Потім її купив одим мужик , зробив дорогий ремонт і там живе зараз з сімєю.

• Подобається Подобається x 3
  17. - вот к чему может привести необдуманный выбор! :sad:

- киевлянин? :)

18. gvorn

gvorn Well-Known Member

А чого :)
    Як не дивно, але досить часто з такими у Львові можна зустрітися або з їхніми нащадками. Та я говорю не тільки про тих, що прийшли в 1939 році, а й про тих що прийшли після німців. Їх звичайно побільше...А от скільки їх - питання звичийно риторичне :)))
    Хоча звичайно питання нелюбові до них є відносним. Інколи свій доморощений український рагуль набагато гірший!

19. Полковник

Полковник миється в бані

Хм.
    Вам, наверное, везёт.
    Лично я таких примеров не видел и не знаю.

20. gvorn

gvorn Well-Known Member

А часто у Львові буваєте?

а де твій аватар? :)